Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Én ilyen szíjfeszítő-görgőt vettem:

sz_jfesz_t__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Valami ötezer körül van. Aztán mikor kifeküdt, lefúrtam a szegecseket és kicseréltem benne az ezerforintos csapágyat és három pici csavarral összeraktam. Azóta csak a csapágyakat cserélgetem... :rolleyes:

Ez akkor érvényes, ha rugós feszítő van. Ha igen, akkor nem az egész szerkezetet, hanem csak a görgőt kell rajta cserélni! :huh:

Nekem ugyan ez a bajom. Főleg télen hidegen ha beindítom csúnya nyöszörgő hangja van a motornak. Már megvettem bele a feszítőt, de kiderült, hogy kell bele még egy. 1,4 16V motor, klímás, szervó nélküli. A szervó helyén van egy szerkezet és azon egy ékszíjtárcsa, amiben szarrá kopott már a csapágy, persze cserélni nem lehet abban sem, új tárcsa kell oda is.

Megosztás:

Nekem 97-es astrám van X14XE motorral és szeptemberben ez is csak pirosat kapott műszakin. :huh:

Hol kellene reklamálni és mi ennek az anyagi vonzata?

Okmányirodát betámadod, és elvileg ingyen (ők kefélték el) gyakorlatilag meg a matrica árát általában ki kell fizetni (párszáz forint) :rolleyes:

Megosztás:

Sziasztok! találkozott-e már valaki a következővel: a gyertyapipából csöpög az olaj és a gyertya is úszik az olajban! de csak az egyik hengernél! én igen komoly problémára gyanakszom sajnos... ha tudtok valamit irjátok meg! köszi

Vagy szelep vagy hidrotőke és a hf pakolás sincs kizárva , szikra van ?

Előszőr mérj kompressziót , persze az összes hengeren .

Megosztás:

Sziasztok! találkozott-e már valaki a következővel: a gyertyapipából csöpög az olaj és a gyertya is úszik az olajban! de csak az egyik hengernél! én igen komoly problémára gyanakszom sajnos... ha tudtok valamit irjátok meg! köszi

X14E! 1.4 16V Astra ez kimaradt bocs....

Ha a kettes, azaz a vezérlés felől számolva a második hengernél van, akkor nincs nagy baj. Az enyém mióta meg van, folyamatosan olyan.

Pedig már egyszer lett hengerfejezve. Szerintem a szelepfedél tömítés engedhet át.

Megosztás:

Hali! köszi az ötleteket, igen valószinű h a szelepfedéltömités a bűnös. egyébként ha szemben állok az autóval akkor balról az első hengernél van ez. viszont a motor elgyengülése ill. gyakrabban való teljes megállása továbbra is fenn áll. az alapjárat jó, egy idő után meg ilyen vizes trutyit köpköd a kipu és kicsit traktoros benyomást kelt a motor.... ma vittem szerelőhöz nagyon kiváncsi vagyok....

Megosztás:

2 hete cseréltem én is.

Az elosztófedél egy fém házra van rögzítve, ezt egy villa rögzíti a motorhoz. A villát egy csavar rögzíti, a rotor alatt ha benézel megtalálod. A villa kivétele után lehúzható jobbra az egész cucc. Jelöld össze hogy volt feltéve, mert elállíthatod a gyújtásod. A fém ház nyakán van egy nagy (kb 8 centis) O gyűrű, ezt kell kicserélni. Kicsit kend meg olajjal az új O gyűrűt, mielőtt beteszed. Van még egy kicsi szimmering is középen, de ha az elosztófedél alatt nem látsz olajat, akkor az nem ereszt.

C16NZ-nél így néz ki a dolog, szerintem a többi motornál is majdnem ugyanez!

Megosztás:

2 hete cseréltem én is.

Az elosztófedél egy fém házra van rögzítve, ezt egy villa rögzíti a motorhoz. A villát egy csavar rögzíti, a rotor alatt ha benézel megtalálod. A villa kivétele után lehúzható jobbra az egész cucc. Jelöld össze hogy volt feltéve, mert elállíthatod a gyújtásod. A fém ház nyakán van egy nagy (kb 8 centis) O gyűrű, ezt kell kicserélni. Kicsit kend meg olajjal az új O gyűrűt, mielőtt beteszed. Van még egy kicsi szimmering is középen, de ha az elosztófedél alatt nem látsz olajat, akkor az nem ereszt.

C16NZ-nél így néz ki a dolog, szerintem a többi motornál is majdnem ugyanez!

