zotya975 Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Hétvégén egyik ismerősöm segítségével kuplungozni szeretném a kocsit. Kérdés: Mivel nincs a váltó alján betekintő ablak, hogy tudom kivarázsolni a technikát? Ki kell szedni a balos gólyalábat, és lesz annyi hely hogy szét lehessen fordítani a váltót a motortól, vagy jobban járok ha kikapjuk a motort váltóstól a kocsiból, és a szabad földön megoldjuk a cserét? Vagy mi lenne a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás? Én tuti kivenném a motort, lehet nem a leggyorsabb, de akkor legalább kényelmesen odaférsz, ha valam nem megy simán nem kell a motortérben alig elférve kotorászni.
pebe Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Főleg, hogy a QH nem a legjobb márka és többen szívtak már vele. Igen-igen. Legutóbb nekem volt problémám a QH-s termosztáttal. Akkor itt a fórumon többen is mondták, hogy tudatlan lévén jól rámsózták a leggagyibb utángyártott márkát. Azóta Wahler van benne, és semmi gond vele. Akkor is írtam, most megismétlem: Termosztátot csak őstermelőtől!!! Főleg, hogy az árkülömbség is csak párszáz forint. Szóval itt a (picit) drágább tuti jobb :)
Reeckatee Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Elvileg 92C a nyitása. Amúgy az új is lehet rossz. Zotya is járt már igy. Meyle, Wahler, Gates, Swag/Febi....ezekkel érdemes foglalkozni.
Hjoe Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Zotya is járt már igy. Meyle, Wahler, Gates, Swag/Febi....ezekkel érdemes foglalkozni. Nekem a vadonatúj, EPS-FACET márkájú kerek egy napot bírt ki.
Reeckatee Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Nekem a vadonatúj, EPS-FACET márkájú kerek egy napot bírt ki. Ezért nem soroltam fel a többi között :)
kknl Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Hétvégén egyik ismerősöm segítségével kuplungozni szeretném a kocsit. Kérdés: Mivel nincs a váltó alján betekintő ablak, hogy tudom kivarázsolni a technikát? Ki kell szedni a balos gólyalábat, és lesz annyi hely hogy szét lehessen fordítani a váltót a motortól, vagy jobban járok ha kikapjuk a motort váltóstól a kocsiból, és a szabad földön megoldjuk a cserét? Vagy mi lenne a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás? Szerintem a motort kiszedni felesleges. A váltót ugyis leszeded csak nem lesz tul sok helyed ,viszont a motrot kiveni körülményesebb.
zotya975 Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Szerintem a motort kiszedni felesleges. A váltót ugyis leszeded csak nem lesz tul sok helyed ,viszont a motrot kiveni körülményesebb. Hát nem tudom, a váltót motort mindenképpen szétt kell húznia, de nem körülményesebb kifordítani a két rugóstagot, hogy kiránthassa a féltengelyeket, mint lekötni a légszűrőt, kipuffot, benzint, kábeleket, és kiemelni a motort? :)
astra 8 Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Hát nem tudom, a váltót motort mindenképpen szétt kell húznia, de nem körülményesebb kifordítani a két rugóstagot, hogy kiránthassa a féltengelyeket, mint lekötni a légszűrőt, kipuffot, benzint, kábeleket, és kiemelni a motort? :) Nekem mikor cserélték, nem szedték ki a motort be is baszna ha ki kéne szedni egy kuplung csere miatt! Mellesleg a motort kivenni és visszarakni hát nem tudom amit nem muszáj nem kell szétbontani, mert meg rosszabb lesz! :D
kknl Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Hát nem tudom, a váltót motort mindenképpen szétt kell húznia, de nem körülményesebb kifordítani a két rugóstagot, hogy kiránthassa a féltengelyeket, mint lekötni a légszűrőt, kipuffot, benzint, kábeleket, és kiemelni a motort? :) Ha bent vannak a féltengelyek le tudod húzni a motort a váltóról? :D Esetleg a kuplung javitása kényelmesebb , de amunka sokkal több és amit szétszedsz az rongálodhat pl: csövek csatik bilincsek ráadásul egy motor sem 20 dkg.
zotya975 Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Nekem mikor cserélték, nem szedték ki a motort be is baszna ha ki kéne szedni egy kuplung csere miatt! Mellesleg a motort kivenni és visszarakni hát nem tudom amit nem muszáj nem kell szétbontani, mert meg rosszabb lesz! :D Ezt meg sem hallottam! <_< Ha bent vannak a féltengelyek le tudod húzni a motort a váltóról? :) Esetleg a kuplung javitása kényelmesebb , de amunka sokkal több és amit szétszedsz az rongálodhat pl: csövek csatik bilincsek ráadásul egy motor sem 20 dkg. Nem tudom , nem lehet? Pedig én is ezt tervezem. Azért a gólyalábat kifordítani sem egyszerű dolog.
kknl Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Ezt meg sem hallottam! :) Nem tudom , nem lehet? Pedig én is ezt tervezem. Azért a gólyalábat kifordítani sem egyszerű dolog. kerékagy lelazit felni le kormánygömbfej-vagy a kormánymüről a rúd , és még a lengőkarol lekötni .És már ki is veheted a féltengelyt.
pszilaj Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 kerékagy lelazit felni le kormánygömbfej-vagy a kormánymüről a rúd , és még a lengőkarol lekötni .És már ki is veheted a féltengelyt. Még a kormányrúdfejet sem kell leszedni...simán ki lehet húzni a féltengelyt anélkül is! :) :D
daykiller Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Még a kormányrúdfejet sem kell leszedni...simán ki lehet húzni a féltengelyt anélkül is! :) <_< De előtte nézd meg, hogy nem a kipufogó kopog-e. :D
zotya975 Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 De előtte nézd meg, hogy nem a kipufogó kopog-e. :D Tudod mi az fehérben-fehér? :) Mész a ge@ibe! <_<
Dáwid Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 De előtte nézd meg, hogy nem a kipufogó kopog-e. B) Tudod mi az fehérben-fehér? :) Mész a ge@ibe! :D :D <_< :icon13: :lol: -_-
daykiller Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 :) :D <_< :icon13: :lol: Poén, hogy nekem is elkezdett zörögni a kipuf, de azért Novy tanácsolta, hogy féltengelyt ne cseréljek... -_-
MomoadamM3 Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Sziasztok! 1,8 Astra-ba mennyi hűtőfolyadék kell. vagy van leeresztő csap ahol le tudom engedni a számomra ismeretlen folyadékot. Valaki kért az autómról képet remélem hétvégén letudom fotózni mi előtt be nem sötétedik.. :-D Segítségeteket előre is köszi.. Adam
Hjoe Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Sziasztok! 1,8 Astra-ba mennyi hűtőfolyadék kell. vagy van leeresztő csap ahol le tudom engedni a számomra ismeretlen folyadékot. Valaki kért az autómról képet remélem hétvégén letudom fotózni mi előtt be nem sötétedik.. :-D Segítségeteket előre is köszi.. Adam 6,7 liter elvileg könyv szerint. Csapról nem tudok hogy lenne. Számodra ismeretlen folyadék...?
MomoadamM3 Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 6,7 liter elvileg könyv szerint. Csapról nem tudok hogy lenne. Számodra ismeretlen folyadék...? Aha mert most vettem a járgányt és tán telkes járgány volt és lehet csak desztillált vízzel töltötte a nagypapa...aztán most jönnek a fagyok...
Skorpijo Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Aha mert most vettem a járgányt és tán telkes járgány volt és lehet csak desztillált vízzel töltötte a nagypapa...aztán most jönnek a fagyok... Azért fél lityivel számolj többre, mert mire kilégteleniti magát bele ugrik akár a 7,2 is.
Hjoe Elküldve Október14, 2010 Elküldve Október14, 2010 Aha mert most vettem a járgányt és tán telkes járgány volt és lehet csak desztillált vízzel töltötte a nagypapa...aztán most jönnek a fagyok... A színéből megállapítható. Milyen a színe a mostaninak? A sima "desztillált víz" jót tesz a vízpumpának... :)
zotya975 Elküldve Október15, 2010 Elküldve Október15, 2010 Sziasztok! 1,8 Astra-ba mennyi hűtőfolyadék kell. vagy van leeresztő csap ahol le tudom engedni a számomra ismeretlen folyadékot. Valaki kért az autómról képet remélem hétvégén letudom fotózni mi előtt be nem sötétedik.. :-D Segítségeteket előre is köszi.. Adam Csap nincs, vagy megbontasz egy bilincset valahol lent, vagy kiszívod a kiegyenlitőből egy nagy fecskendővel a vizet, utántöltesz fagyállóból, mitudomén másnap ha elkeverte menet közben megint eljátszod. Persze egy kicsit pazarlás, mert a következő leszívásnál hűtőfolyadékot is kiszedsz belőle, de nem levegősödik fel, nem kell fogóval nyomkodni a bilincset . Nekem is meg kell nézetnem... Gondolom tudod, de azért szólok, hogy a fagyálló erősen mérgező, ezért ne slaggal szívd le. Meg szar íze is van. Már nem én kóstoltam meg, csak ismerek valakit akinek a haverja már megízlelte. :)
MomoadamM3 Elküldve Október15, 2010 Elküldve Október15, 2010 A színéből megállapítható. Milyen a színe a mostaninak? A sima "desztillált víz" jót tesz a vízpumpának... :) Munka után megnézem ha piros akkor fagyálló amugy már én is kóstoltam tényleg szar ize van.. Köszi adam
biggieboy Elküldve Október15, 2010 Elküldve Október15, 2010 Sziasztok! Errehttp://pics.coldline.hu/pics/107117-20101015-cfBkiA.jpg a gumi alkatrészre lennék kíváncsi hogy micsoda vmi állat megrágta és nem tudom megmutatni szerelőnek ezért a segítségeteket kérem ebben. F astra 1,4 8V x14nz Köszönettel: Biggieboy
daykiller Elküldve Október15, 2010 Elküldve Október15, 2010 Sziasztok! Errehttp://pics.coldline.hu/pics/107117-20101015-cfBkiA.jpg a gumi alkatrészre lennék kíváncsi hogy micsoda vmi állat megrágta és nem tudom megmutatni szerelőnek ezért a segítségeteket kérem ebben. F astra 1,4 8V x14nz Köszönettel: Biggieboy Ennek annyi a hasznos funkciója, hogy a vákuumcsövet bevezeti a pollenszűrőhöz meg talán még annyi, hogy a sok vizet levezeti szerintem, ha oldalt nem tud lefolyni már.
Recommended Posts