Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Üdv Mindenki!

Kérdésem lenne motorproblémával kapcsolatban! Nem megy a 3. henger egy 1,4 16V motorban! Mi okozhatja a problémát?

Indításkor elindul minden henger de pár másodperc múlva leáll a 3-as! Gyertya jó, gyertyakábelek jók elosztó jó, injektorok jók!

Ötleteiteket várom! Előre is köszi!

András

Megosztás:

Üdv Mindenki!

Kérdésem lenne motorproblémával kapcsolatban! Nem megy a 3. henger egy 1,4 16V motorban! Mi okozhatja a problémát?

Indításkor elindul minden henger de pár másodperc múlva leáll a 3-as! Gyertya jó, gyertyakábelek jók elosztó jó, injektorok jók!

Ötleteiteket várom! Előre is köszi!

András

Üdv

?

Biztosan tudod, hogy a felsorolt alkatrészek jók?

Ahoz, hogy egy henger működjön 3 dolog kell. Megfelelő sűrítési végnyomás, megfelelő üa.-levegő keverék és gyújtószikra. Ha ezek megvannak, akkor már csak az időzítésen és a mennyiségeken múlik a dolog. Ezeket kell ellenőrizni.

Hibatárolót megnézted?

Cseréld fel a 3. henger gyertyáját és injektorát egy másik hengerével (külön-külön) és nézd meg, hogy vándorol-e a hiba.

Megosztás:

Üdv

?

Biztosan tudod, hogy a felsorolt alkatrészek jók?

Ahoz, hogy egy henger működjön 3 dolog kell. Megfelelő sűrítési végnyomás, megfelelő üa.-levegő keverék és gyújtószikra. Ha ezek megvannak, akkor már csak az időzítésen és a mennyiségeken múlik a dolog. Ezeket kell ellenőrizni.

Hibatárolót megnézted?

Cseréld fel a 3. henger gyertyáját és injektorát egy másik hengerével (külön-külön) és nézd meg, hogy vándorol-e a hiba.

Már kipróbáltuk a felcserélést de akkor is csak a 3. henger nem ment - nem vándorolt a hiba! gyertyák újak a kábelek meg felcserélés után se változtatták a hiba helyét, így az kizárva! Elosztó biztos jó mert abból is újat vettünk! Az injektorok jók mert kivéve a helyükről mindegyik adott anyagot! Sajnos hibaolvasóm nincs de a kontroll lámpa nem jelez!

Úgy látom ezzel akkor egy komolyabb szervizbe kell mennem :o

Megosztás:

Már kipróbáltuk a felcserélést de akkor is csak a 3. henger nem ment - nem vándorolt a hiba! gyertyák újak a kábelek meg felcserélés után se változtatták a hiba helyét, így az kizárva! Elosztó biztos jó mert abból is újat vettünk! Az injektorok jók mert kivéve a helyükről mindegyik adott anyagot! Sajnos hibaolvasóm nincs de a kontroll lámpa nem jelez!

119090-20101106-7niRtW.jpg

:D

Megosztás:

Úgy látom ezzel akkor egy komolyabb szervizbe kell mennem :D

Méretni kell kompressziót. Egyébként 1.4 16V-n nincs elosztó, csak gyújtásmodul, amit valójában DIS kockának hívnak. Ez nem rotoros már. :o :) Ha nem villan a Pech-lámpa akkor sok értelme nincsen villogtatni és ilyen hibákra nem is szokta dobni, max ha valamelyik injektorral van gond szerinte, ami ilyen hibát produkálhat.

Megosztás:

Előbb zárd ki a mechanikai hibát (sűrítési csúcsnyomás mérés).

Megosztás:

Sziasztok.

Olyan problémám lenne, hogy van egy 2007-es 1.4-es benzines merivám 63 ezer km-el.A problémám az, hogy inditás után a motor erős kopogo hangot ad 2-3mp-ig és az olaj nyomás lámpa is világit ahogy elalszik a hang is megszünik.5w40-es olaj van a motorba.Mit lehetne tenni, hogy ez a hang megszünjön mert már nagyon aggaszt.

SEGITSETEK!!!!!!

Megosztás:

Sziasztok.

Olyan problémám lenne, hogy van egy 2007-es 1.4-es benzines merivám 63 ezer km-el.A problémám az, hogy inditás után a motor erős kopogo hangot ad 2-3mp-ig és az olaj nyomás lámpa is világit ahogy elalszik a hang is megszünik.5w40-es olaj van a motorba.Mit lehetne tenni, hogy ez a hang megszünjön mert már nagyon aggaszt.

SEGITSETEK!!!!!!

Olajszint rendben? Mi az olaj márkája?

Megosztás:

Sziasztok!

Kerestem egy pár topickban,de nem igazán találtam meg, lehet hogy én vagyok a béna :o

Szóval bár nincs gond a hűtőfolyadékommal ( de mivel most vettem az autót pár hónapja és jöna tél, kiváncsi lennék ha nem lenne jó a mérésnél a hőtartomány( más szóval nem bírja a nagy hideget) akkor milyen fagyálló hűtőfolyadékot kell vennem a boltban, Milyen típust?

Köszi szépen előre is a választ!

Üdv, Norbi

Megosztás:

Sziasztok!

Kerestem egy pár topickban,de nem igazán találtam meg, lehet hogy én vagyok a béna :)

Szóval bár nincs gond a hűtőfolyadékommal ( de mivel most vettem az autót pár hónapja és jöna tél, kiváncsi lennék ha nem lenne jó a mérésnél a hőtartomány( más szóval nem bírja a nagy hideget) akkor milyen fagyálló hűtőfolyadékot kell vennem a boltban, Milyen típust?

Üdv, Norbi

Igazából nem lényeg ki gyártja. Ne fagyjon meg, és ne bántsa az alumíniumot. :o Én konkrétan gyári dzsíemet öntöttem bele, de csak mert kaptam 4 flakont ajándékba :D

Megosztás:

Igazából nem lényeg ki gyártja. Ne fagyjon meg, és ne bántsa az alumíniumot. :o Én konkrétan gyári dzsíemet öntöttem bele, de csak mert kaptam 4 flakont ajándékba :D

Én már 3 éve prelix által gyártott autoglykolt használok télen-nyáron töményen. Ebben ha jól tudom nincsen semmi adalékanyag úgyhogy nem bántja a blokkot...

Megosztás:

Olajszint felső nívón van.

Az olaj márkája carrier 5w40.

Ez ecotec szívó vagy turbós? :D

Talán 0w-40-et kellene bele tenni :) esetleg más gyártótól, pl Castrol, Mobil :o egyébként az a 2-3 mp az semmi, ha 8-10 vagy több lenne akkor talán ok lehetne az aggódásra.. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Kerestem egy pár topickban,de nem igazán találtam meg, lehet hogy én vagyok a béna :o

Üdv, Norbi

Én innen rendeltem van többféle, kifejezetten "alu-szerető" meg sima is. Klikk ide!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.