Pityusz13 Elküldve November30, 2011 Megoszt Elküldve November30, 2011 megállt a motorom :lol: két hengerezős hangja van, megtorpan de fordulaton megy. stb nem füstöl elvittem szerelőhöz megnézte aztmondta, hogy beégtek a szelepek a b*zi EGR-miatt..... szerintetek mennyibe fog fájni köbö? aztmondta a szelepeket nem lehet megmenteni úgyhogy új kell, a hengerfejet síkoltatni kell, a szelepfészkeket maratni.... aztmondta hogy ez vezérműszíjjal együtt kijön kb 50ből. igazez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve November30, 2011 Megoszt Elküldve November30, 2011 megállt a motorom ;) két hengerezős hangja van, megtorpan de fordulaton megy. stb nem füstöl elvittem szerelőhöz megnézte aztmondta, hogy beégtek a szelepek a b*zi EGR-miatt..... szerintetek mennyibe fog fájni köbö? aztmondta a szelepeket nem lehet megmenteni úgyhogy új kell, a hengerfejet síkoltatni kell, a szelepfészkeket maratni.... aztmondta hogy ez vezérműszíjjal együtt kijön kb 50ből. igazez? Először is Helló neked is. Milyen motor? Zsiguli, Ferrári? Kawasaki? Szokás ilyenkor a motor kódot közölni. :) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November30, 2011 Megoszt Elküldve November30, 2011 Ez milyen szívósor? :lol: Ennyire nem látszik az Irmscher felirat? ;) megállt a motorom :) két hengerezős hangja van, megtorpan de fordulaton megy. stb nem füstöl elvittem szerelőhöz megnézte aztmondta, hogy beégtek a szelepek a b*zi EGR-miatt..... szerintetek mennyibe fog fájni köbö? aztmondta a szelepeket nem lehet megmenteni úgyhogy új kell, a hengerfejet síkoltatni kell, a szelepfészkeket maratni.... aztmondta hogy ez vezérműszíjjal együtt kijön kb 50ből. igazez? Nem lehet, hogy csak felragadt az EGR? Kompressziót mért a szerelőd? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peeti183 Elküldve November30, 2011 Megoszt Elküldve November30, 2011 Sziasztok! Vezérműszíjat kellene cserélnem. Szíj: DAYCO , CONTITECH Görgő: DAYCO , SNR , INA Ezek közül melyiket ajánljátok, mi a véleményetek ezekről? Vízpumpából milyet vegyek ? Gondolom az nem nagy baj ha nem ugyanaz a márkájuk... (wp, görgő,szíj) Astra F 1.4 8V Köszi előre :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Ennyire nem látszik az Irmscher felirat? :lol: Az én koromban már rossz a szemem, bocs ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Sziasztok! Vezérműszíjat kellene cserélnem. Szíj: DAYCO , CONTITECH Görgő: DAYCO , SNR , INA Ezek közül melyiket ajánljátok, mi a véleményetek ezekről? Vízpumpából milyet vegyek ? Gondolom az nem nagy baj ha nem ugyanaz a márkájuk... (wp, görgő,szíj) Astra F 1.4 8V Köszi előre :lol: Én szíjból Gatest vettem. Feszítőből Optimalt, vízpumpából pedig Dolz-ot. Ezt a kombót használtam már 2autómnál és nem volt semmi gond velük ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityusz13 Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Először is Helló neked is. Milyen motor? Zsiguli, Ferrári? Kawasaki? Szokás ilyenkor a motor kódot közölni. ;) :lol: bocsi, SZIASZTOK mindenki régebben sokat fórumoztam csak eltűntem egy időre. 1.6 16V F Astra sedanom van '96-os évjárat. (motorkódot nemtudom) igen mért kompressziót és az 1.hengerben 0,4, 2.hengerben 15, 3.hengerben 0!, 4.hengerben 15. (astrában 320.000 km van. de 220.000nél volt rajta nagy generál mert szétment két dugattyú, akkor fúrás is volt, dugattyú csere, stb) Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 bocsi, SZIASZTOK mindenki régebben sokat fórumoztam csak eltűntem egy időre. 1.6 16V F Astra sedanom van '96-os évjárat. (motorkódot nemtudom) igen mért kompressziót és az 1.hengerben 0,4, 2.hengerben 15, 3.hengerben 0!, 4.hengerben 15. (astrában 320.000 km van. de 220.000nél volt rajta nagy generál mert szétment két dugattyú, akkor fúrás is volt, dugattyú csere, stb) Sztem a 16szelepes felújítása nem jön ki 50ből. De ha igen akkor örülj. :lol: x16xel a motorkódod. ;) Én horror árakat hallottam 16szelepesről.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 bocsi, SZIASZTOK mindenki régebben sokat fórumoztam csak eltűntem egy időre. 1.6 16V F Astra sedanom van '96-os évjárat. (motorkódot nemtudom) igen mért kompressziót és az 1.hengerben 0,4, 2.hengerben 15, 3.hengerben 0!, 4.hengerben 15. (astrában 320.000 km van. de 220.000nél volt rajta nagy generál mert szétment két dugattyú, akkor fúrás is volt, dugattyú csere, stb) Háát... igazából egy ilyen (először is 16szelepes, egyszer már generálozott, fúrt, előtte dugattyú-széthullott, most meg 0-ás, meg 0,4-es kompressziós...) motorra én nem költenék :lol: Valószínű, olcsóbban megúszod cserével. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrac18xegt Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Sziasztok!!Következő problémáim lennének:(van egy pár:D)hirtelen gázadásra torpan az autóm,sokat eszik,alacsony fordulaton nem húz,10 km alatt is csak 75-80 fokos a motorom,ez amugy astra 1.8i 16v c18xe Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Sziasztok!!Következő problémáim lennének:(van egy pár:D)hirtelen gázadásra torpan az autóm,sokat eszik,alacsony fordulaton nem húz,10 km alatt is csak 75-80 fokos a motorom,ez amugy astra 1.8i 16v c18xe Termosztát, Lambdaszonda, EGR. CheckEngine nincs? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrac18xegt Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Termosztát, Lambdaszonda, EGR. CheckEngine nincs? :lol: dehogyisnem,csak már hozzá szoktam a karácsonyfához:Dde eddig is világított,de jó volt a fogyi is,meg minden,ki akarom cserélni a lambda szondát,a hőfok gombát,benzinszűrőt,de állitólag a termosztát elég macerás helyen van,ez igaz?vagy csak nem akartak vele szenvedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 dehogyisnem,csak már hozzá szoktam a karácsonyfához:Dde eddig is világított,de jó volt a fogyi is,meg minden,ki akarom cserélni a lambda szondát,a hőfok gombát,benzinszűrőt,de állitólag a termosztát elég macerás helyen van,ez igaz?vagy csak nem akartak vele szenvedni? Ha virít akkor esetleg meg kéne kérdezni tőle hogy miért, nem? ;) Hibakód alapján azért könnyebb elindulni. Igen, tényleg macerás helyen van, de ha cserélni kell, akkor cserélni kell :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrac18xegt Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Ha virít akkor esetleg meg kéne kérdezni tőle hogy miért, nem? ;) Hibakód alapján azért könnyebb elindulni. Igen, tényleg macerás helyen van, de ha cserélni kell, akkor cserélni kell :lol: az a baj,hogy van egy érzékelőm az olajteknőn is, nah és azsincs bekötve,de gondolom az nem sok szerepet játszik a fogyasztásban Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kzotya Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Sziasztok!!Következő problémáim lennének:(van egy pár:D)hirtelen gázadásra torpan az autóm,sokat eszik,alacsony fordulaton nem húz,10 km alatt is csak 75-80 fokos a motorom,ez amugy astra 1.8i 16v c18xe Hibakód olvasással kéne kezdeni, gyújtás (gyertyák, kábelek állapota), valamint az előbb felsoroltak! A kétvezetékes hőfokjeladó is lehet kuka (egyvezetékes csak a műszerfalra küldi a jeleket), termosztát csere nagyon egyszerű, de persze pénzbe kerül! Üzemanyag ellátás OK? Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 az a baj,hogy van egy érzékelőm az olajteknőn is, nah és azsincs bekötve,de gondolom az nem sok szerepet játszik a fogyasztásban Olajszint érzékelő! Ha BC-s a géped akkor annak kellene kiírnia ha tök elfelejtetted, hogy olaj is kell a motorodba. Más szerepe nincs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 C14SE-n ha ugrik a vezérlés, összeérhetnek a dugók és a szelepek? ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Szasztok. A képen szereplő doboznak mi a célja a rendszerben? :lol: egy 1.6os g astrából mentettem.... minden stimmel már fenn is van az autón csak a légszűrő doboz van vissza de nem tudom mi is a célja? ;) Semmi vezeték semmi plusz vákum cső nincs rajta.... csak egy Y-a gége csőbe.... Valaki valami tipp? A pillangószelep ház és a szelepfedél között lévő fekede dobozka levegő tud belé hatolni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Szasztok. A képen szereplő doboznak mi a célja a rendszerben? ;) egy 1.6os g astrából mentettem.... minden stimmel már fenn is van az autón csak a légszűrő doboz van vissza de nem tudom mi is a célja? :) Semmi vezeték semmi plusz vákum cső nincs rajta.... csak egy Y-a gége csőbe.... Valaki valami tipp? A pillangószelep ház és a szelepfedél között lévő fekede dobozka levegő tud belé hatolni.... Összes G Astrában ilyen az X16SZR fojtószelepház tető. :lol: Azt én se tudom minek az Y. Talán ha érthetően leírnád, vagy lefotóznád... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 C14SE-n ha ugrik a vezérlés, összeérhetnek a dugók és a szelepek? :) ;) Kompressziómérés megmondja... Mit bactál el? :) Összes G Astrában ilyen az X16SZR fojtószelepház tető. :lol: Azt én se tudom minek az Y. Talán ha érthetően leírnád, vagy lefotóznád... :P Szerintem hangolt szívóoldal... Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Kompressziómérés megmondja... Mit bactál el? :lol: Szerintem hangolt szívóoldal... Például. De még sosem láttam a másik oldalát, mindig csak így kívülről. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Összes G Astrában ilyen az X16SZR fojtószelepház tető. :lol: Azt én se tudom minek az Y. Talán ha érthetően leírnád, vagy lefotóznád... ;) Ott a kép ember. :) Ott az ipszilon a légszűrő-pillangószelepház-és innen ágazik abba a dobozba..... ennyi.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Ott a kép ember. :lol: Ott az ipszilon a légszűrő-pillangószelepház-és innen ágazik abba a dobozba..... ennyi.. A kérdés az volt, hogy "mi az"? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Kompressziómérés megmondja... Mit bactál el? ;) Vagy nem feszítettem eléggé a szíjon, vagy fellazult a csavar, mert urgott a vezérlésem. A pontos okát még nem tudom. Megállt az autó, rtomi vontatott el egy autószerelő haverjához, holnap fogja megnézni mi is a probléma pontosan. Viszont attól fosok, hogy összekócolódott minden fent. Remélem ennél nem érhetnek össze. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December1, 2011 Megoszt Elküldve December1, 2011 Az öblítés lengés jellegű folyamat. Ezért a kipufogóvezeték a hangtompítóval és a szívóvezeték a légszűrővel egymáshoz pontosan össze van hangolva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts