yankee Elküldve Április5, 2011 Megoszt Elküldve Április5, 2011 Nah ha tudsz nekem ilyen motort az jó lenne B) Én meg nem dolgozom:D Merre jössz vecsésre?? Vigyük át privibe vagy van msn-ed?: D küld el privibe. Egyébként motoros témához hűen valamit írjunk a motorról is :D hát tudok adni némi infót. Bár az a ne már nincs meg. XE-volt most a srácnak 2is. 1ik felújított új vezérlés a másikat nem láttam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelriska Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Hali! Hol taláható a motoromon a hűtővíz-leeresztőcsavar? Hogyan tudom kitakarítani a hűtőrendszeremet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Hali! Hol taláható a motoromon a hűtővíz-leeresztőcsavar? Hogyan tudom kitakarítani a hűtőrendszeremet? Konkrétan olyan nincs. Próbáld az egyik hűtőbe menő cső lehúzásával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelriska Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Konkrétan olyan nincs. Próbáld az egyik hűtőbe menő cső lehúzásával. Azon keresztül slagozzam? Vagy akkor hogy lehet kitakarítani a rendszert? Link to comment Megosztás: More sharing options...
GSITHOMY Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Azon keresztül slagozzam? Vagy akkor hogy lehet kitakarítani a rendszert? Én ugy tudom van hozzá tisztitó adalék azt kell hozzáadni némi desztíláltvízhez B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelriska Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Én ugy tudom van hozzá tisztitó adalék azt kell hozzáadni némi desztíláltvízhez B) Ez rendben van, de, hogyan engeded le a teljes tisztítóslöttyöt, ha nem a hűtőcső a legmagasabb pont a rendszerben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Ez rendben van, de, hogyan engeded le a teljes tisztítóslöttyöt, ha nem a hűtőcső a legmagasabb pont a rendszerben? Sajnos a legalacsonyabb a fűtőradiátor. Azt meg ne akard kiszedni... Viszont ott meg lehet próbálni ahol leágazik a cső oda. Tisztítani/átmosni, sztem úgí lehetne, hogy leereszted-újratöltöd párszor, közben meg megjáratod. Viszont a slagot nem ajánlom a vízkő, és egyéb szarok miatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Sajnos a legalacsonyabb a fűtőradiátor. Azt meg ne akard kiszedni... Viszont ott meg lehet próbálni ahol leágazik a cső oda. Tisztítani/átmosni, sztem úgí lehetne, hogy leereszted-újratöltöd párszor, közben meg megjáratod. Viszont a slagot nem ajánlom a vízkő, és egyéb szarok miatt. Ami sz.r kijön majd belőle, az bőven több mint ami egy slagos átmosástól benne marad :) Én a legalsó csövet húznám le a hűtőről, a legfölsőn pedig benyomnám a vizet B) Ezekkel a hűtőtisztító löttyökkel szerintem sokmindent nem ér el az ember, mert a lé benne marad, utána ami lefolyik vele az lefolyik, ami nem az meg marad benne. Egy átmosással biztos több sz.r kijön belőle :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Április6, 2011 Megoszt Elküldve Április6, 2011 Hali! Hol taláható a motoromon a hűtővíz-leeresztőcsavar? Hogyan tudom kitakarítani a hűtőrendszeremet? Ha különösebb szerelgetés nélkül akarod leereszteni, akkor tekerd ki a hűtőventilátor kapcsolóját (menetirány szerinti jobb oldalon a hűtő alsó sarkánál oldalt) és egész jól lejön a lé a rendszerből. (Az alsó vízcső viszonylag magasan van még a gyári hűtőnél is, de az utángyártottakon még sokszor magasabbra teszik. Ne azon keresztül engedd le, mert úgy elég sok marad benne.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tottiadamka Elküldve Április7, 2011 Megoszt Elküldve Április7, 2011 Sziasztok! A minap kiváncsi lettem egy-két dologra, a motorral kapcsolatban. Az olaj üzemi hőmérsékleten milyen melegre melegszik fel? A hengerben a robbanáskor mekkora a hőmérséklet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 Sziasztok! A minap kiváncsi lettem egy-két dologra, a motorral kapcsolatban. Az olaj üzemi hőmérsékleten milyen melegre melegszik fel? A hengerben a robbanáskor mekkora a hőmérséklet? Az olaj szerintem olyan 100-120Celsuis fok a robbanás meg 2500fokon megy végbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 Sziasztok! A minap kiváncsi lettem egy-két dologra, a motorral kapcsolatban. Az olaj üzemi hőmérsékleten milyen melegre melegszik fel? A hengerben a robbanáskor mekkora a hőmérséklet? Az olaj szerintem olyan 100-120Celsuis fok a robbanás meg 2500fokon megy végbe. "Munkaütem: a begyújtott gázkeverék (25-35 atm., 2500˚C gázhőmérséklet) robbanásszerűen elég= a dugattyú a felső holtpontról az alsó holtpont felé indul és munkát végez. Mindkét szelep zárva van. Másfél főtengelyfordulat az ütem végéig. Az ütem végére a nyomás 3-5 atm., a hőmérséklet 250-400˚C" Ezt is itt találtam(gugli a barátunk): LINK Én az olajat olyan 80°C-osra mondanám. De ez csak az én véleményem! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 Az olaj szerintem olyan 100-120Celsuis fok a robbanás meg 2500fokon megy végbe. főnökömnek van egy corvettje, amiben van olajhőfok mérő szerkentyű, ami 180 farenheit környékén mozog most és már rendellenes olajgőz jön fel a karterből B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 Sziasztok! A minap kiváncsi lettem egy-két dologra, a motorral kapcsolatban. Az olaj üzemi hőmérsékleten milyen melegre melegszik fel? A hengerben a robbanáskor mekkora a hőmérséklet? A belsőégésű motor égésterében égés történik. Az égés és robbanás között igen jelentős különbség van, az utóbbival a benzin hajtóanyagú motor nem tud működni. Régebben még a szakirodalom is használta a benzines motorokra a robbanómotor kifejezést, de sajnos igen helytelenül. Persze létezik ilyen, de ott más a hajtóanyag. Az olaj szerintem olyan 100-120Celsuis fok a robbanás meg 2500fokon megy végbe. Igen, kb. annyi, bár nem lehet pontosan megmondani, mert folyamatosan változó érték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 Én az olajat olyan 80°C-osra mondanám. De ez csak az én véleményem! :D Azért ennél több kelll hogy legyen, föleg ha arra gondolsz, hogy a hűtőfolyadék is 92-105-között mozog. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 Azért ennél több kelll hogy legyen, föleg ha arra gondolsz, hogy a hűtőfolyadék is 92-105-között mozog. B) Igazad lehet...sosem mértem még...:) De nem is fogom...amíg nem csöppen le a karter a melegtől, nem is érdekel az olajhőmérséklete...:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 Igazad lehet...sosem mértem még...:) De nem is fogom...amíg nem csöppen le a karter a melegtől, nem is érdekel az olajhőmérséklete...B) Az se jó, ha hátramegyek a kertbe autót mosni, és kisül alatt a fű. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 Az se jó, ha hátramegyek a kertbe autót mosni, és kisül alatt a fű. :) Ha hiszed, ha nem, én már égettem ki a füvet... B) Logokat készítettem az etanolos kütyüvel nyáron, és a sok morgatástól ugye ment a venti "néha" és tényleg kiégett a fű! :D :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 Segítség! Plíz! A szelephimbákon lévő számozásnak van valami jelentősége összeszerelésnél? Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Április8, 2011 Megoszt Elküldve Április8, 2011 Segítség! Plíz! A szelephimbákon lévő számozásnak van valami jelentősége összeszerelésnél? Köszi! Mindegyik himba össze van kopva a saját vezérmű bütykével. Ezért is szoktuk mindegyiket ugyan oda visszarakni, ahol volt. (Vagy nem így értetted a kérdést?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
koqxdió Elküldve Április9, 2011 Megoszt Elküldve Április9, 2011 Mindegyik himba össze van kopva a saját vezérmű bütykével. Ezért is szoktuk mindegyiket ugyan oda visszarakni, ahol volt. (Vagy nem így értetted a kérdést?) Azt már az "okos" szerelő elbacta szétszedésnél, egy dobozban kaptam ömlesztve mindent(( A himbák h.tőke felőli végén beütött számokra gondoltam. Másik kérdésem hengerfejcsavar meghúzási nyomaték ügyében: -egyik könyv szerint 25NM/60fok/60fok -másik szerint 25NM/60fok/30fok/melegrejáratás/30fok -számít, hogy melyiket választom? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április9, 2011 Megoszt Elküldve Április9, 2011 Azt már az "okos" szerelő elbacta szétszedésnél, egy dobozban kaptam ömlesztve mindent(( A himbák h.tőke felőli végén beütött számokra gondoltam. Másik kérdésem hengerfejcsavar meghúzási nyomaték ügyében: -egyik könyv szerint 25NM/60fok/60fok -másik szerint 25NM/60fok/30fok/melegrejáratás/30fok -számít, hogy melyiket választom? Nekem a második metódus szimpatikusabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Április9, 2011 Megoszt Elküldve Április9, 2011 Azt már az "okos" szerelő elbacta szétszedésnél, egy dobozban kaptam ömlesztve mindent(( A himbák h.tőke felőli végén beütött számokra gondoltam. Másik kérdésem hengerfejcsavar meghúzási nyomaték ügyében: -egyik könyv szerint 25NM/60fok/60fok -másik szerint 25NM/60fok/30fok/melegrejáratás/30fok -számít, hogy melyiket választom? Persze hogy számít hogy melyiket választod! A harmadikat válaszd: 25nm+60fok+60fok+60fok Középről indulva, csigavonalban. :D Ennyi. Nekem a második metódus szimpatikusabb. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Április14, 2011 Megoszt Elküldve Április14, 2011 "Munkaütem: a begyújtott gázkeverék (25-35 atm., 2500˚C gázhőmérséklet) robbanásszerűen elég= a dugattyú a felső holtpontról az alsó holtpont felé indul és munkát végez. Mindkét szelep zárva van. Másfél főtengelyfordulat az ütem végéig. Az ütem végére a nyomás 3-5 atm., a hőmérséklet 250-400˚C" Ezt is itt találtam(gugli a barátunk): LINK Én az olajat olyan 80°C-osra mondanám. De ez csak az én véleményem! B) Nálam zöldkártyázásnál mérték az olaj hőmérsékletet is. Beállás után 80 fok, a mérés végén a sok pörgetés után, és nyári 33 fokos melegben felment 98 fokra. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelriska Elküldve Április18, 2011 Megoszt Elküldve Április18, 2011 Sziasztok! Problémám melegedésssel kapcsolatos. Mostanában azt vettem észre, hogy sokat megy a ventillátor. A hőmérő városban állandóan a 95-96fok környékén tanyázik. Kb 1 hónappal ezelőtt autópályás menetben simán haladtam 150-160-as óraállással, amikor is egyszer csak 140-nél nem akart tovább gyorsulni, a hőmérő ekkor is megindult, 98-at mutatott. Visszalassítottam, az autó ment tovább, a motor hőmérséklete is normálisa lett, de 130-nál. A hűtőrendzert átmostuk, termosztátot megnéztük, és az új Wahlert nem tettük bele, mert az még lobogó vízben is csak vagy 3 mm-re nyitott ki, míg a régi vagy 1 centire. Olajat kicseréltük. A napokban autópályán 120 km/órával jöttem, kb 15 fok volt kinn, és a műszer 92-93 fokon tanyázott, kipróbáltam, fölgyosítottam óra szerint 150-re (kb 135km/óra), persze mindezt Németországban. Ekkor néhány perc után elkezdett emelkedni a vízhőmérsékletem, kb 97-98 foknál lelassítottam a normál 120-ra és szépen visszaállt a normál vízhő 92-93 fokra. Korábban ez a tempó meg sem kottyant neki. "Dinamikában" nem észleltem változást. Az elmúlt években ezeket a tempókat simán tartotta, de 140-nél gyorsabban nem jártam vele. Mostanában autópályán 120-al járok, meg városozok, így a fogyasztásom 7,4 l körül van 100km-en. Mi lehet a melegedés oka? Télen a motor nehezen akart bemelegedni.nem hiszem, hogy a termosztát kevéssé nyitna ki,de még ez is lehet. Amit még elmondanék, hogy néhány éve használom csak én az autót, jelenleg ha lehet hinni az órának 182e km van benne. 4 alkalommal volt vezérléshiba (hogy akkor hogy lett kijavítva, az erősen kérdéses), legutóbb már én csináltattam meg, akkor a szelepek, himbák, szelepszárszimmeringek is lettek cserélve.(előző cserék alkalmával a vezérlésnek nem tudom milyen elmei lettek kicserélve, én kompletten cseréltem). Azóta 1 liter olajat fogyaszt ezren, bár van egy kis dízeles kerregés, szóval nem tudom, hogy a szelepszár szimmeringek mennyire lettek kicserélve. A 4 gyertyából 1 fehér, 3 barnás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts