hzoli Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Hali! Nekem is az van. Nem lehet hogy, gyertya?
leslie Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Hali! Nekem is az van. Nem lehet hogy, gyertya? 8-9 év alatt csak xar gyertyám volt? Még 7e km, és vmi sport gyertya megy bele. De sztem akkor is ez marad a helyzet. :(
knight Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Nekem is jobban indult télen, mint most, de lehet, hogy a benzin nem volt tool jó... most rátankoltam 20 liter V-power-t és úgy tűnik javul...
istván Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Nekem is jobban indult télen, mint most, de lehet, hogy a benzin nem volt tool jó... most rátankoltam 20 liter V-power-t és úgy tűnik javul... Most akkor okoskodok: Ha sokunk tapasztalata, hogy télen könnyebben indul, nem lehet az a magyarázat, hogy a motorvezérlő télen jóval bővebben méri az indításhoz szükséges benzinspriccet? Elvégre méri a motorhőmérsékletet...
knight Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 De jól gondolod :( Sőt akár az is lehet, hogy szar a hőmérséklet-érzékelő... de mondjuk akkor meg sokat kéne fogyasztatnia... Egyébként a hideg levegő eleve jobb az égéshez... Plusz ha a nap nagyon süti a gépet akkor eleve felmelegedett levegőt szív a moci egy kis ideig...
I_S Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Kakukktojás!!! :( Az enyém jobban szereti a plussz fokokat. Télen -10 től lefelé azér' kell tekernie vagy 4-5kört, mire beindúl (mindenki garázsa), most meg 1 fordulat és röffen is.
istván Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 A te vezérlődet aki programozta sporlósabb volt...skót... kevés benzint neki mert ugy is megindul :(
opel16v Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Urobi! Protec után cseréltél benyaszűrőt? Mert ha nem, akkor tedd meg! Gyertyák mikor voltak cserélve?
warwolf Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Urobi! Protec után cseréltél benyaszűrőt? Mert ha nem, akkor tedd meg! Gyertyák mikor voltak cserélve? Én a Proteces kezelés után szétdíboltam a benyaszűrőt, de semmi különöset nem vettem észre.Amúgy Shell benya megy mindig bele. Még csak koszosnak sem volt mondható.De biztos, ami biztos.Amúgy a szűrőben 20e. volt.
opel16v Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Biztos ami biztos alapon jó kicserélni, mert a tankot is kipucolja az adalék. Nálad ezek szerint nem volt semmi kosz a tankban. :(
warwolf Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Biztos ami biztos alapon jó kicserélni, mert a tankot is kipucolja az adalék. Nálad ezek szerint nem volt semmi kosz a tankban. :lol: Vagy csak nem jött ki........... :roll: :( :(
urobi Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Urobi! Protec után cseréltél benyaszűrőt? Mert ha nem, akkor tedd meg! Gyertyák mikor voltak cserélve? Köszönöm a választ Gábor!!! Pedig gondoltam rá hogy ki kellene cserélni a szűrőt! Én hue... :geek: A gyertyákat nem tudom, amióta nálam van nem voltak cserélve, de most repülnek azok is!!! Apropó! Milyen gyertyát vegyek bele? Egyébként ma délután sem akart indulni a kis drága....
opel16v Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Nagy valószínűséggel valamelyik a hibás a kettő közül. :( Csakis gyári kétpólusú gyertyát rakj bele!
16DA Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 Köszönöm a választ Gábor!!! Pedig gondoltam rá hogy ki kellene cserélni a szűrőt! Én hue... :geek: A gyertyákat nem tudom, amióta nálam van nem voltak cserélve, de most repülnek azok is!!! Apropó! Milyen gyertyát vegyek bele? Egyébként ma délután sem akart indulni a kis drága.... Gyárit :(
Gepard Elküldve Április25, 2005 Elküldve Április25, 2005 [ Nem tudom számít-e de kb. egy hónapja öntöttem a tankba egy doboz Protec-et.Azóta már 1* csnálta de nem ilyen durván. Mivel nyitva volt az ajtóm, érezni lehetett a kipuffból jövő szagot, ami erősen benzin illetve enyhén olajos szagú volt!Ja és amikor beindult egy kicsit füstölt néhány másodpercig! Protec után javasolt a benyaszűrő cseréje, főleg ha régi már a szűrő.
istván Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 Segiiiiitseg!!! A haver összerakott egy 1.6-os 16 szelepes mocit, miután hengerfejet cserélt. Meg is indult, de nagyon fehéret füstöl, főleg hidegen. Mitől lehet ez?
opel16v Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 Valszeg megy bele valahol a hűtővíz. Hengerfejrepedés, vagy hengerfejtömítés.
Tom Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 Segiiiiitseg!!! A haver összerakott egy 1.6-os 16 szelepes mocit, miután hengerfejet cserélt. Meg is indult, de nagyon fehéret füstöl, főleg hidegen. Mitől lehet ez? Konzultálj Atommanóval! :wink:
opel16v Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 Atommanónak nem a vízzel volt gondja, hanem az olajjal. :( Az kicsit máshogy füstöl.
Tom Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 Másodszorra a vízzel. A hengerfejtömítésnél némi víz-kipuffgáz keveredés volt. A vízcsövek felfújodtak, a kiegyenlítőből pedig eltünt a víz. Az egész jelenséget pedig nagy fehér füst kísérte kipuffogó oldalról. Szerintem a kolegának is hasoló gondja lehet, vagy a tömítés szar, vagy síkoltatni kéne a hengerfejet, vagy síkoltatás közben lett elb@aszva valami. :oops:
Atommanó Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 Igen az olaj az a dukók miatt volt...rosszúl volt rárakva gyárilag 2 dugóra az olajvisszahúzó gyűrű...(most már jó, és nincs olajzaba többé... :wink: Viszont a 2. hengerfejet nem síkoltattuk felrakás előtt, mondvan csak 2500 km van benne jó az ...hát nem volt jó...a tömításen egyértelműen látszott, hogy ott ment be a kipuff gáz... :wink: Sokat nem érdemes járni így vele, mert hamar csapágyas is lesz... :wink: tapasztalatból mondom... :?
opel16v Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 Mindig illik síkolni a hengerfejet visszarakás előtt. :(
Atommanó Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 Jóvanna...csak megpróbáltuk...de nem jött össze... :roll:
opel16v Elküldve Április26, 2005 Elküldve Április26, 2005 Nekem pont múlt héten csinálta meg Szuromi a hengerfej-felújítást, azaz síkolta, átmosta, hidrotőkéket is kipucolta, szelepeket lecsiszolta, járatokat kicsiszolta. Ezt két nap alatt, és 16-ért. :( Még jó hogy élnek ebben az országban ilyen áldott jó lélek szakik! :(
Recommended Posts