Az elosztófedélnél nincs olaj, a villánál szivárog egy picit ugyhogy biztos ez a baja! Köszi szépen

Megosztás:

sziasztok, volt vizsgán az autom (1993as c14se motorkodu) és a co-m 7 volt (állítólag) az autó nem régóta van nálam még nem mentem vele túlsokat mióta megvan, aza jelenség van hogy néha elkezd dadogni vagy inkább 3 hengerezni, vadi újak a gyertya kábelek.nem tudom menyit eszik mivel tankot is kellet javítani és ezért csontra kilett ürítve azota van benne kb 13liter abbol elmentem már 93kmt még van benne... ki olvastam 2 hiba kódodt.:

71 Beszívott levegõ hõmérséklet szenzor – feszültség túl magas

93 Bütykös tengely pozícionáló szenzor – feszültség túl alacsony

ezek közül okozhat valameik magas co-t? illetve emiat lehet hogy dadog náha a kocsi?

Megosztás:

Remélem azért sikerült a vizsga. :)

Ki kellene olvasni azt a hibakódot még 1x, mert a 93-ashoz tartozó cucc nincs a C14SE-ben. ;)

Okozni okozhatja a másik, de érdemes lenne kipucolni a fojtószelep házat. Dadogás sokmindentől lehet, akár az új gyertyakábel is, ha nem gyári. Ezek az autók érzékenyek rá, de lehet gyertyahézag is. ;)

Megosztás:

Szia mindenkinek!

C14 NZ -ém nem veszi fel a fordulatot.Se üresben,se sebességben.Ha eléri a megfelelő sebességet/ fordulatot szépen egyenletesen jár,de gázfröccsöt se tudok adni,lehörög...Ha tudnátok segíteni hol kezdjem,hálás lennék,előre is köszönöm...

Zoli

Megosztás:

Remélem azért sikerült a vizsga. :)

Ki kellene olvasni azt a hibakódot még 1x, mert a 93-ashoz tartozó cucc nincs a C14SE-ben. ;)

Okozni okozhatja a másik, de érdemes lenne kipucolni a fojtószelep házat. Dadogás sokmindentől lehet, akár az új gyertyakábel is, ha nem gyári. Ezek az autók érzékenyek rá, de lehet gyertyahézag is. ;)

hali, átt ment a vizsgán azért:D és ki olvastam még egyszer biztos 93 a hibakód. aztán meg 71.
Megosztás:

Sziasztok!

Van egy '97es F Astrám, motorkód: X16SZ. Már egy ideje szenvedek vele, mert hidegben nem indul rendesen. Kb. 5 fok alatt, de néha felette is. Csinált már olyat kétszer is, hogy ha elvettem a lábam a gázról akkor leállt a motor, de ez a hiba mindkét alkalommal kb. fél óra egyhelyben állás után elmúlt. Ekkor a check engine lámpa is világított de nem tudtam kiolvasni a hibát. Tegnap nagyon nehezen indult el megint (kb. 5 fok volt) és után világított a sárga lámpa is. Ma reggel kiollvastam a hibakódot a villogtatásos módszerrel, és a következő számsorozat ismétlődött: 1 4 10 5. Nem csak háromszor ismételte mint ahogy azt általában a leírások írják, hanem folyamatosan ismételte. Valaki tud segíteni, hogy ez minek felel meg? A neten nem találtam meg. A diagnosztikai csati OBDII-es ha jól tudom.

A hibajelenséghez tartozik az is, hogy karácsony óta nem használtam és a hétvégén csak úgy tudtam beindíteni, ha kiszereltem a gyertyákat és megtisztogattam őket, mert volt rajtuk fekete lerakódás. (Gyertyát decemberben cseréltem, az utolsó úton nagyrészt autópályán használtam kb 500 km-t). Az alapjárat sem valami jó, kicsit ingadozik.

nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni.

Alex

Megosztás:

Konkrétan ezeken még nem, csak hasonló oldalakon. Az a probléma, hogy az enyém a végtelenségig ismételgeti az 1 4 10 5 sorozatot, amit a táblázat szerint sehogy sem tudok dekódolni.

Na igen, megpróbáltam vele én is, de feladtam... :icon1:

Személy szerint én töröltetem az összes letárolt hibakódot és az újra generálódott kódokat olvastatnám ki és ne motthon, hanem egy hozzáértő - nem feltétlenül OPEL szakszervíz - műhelyben.

A problémád szerintem túl összetett, minthogy megold anyival, hogy szarok a gyertyák. Nem ártana kitakarítani az alapjárati motort, a befecskendezőrendszert is átnézném, nem koszolódott-e el, ezzel együtt a gyújtásrendszerre is ránéznék. Nem vagyok szerelő, csak "műkedvelő amatőr".

Az előző kocsim egy OFF Thalia 1.4i 8V - béke poraira - pl. komolyabb gázadásra ledadogott, rángatott, ki-kihagyott a motor, héha dobta a villáskulcsos lámpát. Előzés közben ez elég izgis volt, a szerelőm erősködött, hogy rakoncátlankodik/döglődik a befecskendezősorom, én meg, hogy cseréljük ki a gyertyákat. 4 új belevaló gyertya megoldotta a problémáját és kiderült, hogy a pisilősornak kutya baja... Azóta a kocsi elhunyt én meg másik szerelőhöz járok.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.