Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Hmmm. Köszi az info-t. De gondolom ez esetben is cserélni kellene a vezérlőt meg a kábelezést nemde? És ez hivatalosan is meg lehet oldani? Az oké hogy papirozni kell, meg minden de biztos hogy olcsóbb lenne mint egy komplett motorcsere. és azért a 60-nál már a 82 is lényegesen jobb... Fogyasztása mennyivel ugrana meg? Jelenleg olyan 6.5-7l

Próbáld meg, és aztán mondd hogy oké... ^_^ Ne felejtsd el az országot...

Elküldve

Azt hiszem ezzel futok egy kört. Bíztatóbbnak hangzik mint egy komplett motorcsere. Sportlégszűrőről mi a véleményetek? Tényleg javít kicsit, vagy inkább afféle "parasztvakítás"?

Elküldve
Azt hiszem ezzel futok egy kört. Bíztatóbbnak hangzik mint egy komplett motorcsere. Sportlégszűrőről mi a véleményetek? Tényleg javít kicsit, vagy inkább afféle "parasztvakítás"?

Paraszt-szivatás. Önmagában semmit nem ér, csak hosszú, átlag, használata után már tényleg esedékes lesz az a motorcsere ^_^

Elküldve
Paraszt-szivatás. Önmagában semmit nem ér, csak hosszú, átlag, használata után már tényleg esedékes lesz az a motorcsere ^_^

Köszönöm az értékes felvilágosítást Neked is és FPepe-nek is! Majd még visszatérek ha lesz valami hír.

Elküldve

Sziaszto

A katalizátor mennyire befolyásolja a fogyasztást ha rossz?

Csere helyett van valami ötletetek, mit lehetne vele kezdeni mert eléggé zörögcsörög.

Kk előre is.

Elküldve

hello srácok!

ha minden igaz akkor szeptember vége október elején jön az nz-se átalakításom, utána tavasszal az etanolosítás, az érdekelne hogy csináljak-e nektek sok-sok képet az átalakításokról és megosszam-e veletek? ^_^

Elküldve
hello srácok!

ha minden igaz akkor szeptember vége október elején jön az nz-se átalakításom, utána tavasszal az etanolosítás, az érdekelne hogy csináljak-e nektek sok-sok képet az átalakításokról és megosszam-e veletek? ^_^

Ha van kedved, írhatsz róla a Gyik-ba. Oda mehetnek a képek is.

Elküldve
Sziaszto

Csere helyett van valami ötletetek, mit lehetne vele kezdeni mert eléggé zörögcsörög.

Kk előre is.

Ha összetört benne a kerámia, és fojtja a mocit, az többet is eszik.

Elküldve
Ha összetört benne a kerámia, és fojtja a mocit, az többet is eszik.

Az tutira összetört azért csörög az egész. akkor marad a csere vagy van más olcsobb megoldás? ^_^

Elküldve
Az új drága, a használtnak egész elfogadható ára van.

Ha tegyuk fel ketté vágnám és kiiktatnám a katalizátort, megtoldva egy csövel a katalizátoron belül mintha benne lenne (csak a vizsga miatt) mit okozna?

Elküldve
Ha tegyuk fel ketté vágnám és kiiktatnám a katalizátort, megtoldva egy csövel a katalizátoron belül mintha benne lenne (csak a vizsga miatt) mit okozna?

Szerinted mi a szerepe?

Elküldve

Mondjuk nem menne át műszakin. ^_^

Esetleg erős hátszéllel. :D

Elküldve
Sziaszto

Kk előre is.

Ha a műszaki nem probléma, akkor borítsd ki belőle az összetört kerámiát, aztán csókolom ^_^

Elküldve

Sziasztok!

Gábor vagyok Spanyolországból, mindenkit üdvözlök! Sajna a spanyol klaviatúra miatt nem nagyon tudok helyesen írni, ezért nézzétek el nekem a hibáimat! Más: Nektek írok, mert sajna a spanyolok semmire sem tudnak választ adni, sem megjavítani! Vettem nem rég egy 18 éves Astra Gsi 2.0 8v, hobbiból! Az asszonynak meg oda adtam cserébe az új Hondát! :D Elég rég óta keresek egy jó állapotú öreg autót, végre megtaláltam! Igaz egy Kadett D GTE-t akartam mint a régi szép idökben, 6 évig voltam tulaja egynek, tökéletes autó volt, soha nem felejtem el, soha nem hagyott cserben 280000 km volt az órájában amikor eladtam! :D Sajna itt Spanyolban szinte nem lehet hozzá jutni ilyen autókhoz már, de azért Barcelonában találtam egyet, mintha a gyárból jött volna ki, de sajna a fickó 9000 eurót kért érte!

http://www.milanuncios.com/opel-de-segunda...1-8-5062145.htm

Így hát megvettem az Astrát! ^_^ Kellenne egy kis segítség, hülyéskedik a kicsi kocsi, rángat, néha nem húz, olyan érzésem lenne, mintha behúznám a kézi féket, majd kiengedném! A Vissza jelzö check-in lámpa fel sem gyullad, már számitó gépre is rákötöttük, semmi, új gyertyák, kábelek, stb...! És csinálja tovább! Benzinszürö esetleg? A kadettel volt benzinszürö problémám, de az egyszerüel leállt...! Egy másik kérdés! Az irányjelzöm is megadta ma magát..., csak zizeg a relé mint az örült, pedig már ez a harmadik, a bajusz kapcsolót is kicseréltem, a vészvillogó kapcsolót is, és csak zizeg továbbra is! Mint egy darázs! Tudom, tudom, vigyem villamosságihoz, de sajna itt 40-50 euró az óra bérük, biztos vagy egy hétig keresnék a megoldást...! Tudjátok Mañana, mañana, azaz majd holnap!

Várom válaszotokat, és üdvözlök mindenkit mégegyszer!

Elküldve
Sziasztok!

Gábor vagyok Spanyolországból, mindenkit üdvözlök! Sajna a spanyol klaviatúra miatt nem nagyon tudok helyesen írni, ezért nézzétek el nekem a hibáimat! Más: Nektek írok, mert sajna a spanyolok semmire sem tudnak választ adni, sem megjavítani! Vettem nem rég egy 18 éves Astra Gsi 2.0 8v, hobbiból! Az asszonynak meg oda adtam cserébe az új Hondát! ;) Elég rég óta keresek egy jó állapotú öreg autót, végre megtaláltam! Igaz egy Kadett D GTE-t akartam mint a régi szép idökben, 6 évig voltam tulaja egynek, tökéletes autó volt, soha nem felejtem el, soha nem hagyott cserben 280000 km volt az órájában amikor eladtam! :D Sajna itt Spanyolban szinte nem lehet hozzá jutni ilyen autókhoz már, de azért Barcelonában találtam egyet, mintha a gyárból jött volna ki, de sajna a fickó 9000 eurót kért érte!

Így hát megvettem az Astrát! :D Kellenne egy kis segítség, hülyéskedik a kicsi kocsi, rángat, néha nem húz, olyan érzésem lenne, mintha behúznám a kézi féket, majd kiengedném! A Vissza jelzö check-in lámpa fel sem gyullad, már számitó gépre is rákötöttük, semmi, új gyertyák, kábelek, stb...! És csinálja tovább! Benzinszürö esetleg? A kadettel volt benzinszürö problémám, de az egyszerüel leállt...! Egy másik kérdés! Az irányjelzöm is megadta ma magát..., csak zizeg a relé mint az örült, pedig már ez a harmadik, a bajusz kapcsolót is kicseréltem, a vészvillogó kapcsolót is, és csak zizeg továbbra is! Mint egy darázs! Tudom, tudom, vigyem villamosságihoz, de sajna itt 40-50 euró az óra bérük, biztos vagy egy hétig keresnék a megoldást...! Tudjátok Mañana, mañana, azaz majd holnap!

Üdv. itt! :D

Lambda szondát, meg (ha van) az EGR szelepet meg kéne lesni. Az alatt hogy a CheckEngine nem gyullad fel azt érted hogy egyáltalán nem (gyújtás ráadáskor, tesztnél sem) vagy csak amikor a hiba jelentkezik, nem dobja fel? ^_^ A vészvillogó kapcsolót ha mozgatod a helyén, nem változik a helyzet? Én is cseréltem, de egy utángyártottal beszívtam, elég rövid idő alatt ott voltam vele, ahol a 14 éves gyárival :D

Elküldve
Üdv. itt! :D

Lambda szondát, meg (ha van) az EGR szelepet meg kéne lesni. Az alatt hogy a CheckEngine nem gyullad fel azt érted hogy egyáltalán nem (gyújtás ráadáskor, tesztnél sem) vagy csak amikor a hiba jelentkezik, nem dobja fel? ^_^ A vészvillogó kapcsolót ha mozgatod a helyén, nem változik a helyzet? Én is cseréltem, de egy utángyártottal beszívtam, elég rövid idő alatt ott voltam vele, ahol a 14 éves gyárival :D

Szia!

Köszi a választ, amikor gyújtásra teszem ég, pöccre indul, egyböl elalszik! A Káros anyag kibocsájtással sincs gond...!

Ha elkapja, akkor nagyon jól megy, de föleg melegen szaraxik! A kapcsolót meg holnap megmozgatom! :D

Jóccakát! Most látom, újpesti vagy! Én is, csak 10 éve jöttem onnan emide a spanyol félszigetre!

Tehát, a check in lámpa csak gyújtáskor ég..., utána semmi gond vele!

Elküldve

Sziasztok!

Ismerősöm F Astrába motort akar cserélni. Sajnos neki a 1.6 16v motor nem vált be. Természetesen eszi az olajat mint ha kötelező lenne neki,stb...stb.Egyszóval SZ.R! ^_^

És itt jön a lényeg . 1.6 8v szeretne bele tenni. A motoron kívül mit kell még cserélni? Generátor önindító, váltó? Ötleteket és véleményeket szeretnék tőletek.

A papír része nem gond,mert meg tudja oldani. (van ismeretsége) :D

Elöre is köszi!

Elküldve
Sziasztok!

Gábor vagyok Spanyolországból, mindenkit üdvözlök! Sajna a spanyol klaviatúra miatt nem nagyon tudok helyesen írni, ezért nézzétek el nekem a hibáimat! Más: Nektek írok, mert sajna a spanyolok semmire sem tudnak választ adni, sem megjavítani! Vettem nem rég egy 18 éves Astra Gsi 2.0 8v, hobbiból! Az asszonynak meg oda adtam cserébe az új Hondát! :D Elég rég óta keresek egy jó állapotú öreg autót, végre megtaláltam! Igaz egy Kadett D GTE-t akartam mint a régi szép idökben, 6 évig voltam tulaja egynek, tökéletes autó volt, soha nem felejtem el, soha nem hagyott cserben 280000 km volt az órájában amikor eladtam! :D Sajna itt Spanyolban szinte nem lehet hozzá jutni ilyen autókhoz már, de azért Barcelonában találtam egyet, mintha a gyárból jött volna ki, de sajna a fickó 9000 eurót kért érte!

Így hát megvettem az Astrát! ^_^ Kellenne egy kis segítség, hülyéskedik a kicsi kocsi, rángat, néha nem húz, olyan érzésem lenne, mintha behúznám a kézi féket, majd kiengedném! A Vissza jelzö check-in lámpa fel sem gyullad, már számitó gépre is rákötöttük, semmi, új gyertyák, kábelek, stb...! És csinálja tovább! Benzinszürö esetleg? A kadettel volt benzinszürö problémám, de az egyszerüel leállt...! Egy másik kérdés! Az irányjelzöm is megadta ma magát..., csak zizeg a relé mint az örült, pedig már ez a harmadik, a bajusz kapcsolót is kicseréltem, a vészvillogó kapcsolót is, és csak zizeg továbbra is! Mint egy darázs! Tudom, tudom, vigyem villamosságihoz, de sajna itt 40-50 euró az óra bérük, biztos vagy egy hétig keresnék a megoldást...! Tudjátok Mañana, mañana, azaz majd holnap!

Szia!

Szerintem ez lambda szonda gyanus.

De biztosan mond majd valami okosat.

Elküldve

Üdv! Lenne egy kis alapjárati gondom. Az érdekelne hogy hol van c14se-ben az alapjáratot vezérlő motor vagy szelep vagy mi a neve. Ki szeretném takarítani hátha változik valami. Esetleg a pillangószelepnél az a kis fekete műanyagos valami az? Előre is köszi!

Elküldve
Üdv! Lenne egy kis alapjárati gondom. Az érdekelne hogy hol van c14se-ben az alapjáratot vezérlő motor vagy szelep vagy mi a neve. Ki szeretném takarítani hátha változik valami. Esetleg a pillangószelepnél az a kis fekete műanyagos valami az? Előre is köszi!

Folytószelep ház oldalán a pillangószeleppel egy vonalban ami van az a pillangó szelep potija. Attól kicsit srégen lefelé a légszűrő gumicsöve irányába. A csavarja is srégen felfelé állnak. Kettő darab torx csavar fogja. Azok kinyitásánál figyelj, nehogy beletörjenek, mert lesz egy két kellemes perced mire kiszeded őket az tuti. Az aranyszabály pedig, hogy a motor rúdját nem mozgatjuk feszegetjük, csak megtakarítjuk, a házban figyelünk a gumigyűrűre és annak helyes visszarakására és nem utolsó sorban a koszt kifelé takarítjuk, nem bele a folytószelep házba.

Elküldve
Szia!

Szerintem ez lambda szonda gyanus.

De biztosan mond majd valami okosat.

Köszcse a választ, úgy veszem észre, hogy napról napra jobb az autó! Egy 55 éves autó iskolai oktatótol vettem elsö kézböl, aki heti 10-15 km-ert ment az autóval! 130000 km, reális, még a szervizkönyve is megvan az utolsó 120000-es nagy szervízzel! Az autó gyári állapotban, teljesen fel van mattulva, felpolíroztam, de az elsö mosásnál elment a csillogása...! :D Hihetetlek kívülröl, belülrör, törés mentes!!!!! garantáltan, belül az ülések...hm..., mintha újra lenne kárpitozva, csak a tetö kárpit akar leesni, majd vissza ragasztom! Azért holnap megyek villamosságihoz az index miatt, beszélgetek vele..., hátha tud valami érdeket mondani! Egyébként, hol van az a EGR szelep, hol keressem? Szétszedem! Sziasztok, megyek travianozni ^_^ , és köszönet mindenkinek, holnap kirakom a volt gte Kadettem képét! Pápá!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.