Endre06 Elküldve Október11, 2010 Elküldve Október11, 2010 Nem rátölteni kell, hanem cserélni. :D Amúgy miért akartad rábeszélni a 15w40-re azt akinek igaza van? :) Nem úúúgy! hanem hogy 15w40-es volt benne, most 5w40-es lesz én meg 10w40-es szerettem volna bele mert olcsóbb itt is meg a boltos is azt mondta az való bele. csak azért kérdezem nem gáz hogy 15 -ös után kapásból 5-ös lesz benne? :D
FPepe Elküldve Október11, 2010 Elküldve Október11, 2010 Nem úúúgy! hanem hogy 15w40-es volt benne, most 5w40-es lesz én meg 10w40-es szerettem volna bele mert olcsóbb itt is meg a boltos is azt mondta az való bele. csak azért kérdezem nem gáz hogy 15 -ös után kapásból 5-ös lesz benne? :) Nem fog ártani neki, főleg, hogy tél jön nemsokára :D
Endre06 Elküldve Október11, 2010 Elküldve Október11, 2010 Nem fog ártani neki, főleg, hogy tél jön nemsokára :) Nahh igen ezt mondta más is hogy télre jó lesz de mi lesz nyáron? melegszik majd a motor vagy mi?
zotya975 Elküldve Október11, 2010 Elküldve Október11, 2010 Nahh igen ezt mondta más is hogy télre jó lesz de mi lesz nyáron? melegszik majd a motor vagy mi? Nem, max. a vékonyabb olajat jobban csipegeti.
Guest gorbi Elküldve Október11, 2010 Elküldve Október11, 2010 Nahh igen ezt mondta más is hogy télre jó lesz de mi lesz nyáron? melegszik majd a motor vagy mi? Ha kedved van és időd is engedi olvasgasd el ezt a cikket: http://www.olajinfo.hu/index.php/motorolaj...tevhitek-1-resz Nem, max. a vékonyabb olajat jobban csipegeti. (Neeee, pedig olyan sokszor volt már róla szó.)
zotya975 Elküldve Október11, 2010 Elküldve Október11, 2010 Ha kedved van és időd is engedi olvasgasd el ezt a cikket: http://www.olajinfo.hu/index.php/motorolaj...tevhitek-1-resz (Neeee, pedig olyan sokszor volt már róla szó.) Akkor mittudomén, én is csak beleolvastam valami olajleírásba, de engem nem is érdekel, az én kocsimba 10W40-kell, pont. :)
Dáwid Elküldve Október11, 2010 Elküldve Október11, 2010 Nem, max. a vékonyabb olajat jobban csipegeti. apaakezdőőőődik :)
mélykék76 Elküldve Október11, 2010 Elküldve Október11, 2010 apaakezdőőőődik :) Eltévedtem ? Ez az olajos téma ? :D <_<
Dáwid Elküldve Október12, 2010 Elküldve Október12, 2010 Eltévedtem ? Ez az olajos téma ? :D <_< Nevezd át, és az lesz :icon13: :)
Endre06 Elküldve Október12, 2010 Elküldve Október12, 2010 Köszi majd elolvasom! Azért vita ne legyen simán csak nem értek hozzá és hogy megnyugodjak! :)
ateszeger Elküldve Október12, 2010 Elküldve Október12, 2010 egyszerre egy hibát csak egy topikba tegyél fel! törölve -uhuhu
MomoadamM3 Elküldve Október12, 2010 Elküldve Október12, 2010 Sziasztok Örömmel közlöm, hogy egy újabb a Astra /F/ tulajdonos van a "piciny országunkban".. Egy hete vásároltam meg egy kék színű F-es 92 évjáratú 1,8 benzines Astrát... Szerencsére komolyabb baja nincs a kicsinek de így vásárlás után kötelező dolgokat szeretnék a motorban cserélni pl. motorolaj, váltóolaj szervó olaj, illetve amiben nagy segítséget kérnék az a vezérműszíj, vízpumpával cseréljem vagy anélkül milyen olajokat tegyek bele... ilyenkor mire figyeljek... Ha valamit nem jól csináltam volna vagy túl sok kérdést tettem volna fel egy hozzászólásba akkor elnézést kérek.. +Akinek esetleg van téli gumija 175 60 R14 amivel ezt a telet túl élem azt szívesen megvásárolnám... Segítségeteket előre is köszönöm MomoadaM3
Hjoe Elküldve Október12, 2010 Elküldve Október12, 2010 Sziasztok Örömmel közlöm, hogy egy újabb a Astra /F/ tulajdonos van a "piciny országunkban".. Egy hete vásároltam meg egy kék színű F-es 92 évjáratú 1,8 benzines Astrát... Szerencsére komolyabb baja nincs a kicsinek de így vásárlás után kötelező dolgokat szeretnék a motorban cserélni pl. motorolaj, váltóolaj szervó olaj, illetve amiben nagy segítséget kérnék az a vezérműszíj, vízpumpával cseréljem vagy anélkül milyen olajokat tegyek bele... ilyenkor mire figyeljek... Ha valamit nem jól csináltam volna vagy túl sok kérdést tettem volna fel egy hozzászólásba akkor elnézést kérek.. +Akinek esetleg van téli gumija 175 60 R14 amivel ezt a telet túl élem azt szívesen megvásárolnám... Segítségeteket előre is köszönöm MomoadaM3 Te szeretnél vezérműszíjat cserélni...?
FPepe Elküldve Október12, 2010 Elküldve Október12, 2010 Sziasztok Örömmel közlöm, hogy egy újabb a Astra /F/ tulajdonos van a "piciny országunkban".. Egy hete vásároltam meg egy kék színű F-es 92 évjáratú 1,8 benzines Astrát... Szerencsére komolyabb baja nincs a kicsinek de így vásárlás után kötelező dolgokat szeretnék a motorban cserélni pl. motorolaj, váltóolaj szervó olaj, illetve amiben nagy segítséget kérnék az a vezérműszíj, vízpumpával cseréljem vagy anélkül milyen olajokat tegyek bele... ilyenkor mire figyeljek... Ha valamit nem jól csináltam volna vagy túl sok kérdést tettem volna fel egy hozzászólásba akkor elnézést kérek.. +Akinek esetleg van téli gumija 175 60 R14 amivel ezt a telet túl élem azt szívesen megvásárolnám... Segítségeteket előre is köszönöm MomoadaM3 Először is üdv az Astrások között! Sok probléma- és balesetmentes kilométert kívánok a kocsihoz! Képeid vannak róla? A kötelezők között természetesen illik cserélni a vízpumpát is, hacsak nem ismered 100% biztonsággal az autó előéletét. Vezérműszíjból pl. Gates a javasolt márka, szivattyúból és feszítőgörgőből pedig ne a legolcsóbbat vedd, SKF, Ruville ajánlott. Olajból 10W40 a javasolt hozzá, lehetőleg ne a legolcsóbb teszkós löttyöket tedd bele, meghálálja a motor (pl. Castrol, Valvolin jó). Szervóolajat nem muszáj cserélni, nem is egyszerű, nincs rá kialakított leeresztő, valahol szét kell kötni hozzá a csövet, Dexron 2 minőségű automataváltóolaj kell bele. Váltóolajnak szintén nincs gyárilag kialakított leeresztési lehetősége, viszont nem árt cserélni. Leereszteni a váltó alsó deknijének a levételével lehet, feltölteni pedig a váltó tetején levő műanyag kupakos csavar kitekerésével (nem csak a műanyag kupak, az egész csavar kitekerésével!) tudod. Olajból csak a GM váltóolaj javasolt hozzá, kb. 1,5-2L a mennyiség, szintellenőrző csavar a váltó bal oldalán a féltengelykihajtás mellett. Téligumiból 14"-ban 175/65 a gyári méret, vagy 185/60.
zotya975 Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Te szeretnél vezérműszíjat cserélni...? Miért, pont úgy tudja cserélni mint egy szerelő, ha ért hozzá. :)
Endre06 Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Ismét lesz egy olasjos kérdésem aminek sokan fognak örülni, az Enos vagy Emos-t ismeri valaki elvileg japán, bár állatira nem tom hogy minek ilyet vett a haverom, jahh meg a 2 polusú champion gyertyákat, amikor direkt Bosch-t akartam még a típusszámot is leírtam. Bár elvileg olcsón meghozatta, meg minden bazárral együtt 35 volt. részletes leírást nem írok mert lehet sokan nem örülnének neki. :D csak ha igény van rá :)
Endre06 Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Szerintetek? Bár tuti nem lesz ilyenre pénzem. Csak hátha valakit érdekel :)
Hjoe Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Miért, pont úgy tudja cserélni mint egy szerelő, ha ért hozzá. :) Ha ért hozzá akkor igen. De ha nem, akkor azért egyedül ne álljon neki.Jobb ha van ott valaki aki ért hozzá. Úgy csak könnyebb lesz neki nem?
Nono88 Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Sziasztok! kb 1 hete cseréltem termosztátot és most így hideggel az a jelenség áll fenn hogy elkezd felmelegedni..olyan 84-85°c-nál megáll majd ha elengedem a gázt akkor 1-2°C-ot vissza esik én onnantól kezd el felkúszni 92-93°C-ra! ez nektek is ilyen? vagy a termosztát nem a legjobb Típusa: QH (QTH600K) A régvel nem csinálta ezt hanem lassan melegedett 90°C-ra és alapjáraton felmelegedett a víz annyira hogy a hűtő bekapcsolt! Ja! és kézzel csak 1 kicsit lehetett lenyomni mert a rugó kicsit össze volt csúszva! Az új lenyomható volt rendessen ---------------------------------------------------- Astra F "95" Sedan 1.6 V16 ( X16XEL )
zotya975 Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Szerintetek? Bár tuti nem lesz ilyenre pénzem. Csak hátha valakit érdekel :D Én nem bolygatnák egy 16 éves mocit. <_< Ha ért hozzá akkor igen. De ha nem, akkor azért egyedül ne álljon neki.Jobb ha van ott valaki aki ért hozzá. Úgy csak könnyebb lesz neki nem? Egyértelmű. :) Sziasztok! kb 1 hete cseréltem termosztátot és most így hideggel az a jelenség áll fenn hogy elkezd felmelegedni..olyan 84-85°c-nál megáll majd ha elengedem a gázt akkor 1-2°C-ot vissza esik én onnantól kezd el felkúszni 92-93°C-ra! ez nektek is ilyen? vagy a termosztát nem a legjobb Típusa: QH (QTH600K) A régvel nem csinálta ezt hanem lassan melegedett 90°C-ra és alapjáraton felmelegedett a víz annyira hogy a hűtő bekapcsolt! Ja! és kézzel csak 1 kicsit lehetett lenyomni mert a rugó kicsit össze volt csúszva! Az új lenyomható volt rendessen ---------------------------------------------------- Astra F "95" Sedan 1.6 V16 ( X16XEL ) Ellenőrízd tapizós módszerrel alapjáraton hideg motort indítva 10-15 perc után kinyit-e a termosztát, a többi nem érdekes.
Nono88 Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Ellenőrízd tapizós módszerrel alapjáraton hideg motort indítva 10-15 perc után kinyit-e a termosztát, a többi nem érdekes. Oks! majd meglesem Köszi :)
Hjoe Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Sziasztok! kb 1 hete cseréltem termosztátot és most így hideggel az a jelenség áll fenn hogy elkezd felmelegedni..olyan 84-85°c-nál megáll majd ha elengedem a gázt akkor 1-2°C-ot vissza esik én onnantól kezd el felkúszni 92-93°C-ra! ez nektek is ilyen? vagy a termosztát nem a legjobb Típusa: QH (QTH600K) A régvel nem csinálta ezt hanem lassan melegedett 90°C-ra és alapjáraton felmelegedett a víz annyira hogy a hűtő bekapcsolt! Ja! és kézzel csak 1 kicsit lehetett lenyomni mert a rugó kicsit össze volt csúszva! Az új lenyomható volt rendessen ---------------------------------------------------- Astra F "95" Sedan 1.6 V16 ( X16XEL ) Elvileg 92C a nyitása. Amúgy az új is lehet rossz.
daykiller Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Elvileg 92C a nyitása. Amúgy az új is lehet rossz. Főleg, hogy a QH nem a legjobb márka és többen szívtak már vele.
MomoadamM3 Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Te szeretnél vezérműszíjat cserélni...? Nem annyira azért nem bízok magamba inkább szerelőre bízom kisebb munkákat viszont megcsinálom majd én /pl: kerékcsere...ablakmosó folyadék töltés../ :) Mindenki aki válaszolt köszönöm..
m_petya Elküldve Október13, 2010 Elküldve Október13, 2010 Hétvégén egyik ismerősöm segítségével kuplungozni szeretném a kocsit. Kérdés: Mivel nincs a váltó alján betekintő ablak, hogy tudom kivarázsolni a technikát? Ki kell szedni a balos gólyalábat, és lesz annyi hely hogy szét lehessen fordítani a váltót a motortól, vagy jobban járok ha kikapjuk a motort váltóstól a kocsiból, és a szabad földön megoldjuk a cserét? Vagy mi lenne a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás?
Recommended Posts