zotya975 Elküldve Augusztus4, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus4, 2010 Probléma megoldódott, elvittem szerelőhöz, cserélt benne gyertyákat meg azt mondta volt valami lazulás az elosztóban. :wacko: Véglis jó, hogy csak ennyi baja volt, csak most hülyén érzem magam, hogy emiatt szerelőhöz vittem! :wacko: Kiváncsi lettem volna konkrétan a dologra. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Korábban írtam az olajnyomásos problémámról, sokan segítettek, hogy mi lehet. Mit szólnátok ahhoz, hogy szerintem a szerelő nem 10W-40est rakott bele, hanem 5W-40est? Szia Gergő! Nem tudom ez hogyan lehetséges, mert az első tag ugye a hidegoldali viszkozítás, tehát ha meleg az olaj akkor a második tag a mérvadó, mivel mind a két esetben ott 40 az index ezért ennek a dolognak max hidegen szabadott volna jelentkezni, üzemmeleg motornál nem. inkább szerintem valami csoda vipcar olajat kaphattál ami valami regenerált szar, aki pedig ilyeneket árul és vásáról az pedig degenerált :D Tehát ha véletlenül a hidegoldali viszkozítás kisebb az max hidegen jelenthet gondot, mert az olaj akkor "vékonyabb" csak! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Hát akkor az lesz a tuti, ha olajnyomást méretek. Nem? Akkor a gombát, meg az olajszivattyút, kopottságot el lehet különíteni. Nem? Most a maradék saját olajak vannak már benne 10W-40el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Joker22 Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Helló! X16SZ motorba milyen gyertyat rakjak? Most vettem az autót és most 4 polusos van benne, nem tudom hogy került bele, és elégé elvannak égve. Olvastam a GYIK-ben hogy BPR5ES (NGK?) van irva ehez a motorhoz. Valaki valami tanács? Köszi! Üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Helló! X16SZ motorba milyen gyertyat rakjak? Most vettem az autót és most 4 polusos van benne, nem tudom hogy került bele, és elégé elvannak égve. Olvastam a GYIK-ben hogy BPR5ES (NGK?) van irva ehez a motorhoz. Valaki valami tanács? Köszi! Üdv. Inkább eredeti GM gyertyát. Nem annyira drágák mint a négypólusuak, és simán elmennek 30-50 ezer km-t is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Kiváncsi lettem volna konkrétan a dologra. :D Sajnos nem én mentem az autóért, így hát senki sem kérdezte meg a szerelőt, hogy miféle lazulásról beszél! :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 Helló! X16SZ motorba milyen gyertyat rakjak? Most vettem az autót és most 4 polusos van benne, nem tudom hogy került bele, és elégé elvannak égve. Olvastam a GYIK-ben hogy BPR5ES (NGK?) van irva ehez a motorhoz. Valaki valami tanács? Köszi! Üdv. Inkább eredeti GM gyertyát. Nem annyira drágák mint a négypólusuak, és simán elmennek 30-50 ezer km-t is. GM (Bosch) FLR8LDCU (2 pólusú, 16-os kulcsnyílású). Opel alkatrészbolt, vagy márkaképviselet, vagy net. kb. 1500Ft/db (teljes áron) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Augusztus5, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2010 GM (Bosch) FLR8LDCU (2 pólusú, 16-os kulcsnyílású). Opel alkatrészbolt, vagy márkaképviselet, vagy net. kb. 1500Ft/db (teljes áron) Csatlakozom. Tegnap vettem a Csergőben, és cseréltem őket. Szerintem másabb lett a szekér. Eddig 1.-ben volt egy kis bólintás indulás után, ha ráléptem a gázra, de most tulajdonképpen megszűnt. Meg szerintem jobban is szedi a pacskert, és pörgősebb lett egy kicsivel. Jobban reagál a gázra mint eddig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus6, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2010 Tegnap meglátogattam a szerelőt, mondtam, hogy akkor mérjünk olajnyomást, jójó mondta ő, de minek tegnap az olajcsere után járatta a motort és nem jött elő a hiba, pedig 1 órát biztos hagyta. Kijött volna. Ja mondom akkor elfelejtette ezt mondani, ill. szerintem ezzel beismerte, hogy nem a megfelelő olaj került bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
