Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Rendszeresnek kéne lennie, lambda halódásnál. Természetesen lehet nem az a baj, de ha már vettél egy új gyárit, akkor miért nem cseréled ki? :D Én kicserélném és ha továbbra is ezt csinálja, akkor nézném meg a szívó oldalt.

Az a 7 ezert Ft-s Gm feliratú nem hinném hogy gyári. Szívesen kicserélném, de úgy hallottam, hogy van amikor a régi törve jön ki. Mivan ha az újjal még rosszabb, a régit meg már nem tudom visszatenni. Tudtok valami jó módszert a régi eltávolítására?

Ezt vettem: http://www.autoteka2000.hu/termek_adat.php?t_id=680

Megosztás:

Az a 7 ezert Ft-s Gm feliratú nem hinném hogy gyári. Szívesen kicserélném, de úgy hallottam, hogy van amikor a régi törve jön ki. Mivan ha az újjal még rosszabb, a régit meg már nem tudom visszatenni. Tudtok valami jó módszert a régi eltávolítására?

Ez gyári. :D A kivételére a legjobb megoldás a villáskulcs alkalmazása. :D Vagy vidd szerelőhöz. :lol:

Megosztás:

Üzemmeleg motornál, amikor mondjuk a menet is tágul egy kicsit, vagy hideg motornál amikor nem mozdul a menet?

Van ilyen sorrend, de nem tudom hogy hogyan van. <_< Régebben valaki mintha leírta volna, hogy miképp kell. Zozornak meleg motornál húztam rá és nem szakadt bele, de nem én cseréltem.

Megosztás:

Akkor esetleg veszel gyárit drágán, vagy 50ezer km-es Boscht tizenpárezerért.

Kockázat nélkül nincs győzelem. :angry: (akkor tényleg el kell vinni szerelőhöz)

Meleg motornál vedd ki, akkor könnyebben megindul. (ez nem gyertya, ami alu-ban van)

Csillag-villás kulcs a jó, vezetéket a csatlakozásnál széthúzod, a kulcs villás részére teszel egy csövet erőkarnak, így vigyázol a hűtőre is. :P

Ja, és pasztázni is kellene a menetet, hogy legközelebb is szét lehessen szedni. (mondjuk a Bosch szonda be van kenve gyárilag,de lehet ez is) <_<

Megosztás:

Akkor esetleg veszel gyárit drágán, vagy 50ezer km-es Boscht tizenpárezerért.

Kockázat nélkül nincs győzelem. :angry: (akkor tényleg el kell vinni szerelőhöz)

Meleg motornál vedd ki, akkor könnyebben megindul. (ez nem gyertya, ami alu-ban van)

Csillag-villás kulcs a jó, vezetéket a csatlakozásnál széthúzod, a kulcs villás részére teszel egy csövet erőkarnak, így vigyázol a hűtőre is. :P

Ja, és pasztázni is kellene a menetet, hogy legközelebb is szét lehessen szedni. (mondjuk a Bosch szonda be van kenve gyárilag,de lehet ez is) <_<

Rezó paszta?

Megosztás:

Rezó paszta?

Mindenképpen forró leömlőnél próbáld meg kicsavarni... (ÉGÉSI SÉRÜLÉS miatt vigyázz!!!! )

Én is így tudtam pár hónapja kivenni...

Elsőre jól megmorgattam a kocsit, és mire befeküdtem alá egy nagy kulccsal, visszahűlt...

akkor apám ült be és pörgette 2000-es fordulaton vagy 2 percig, és rögtön elkezdtem tekerni és akkor jött ki!

Ilyen lambdám van most már benne és eddig jól teljesít! (kopp-kopp-kopp) <_<

Megosztás:

Vasúton így csinálják. <_< A kocsik kerekének tengelycsonkjára így illesztik a csapágyat (csapágy izzásig, tengelyt hűtik). Aztán a csapágyat hűtik és rakják a házba. :angry:

Tudom, de így amikor már össze van építve körülményes lenne csak a leömlőt melegíteni a szondát meg hűteni. :P

Megosztás:

Nálunk is a mechanika üzemben a lakatosok így szerelnek. <_<

Ja ismerős, Grábgyár, TMK-s szakember a sokszázmilliós gép beállt csapágya előtt....ehhez spéci csapágylehúzó kell ekkora nincs nekünk! De ennek a gépnek reggel már mennie kell! Akkor hozom a kalapácsom... :angry:

Megosztás:

Köszönöm a segítséget. Hétvégén dugtunk rá egy notebook-ot aztán télleg a csekk endzsín lámpa volt a ludas. Kontaktos:) Valszeg el lehet oxidálódva vagy ilyesmi.

A csekkendzsín lámpa izzójára gondolt.

De ez csak azt tudja eredményezni hogy nem világít amikor kéne (pl.: gyújtáson) viszont hogy menet közben bevillant, azt nem lehet a számlájára írni <_<

Megosztás:

Mondasz valamit, ha már egyszer újra kell papírozni. Az igazság az, hogy amennyire én tudom átépítési engedélyt csak úgy adnak, hogy amit belerakhatsz motor nem lehet nagyobb a gyári legnagyobbnál. Tehát van egy Astra F amiből ha jóltudom a legnagyobb gyári motoros az 1.8-as, meg van az Astra GSI ami ugye a 2littyós, és sz.tem a gyár tesz külömbséget Astra F, és Astra GSI között, ezért sz.tem nem kapnék engedélyt a 2.0-ra. Lehet hogy ez marhaság, de én így tudom. Vagy kapnék de tényleg szürreális pénzért.

Javítsatok ki ha tévedek, elvégre okosodni járok ide.

Amugy ár/teljesítmény/gazdaságosság szempontban gondolkoztam.

Szerintetek melyik motorral járnék a legjobban?

Gondolom nem az 1.8 8V vel <_<

Na Páh!

Hali!

Nekem 2.0 16V caravan f astra-m van és nem gsi. Csak 136 lovas nem 150. Tehát létezik 2 lityis astra, viszont szerintem neked az azért nem lenne jó, mert te 1.4-est akarsz átmotorizálni. Szerintem ott már túl sok cuccot kéne cserélni. Pl. hátul is tárcsafék meg ilyenek. Remélem nem írtam hülyeséget, még nagyon friss opelos vagyok:D

Megosztás:

Szívesen, de neked villogás volt a gond?

Nekem menet közben néha bevillant 1-2-3 másodpercre, aztán néha meg gyújtás ráadásnál nem világított.

Nekem csak annyi volt, hogy nem mindig világított gyújtás ráadáskor, így vettem észre, hogy kontaktos, konkrétan ki volt csúszva az izzó a foglalatból. Hibakódom nem volt.

Egyébként érezhető valami változás, amikor világít? A hibakód kiolvasás tényleg előrébb vinne a megoldás keresésében.

Megosztás:

Nekem csak annyi volt, hogy nem mindig világított gyújtás ráadáskor, így vettem észre, hogy kontaktos, konkrétan ki volt csúszva az izzó a foglalatból. Hibakódom nem volt.

Egyébként érezhető valami változás, amikor világít? A hibakód kiolvasás tényleg előrébb vinne a megoldás keresésében.

Én semmi változást nem érzékeltem, de mondta a srác, hogy azért villant fel néha, mert volt tárolt hibakód. Akkor ő kitörölte az említett hibakódot és azóta nincs semmi gond.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.