Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Hétvégén egyik ismerősöm segítségével kuplungozni szeretném a kocsit. Kérdés: Mivel nincs a váltó alján betekintő ablak, hogy tudom kivarázsolni a technikát? Ki kell szedni a balos gólyalábat, és lesz annyi hely hogy szét lehessen fordítani a váltót a motortól, vagy jobban járok ha kikapjuk a motort váltóstól a kocsiból, és a szabad földön megoldjuk a cserét? Vagy mi lenne a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás?

Én tuti kivenném a motort, lehet nem a leggyorsabb, de akkor legalább kényelmesen odaférsz, ha valam nem megy simán nem kell a motortérben alig elférve kotorászni.

Megosztás:

Főleg, hogy a QH nem a legjobb márka és többen szívtak már vele.

Igen-igen. Legutóbb nekem volt problémám a QH-s termosztáttal. Akkor itt a fórumon többen is mondták, hogy tudatlan lévén jól rámsózták a leggagyibb utángyártott márkát. Azóta Wahler van benne, és semmi gond vele. Akkor is írtam, most megismétlem:

Termosztátot csak őstermelőtől!!!

Főleg, hogy az árkülömbség is csak párszáz forint. Szóval itt a (picit) drágább tuti jobb :)

Megosztás:

Hétvégén egyik ismerősöm segítségével kuplungozni szeretném a kocsit. Kérdés: Mivel nincs a váltó alján betekintő ablak, hogy tudom kivarázsolni a technikát? Ki kell szedni a balos gólyalábat, és lesz annyi hely hogy szét lehessen fordítani a váltót a motortól, vagy jobban járok ha kikapjuk a motort váltóstól a kocsiból, és a szabad földön megoldjuk a cserét? Vagy mi lenne a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás?

Szerintem a motort kiszedni felesleges. A váltót ugyis leszeded csak nem lesz tul sok helyed ,viszont a motrot kiveni körülményesebb.

Megosztás:

Szerintem a motort kiszedni felesleges. A váltót ugyis leszeded csak nem lesz tul sok helyed ,viszont a motrot kiveni körülményesebb.

Hát nem tudom, a váltót motort mindenképpen szétt kell húznia, de nem körülményesebb kifordítani a két rugóstagot, hogy kiránthassa a féltengelyeket, mint lekötni a légszűrőt, kipuffot, benzint, kábeleket, és kiemelni a motort? :)

Megosztás:

Hát nem tudom, a váltót motort mindenképpen szétt kell húznia, de nem körülményesebb kifordítani a két rugóstagot, hogy kiránthassa a féltengelyeket, mint lekötni a légszűrőt, kipuffot, benzint, kábeleket, és kiemelni a motort? :)

Nekem mikor cserélték, nem szedték ki a motort be is baszna ha ki kéne szedni egy kuplung csere miatt! Mellesleg a motort kivenni és visszarakni hát nem tudom amit nem muszáj nem kell szétbontani, mert meg rosszabb lesz! :D

Megosztás:

Ha bent vannak a féltengelyek le tudod húzni a motort a váltóról? :D

Esetleg a kuplung javitása kényelmesebb , de amunka sokkal több és amit szétszedsz az rongálodhat pl: csövek csatik bilincsek ráadásul egy motor sem 20 dkg.

Megosztás:

Nekem mikor cserélték, nem szedték ki a motort be is baszna ha ki kéne szedni egy kuplung csere miatt! Mellesleg a motort kivenni és visszarakni hát nem tudom amit nem muszáj nem kell szétbontani, mert meg rosszabb lesz! :D

Ezt meg sem hallottam! <_<

Ha bent vannak a féltengelyek le tudod húzni a motort a váltóról? :)

Esetleg a kuplung javitása kényelmesebb , de amunka sokkal több és amit szétszedsz az rongálodhat pl: csövek csatik bilincsek ráadásul egy motor sem 20 dkg.

Nem tudom , nem lehet? Pedig én is ezt tervezem. Azért a gólyalábat kifordítani sem egyszerű dolog.

Megosztás:

Ezt meg sem hallottam! :)

Nem tudom , nem lehet? Pedig én is ezt tervezem. Azért a gólyalábat kifordítani sem egyszerű dolog.

kerékagy lelazit felni le kormánygömbfej-vagy a kormánymüről a rúd , és még a lengőkarol lekötni .És már ki is veheted a féltengelyt.

Megosztás:

Sziasztok!

1,8 Astra-ba mennyi hűtőfolyadék kell. vagy van leeresztő csap ahol le tudom engedni a számomra ismeretlen folyadékot.

Valaki kért az autómról képet remélem hétvégén letudom fotózni mi előtt be nem sötétedik.. :-D

Segítségeteket előre is köszi..

Adam

6,7 liter elvileg könyv szerint. Csapról nem tudok hogy lenne. Számodra ismeretlen folyadék...?

Megosztás:

Aha mert most vettem a járgányt és tán telkes járgány volt és lehet csak desztillált vízzel töltötte a nagypapa...aztán most jönnek a fagyok...

A színéből megállapítható. Milyen a színe a mostaninak? A sima "desztillált víz" jót tesz a vízpumpának... :)

Megosztás:

Sziasztok!

1,8 Astra-ba mennyi hűtőfolyadék kell. vagy van leeresztő csap ahol le tudom engedni a számomra ismeretlen folyadékot.

Valaki kért az autómról képet remélem hétvégén letudom fotózni mi előtt be nem sötétedik.. :-D

Segítségeteket előre is köszi..

Adam

Csap nincs, vagy megbontasz egy bilincset valahol lent, vagy kiszívod a kiegyenlitőből egy nagy fecskendővel a vizet, utántöltesz fagyállóból, mitudomén másnap ha elkeverte menet közben megint eljátszod. Persze egy kicsit pazarlás, mert a következő leszívásnál hűtőfolyadékot is kiszedsz belőle, de nem levegősödik fel, nem kell fogóval nyomkodni a bilincset . Nekem is meg kell nézetnem...

Gondolom tudod, de azért szólok, hogy a fagyálló erősen mérgező, ezért ne slaggal szívd le. Meg szar íze is van. Már nem én kóstoltam meg, csak ismerek valakit akinek a haverja már megízlelte. :)

Megosztás:

Sziasztok!

Errehttp://pics.coldline.hu/pics/107117-20101015-cfBkiA.jpg

a gumi alkatrészre lennék kíváncsi hogy micsoda vmi állat megrágta és nem tudom megmutatni szerelőnek ezért a segítségeteket kérem ebben.

F astra 1,4 8V x14nz

Köszönettel:

Biggieboy

Ennek annyi a hasznos funkciója, hogy a vákuumcsövet bevezeti a pollenszűrőhöz meg talán még annyi, hogy a sok vizet levezeti szerintem, ha oldalt nem tud lefolyni már.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.