Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Mostmár a külső hőmérsékletet sem mutatja. ^_^

A vízhőfokjeladó nem csinálhat ilyen galibát?

A külső hőmérséklet teljesen külön cucc. A hőmérő dirketben a TID-re megy. Lehet hogy lecsúszott a csatija, esetleg elhagytad a hőmérőt, vagy csak KH-s a TID csatlakozója, vagy panelje. A hőmérőnek amúgy az első lökös bal alsó részén kéne lennie. Nézzél rá, mert nem nehéz elhagyni :P :D

Megosztás:

A külső hőmérséklet teljesen külön cucc. A hőmérő dirketben a TID-re megy. Lehet hogy lecsúszott a csatija, esetleg elhagytad a hőmérőt, vagy csak KH-s a TID csatlakozója, vagy panelje. A hőmérőnek amúgy az első lökös bal alsó részén kéne lennie. Nézzél rá, mert nem nehéz elhagyni :P :D

A hőmérő megvan , a helyén van. Akkor megadta magát az is. ^_^

Megosztás:

Az ablakmosó tartály mellett van, 1 műanyag borítás alatt. a műanyagot leveszed és meg is van. (ha 1ről beszlünk) 1 cső jön ki belőle, a motor fele.

Remélem jót mondtam

Helló!

Tűzfalon van, bal oldalt, megy rá egy vákumcső, meg egy elektromos csatlakozó (talán zöld), 3 vezetékkel.

Ja, és kb így néz ki:

http://auto-motor.vatera.hu/alkatresz_fels..._173434895.html

:D

Üdv

szerk: Corsán meg C12NZ-nél inkább jobb oldalt van, vagy középfele és két csavar fogja a tűzfalhoz.

Köszi, megnézem mindenképpen!

Egyébként tényleg szebben jár a motor a 2 pólusú gyertyákkal, kevésbé rezonál, mint az 1 pólusúval.

Megosztás:

Tönkre tesz valamit, ha a hűtőbe deszt víz van fagyálló helyett?

A céges Fiestába kimondottan tiltják, mert a fagyálló ken bizonyos részeket.

Itt is ilyen szigorú a helyzet?

Azám. A fagyálló keni a vízpumpát, plusz megóvja a gumicsöveket a gyors szétmálástól porladástól, a hűtőt a rozsdásodástól. Legalább egy liternyi fagyállót önts bele a rendszerbe. Kiegyenlítő fedelét leveszed, kiszívsz egy liter deszt vizet, és pótolod fagyállóval. Télre meg ne felejtsd el beméretni, és pótolni a maradék fagyállót.

Megosztás:

Tönkre tesz valamit, ha a hűtőbe deszt víz van fagyálló helyett?

A céges Fiestába kimondottan tiltják, mert a fagyálló ken bizonyos részeket.

Itt is ilyen szigorú a helyzet?

Hát a hűtőbe itt nem fagyálló csordogál? Ugyanúgy fagyálló jár bele mint bármely másik autóba, az viszont igaz jobb desztvízzel hígítani a fagyállót mert nem vízkövesedik. És az is tévedés, hogy sokan csakis fagyállót töltenek az autóba, nem vegyítik. Az a büdös életbe nem fog rendesn hűteni vagy melegedni.

Megosztás:

Hát a hűtőbe itt nem fagyálló csordogál? Ugyanúgy fagyálló jár bele mint bármely másik autóba, az viszont igaz jobb desztvízzel hígítani a fagyállót mert nem vízkövesedik. És az is tévedés, hogy sokan csakis fagyállót töltenek az autóba, nem vegyítik. Az a büdös életbe nem fog rendesn hűteni vagy melegedni.

Ha jól rémlik mi felesben higítottuk. Gyárilag 60fokos volt így lett kábé 30. Meg sem mérettem a télre.

Megosztás:

Ha jól rémlik mi felesben higítottuk. Gyárilag 60fokos volt így lett kábé 30. Meg sem mérettem a télre.

Én is 72-est kaptam egy volános pasastól.Hígítva öntöttem bele,mee nem pazarolok :D

De töményet én sem szoktam tenni bele.Ha meg fogy valahogy,akkor csakis keverék anyaggal pótoltam.Negyed órát kell rá szánni,de nincs vele gond.

A hígítással pár éve megjártam.Addig-addig töltöttem utána a vizet,hogy egy hirtelen -16 fokos éjjel sz.rrá fagyott minden.......

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.