takarp Elküldve Augusztus6, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2010 Tegnap meglátogattam a szerelőt, mondtam, hogy akkor mérjünk olajnyomást, jójó mondta ő, de minek tegnap az olajcsere után járatta a motort és nem jött elő a hiba, pedig 1 órát biztos hagyta. Kijött volna. Ja mondom akkor elfelejtette ezt mondani, ill. szerintem ezzel beismerte, hogy nem a megfelelő olaj került bele. És mi lett az eredmény? Meg van a nyomás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus6, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus6, 2010 És mi lett az eredmény? Meg van a nyomás? ÁÁÁ, nincs most nála az a szerkezet....Hát kíváncsi leszek, hogy ezután előjön-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Apipi Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Jó reggelt! Újabb kérdésem lenne. Hidegen, vagyis reggelente nehezen indul be az autó.3-4 is indítózni kell mire elkapja. Utánna már nincs vele gond. Tegnap lezártam az egr szelepet, de ez a dolog már előtte is meg volt. Miután elindult, nincs vele gond. Mi lehet a hiba? Remélem van valakinek valami tuti ötlete? :wacko: Ezer bocs a sok kérdésért ,de 1 hete az enyém a kocsi, és még fogalmam sincs mit miért és hogyan. Na megyek, kidobok vagy 40 ezret az ablakon :D .......Átíratom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Jó reggelt! Újabb kérdésem lenne. Hidegen, vagyis reggelente nehezen indul be az autó.3-4 is indítózni kell mire elkapja. Utánna már nincs vele gond. Tegnap lezártam az egr szelepet, de ez a dolog már előtte is meg volt. Miután elindult, nincs vele gond. Mi lehet a hiba? Remélem van valakinek valami tuti ötlete? :wacko: Ezer bocs a sok kérdésért ,de 1 hete az enyém a kocsi, és még fogalmam sincs mit miért és hogyan. Na megyek, kidobok vagy 40 ezret az ablakon :D .......Átíratom. Lehet az ecu hőmérséklet jeladója, de ugyan úgy okozhatja üzemanyag nyomásprobléma is. Méréssel lehet behatárolni. Ja, és ne felejtsd el a megvétel után lecserélni, amit ilyenkor le kell. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Apipi Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Lehet az ecu hőmérséklet jeladója, de ugyan úgy okozhatja üzemanyag nyomásprobléma is. Méréssel lehet behatárolni. Ja, és ne felejtsd el a megvétel után lecserélni, amit ilyenkor le kell. Olaj és a szűrők lecserélve, pollen és üzemanyag szűrő a héten jön a vezérléssel. Amiket írtál hogyan tudom megnézni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Olaj és a szűrők lecserélve, pollen és üzemanyag szűrő a héten jön a vezérléssel. Amiket írtál hogyan tudom megnézni? Az üa. nyomás méréséhez nyomásmérő órát kell használnod. Bekötöd a műszert a befecskendező szelepeket benzinnel ellátó közös üa.elosztó cső erre a célra kialakított részére és méred a benzin nyomását a rendszerben. Ha leveszed a vákuum tömlőt a nyomásszabályozóról, akkor a rendszernyomásnak alapjáraton 2,8-3,2 bar között kell lennie. Ha visszadugod a csövet, akkor pedig valamivel kisebb, úgy 2,5 bar (+/- 1-2 tized bar). A nyomás felépülési idejére is figyelj! Ha probléma van, akkor meg kell nézni a pumpát és a reléjét. A hőmérséklet érzékelőre pedig ellenállásmérővel kellene rámérni, úgy 20*C környékén (reggel, mikor először indítanád) olyan kb. 3kohm-ot kell mérned, majd ahogy melegszik, ez úgy csökken drasztikusan. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lego Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Ez csak egy elméleti kérdés. Ha motort szeretnék cserélni modjuk egy 1.6-osra az 1.4-est, akkor milyen papírok kellenek és mennyit kell fizetni érte? :D mégegyszer ez csak elméleti kérdés nem tervezek motorcserét :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Ez csak egy elméleti kérdés. Ha motort szeretnék cserélni modjuk egy 1.6-osra az 1.4-est, akkor milyen papírok kellenek és mennyit kell fizetni érte? :D mégegyszer ez csak elméleti kérdés nem tervezek motorcserét :wacko: Olcsóbban, és némi hajtöbblettel jössz ki a dologból, ha veszel egy 1.6-os autót, mintha az 1.4-et akarod egyhatosítani :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Ez csak egy elméleti kérdés. Ha motort szeretnék cserélni modjuk egy 1.6-osra az 1.4-est, akkor milyen papírok kellenek és mennyit kell fizetni érte? :wacko: mégegyszer ez csak elméleti kérdés nem tervezek motorcserét :wacko: Ha nem ugyanolyan mint ami benne van, akkor sokba kerül, szerintem nem éri meg! (új motorvezérlő is kell, és lehet még sok elektronikai dolog is más abban a fajtában, azt is cserélni kell) Olcsóbban, és némi hajtöbblettel jössz ki a dologból, ha veszel egy 1.6-os autót, mintha az 1.4-et akarod egyhatosítani :D Igaza van a gyereknek! :D Ha nem aranyból van a mostani kasztnid, akkor szerintem felejtős a dolog! (nekem legalábbis az lenne!) :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lego Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 én is így gondoltam, de nem is akartam motort cserélni csak még nem hallottam róla hogy valaki csinált volna ilyet :D, szimplán érdekelt Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Ez csak egy elméleti kérdés. Ha motort szeretnék cserélni modjuk egy 1.6-osra az 1.4-est, akkor milyen papírok kellenek és mennyit kell fizetni érte? :D mégegyszer ez csak elméleti kérdés nem tervezek motorcserét :wacko: Hivatalosan nem tudsz értelmes összegért nagyobb motort tenni a kocsiba, 10% teljesítmény növekedéskor már terveztetni kell a fékeket, stb. Csak ugyanolyan motorkódú beépítése lehetséges, ez pár 10 ezer forint. Nem hivatalosan "véletlenül" olvashatatlan lesz a motorszám, és kapsz egy bejegyzést a forgalmiba hogy a motorszám természetes elhasználódás miatt olvashatatlan, kapsz egy akármilyen motorszámot, inenntől fogva olyan motort teszel bele, amilyet akarsz ésszerű határokon bellül. Pölö egy c14nz-c16nz váltást senki nem fog kiszúrni valószínűleg, de egy V8-at azárt ne gyömöszölj be a mociháztatő alá. Ha központi injektoros a moci akkor válthatsz hengerenkéntire, ez kb 100ropi, és nem olyan feltűnő a motorszám marad, bár még mindíg illegális. Ekkor kapsz majdnem 22 pacit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 én is így gondoltam, de nem is akartam motort cserélni csak még nem hallottam róla hogy valaki csinált volna ilyet :wacko:, szimplán érdekelt Nem hivatalosan rengeteg autó van így! :wacko: (haver C14NZ caravánjába is 2000-es került! :D ) De hivatalosan kár beleölni sok pénzt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Nem hivatalosan rengeteg autó van így! :wacko: (haver C14NZ caravánjába is 2000-es került! :D ) De hivatalosan kár beleölni sok pénzt! Itt is péntek esténként amikor a kórház parkolójához közeleg egy villogós autó, és még nem látszik, hogy mentő 10 emberből 6 kapkodva zárja le a kocsit. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Van valakinek ilyen gumiharmonikája x16szr motorhoz? Az enyém elrepedt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Van valakinek ilyen gumiharmonikája x16szr motorhoz? Az enyém elrepedt. Boltban 6-7 ezer forint a bontóban meg azon tapostunk. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
megadave Elküldve Augusztus9, 2010 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2010 Boltban 6-7 ezer forint a bontóban meg azon tapostunk. :D Igen, pont azért kérdezem, mert a bolti árat sokallom érte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts