daykiller Elküldve November4, 2010 Megoszt Elküldve November4, 2010 Akkor ez lenne a szervizkönyv...? Igen. Most megnéztem. :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 Olajtömítés, O-gyűrű, cikkszáma: 12 12 579. Köszönöm felírtam! :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 Az Üllői úton van egy o-ring bolt. Én csak simán bementem oda az elosztóval, és kértem egy rávaló, hő és olajálló gumigyűrűt. Azóta is tökéletesen tömít. Sajna nekem az messze van mert Mo. déli részén lakom. Árrára emlékszel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptomi82 Elküldve November5, 2010 Megoszt Elküldve November5, 2010 Sajna nekem az messze van mert Mo. déli részén lakom. Árrára emlékszel? 200 Ft alatt volt, az biztos, pontosan nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csizi_JR Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Üdv Mindenki! Kérdésem lenne motorproblémával kapcsolatban! Nem megy a 3. henger egy 1,4 16V motorban! Mi okozhatja a problémát? Indításkor elindul minden henger de pár másodperc múlva leáll a 3-as! Gyertya jó, gyertyakábelek jók elosztó jó, injektorok jók! Ötleteiteket várom! Előre is köszi! András Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Üdv Mindenki! Kérdésem lenne motorproblémával kapcsolatban! Nem megy a 3. henger egy 1,4 16V motorban! Mi okozhatja a problémát? Indításkor elindul minden henger de pár másodperc múlva leáll a 3-as! Gyertya jó, gyertyakábelek jók elosztó jó, injektorok jók! Ötleteiteket várom! Előre is köszi! András Üdv ? Biztosan tudod, hogy a felsorolt alkatrészek jók? Ahoz, hogy egy henger működjön 3 dolog kell. Megfelelő sűrítési végnyomás, megfelelő üa.-levegő keverék és gyújtószikra. Ha ezek megvannak, akkor már csak az időzítésen és a mennyiségeken múlik a dolog. Ezeket kell ellenőrizni. Hibatárolót megnézted? Cseréld fel a 3. henger gyertyáját és injektorát egy másik hengerével (külön-külön) és nézd meg, hogy vándorol-e a hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csizi_JR Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Üdv ? Biztosan tudod, hogy a felsorolt alkatrészek jók? Ahoz, hogy egy henger működjön 3 dolog kell. Megfelelő sűrítési végnyomás, megfelelő üa.-levegő keverék és gyújtószikra. Ha ezek megvannak, akkor már csak az időzítésen és a mennyiségeken múlik a dolog. Ezeket kell ellenőrizni. Hibatárolót megnézted? Cseréld fel a 3. henger gyertyáját és injektorát egy másik hengerével (külön-külön) és nézd meg, hogy vándorol-e a hiba. Már kipróbáltuk a felcserélést de akkor is csak a 3. henger nem ment - nem vándorolt a hiba! gyertyák újak a kábelek meg felcserélés után se változtatták a hiba helyét, így az kizárva! Elosztó biztos jó mert abból is újat vettünk! Az injektorok jók mert kivéve a helyükről mindegyik adott anyagot! Sajnos hibaolvasóm nincs de a kontroll lámpa nem jelez! Úgy látom ezzel akkor egy komolyabb szervizbe kell mennem :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Már kipróbáltuk a felcserélést de akkor is csak a 3. henger nem ment - nem vándorolt a hiba! gyertyák újak a kábelek meg felcserélés után se változtatták a hiba helyét, így az kizárva! Elosztó biztos jó mert abból is újat vettünk! Az injektorok jók mert kivéve a helyükről mindegyik adott anyagot! Sajnos hibaolvasóm nincs de a kontroll lámpa nem jelez! Úgy látom ezzel akkor egy komolyabb szervizbe kell mennem :o :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Már kipróbáltuk a felcserélést de akkor is csak a 3. henger nem ment - nem vándorolt a hiba! gyertyák újak a kábelek meg felcserélés után se változtatták a hiba helyét, így az kizárva! Elosztó biztos jó mert abból is újat vettünk! Az injektorok jók mert kivéve a helyükről mindegyik adott anyagot! Sajnos hibaolvasóm nincs de a kontroll lámpa nem jelez! Úgy látom ezzel akkor egy komolyabb szervizbe kell mennem :D Méretni kell kompressziót. Egyébként 1.4 16V-n nincs elosztó, csak gyújtásmodul, amit valójában DIS kockának hívnak. Ez nem rotoros már. :o :) Ha nem villan a Pech-lámpa akkor sok értelme nincsen villogtatni és ilyen hibákra nem is szokta dobni, max ha valamelyik injektorral van gond szerinte, ami ilyen hibát produkálhat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Már kipróbáltuk a felcserélést de akkor is csak a 3. henger nem ment - nem vándorolt a hiba! gyertyák újak a kábelek meg felcserélés után se változtatták a hiba helyét, így az kizárva! Elosztó biztos jó mert abból is újat vettünk! Az injektorok jók mert kivéve a helyükről mindegyik adott anyagot! Sajnos hibaolvasóm nincs de a kontroll lámpa nem jelez! Úgy látom ezzel akkor egy komolyabb szervizbe kell mennem :o Előbb zárd ki a mechanikai hibát (sűrítési csúcsnyomás mérés). Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserko Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy van egy 2007-es 1.4-es benzines merivám 63 ezer km-el.A problémám az, hogy inditás után a motor erős kopogo hangot ad 2-3mp-ig és az olaj nyomás lámpa is világit ahogy elalszik a hang is megszünik.5w40-es olaj van a motorba.Mit lehetne tenni, hogy ez a hang megszünjön mert már nagyon aggaszt. SEGITSETEK!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November6, 2010 Megoszt Elküldve November6, 2010 Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy van egy 2007-es 1.4-es benzines merivám 63 ezer km-el.A problémám az, hogy inditás után a motor erős kopogo hangot ad 2-3mp-ig és az olaj nyomás lámpa is világit ahogy elalszik a hang is megszünik.5w40-es olaj van a motorba.Mit lehetne tenni, hogy ez a hang megszünjön mert már nagyon aggaszt. SEGITSETEK!!!!!! Olajszint rendben? Mi az olaj márkája? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve November7, 2010 Megoszt Elküldve November7, 2010 Sziasztok! Kerestem egy pár topickban,de nem igazán találtam meg, lehet hogy én vagyok a béna :o Szóval bár nincs gond a hűtőfolyadékommal ( de mivel most vettem az autót pár hónapja és jöna tél, kiváncsi lennék ha nem lenne jó a mérésnél a hőtartomány( más szóval nem bírja a nagy hideget) akkor milyen fagyálló hűtőfolyadékot kell vennem a boltban, Milyen típust? Köszi szépen előre is a választ! Üdv, Norbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November7, 2010 Megoszt Elküldve November7, 2010 Sziasztok! Kerestem egy pár topickban,de nem igazán találtam meg, lehet hogy én vagyok a béna :) Szóval bár nincs gond a hűtőfolyadékommal ( de mivel most vettem az autót pár hónapja és jöna tél, kiváncsi lennék ha nem lenne jó a mérésnél a hőtartomány( más szóval nem bírja a nagy hideget) akkor milyen fagyálló hűtőfolyadékot kell vennem a boltban, Milyen típust? Köszi szépen előre is a választ! Üdv, Norbi Igazából nem lényeg ki gyártja. Ne fagyjon meg, és ne bántsa az alumíniumot. :o Én konkrétan gyári dzsíemet öntöttem bele, de csak mert kaptam 4 flakont ajándékba :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
samtron77 Elküldve November7, 2010 Megoszt Elküldve November7, 2010 Igazából nem lényeg ki gyártja. Ne fagyjon meg, és ne bántsa az alumíniumot. :o Én konkrétan gyári dzsíemet öntöttem bele, de csak mert kaptam 4 flakont ajándékba :D Én már 3 éve prelix által gyártott autoglykolt használok télen-nyáron töményen. Ebben ha jól tudom nincsen semmi adalékanyag úgyhogy nem bántja a blokkot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserko Elküldve November7, 2010 Megoszt Elküldve November7, 2010 Olajszint felső nivon van. Az olaj márkálya carrier 5w40. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve November7, 2010 Megoszt Elküldve November7, 2010 Olajszint felső nívón van. Az olaj márkája carrier 5w40. Ez ecotec szívó vagy turbós? :D Talán 0w-40-et kellene bele tenni :) esetleg más gyártótól, pl Castrol, Mobil :o egyébként az a 2-3 mp az semmi, ha 8-10 vagy több lenne akkor talán ok lehetne az aggódásra.. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November7, 2010 Megoszt Elküldve November7, 2010 Sziasztok! Kerestem egy pár topickban,de nem igazán találtam meg, lehet hogy én vagyok a béna :o Szóval bár nincs gond a hűtőfolyadékommal ( de mivel most vettem az autót pár hónapja és jöna tél, kiváncsi lennék ha nem lenne jó a mérésnél a hőtartomány( más szóval nem bírja a nagy hideget) akkor milyen fagyálló hűtőfolyadékot kell vennem a boltban, Milyen típust? Köszi szépen előre is a választ! Üdv, Norbi Én innen rendeltem van többféle, kifejezetten "alu-szerető" meg sima is. Klikk ide! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November7, 2010 Megoszt Elküldve November7, 2010 Én innen rendeltem van többféle, kifejezetten "alu-szerető" meg sima is. Klikk ide! Jó az ha szereti? :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Jó az ha szereti? :o Most itt azt jelenti, hogy nem " báncsa". :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Köszi szépen a segítséget :o akkor aluszerető lesz , színek között van különbség? piros vagy kék? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Én innen rendeltem van többféle, kifejezetten "alu-szerető" meg sima is. Klikk ide! Nekem az a rózsaszín van benne csak épp 725-ért vettem... :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Köszi szépen a segítséget :o akkor aluszerető lesz , színek között van különbség? piros vagy kék? Az alubarátok általában pirosasrózsaszínesnarancssárgás beütésüek szoktak lenni :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 200 Ft alatt volt, az biztos, pontosan nem tudom. Ehh gyári Opel nagykert felhívták mert nem találták 900Ft.... asszem veszek bele máshonnan, nem gyárit :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
ptomi82 Elküldve November8, 2010 Megoszt Elküldve November8, 2010 Ehh gyári Opel nagykert felhívták mert nem találták 900Ft.... asszem veszek bele máshonnan, nem gyárit :o Az a lényeg, hogy hő és olajálló legyen, a méretet meg le tudják venni, ha viszed az elosztót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts