ramiusz Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Tapasztalatból mondom, hogy ezeknek a számoknak nem sok köze van a valósághoz, de még a gyári adatokhoz sem. Egyet kell éretenem a kollégával. A fogyasztás túl összetett dolog, olya sok mindentől függ. Milyenek a gumijaid, mekkora bennük a nyomás, hányan ültök a kocsiban, mekkora a talpad és a forgalom stb... Pl. Ex 1.4 8V-s benzines Thaliam gyári átlagfogyasztása kb. 6,5l/100 Km. Ja vákuumban lehet... Nekem pl. sohasem sikerült 7-7,5l alá vinni. Akkor volt 7l, ha sokat mentem vele országútom. Az öreg X17DTL-nek az elmúlt hónapi átlaga 6,25l/100Km volt szín tisztán városban téli körülmények között. A gyári adat városra 7-7,5l. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csgy2 Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Köszönöm a hasznos hozzászólást! Az eladó pontosan nem tudja a motor kódot, mert nem ért hozzá. Eredetileg C14NZ-t, vagy C14SE-t keresek, de pillanatnyilag ezt a bontásra váró 1994-es osztrák eredetű 1,6-ost találtam. Azért kérdeztem mennyit fogyaszthat ténylegesen, nem papíron! Adatot meg csak ennyit tudtam meg egyelőre. Amúgy meg C12NZ motort cserélnék le Corsa B-ben. A C12NZ-m a 7 litert simán megeszi! Kb 10 km országút, 11 km városi főút, naponta 2x, és csak 45le (új korában, nem 17 évesen). Nem vagánykodni akarok a többlet lóerővel, hanem biztonságosan előzni azokat, akik 50-el mennek ott is ahol 90-el is lehetne! Gyuri Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kgeri Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Yankee! A te kocsid át van alakítva se-re? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Yankee! A te kocsid át van alakítva se-re? Nincs miért lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kgeri Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Csak gondoltam hogy te is vágytál egy kis többletlóerőre.( Nem versenyautóra) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Csak gondoltam hogy te is vágytál egy kis többletlóerőre.( Nem versenyautóra) :lol: Vágyni vágyok, de az SI-sétésnek nem sok értelme van. A 60lóból sosem lesz 82 ha sugár hajtóművet raksz rá akkor max. :D Inkább gyűjtök pénzt meg várok 2-3évet aztán kap egy c20xe-t. Fölösleges addig tákolgatni... Legalább is én így látom.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Tapasztalatból mondom, hogy ezeknek a számoknak nem sok köze van a valósághoz, de még a gyári adatokhoz sem. Nekem az x16szr 7,5-öt produkált mikor megvettem de utána 6-al elvoltam lement 5,6-ra is most a téli 7,5 -úgy hogy érzem rajta hogy torpan Egyébként elégé vegyessen használom város : országut : 1-1 A ethanol mindig felvitte 6,4-ről 7,6-ra amikor probálkoztam vele..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Vágyni vágyok, de az SI-sétésnek nem sok értelme van. A 60lóból sosem lesz 82 ha sugár hajtóművet raksz rá akkor max. :lol: Inkább gyűjtök pénzt meg várok 2-3évet aztán kap egy c20xe-t. Fölösleges addig tákolgatni... Legalább is én így látom.. Elég az NE :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Nekem egyszer sikerült gyári adatot kicsikarni az enyémből. De akkor csak országút volt és a mutató sosem érte el a 90-et...na akkor egy tank benzinnel 800 km-t tudtam autózni. Tankoláskor 48 liter ment bele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kknl Elküldve Január4, 2012 Megoszt Elküldve Január4, 2012 Egy ismerösöm amikor hazajön a németországból ithon még tud sokfelé menni a tank benyával , de ha itt tölti fel akkor még vissza sem ér :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Január5, 2012 Megoszt Elküldve Január5, 2012 Az eladó pontosan nem tudja a motor kódot, mert nem ért hozzá. Mit kell ahoz érteni, hogy kinyitja a forgalmit és elolvassa a motorszám első pár karakterét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Felkiáltójel Elküldve Január5, 2012 Megoszt Elküldve Január5, 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=playe...p;v=b5Wyhit1a5I kicsit oda szúr az Astra...: ))) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Január5, 2012 Megoszt Elküldve Január5, 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=playe...p;v=b5Wyhit1a5I kicsit oda szúr az Astra...: ))) hát ez sem széria :lol: na meg van ott egy kis kékes füstpamacs mikor odalép :D Minden esetre szép teljesítmény így otthagyni egy motort meg a 245km/h sem semmi :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kgeri Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Vágyni vágyok, de az SI-sétésnek nem sok értelme van. A 60lóból sosem lesz 82 ha sugár hajtóművet raksz rá akkor max. :lol: Inkább gyűjtök pénzt meg várok 2-3évet aztán kap egy c20xe-t. Fölösleges addig tákolgatni... Legalább is én így látom.. Ezt én is így látom. Az enyémbe már bele van hekkelve egy klíma, úgyhogy a legkevésbé sem hiányzik még egy kis forrasztgatás. Motorcserébe is csak úgy akarok belemászni, hogyha nem kell tákolgatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Miért hiszi mindenki, hogy egy motorcsere tákolással jár? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
VZoli Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Miért hiszi mindenki, hogy egy motorcsere tákolással jár? :lol: Talan mert még nem csinálták. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Miért hiszi mindenki, hogy egy motorcsere tákolással jár? :D Mert csak az a jó amit gyárban tettek bele, és csak 13-as felnivel, mert nagyobbal meghalsz :devlish: (vagy ami motorcserével eddig találkoztak, az olyan is volt, és még nem tudja, hogy ki lehet azt cserélni normálisan is :lol:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gagavectra Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Hali!Most vettem egy 14se motoros f astrát.Ebben van egr szelep?Katalizátor nincs alatta az tuti de első ránézésre egr-t se látok bár én a vákumos-hoz vagyok szokva azt kerestem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kgeri Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Miért hiszi mindenki, hogy egy motorcsere tákolással jár? :lol: Te cseréltél már motort más motorkódúra? Én egy x14nz-t szeretnék x14xe-re cserélni. Van valakinek infója róla (buktatók, képek, stb.)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Te cseréltél már motort más motorkódúra? Én egy x14nz-t szeretnék x14xe-re cserélni. Van valakinek infója róla (buktatók, képek, stb.)? Az x14xe egy nagy buktató az egész motor. :lol: De tedd csak be majd rá jössz :D Hogy jobb lenne a c14nz. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrabandi Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Sziasztok 1 szerény vélemény . Az XE 16 szelep az NZ 8 szelep dupla hiba lehetőség ,marha nagy költség mert ugye nem csak a motor kell hanem az öszes salang .És az a30 ló ekkora költséget szerintem nem ér meg inkább akkor 1 alap 2.0 -ás C20-ne . :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kgeri Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Az x14xe egy nagy buktató az egész motor. :lol: De tedd csak be majd rá jössz :D Hogy jobb lenne a c14nz. :devlish: Miért? Mi a gond vele? Azért gondoltam erre, mert van a családban egy, ami egész jó. Amellett ha jól tudom akkor a váltót és a féltengelyeket sem kell bántani. Az x14nz-vel a bajom csak az, hogy a motor gyengesége miatt kényes helyzetbe kerülök előzéskor, viszont ehhez sokat fogyaszt. Az autó végsebessége nekem 158 km/h (az enyém sedan). Ha megy a klíma az meg már egyenesen botrányos teljesítmény. Annak idején azért vettem meg mert volt benne 33000 km. Tulajdonképpen szeretem is mert jól kiszolgál csak lehetne egy kicsit több a kraft. :devlish: Most 134000 van benne és semmi baja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Miért? Mi a gond vele? Azért gondoltam erre, mert van a családban egy, ami egész jó. Amellett ha jól tudom akkor a váltót és a féltengelyeket sem kell bántani. Az x14nz-vel a bajom csak az, hogy a motor gyengesége miatt kényes helyzetbe kerülök előzéskor, viszont ehhez sokat fogyaszt. Az autó végsebessége nekem 158 km/h (az enyém sedan). Ha megy a klíma az meg már egyenesen botrányos teljesítmény. Annak idején azért vettem meg mert volt benne 33000 km. Tulajdonképpen szeretem is mert jól kiszolgál csak lehetne egy kicsit több a kraft. :D Most 134000 van benne és semmi baja. Már volt róla szó, hogy egy átalakítás X14SE-re talán jobb dolog lenne...ott is nyernél kb 20 lovat és a motorszám sem változna... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kgeri Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Már volt róla szó, hogy egy átalakítás X14SE-re talán jobb dolog lenne...ott is nyernél kb 20 lovat és a motorszám sem változna... :lol: Ismersz olyat akinek van ilyen átalakított kocsija? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január6, 2012 Megoszt Elküldve Január6, 2012 Hali!Most vettem egy 14se motoros f astrát.Ebben van egr szelep?Katalizátor nincs alatta az tuti de első ránézésre egr-t se látok bár én a vákumos-hoz vagyok szokva azt kerestem. Hi! Nincs benne EGR szelep, ne keresd. A katalizátort az előző tulaj vette ki? Műszakin keresni fogják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts