Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Hogyne lehetne, a termosztát házától függ. Az egyikbe van annyi plussz hely, hogy simán berakható fordítva, hézagmentesen felrakható a helyére. Ilyenkor aztán 105-fokon nyit. :D De fűtés az van rendesen! :)

A c14nz motor hengerfeje úgy van kiképezve hogy ne lehessen fordítva összeszerelni! Ettöl végül is lehet hogy bele lehet erőszakolni fordítva!

Elküldve
A c14nz motor hengerfeje úgy van kiképezve hogy ne lehessen fordítva összeszerelni! Ettöl végül is lehet hogy bele lehet erőszakolni fordítva!

Ez így ebben a formában nem állja meg a helyét. A HF-be normál esetben a termosztát nagyobbik rugós vége kerül, éppen ezért bőven van ott hely ha fordítva a kisebbik felével befele akarod berakni. A mutatvány ott bukik meg, hogy ha a rugós vége néz kifele, akkor nem megy rá a termosztát háza, marad 2-3 mm rés. Mint említettem nekem valamiért öblösebb a házon ez a rész, fordítva is bement a helyére szivárgásmentesen illeszkedve. Kérésedre fényképpel is alátámasztom elméletem, mert mit ad Isten pont van itthon HF, és termosztát. :D

Elküldve
Ez így ebben a formában nem állja meg a helyét. A HF-be normál esetben a termosztát nagyobbik rugós vége kerül, éppen ezért bőven van ott hely ha fordítva a kisebbik felével befele akarod berakni. A mutatvány ott bukik meg, hogy ha a rugós vége néz kifele, akkor nem megy rá a termosztát háza, marad 2-3 mm rés. Mint említettem nekem valamiért öblösebb a házon ez a rész, fordítva is bement a helyére szivárgásmentesen illeszkedve. Kérésedre fényképpel is alátámasztom elméletem, mert mit ad Isten pont van itthon HF, és termosztát. :D

Igen igazad van, nekem pl. nem lehetne rátenni a termosztát házat a rugós fele véget! A lényeg hogy cserélem valamelyik nap és kiderül minden!

Elküldve
Igen igazad van, nekem pl. nem lehetne rátenni a termosztát házat a rugós fele véget! A lényeg hogy cserélem valamelyik nap és kiderül minden!

Nem mindegyiket lehet rátenni a termosztát fordított helyzetében a balszerencse engem olyannal hozott össze, ami felmegy így is-úgy is. :D

Elküldve
Milyen márkára gondolsz? Általában Wahlert ajánlják, (majdnem :D ) mndenkinek bejön.

Ami a kezembe van most arra az van írva hogy Wahler made in Germany! Ez lenne a gyári!? Én azt hittem hogy GM van a gyárira írva mint minden más alkatrészre! Ui. ez 4 évig volt az autóba!

Elküldve
Ami a kezembe van most arra az van írva hogy Wahler made in Germany! Ez lenne a gyári!? Én azt hittem hogy GM van a gyárira írva mint minden más alkatrészre! Ui. ez 4 évig volt az autóba!

Az teljesen jó, ha 4 évet kibírt. :D

Elküldve

Urak! Nem ide tartozik de ha már itt beszélünk megkérdezem már hogy nem tudtok véletlenül gyári elektromos antennát? Szeretnék egyet hogy ne keljen húzgálni, szokásom elfelejteni és csak menet közbe veszem észre hogy miért röcsög arádió!

Elküldve

Vehetsz Wahlert, de a Gates is jó, csak figyelj oda, hogy a gumigyűrűje is meglegyen, szokásuk a boltosoknak kivenni a dobozból, és külön jó pénzért adni.

Elküldve

sziasztok :D

megint problémával állok elétek :)

ma azt kezdte el csinálni a kis huncut, hogy nem áll le... hiába forgatom el a kulcsot, a motor megy tovább tovább. Úgy sikerül leállítani a motort, hogy lefullasztom, de a gyújtás rajta marad :) Arra rájöttem, hogy amikor lecsukom a csomagtér ajtót, akkor viszont leáll rendesen... tehát a gyújtás sem lesz rajta... elfordított kulccsal... ilyennel még nem találkoztam... szerintetek mi lehet a baj? Az akksit már lassan 2 naponta töltöm, hogy életet leheljek az autóba. Talán az akksi adta meg magát? Vagy egy kábel adhatta meg magát a csomagtér és a motortér között? o.O

Elküldve
sziasztok :D

megint problémával állok elétek :P

ma azt kezdte el csinálni a kis huncut, hogy nem áll le... hiába forgatom el a kulcsot, a motor megy tovább tovább. Úgy sikerül leállítani a motort, hogy lefullasztom, de a gyújtás rajta marad :D Arra rájöttem, hogy amikor lecsukom a csomagtér ajtót, akkor viszont leáll rendesen... tehát a gyújtás sem lesz rajta... elfordított kulccsal... ilyennel még nem találkoztam... szerintetek mi lehet a baj? Az akksit már lassan 2 naponta töltöm, hogy életet leheljek az autóba. Talán az akksi adta meg magát? Vagy egy kábel adhatta meg magát a csomagtér és a motortér között? o.O

:) Mi köze lehet a gyújtásnak a csomagtartó ajtó lecsukáshoz? :) Nem a gyújtáskapcsolód van extrém módon kikészülve? :D

Elküldve
:) Mi köze lehet a gyújtásnak a csomagtartó ajtó lecsukáshoz? :) Nem a gyújtáskapcsolód van extrém módon kikészülve? :D

ezen lepődtem meg... már vettem elő a barkácskészletem (:D) ami a csomagtartóban van, ahogy lecsuktam azonnal leállt a motor, ill. nem volt rajta már gyújtás. Én is tanácstalan vagyok... nem hiszem ,hogy tönkre ment volna a gyújtáskapcsolóm... de megnézem... bár nem tudom, hogy mit kéne látnom o.O :P

Elküldve
ezen lepődtem meg... már vettem elő a barkácskészletem (:D) ami a csomagtartóban van, ahogy lecsuktam azonnal leállt a motor, ill. nem volt rajta már gyújtás. Én is tanácstalan vagyok... nem hiszem ,hogy tönkre ment volna a gyújtáskapcsolóm... de megnézem... bár nem tudom, hogy mit kéne látnom o.O :)

Pedig nagy eséllyel a gyújtáskapcsoló lesz, és ahogy lecsuktad a rázkódástól történt mindez.

Egyébként qrva veszélyes, mihamarabb járj utána a dolognak. Velem még ladával történt -erősen megmaradt bennem, pedig már húsz éve történt- hogy egy pótos IFA előzése közben ment el a gyújtás és kinyomott kuplunggal épphogy be tudtam gurulni elé, mert szemből is rohamosan közeledett egy nagy hűtőrács.

Nos, a gyújtáskapcsoló-betét (nem a zárbetét!) volt kikopva. Astránál nem tudom hogy van, de annál külön lehetett cserélni.

-Elkopott -mondhatnánk, de később egy szaki felvilágosított, hogy ha egy nagy, nehéz kulcscsomó is fityeg rajta, az menet közben idő előtt szétrázza, kikoptatja. Azóta külön van :)

Elküldve
ezen lepődtem meg... már vettem elő a barkácskészletem (:D) ami a csomagtartóban van, ahogy lecsuktam azonnal leállt a motor, ill. nem volt rajta már gyújtás. Én is tanácstalan vagyok... nem hiszem ,hogy tönkre ment volna a gyújtáskapcsolóm... de megnézem... bár nem tudom, hogy mit kéne látnom o.O :)

Ez a gyujtáskapcsoló elektromos része, két csavar fogja rá magára a kulcsos részre, egy látszik szemből, egy meg el van rejve a műszerfal felé. Nem szedtem szét, de gondolom tovább lehet bontani:

146319-20101231-FJiKoU.jpg

Elküldve
sziasztok :)

ma azt kezdte el csinálni a kis huncut, hogy nem áll le... hiába forgatom el a kulcsot, a motor megy tovább tovább. Úgy sikerül leállítani a motort, hogy lefullasztom, de a gyújtás rajta marad :D Arra rájöttem, hogy amikor lecsukom a csomagtér ajtót, akkor viszont leáll rendesen... tehát a gyújtás sem lesz rajta... elfordított kulccsal... ilyennel még nem találkoztam... szerintetek mi lehet a baj? Az akksit már lassan 2 naponta töltöm, hogy életet leheljek az autóba. Talán az akksi adta meg magát? Vagy egy kábel adhatta meg magát a csomagtér és a motortér között? o.O

Szerintem is a kopott gyújtáskapcsoló lehet az! Ha eredeti, akkor hamarosan 20 éves lesz! :D

Elküldve
sziasztok :)

Van riasztó az autóban? Esetleg még az lehet olyan pont, ahol azok a vezetékek találkoznak..... :D

Elküldve

köszönöm a segítséget... akkor veszek egy gyújtás kapcsolót :D megpróbálom megszakérteni :)

amúgy nincs riasztó a kocsiban!

Boldog Új Évet Kívánok minden cartársnak :)

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.