pszilaj Elküldve Szeptember15, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2011 Na és SE+csiptuning? :lol: Akkor már esetleg lehet belőle 88-is... Átlagosan 10% teljesítmény növekedés van... Viszont ha szerencséje van az illetőnek, akkor alacsonyabb fordulaton jön elő a nyomaték, ami dinamikusabbá teszi a járművet... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember15, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2011 Van, de szerintem a HF-aluszínben szép, kár elrontani. Főleg az öntöttvas! :lol: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember15, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2011 Na és SE+csiptuning? :lol: Annyiból tesz bele egy NE-t :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 Na és SE+csiptuning? :lol: Jajmár, nem értesz hozzá. 12SZ-ből többet lehet kihozni, mint egy 14NZ-ből. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember16, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2011 SE-sítés, kipakolás, erősebb vásárlás. Jajmár, nem értesz hozzá. 12SZ-ből többet lehet kihozni, mint egy 14NZ-ből. ;) :lol: :lol: És még ígyis ráverne 100m-on 200-at. :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Apipi Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Sziasztok! Olyankor mi van ,amikor állok a lámpánál kicsit huzamosabb ideig ,elinduláskor elégé füstöl a kocsi. Mi lehet? Szelepszár szimering, gyűrű, vagy esetleg mindkettő? Talán lassan nagy felújítást kellene csinálni? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Sziasztok! Olyankor mi van ,amikor állok a lámpánál kicsit huzamosabb ideig ,elinduláskor elégé füstöl a kocsi. Mi lehet? Szelepszár szimering, gyűrű, vagy esetleg mindkettő? Talán lassan nagy felújítást kellene csinálni? :lol: Én erre tippelnék, elvileg a hengerfej levétele nélkül is cserélhetők. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Apipi Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Én erre tippelnék, elvileg a hengerfej levétele nélkül is cserélhetők. Én is erre gondoltam,de reméltem megerősít még benne valaki. :lol: Már csak 16 szimering kell, és egy jó szerelő. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szasza5 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, az Opel-m x14xe motorral szerelt, automataváltós Astra Caravan 96-s. Legutóbb pesten voltam 500km-ren körülbelül kettő liter motor olaj szépen elfogyott a motorból, itthon, másnap vettem csak észre kicsi hangja volt, felöntöttem, elhallgatott. (3500ford/p – 120-130km/h-val jöttem haza 11liter evett 100km-n, korábban 100km/h-val 9liter körül, 110km/h-val 10liter körül evett) Megvétel óta 7000km-t mentem vele, jelenleg 162 200km-van benne. Azt szeretném, megtudni, ezzel a motorral, mit érdemes csinálni, mert kellene vezérműszíjat meg amit vele, együtt kell cserélni (a szerelőm mondta) ? Motorfelújításra nekem azt mondták 300-400ezer, ez igaz lehet? Itt azt olvastam, gyűrűzni + szimering cserék + jó szerelő ez mennyi lehet? Mennyire javul a motor? Én meg arra gondoltam, veszek egy x14xe motorkódú motort 100ezer alatt, de annak eredete bizonytalan. Nem vagyok nagy autószaki, de szeretnék most ezzel a dologgal képben lenni. :lol: Köszi, Szabi Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, az Opel-m x14xe motorral szerelt, automataváltós Astra Caravan 96-s. Legutóbb pesten voltam 500km-ren körülbelül kettő liter motor olaj szépen elfogyott a motorból, itthon, másnap vettem csak észre kicsi hangja volt, felöntöttem, elhallgatott. (3500ford/p – 120-130km/h-val jöttem haza 11liter evett 100km-n, korábban 100km/h-val 9liter körül, 110km/h-val 10liter körül evett) Megvétel óta 7000km-t mentem vele, jelenleg 162 200km-van benne. Azt szeretném, megtudni, ezzel a motorral, mit érdemes csinálni, mert kellene vezérműszíjat meg amit vele, együtt kell cserélni (a szerelőm mondta) ? Motorfelújításra nekem azt mondták 300-400ezer, ez igaz lehet? Itt azt olvastam, gyűrűzni + szimering cserék + jó szerelő ez mennyi lehet? Mennyire javul a motor? Én meg arra gondoltam, veszek egy x14xe motorkódú motort 100ezer alatt, de annak eredete bizonytalan. Nem vagyok nagy autószaki, de szeretnék most ezzel a dologgal képben lenni. :lol: Köszi, Szabi Ha nagyon sok olajat eszik, akkor az már kopottas. Viszont a gyűrűzéssel leginkább csak palástolod a problémát. Persze valameddig azzal is jó lesz, de nem olyan tartós, mint egy rendes generál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, az Opel-m x14xe motorral szerelt, automataváltós Astra Caravan 96-s. Legutóbb pesten voltam 500km-ren körülbelül kettő liter motor olaj szépen elfogyott a motorból, itthon, másnap vettem csak észre kicsi hangja volt, felöntöttem, elhallgatott. (3500ford/p – 120-130km/h-val jöttem haza 11liter evett 100km-n, korábban 100km/h-val 9liter körül, 110km/h-val 10liter körül evett) Megvétel óta 7000km-t mentem vele, jelenleg 162 200km-van benne. Azt szeretném, megtudni, ezzel a motorral, mit érdemes csinálni, mert kellene vezérműszíjat meg amit vele, együtt kell cserélni (a szerelőm mondta) ? Motorfelújításra nekem azt mondták 300-400ezer, ez igaz lehet? Itt azt olvastam, gyűrűzni + szimering cserék + jó szerelő ez mennyi lehet? Mennyire javul a motor? Én meg arra gondoltam, veszek egy x14xe motorkódú motort 100ezer alatt, de annak eredete bizonytalan. Nem vagyok nagy autószaki, de szeretnék most ezzel a dologgal képben lenni. :lol: Köszi, Szabi Azt kéne kideríteni, hová lett az olaj? Ekkora olajfogyás már látható füstöt generálna, kivéve ha nem a motor ette meg, hanem elfolyt mondjuk egy rossz szimmeringnél, olajteknő-tömítésnél. Felújítással kapcsolatban: én először a szelepszár-szimmeringeket cseréltetném, azt ügyesebb szakik megoldják a hengerfej levétele nélkül is. Ha nem folyik sehol az olaj, és ez sem oldja meg az olajfogyást, akkor lehet generálon gondolkodni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szasza5 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Azt kéne kideríteni, hová lett az olaj? Ekkora olajfogyás már látható füstöt generálna, kivéve ha nem a motor ette meg, hanem elfolyt mondjuk egy rossz szimmeringnél, olajteknő-tömítésnél. Felújítással kapcsolatban: én először a szelepszár-szimmeringeket cseréltetném, azt ügyesebb szakik megoldják a hengerfej levétele nélkül is. Ha nem folyik sehol az olaj, és ez sem oldja meg az olajfogyást, akkor lehet generálon gondolkodni. 600km-rel ezelőtt volt szerelőmnél, akkor rendben volt az olaj mennyisége! Átnézettem az út előtt (Nagykanizsa-Budapest). Reggelente, nyáron melegben is, fehér színű szokott lenni a kipufogó, mint télen a leheletet úgy látni. 130-nál nem néztem. Amúgy kipufogóhoz rakom a tenyerem pár centire, fél perc alatt tiszta kormos lesz a kezem + párás, nem tudom ez jó-e? EGR.t olvastam nem rég, nekem is gyenge a motor, és gázadásnál kicsit gondolkodik, mire gyorsítani kezd. Lehet az EGR-t is, ki kellene pucolni? Holládi partnál M7-s, 110ről 80-ra lelassul a tütűm, hiába nyomom gázt, nem gyorsul, ha erősebben megnyomom, akkor visszavált 3-ba motor pörög 4000-t de csak 100ig gyorsul fel, majd vált 4be és lassul megint. Ja, a motor check lámpa sokszor jelez, de miért, azt nem tudom, hogy lehet kiolvasni a hiba kódot? Bár menet közben, 3000 fordulat mellet is simán kivillan, de mi lehet az oka, nem tudom, lehetséges, hogy a hűtőventillátor kapcsol be? Nekem csak az a furcsa, ez a motor erősebb, mint az előző suzukim, az 1.3-s 8szelepes motor ugyan úgy autómata váltós volt, hozzá képest, ez a x14xe motor igen lomha. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 600km-rel ezelőtt volt szerelőmnél, akkor rendben volt az olaj mennyisége! Átnézettem az út előtt (Nagykanizsa-Budapest). Reggelente, nyáron melegben is, fehér színű szokott lenni a kipufogó, mint télen a leheletet úgy látni. 130-nál nem néztem. Amúgy kipufogóhoz rakom a tenyerem pár centire, fél perc alatt tiszta kormos lesz a kezem + párás, nem tudom ez jó-e? EGR.t olvastam nem rég, nekem is gyenge a motor, és gázadásnál kicsit gondolkodik, mire gyorsítani kezd. Lehet az EGR-t is, ki kellene pucolni? Holládi partnál M7-s, 110ről 80-ra lelassul a tütűm, hiába nyomom gázt, nem gyorsul, ha erősebben megnyomom, akkor visszavált 3-ba motor pörög 4000-t de csak 100ig gyorsul fel, majd vált 4be és lassul megint. Ja, a motor check lámpa sokszor jelez, de miért, azt nem tudom, hogy lehet kiolvasni a hiba kódot? Bár menet közben, 3000 fordulat mellet is simán kivillan, de mi lehet az oka, nem tudom, lehetséges, hogy a hűtőventillátor kapcsol be? Nekem csak az a furcsa, ez a motor erősebb, mint az előző suzukim, az 1.3-s 8szelepes motor ugyan úgy autómata váltós volt, hozzá képest, ez a x14xe motor igen lomha. A fekete korom a "tökéletesen" elégett olajra utal. Szóval a gyűrűk mentén kapja az olajat. Felső tömítetlenség esetén kék füst van. A check meg az elkormolódó egr miatt gyullad ki. A motorod is ezért gyenge egyrészt,mert a felakadt egr egyfolytában eteti az olajfüstös gázt a motoroddal,ami magyarázza a magas fogyasztást is a tökéletlen égés miatt. Teljes generálnak hf felújítás, gyűrűk, fúrás (ha kell), csapágysor cserének bele kell férnie 150-180eft ba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 600km-rel ezelőtt volt szerelőmnél, akkor rendben volt az olaj mennyisége! Átnézettem az út előtt (Nagykanizsa-Budapest). Reggelente, nyáron melegben is, fehér színű szokott lenni a kipufogó, mint télen a leheletet úgy látni. 130-nál nem néztem. Amúgy kipufogóhoz rakom a tenyerem pár centire, fél perc alatt tiszta kormos lesz a kezem + párás, nem tudom ez jó-e? EGR.t olvastam nem rég, nekem is gyenge a motor, és gázadásnál kicsit gondolkodik, mire gyorsítani kezd. Lehet az EGR-t is, ki kellene pucolni? Holládi partnál M7-s, 110ről 80-ra lelassul a tütűm, hiába nyomom gázt, nem gyorsul, ha erősebben megnyomom, akkor visszavált 3-ba motor pörög 4000-t de csak 100ig gyorsul fel, majd vált 4be és lassul megint. Ja, a motor check lámpa sokszor jelez, de miért, azt nem tudom, hogy lehet kiolvasni a hiba kódot? Bár menet közben, 3000 fordulat mellet is simán kivillan, de mi lehet az oka, nem tudom, lehetséges, hogy a hűtőventillátor kapcsol be? Nekem csak az a furcsa, ez a motor erősebb, mint az előző suzukim, az 1.3-s 8szelepes motor ugyan úgy autómata váltós volt, hozzá képest, ez a x14xe motor igen lomha. Nem az x14xe lomhább hanem az autó súlya sokkal több mint egy suzukinak. Persze a LE/kg arány roszabb, na meg az x-es motorok 3ezres fordulat alatt híresen lusták. A motor hibalámpa pedig nem hiába világít! Olvasd ki a hibakódot mindenképpen: Íme egy leírás hozzá: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szasza5 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Nem az x14xe lomhább hanem az autó súlya sokkal több mint egy suzukinak. Persze a LE/kg arány roszabb, na meg az x-es motorok 3ezres fordulat alatt híresen lusták. A motor hibalámpa pedig nem hiába világít! Olvasd ki a hibakódot mindenképpen: Íme egy leírás hozzá: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm Köszi! Meg is néztem, ez mit jelent, milyen hibakód? Nem tudom hová tenni?! :lol: 0130 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor (=lambdaszonda?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Köszi! Meg is néztem, ez mit jelent, milyen hibakód? Nem tudom hová tenni?! :lol: 0130 Heated Exhaust Gas Oxygen (HEGO) sensor (=lambdaszonda?) Igen, ez a lambdaszonda hiba. Habár az inkább a fogyasztásba és a károsanyag-kibocsátásba játszik bele, az olajfogyáshoz nem nagyon van köze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Igen, ez a lambdaszonda hiba. Habár az inkább a fogyasztásba és a károsanyag-kibocsátásba játszik bele, az olajfogyáshoz nem nagyon van köze. Ahhoz nincs, viszont említette, hogy gyenge is a kocsi, arra viszont már hatással lehet, ha emiatt vészüzemmódban megy a motor. Szasza: Lambdaszondából csakis a gyárit érdemes megvenni, bármennyivel drágább is az utángyáriaknál! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szasza5 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Ahhoz nincs, viszont említette, hogy gyenge is a kocsi, arra viszont már hatással lehet, ha emiatt vészüzemmódban megy a motor. Szasza: Lambdaszondából csakis a gyárit érdemes megvenni, bármennyivel drágább is az utángyáriaknál! Mennyibe kerül ez a lambdaszonda? Ezt, nem lehet kipucolni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Mennyibe kerül ez a lambdaszonda? Ezt, nem lehet kipucolni? Ez nem az a pucolós téma. :lol: SZONDA Szerintem ő volna az, de szóljatok, ha tévedek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Ez nem az a pucolós téma. :lol: SZONDA Szerintem ő volna az, de szóljatok, ha tévedek. Nem ő, mert ezekben még egyvezetékes lambda szonda van. :lol: Inkább EZ... Én is ezen a honlapon vettem, és a második lett jó. Az elsőt gariban kicserélték, mert 3 hónapot bírt. Most egy denso van benne, ami már 5 vagy 6 hónapos, de eddig hibátlanul működik. A legtutibb, ha a csergőben vesz az ember teljesen gyárit. Ott nincs rizikó. Illetve nagyon pici! Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Nem ő, mert ezekben még egyvezetékes lambda szonda van. :lol: Inkább EZ... Én is ezen a honlapon vettem, és a második lett jó. Az elsőt gariban kicserélték, mert 3 hónapot bírt. Most egy denso van benne, ami már 5 vagy 6 hónapos, de eddig hibátlanul működik. A legtutibb, ha a csergőben vesz az ember teljesen gyárit. Ott nincs rizikó. Illetve nagyon pici! Én is náluk vettem egyvezetékest, 6 ropiért és azóta is tökjó. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Csörgő dugók rulez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Sziasztok! Indításkor felpörög, gázadáskor rángat a moci és az alapjárat megállás után fel-le ingadozik 1000-1500 között ((( Alapjárati szabályozó lecserélve(gyári beszállítóira), összes vákuumcső cserélve, EGR tisztítva és itt el is fogyott a tudományom (((((((( Segítségetek előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 http://kepfeltoltes.hu/110919/20110919634_...ltoltes.hu_.jpg Csörgő dugók rulez. Mit akartál mutatni azon kívül, hogy a gyűrűhézagon át lehet köpni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember20, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2011 Sziasztok! Indításkor felpörög, gázadáskor rángat a moci és az alapjárat megállás után fel-le ingadozik 1000-1500 között ((( Alapjárati szabályozó lecserélve(gyári beszállítóira), összes vákuumcső cserélve, EGR tisztítva és itt el is fogyott a tudományom (((((((( Segítségetek előre is köszönöm! Hibakód nincs? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts