Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Segítségetek szeretném kérni! Ismerősömnél egy 1997es évjáratú 1.7td astrát szeretnénk elindítani, ami már 3-4éve áll. Anyagot kap, mert ha a résolaj csőről leszedem a dugót, folyik a gázolaj, de nem akar elindulni. Huzatni is próbáltuk már, de semmi. Levegő csövet levettük, öntöttünk be gázolajat, de úgy is semmi, kipufogó még nem is füstölög. Próbáltam befogni a szívótorkot, de szívni sem szív semmi. Mi lehet a gond?

Megosztás:

Segítségetek szeretném kérni! Ismerősömnél egy 1997es évjáratú 1.7td astrát szeretnénk elindítani, ami már 3-4éve áll. Anyagot kap, mert ha a résolaj csőről leszedem a dugót, folyik a gázolaj, de nem akar elindulni. Huzatni is próbáltuk már, de semmi. Levegő csövet levettük, öntöttünk be gázolajat, de úgy is semmi, kipufogó még nem is füstölög. Próbáltam befogni a szívótorkot, de szívni sem szív semmi. Mi lehet a gond?

Izzítógyertyákkal mi a helyzet? Hiába húzzátok ha nem izzít akkor sem fog beindulni. Esetleg gyenge akksival is kétes az izzítás.

Megosztás:

Indítóspray-t próbáltatok már?

Megosztás:

Mégegyszer végighuzattuk 2esbe fél falun, közbe izzítottam csomót, padlóig nyomtam a gázt, de semmi.. :S Próbáltuk hidegindítóval is már igen.

Izzítottál is, vagy csak világított az izzítás visszajelzője? :D Vegyétek ki megnézni az izzítógyertyákat, és mérjetek rá a helyén hogy kapnak is villanyt, vagy csak ott vannak :D

Megosztás:

Mégegyszer végighuzattuk 2esbe fél falun, közbe izzítottam csomót, padlóig nyomtam a gázt, de semmi.. :S Próbáltuk hidegindítóval is már igen.

Haverom isuzuja kopott, nem jók az izzítógyertyák sem, indítóspray-el simán indul, és húzásra is...

Lehet, hogy más a baj nálatok... :D

Izzítottál is, vagy csak világított az izzítás visszajelzője? :D Vegyétek ki megnézni az izzítógyertyákat, és mérjetek rá a helyén hogy kapnak is villanyt, vagy csak ott vannak :D

Elvileg izzítás nélkül is kellene indulnia... no meg füstölnie... :)

(a DTL legalábbis indul izzítás nélkül is, hidegen, csak sokat kell indítózni, de elkapja) :D

1 alkalommal apám lemerítette az akkut a parkolóban. Jelzem az a rossz aku volt, max 2 izzítási folyamatot bírt ki a télen, utána esély sem volt az indulásra. B) Szóval lemerítette az akkut, merthát ugye a lámpa rajtamaradt... Erre gondolta megtolatja valakikkel, 2 emberke simán betolta :D Erre én nem is számítottam... kopp lemerült akku, ami már nem is forgatta, csak halványodott. vagy 4-5 m-t tolták, és beröffent...

Csak emiatt gondolom, hogy kéne induljon húzásra... :D

Megosztás:

Haverom isuzuja kopott, nem jók az izzítógyertyák sem, indítóspray-el simán indul, és húzásra is...

Lehet, hogy más a baj nálatok... :)

Elvileg izzítás nélkül is kellene indulnia... no meg füstölnie... :D

(a DTL legalábbis indul izzítás nélkül is, hidegen, csak sokat kell indítózni, de elkapja) :D

1 alkalommal apám lemerítette az akkut a parkolóban. Jelzem az a rossz aku volt, max 2 izzítási folyamatot bírt ki a télen, utána esély sem volt az indulásra. :D Szóval lemerítette az akkut, merthát ugye a lámpa rajtamaradt... Erre gondolta megtolatja valakikkel, 2 emberke simán betolta :D Erre én nem is számítottam... kopp lemerült akku, ami már nem is forgatta, csak halványodott. vagy 4-5 m-t tolták, és beröffent...

Csak emiatt gondolom, hogy kéne induljon húzásra... :D

Jah igen, ebben is X17DTL motor van. Próbáltam úgy is, hogy lehúztam a szívótorokról közvetlen a csövet, és ott öntöttem be neki gázolajat, de érdekes, mert ha befogom ott a szívónyílást, és közbe indítózik az ismerősöm, nem érzem, hogy szívna a motor. Anyagot 100% hogy kap, mert nyomócsöveket leszedtem, és szépen lüktetve tolta a gázolajat :D Nem tudom mi lehet a gond :S Ezt kb. 1km en keresztül 2esbe folyamatosan húztuk, de még pöffenés sem volt, semmi.. B) Még annyit hozzáfűznék, hogy generátor szíj nincsen rajta, de gondolom ettől függetlenül el kellene indulnia!

Megosztás:

Jah igen, ebben is X17DTL motor van. Próbáltam úgy is, hogy lehúztam a szívótorokról közvetlen a csövet, és ott öntöttem be neki gázolajat, de érdekes, mert ha befogom ott a szívónyílást, és közbe indítózik az ismerősöm, nem érzem, hogy szívna a motor. Anyagot 100% hogy kap, mert nyomócsöveket leszedtem, és szépen lüktetve tolta a gázolajat :D Nem tudom mi lehet a gond :S Ezt kb. 1km en keresztül 2esbe folyamatosan húztuk, de még pöffenés sem volt, semmi.. :D Még annyit hozzáfűznék, hogy generátor szíj nincsen rajta, de gondolom ettől függetlenül el kellene indulnia!

Ha nem szív be levegőt, akkor ott komoly gond van...

Bár nem igazán ismerem a dízel...

Megosztás:

Jah igen, ebben is X17DTL motor van. Próbáltam úgy is, hogy lehúztam a szívótorokról közvetlen a csövet, és ott öntöttem be neki gázolajat, de érdekes, mert ha befogom ott a szívónyílást, és közbe indítózik az ismerősöm, nem érzem, hogy szívna a motor. Anyagot 100% hogy kap, mert nyomócsöveket leszedtem, és szépen lüktetve tolta a gázolajat :D Nem tudom mi lehet a gond :S Ezt kb. 1km en keresztül 2esbe folyamatosan húztuk, de még pöffenés sem volt, semmi.. :D Még annyit hozzáfűznék, hogy generátor szíj nincsen rajta, de gondolom ettől függetlenül el kellene indulnia!

ha van benne akku, nem nagy gond.

de ha indítósprayel sm indul, szerintem húzhatjátok bécsig is... :D

Nem lehet, hogy az adagolóval lehet valami gond? nem megfelelő a nyomás, vagy valami ilyesmi? :)

A vezérlés biztosan jó helyen van? B)

Megosztás:

Elvileg izzítás nélkül is kellene indulnia... no meg füstölnie... :D

(a DTL legalábbis indul izzítás nélkül is, hidegen, csak sokat kell indítózni, de elkapja) :)

Indultam én eleget (túl sokat is...) kötélről, indul izzítás nélkül is persze. Engem mondjuk inkább az zavar, hogy levegőt sem szív :D

Megosztás:

ha van benne akku, nem nagy gond.

de ha indítósprayel sm indul, szerintem húzhatjátok bécsig is... :D

Nem lehet, hogy az adagolóval lehet valami gond? nem megfelelő a nyomás, vagy valami ilyesmi? :D

A vezérlés biztosan jó helyen van? :)

Ausztriából való az autó amúgy, bontásra akarja eladni bátyám, de azért jó lenne elindítani a motort. Annyit tudunk hogy jó pár évig állt az autó, 210.000km van benne. Extrái: 2légzsák, elől elektromos ablakok, abs, centrálzár, szervó.

Megosztás:

Jobb lessz ha meghuzzátok a dizel nem szereti ha gázolajat locsolsz a torkába :)

A minimum a teljes gázzal való inditás , kell egy bizonyos motorfordulat a megfelelő kompresszió eléréséhez.

A gázolajat megnézted a szűrőnél nem vizes , nem csapodott ki a parafin ?

Mindegyik nyomócső müködik?

Megosztás:

Jobb lessz ha meghuzzátok a dizel nem szereti ha gázolajat locsolsz a torkába :D

A minimum a teljes gázzal való inditás , kell egy bizonyos motorfordulat a megfelelő kompresszió eléréséhez.

A gázolajat megnézted a szűrőnél nem vizes , nem csapodott ki a parafin ?

Mindegyik nyomócső müködik?

50el húzta bratyó, 2esbe volt az autó,közbe padlóztam, szerinted....? :D Kipucoltam a szűrőt is, nemvolt kiválás. Minden nyomócső működik igen.

Megosztás:

Megvolt a vezérléscserém, de senki nem tudta megmondani, hogy miért ette meg a szíj oldalát. Csapágyak rendben, még a terelőgörgőké is. Lehet a vízpumpa felfelkvő felülete nem volt tiszta előző cserénél...

Na mindegy most rendben van.

Egy kérdés: Meg tudja valaki mondani a nívópálcán és az olajbeöntő sapkán lévő o-gyűrűk méretét?

Megosztás:

Az is előfordulhat hogy valamelyik szelep beragadt és nyitva maradt?

Nem tudom, csak, mivel mondtad hogy a gázolajat köpi lehúzott csövekkel, meg azt is hogy a szívó részre rátetted a kezed, és semmit nem szívott, én inkább ott kotorásznék :D

Megosztás:

Nem tudom, csak, mivel mondtad hogy a gázolajat köpi lehúzott csövekkel, meg azt is hogy a szívó részre rátetted a kezed, és semmit nem szívott, én inkább ott kotorásznék :D

Most átgondoltam újra a dolgot, de végülis mikor húztuk, ment vákum a fékrásegítőbe, szóval mégiscsak szív az valamit.. De akkor miért nem indul el? :S Lehet kiszedem a porlasztókat és megpucolom, hátha..

Megosztás:

Most átgondoltam újra a dolgot, de végülis mikor húztuk, ment vákum a fékrásegítőbe, szóval mégiscsak szív az valamit.. De akkor miért nem indul el? :S Lehet kiszedem a porlasztókat és megpucolom, hátha..

A dieselnél nem külön vákumszivattyú van a rásegítéshez?

Megosztás:

Üdv! Az önindítómmal lenne gond! Kapott egy uj állórészt mert a mágnes leszakadt róla és új bronzkeféket! A jelenség a következő vele: Indítás után mikor már a motort beröffentette az önindítö 1-2 mp ig tovább forog és nyekereg! Mit kell rajta szétszednem még? A visszahúzással lehet gond?

Megosztás:

Üdv! Az önindítómmal lenne gond! Kapott egy uj állórészt mert a mágnes leszakadt róla és új bronzkeféket! A jelenség a következő vele: Indítás után mikor már a motort beröffentette az önindítö 1-2 mp ig tovább forog és nyekereg! Mit kell rajta szétszednem még? A visszahúzással lehet gond?

A visszahúzás

Nem lötyög a tengely?

Perselyt cseréltél?

Nézd meg a végén a tengelyt hogy mennyire stabil , ha megmozgatod nem -e lötyög, ha igen a perselyt is cserélni kell,,,,

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.