Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Hozáértők véleményét kérném!

Ezen a képen lévő EPC-részletből én azt látom, hogy a főtengely számok megegyeznek az 1.4-es mocikban. Ezek szerint ugyanolyan főtengely van mindegyikben?

http://kepfeltoltes.hu/120115/EPC_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Sőt az összes 1.6-osban a karburátorostól a 16 szelepes XEL-ig ugyanaz, mint az 1.4ben. :rolleyes:

Megosztás:

...és azt hogyan csinálják, hogy az 1,4-es lökete 73,4 mm az 1,6-os pedig 81,5 mm ? :rolleyes:

Nem egyformák azok. :lol:

Szerintem úgy értette, hogy az összes 1.6-osé egyforma, hasonlatosan az összes 1.4-esé is egyforma... :huh:

Nekem ez lenne a jó hír, bár J0hnny azt írta, hogy az X14XE motorokat kétfélével szerelték. De nem árulta el, hogy miben tér el a kettő.

Megosztás:

...és azt hogyan csinálják, hogy az 1,4-es lökete 73,4 mm az 1,6-os pedig 81,5 mm ? :rolleyes:

Nem egyformák azok. :lol:

EPC szerint igen. :huh:

De aztán lehet keverem az 1.6-tal. Abban biztos vagyok, hogy az összes 1.6-os típusnak ugyanaz a főtengelye. Legyen az C16NZ vagy X16XEL.

Megosztás:

Nekem is ezeket dobja.

Corsa B/Tigránál van egy másik GM számú főtengely is. Astrát viszont csak egy főtengellyel gyártották, de mindegyiknek ugyanaz a helyettesítése.

Nem értem az opeléket...

Anno mikor gondom volt a főtengelyszíjtárcsával, sikerült vennem egyet, de az tigráról volt és megkergült tőle a motor... :rolleyes:

Aztán összehasonlítottam őket és kiderült, hogy 3 lyuk hiányzott az "újból". Azt belefúrtam, ahogy a régin volt és onnantól kezdve simán megy... :huh:

Megosztás:

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy a termosztátház alján észrevettem hogy enyhén szivárod a fagyálló. Szerintetek a tömítés lehet a ludas? Ugyanakkor ezen a részen olyan mintha enyhén az olaj is csöpögne. Ha valakinek van valami ötlete akkor kérem szóljön

Előre is köszi

(1.6 16V, X16XEL)

Megosztás:

Nem értem az opeléket...

Anno mikor gondom volt a főtengelyszíjtárcsával, sikerült vennem egyet, de az tigráról volt és megkergült tőle a motor... :rolleyes:

Aztán összehasonlítottam őket és kiderült, hogy 3 lyuk hiányzott az "újból". Azt belefúrtam, ahogy a régin volt és onnantól kezdve simán megy... :huh:

És melyik oldalán volt a 3 "lyuk? A legtöbbször a furatokkal egyensúlyozzák ki a forgó alkatrészeket.

Sok különbség nincs a gyári főtengelyek között, ha a méretei egyeznek, mármint löket, csapátmérők, osztás akkor használható bármelyik.

Van néhány olyan blokk aminek belül van a főtengely jeladó tárcsája, mint pl c20xe és z18xe, azokat nem olyan jó helyettesíteni másikkal aminek nincs tárcsája, de az sem megoldhatatlan.

Megosztás:

azokat nem olyan jó helyettesíteni másikkal aminek nincs tárcsája, de az sem megoldhatatlan.

Főleg ha egyedi gyújtást pakolsz rá... :rolleyes:

Nekem is ezeket dobja.

Corsa B/Tigránál van egy másik GM számú főtengely is. Astrát viszont csak egy főtengellyel gyártották, de mindegyiknek ugyanaz a helyettesítése.

Akkor csak jól emlékeztem... :huh:

Megosztás:

És melyik oldalán volt a 3 "lyuk? A legtöbbször a furatokkal egyensúlyozzák ki a forgó alkatrészeket.

Sok különbség nincs a gyári főtengelyek között, ha a méretei egyeznek, mármint löket, csapátmérők, osztás akkor használható bármelyik.

Van néhány olyan blokk aminek belül van a főtengely jeladó tárcsája, mint pl c20xe és z18xe, azokat nem olyan jó helyettesíteni másikkal aminek nincs tárcsája, de az sem megoldhatatlan.

Erről van szó. Ez a régi tárcsa.

20120116150_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A másikon nem volt az a 3 lyuk.

Addig nem ment rendesen a motor, amíg bele nem fúrtam. :rolleyes:

40ezret nekem megért az a 3 lyuk... :huh:

Megosztás:

Na most akkor én hülye vagyok TomTech!

Az a 3 lyuk nem a súlyozás miatt van benne? :rolleyes:

Nem tudom. Csak tapasztalat. Felraktuk rá a lyuknélkülit és hiába nyomtuk meg a gázt, nem akart felpörögni...csak hörgött...

Belefúrtam és rögtön jó lett... :huh:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.