Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
A sok benzint a lambda-szonda miatt kapja. Öregszik a szerencsétlen és folyamatosan szegény keveréket jelez az ECUnak, ezért az dúsít.

A hidegjárásba nem szól bele a lambda-szonda. Kb 50-70 °C környékén kezd el szabályozni.

Ez egy kicsit kevés lesz.

Elküldve
Ez egy kicsit kevés lesz.

Motorhőmérsékletben nézve nem rossz az adat. :D

Tudom hogy a lambda-szonda 400°C-ig meg sem "szólal"...főleg a régi, fűtés nélküli egyvezetékesek... :D

Elküldve
Motorhőmérsékletben nézve nem rossz az adat. :D

Tudom hogy a lambda-szonda 400°C-ig meg sem "szólal"...főleg a régi, fűtés nélküli egyvezetékesek... :D

De a lambda nem motorhőmérséklet alapján múkoggy. Ha beindítod a motort, már több mint 50fokos.

Elküldve

Amennyiben ennyire kukacoskodni akarsz, akkor kb 50-70 °C-os motorhőmérséklet eléréséig a vezérlő nem veszi figyelembe a lambda-szonda jeleit.

Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

De mivel csak egy vidéki suttyó vagyok, ráadásul nem is autószerelő, lehet hogy hülyeségeket beszélek...:D

Elküldve
Amennyiben ennyire kukacoskodni akarsz, akkor kb 50-70 °C-os motorhőmérséklet eléréséig a vezérlő nem veszi figyelembe a lambda-szonda jeleit.

Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

De mivel csak egy vidéki suttyó vagyok, ráadásul nem is autószerelő, lehet hogy hülyeségeket beszélek...:D

Nem kukacoskodás. Írtál egy adatot, aminél még alszik a szonda és kész. Nem mondtam, hogy vidéki suttyó vagy.

Elküldve
De a lambda nem motorhőmérséklet alapján múkoggy. Ha beindítod a motort, már több mint 50fokos.

Kb mennyi idő után? Mármint maga a motor? :D

Vagy pl a víz, ha 25'C melegben(kinti hőmérséklet) mennyi idő múlva lesz a víz pl 30'C? (gáz átkapcsolás miatt kérdezem). :D

Elküldve
A sok benzint a lambda-szonda miatt kapja. Öregszik a szerencsétlen és folyamatosan szegény keveréket jelez az ECUnak, ezért az dúsít.

A hidegjárásba nem szól bele a lambda-szonda. Kb 50-70 °C környékén kezd el szabályozni.

Köszönöm szépen! Milyen márkájú szondát szokás bele tenni? Néztem az unixot, elég sokféle van.

Elküldve

Az alapjárati motort milyen szerrel érdemes tisztítani? Tapasztalataitok szerint mi a leghatékonyabb?

Amúgy mennyi időnként szokott nektek aktuálissá válni a tisztitás?

Elküldve
Nem kukacoskodás. Írtál egy adatot, aminél még alszik a szonda és kész. Nem mondtam, hogy vidéki suttyó vagy.

Nem is mondtad és nem is állítottam ilyet.

De én tudom, hogy az vagyok... :D

Elküldve
Köszönöm szépen! Milyen márkájú szondát szokás bele tenni? Néztem az unixot, elég sokféle van.

Csak is a GM-hologramos gyárit érdemes. Kb 25ezres/db...

Sokak szerint a Csergőben érdemes megvenni.

Elküldve

Köszönöm szépen! Ez nem is rossz ár, sőt, az unixban 38xxx volt a legolcsóbb...

Elküldve
Az alapjárati motort milyen szerrel érdemes tisztítani? Tapasztalataitok szerint mi a leghatékonyabb?

Amúgy mennyi időnként szokott nektek aktuálissá válni a tisztitás?

Féktisztítóval, és akkor ha gond van az alapjárattal. Csak úgy nem kell szétszedni ha jó műkszik.

6-7-ezer forint. :D

Elküldve
Féktisztítóval, és akkor ha gond van az alapjárattal. Csak úgy nem kell szétszedni ha jó műkszik.

6-7-ezer forint. :D

x20xev-ben 4vezetékes szonda van....

Elküldve
Hja szar ügy, minek akkora moci... :D

Azé' mert azt mondta valami okos, hogy a nagy felnitől nem lesz erősebb a gyenge moci, sőt megfelelő körülmények között még a trágyás IFA is megelőz :D :D :) B)

De amúgy viccen kívül azért vettem ezt, mert ez nagyon jó állapotban volt a többihez képest, és régi álmom volt egy erős caravan.

Elküldve
Miért, nem olyan rossz az az X20XEV. :D

Ha nem bántották nagyon, megkapta az új jeladókat akkor még egészen motor jellege van. Persze a ecotec cuccokat ki kell irtani belőle. :D

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.