Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Egyértelmű, csak amit eddíg bontott alkatrészekre költöttem az több volt mint 70-ezer. De ugye haza is kell vinni, hivatalosan még vontatni sem lehet műszaki nélkül, csak cipelni lehet. Vagy hazamész vele éjjel és reménykedsz hogy nem buksz meg.

vegyél fehéret, akkor hozhatod nappal is. :D :lol: Mint ahogy én is kéket (isuzut).

(de nekem könnyű beszélni, tudom... sógor jön a trélerrel, ha ez nem lenne, én sem hoztam volna mátészalkáról donorautót :lol: )

Megosztás:

ilyet tényleg megkapsz 30-40-ért

hihihi!! :lol: Ezt dörti árulja. De miért a sajátját fényképezi és másikat árul? :lol:

Aki 80-90ért árul egy nz-t az nem gondolja komolyan. :D Meg lehet az is szar és akkor drágán sikerült sz*rt venni.

Szerelőm 40ért adott el múlt héten egy zsír 14nz-t.

90-ért az x16xel-t adta szervizkönyvvel,160ekmrel.

Nekem is van eladó x12sz-m semmi olajat nem töltöttem utána 10ekm csereperiódusok alatt. 160ekm,porszáraz tömítések. 30ért jó lenne ha valaki elvinné.

Megosztás:

hihihi!! :lol: Ezt dörti árulja. De miért a sajátját fényképezi és másikat árul? ;)

Aki 80-90ért árul egy nz-t az nem gondolja komolyan. :P Meg lehet az is szar és akkor drágán sikerült sz*rt venni.

Szerelőm 40ért adott el múlt héten egy zsír 14nz-t.

90-ért az x16xel-t adta szervizkönyvvel,160ekmrel.

Nekem is van eladó x12sz-m semmi olajat nem töltöttem utána 10ekm csereperiódusok alatt. 160ekm,porszáraz tömítések. 30ért jó lenne ha valaki elvinné.

De kellett volna? :lol: :D :D :D

Jó, csak viccelek!

Én is 35ért adtam el a C16NZ-t, és az is jó volt! :D

Megosztás:

hello srácok! tudtok abban segiteni nekem hogy mitöl lehet az hogy ciripel a kipufogo? hidegen-melegen egyaránt csinálja, és ha jól hallom a csonktól kezdve csinálja, ha elöl behajolok a kocsi alá ott hallani mintha egy tücsök ciripelne benne. létezik hogy a kipuf-ból jön a hang vagy máshonnan jön csak én gondolom hogy a kipufból jön?

Megosztás:

hello srácok! tudtok abban segiteni nekem hogy mitöl lehet az hogy ciripel a kipufogo? hidegen-melegen egyaránt csinálja, és ha jól hallom a csonktól kezdve csinálja, ha elöl behajolok a kocsi alá ott hallani mintha egy tücsök ciripelne benne. létezik hogy a kipuf-ból jön a hang vagy máshonnan jön csak én gondolom hogy a kipufból jön?

Van ilyen! Egyik lányom kocsijában is több mint egy évig ciripelt, mígnem hengerfejes lett a blokk (nem ezért...) és a javítás / tömítések cseréje után elhallgatott. Persze lehet kipuf cső repedés is.

Megosztás:

Van ilyen! Egyik lányom kocsijában is több mint egy évig ciripelt, mígnem hengerfejes lett a blokk (nem ezért...) és a javítás / tömítések cseréje után elhallgatott. Persze lehet kipuf cső repedés is.

tehát azért ciripel mert valahol kiszelel a kipuf? de annak látszódnia kellene nem ahogy kijön a füst ott ahol nem kéne neki? nézegettem már de nem láttam nyomát hogy valahol látnék füstöt. vagy annyira pici az a rés hogy szemmel nem látni ahogy ott kifúj?

Megosztás:

tehát azért ciripel mert valahol kiszelel a kipuf? de annak látszódnia kellene nem ahogy kijön a füst ott ahol nem kéne neki? nézegettem már de nem láttam nyomát hogy valahol látnék füstöt. vagy annyira pici az a rés hogy szemmel nem látni ahogy ott kifúj?

Biztos hogy a kipufogótól jön? Nem valamelyik csapágyad ciripel?

Megosztás:

Biztos hogy a kipufogótól jön? Nem valamelyik csapágyad ciripel?

az tuti hogy lentröl hallom ciripelni a motor aljától, és mintha a kipufból hallanám...de nem 100%.

melyik csapágy az ami lentröl hallatszódik és tücsök hangja van? nyugvócsapágyak,hajtókarcsapágyak? vagy melyik lehet még?

Megosztás:

az tuti hogy lentröl hallom ciripelni a motor aljától, és mintha a kipufból hallanám...de nem 100%.

melyik csapágy az ami lentröl hallatszódik és tücsök hangja van? nyugvócsapágyak,hajtókarcsapágyak? vagy melyik lehet még?

Én a generátor csapágyra gondoltam, vagy a feszitő csapágy, vagy vízpumpa, vagy ha van akkor vezető csapágyra. Nekem a generátor csapágyam ciripel, csak azért kérdeztem.

Megosztás:

Én a generátor csapágyra gondoltam, vagy a feszitő csapágy, vagy vízpumpa, vagy ha van akkor vezető csapágyra. Nekem a generátor csapágyam ciripel, csak azért kérdeztem.

és te hol hallod a hangját? lentröl? vagy egyértelmüen fentröl? az enyémet fentröl nem nagyon hallani a generátor környékéröl sem, hanem határozottan lentröl hallani csak.

Megosztás:

és te hol hallod a hangját? lentröl? vagy egyértelmüen fentröl? az enyémet fentröl nem nagyon hallani a generátor környékéröl sem, hanem határozottan lentröl hallani csak.

Én a kocsiba ülve is hallom. Nagyon nem keresgéltem a hang forrását. Levettem a generátorról a szíjat, beindítottam úgy az autót, és ciripelés nem volt. Így a ciripelés forrása adott.

Megosztás:

Én a kocsiba ülve is hallom. Nagyon nem keresgéltem a hang forrását. Levettem a generátorról a szíjat, beindítottam úgy az autót, és ciripelés nem volt. Így a ciripelés forrása adott.

értem. köszi a hozzászólásokat, majd utána nézek jobban a dolognak hogy mi lehet a gond.

Megosztás:

Nyomj 1 rongyot a hátsó dobba, rögtön látod hol fúj ki. :lol:

Megosztás:

De ugye haza is kell vinni, hivatalosan még vontatni sem lehet műszaki nélkül, csak cipelni lehet. Vagy hazamész vele éjjel és reménykedsz hogy nem buksz meg.

Én 1 trabi rendszámot tettem az Astrára és úgy jöttem haza vele Fehérvárról(80km). Fényes nappal.

Ebből a fele autópályán. :lol: Egyből le volt tesztelve a motor is. :lol:

(haver ment előttem a Mergával és biztosította a terepet) :D

Megosztás:

Üdv!

A fékrásegítő vákumcsövén van egy csatlakozó amire egy vákum tömlő csatlakozik. A kérdésem az, hogy az a tömlő mire csatlakozik? A motor x16szr. Milyen szerepe van a motor működésében? Volt hogy lecsúszott és akkor nagyon dadogott a motor. Köszi a válaszokat előre is!!

Nekem két cső megy rá, az egyik a tankszellőztetés vákumcsöve a másik meg a belső levegő keringtető zsalut működteti. Valszeg azért dadogott, mert fals levegőt kapott az a henger ami a vákumot "csinálja".

Tévedés ne essék, nem sokallom a 44 ezret! Most van legalább a 19 éves kocsimnak egy új hűtője!

Értem, csak általában rosszkor jönnek az ilyen meglepik. :lol:

Megosztás:

Értem, csak általában rosszkor jönnek az ilyen meglepik. :lol:

Az biztos, hogy "jókor" nem jött! De ez egy nyugdíjas autó!

Akkor vettem amikor nyugdíjba mentem, és a felújítás után még félretettem annyit, hogy abból az ilyen "váratlan" és a várható javításokra is legyen elég tartalék.

Én nem abban gondolkozom, hogy mikor cserélem le egy új / újabbra, hanem abban, hogy kitartson addig amíg képes vagyok elvezetgetni. :D

[ ... mert megérdemlem! :lol: ]

Eddig 111 ezer kilométert nyomtam bele motorbontás nélkül, pedig a vételkor már 13 éves volt. Az olajat még most is csak csipegeti (1 liter / 10.000 km)

[Pedig legutóbb két hete is kipróbáltam Németországban, hogy megy-e még a gyári 190-et?, Óra szerint 200 megvolt....)

Megosztás:

Az biztos, hogy "jókor" nem jött! De ez egy nyugdíjas autó!

Akkor vettem amikor nyugdíjba mentem, és a felújítás után még félretettem annyit, hogy abból az ilyen "váratlan" és a várható javításokra is legyen elég tartalék.

Én nem abban gondolkozom, hogy mikor cserélem le egy új / újabbra, hanem abban, hogy kitartson addig amíg képes vagyok elvezetgetni. :D

[ ... mert megérdemlem! :lol: ]

Eddig 111 ezer kilométert nyomtam bele motorbontás nélkül, pedig a vételkor már 13 éves volt. Az olajat még most is csak csipegeti (1 liter / 10.000 km)

[Pedig legutóbb két hete is kipróbáltam Németországban, hogy megy-e még a gyári 190-et?, Óra szerint 200 megvolt....)

Én is úgy vagyok vele, hogy tőlem már csak a bontóba viszik, el nem adom. :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Tudom, hogy már százszor ki lehetett tárgyalva az 1,4 SE átalakítás, de sajnos a GYIK-ban nem találtam róla semmit.

Egyáltalán egy sedan astra 82 lóval mennyivel dinamikusabb mint 60-al???? (Tudom, hogy +22 ló, de ez hol jelentkezik?)

Szóval adott egy sima 60 lovas 1,4-es motorú F astra, ami sajnos nagyon harmatos még családinak is nem beszélve a számomra túlzottnak tűnő fogyasztásáról. Motort cserélni nem szeretnék mivel a mostaniban éppen 40ekm van és az sem ártana, ha ez a kocsi izgalmak nélkül is átmenne a vizsgán. Így jutottam az SE átalakításhoz. (egyszer már ajánlottatok valakit akit meg is kerestem, de 100-150eFt-ot nem szívesen adnék ki látatlanba egy ki tudja, hogy milyen átalakításért)

Szóval a kérdések:

- az SE motor mindegy, hogy astrából, vagy B corsából származik-e?,

- fontos, hogy ugyan úgy műanyag szelepfedeles legyen mint az enyém?,

- B corsa esetén a kábelezés mennyire kompatibilis?

- Benzinpumpának mennyi a reális ára bontottan, egyáltalán szabad-e bontottat venni?

- egyáltalán mi a különbség a két HF között amiért mindenképpen cserélni kell (a hengerenkénti befecskendezés injektorai a HF-en vagy a szívósoron helyezkednek el?

Nagyjából mind1, hogy milyen a motor, mert csak HF-et cserélnék (a sallangokkal), és az meg teljesen fel lenne újítva (szimering és vezető csere, síkolás, szelepek becsiszolása, stb.)

Előre is mindenkinek köszi a segítséget!

Megosztás:

Sziasztok!

Tudom, hogy már százszor ki lehetett tárgyalva az 1,4 SE átalakítás, de sajnos a GYIK-ban nem találtam róla semmit.

Egyáltalán egy sedan astra 82 lóval mennyivel dinamikusabb mint 60-al???? (Tudom, hogy +22 ló, de ez hol jelentkezik?)

Szóval adott egy sima 60 lovas 1,4-es motorú F astra, ami sajnos nagyon harmatos még családinak is nem beszélve a számomra túlzottnak tűnő fogyasztásáról. Motort cserélni nem szeretnék mivel a mostaniban éppen 40ekm van és az sem ártana, ha ez a kocsi izgalmak nélkül is átmenne a vizsgán. Így jutottam az SE átalakításhoz. (egyszer már ajánlottatok valakit akit meg is kerestem, de 100-150eFt-ot nem szívesen adnék ki látatlanba egy ki tudja, hogy milyen átalakításért)

Szóval a kérdések:

- az SE motor mindegy, hogy astrából, vagy B corsából származik-e?,

- fontos, hogy ugyan úgy műanyag szelepfedeles legyen mint az enyém?,

- B corsa esetén a kábelezés mennyire kompatibilis?

- Benzinpumpának mennyi a reális ára bontottan, egyáltalán szabad-e bontottat venni?

- egyáltalán mi a különbség a két HF között amiért mindenképpen cserélni kell (a hengerenkénti befecskendezés injektorai a HF-en vagy a szívósoron helyezkednek el?

Nagyjából mind1, hogy milyen a motor, mert csak HF-et cserélnék (a sallangokkal), és az meg teljesen fel lenne újítva (szimering és vezető csere, síkolás, szelepek becsiszolása, stb.)

Fogadjunk, hogy Dörtiét találtad meg :lol: :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Szóval adott egy sima 60 lovas 1,4-es motorú F astra, ami sajnos nagyon harmatos még családinak is nem beszélve a számomra túlzottnak tűnő fogyasztásáról. Motort cserélni nem szeretnék mivel a mostaniban éppen 40ekm van és az sem ártana, ha ez a kocsi izgalmak nélkül is átmenne a vizsgán.

16mp helyett 13mp kell neki a 0-100-hoz. :lol: Megérzed kategória (ha nagyon figyelsz :lol: ,)de kérdés,hogy megéri ez neked azt az összeget amit említettél,mert olcsóbban nem hozod ki az tuti. Ugye itt van dörti motorja 40-ért, HF felújítás 20,új tömítések 10e,benzinpumpa bontott 5e. Meg gondolom valaki kell aki összerakja.Tehát a 100ropival lehet minimum számolni.

Az injektorok a szívósoron helyezkednek el, különbség a szívósor csatlakozásában van a HF-en,az egyiken kör alakú a másikon meg négyzet,ennyi az összes különbség.

Kicsit több pénzből megvan egy motorcsere. A 40ekm-t futott motorod meg elvan a sarokban. Nem kér enni.

A kábelezéssel ugyanúgy taknyolni kell, szivattyúval ugyanúgy, mintha motort cserélnél. Pl.c16se-t egész biztosan gond nélkül ráraksz az f13-as váltódra. Az 100le.

Megosztás:

üdv!

bevallom őszintén nem volt időm csak érintőlegesen átnézni a fórumot a kérdésemmel kapcsolatban...

arról lenne szó, hogy a c20xe motorom egy pár napja elkezdett nem normálisan viselkedni.

a jelenség a következő: kis gázon indőnként nagyokat ránt és remeg, ha jobban elkezdem nyomni a gázt eltűnik a jelenség szép fokozatosan.

hidegen és melegen is ugyanez a helyzet. Én gyújtásra gyanakodtam, de újak a gyertyák, újak a gyertya kábelek (bosch - jó drága volt), új elosztó fedél és rotor. Van esetleg tippetek mi lehet ez?

A fordulatszám ugrál össze-vissza és gyakran leáll, ha egy helyben állok, ill. kinyomom a kuplongot. De ez gondolom alapjárati motor, csak azért írom le hátha esetleg mégis van köze a dologhoz.

Köszönöm a segítséget előre is.

Megosztás:

Sziasztok! 92-es F Astra,C14NZ Nagyon úgy néz ki,cserélnem kell a főtengely szimeringeket is,mindkét oldalt..A vezérlés felőli oké,az nem okoz különösebb gondot,hanem a váltó felöli,az már macerásabb..Mi ennek a menete??Mindenképp le kell hozzá szedni a váltót+a féltengelyeket??és ha ezeket leszedem,vár még valami meglepetés ott belül?? :lol: A GYIK-en nem találtam erre vonatkozó leírást,de lehet hogy csak figyelmetlen voltam..Segítségeteket előre is köszi..

Megosztás:

Sziasztok! 92-es F Astra,C14NZ Nagyon úgy néz ki,cserélnem kell a főtengely szimeringeket is,mindkét oldalt..A vezérlés felőli oké,az nem okoz különösebb gondot,hanem a váltó felöli,az már macerásabb..Mi ennek a menete??Mindenképp le kell hozzá szedni a váltót+a féltengelyeket??és ha ezeket leszedem,vár még valami meglepetés ott belül?? :lol: A GYIK-en nem találtam erre vonatkozó leírást,de lehet hogy csak figyelmetlen voltam..Segítségeteket előre is köszi..

A váltó okzhat galibát, szerintem elég jól el kell tolni ahhoz, hogy hozzáférj a főtengely szimeringhez..

Nekem kuplungcsere lesz hamarosan, kivesszük a motort, haveromnak van cucca hozzá, és akkor már cserélünk motortartó gumibakokat is (ha kell mindet, de 1et tuti kell) és megnézzük a szimeringeket is, még 1x nem akarom szétkapni ennyire, úgyhogy cserélünk mindent amit kell, inkább +1 napig kintmarad a moci.

Megosztás:

A váltó okzhat galibát, szerintem elég jól el kell tolni ahhoz, hogy hozzáférj a főtengely szimeringhez..

Nekem kuplungcsere lesz hamarosan, kivesszük a motort, haveromnak van cucca hozzá, és akkor már cserélünk motortartó gumibakokat is (ha kell mindet, de 1et tuti kell) és megnézzük a szimeringeket is, még 1x nem akarom szétkapni ennyire, úgyhogy cserélünk mindent amit kell, inkább +1 napig kintmarad a moci.

Akkor a féltengelyeket mindenképp ki kell húznom ugye? és az a fránya szimering kijön könnyen,vagy csak a csavarhúzós-feszegetős módszerrel? :)Gondolom a lehető legsz...abb helyen van...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.