FPepe Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 A gyári az nagyon drága nem? Ez nem jó? http://bolthely.hu/sprintauto/id/00558_Uni...nda_1_vezetekes Nem jó, akkor már inkább innen a legalsót :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Najsz88 Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 Nem jó, akkor már inkább innen a legalsót ;) Már oké szívem szerint mindent ráköltenék az autóra de nem tehetem :rolleyes: ez akkor jó C14SE-be? 95' kb mikorra van Hajdúnánáson? mármint milyen gyorsan szállítanak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 Már oké szívem szerint mindent ráköltenék az autóra de nem tehetem :rolleyes: ez akkor jó C14SE-be? 95' kb mikorra van Hajdúnánáson? mármint milyen gyorsan szállítanak? Nem tudom, én még nem rendeltem tőlük, de van itt már olyan, akinek innen rendelt lambda van a kocsijában. Ez a gyári máshol egyébként 25-30e Ft körül van, úgyhogy ez a 6e nagyon kedvezményes érte ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 Nem tudom, én még nem rendeltem tőlük, de van itt már olyan, akinek innen rendelt lambda van a kocsijában. Ez a gyári máshol egyébként 25-30e Ft körül van, úgyhogy ez a 6e nagyon kedvezményes érte :D Nekem is ilyen van benne már több mint 1 éve kopp kopp. :rolleyes: ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pityusz13 Elküldve Június8, 2010 Megoszt Elküldve Június8, 2010 váháá :rolleyes: végre nem nyiszog a motor. kicseréltem a tűzkarikát nagyon szépségessen jár és nem nyikkan meg ;) köszi a segítséget Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 váháá ;) végre nem nyiszog a motor. kicseréltem a tűzkarikát nagyon szépségessen jár és nem nyikkan meg :D köszi a segítséget Szivi :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 váháá :D végre nem nyiszog a motor. kicseréltem a tűzkarikát nagyon szépségessen jár és nem nyikkan meg :D köszi a segítséget Mi az a tűzkarika? :rolleyes: ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Megvolt a gyertya csere.A szomorú hír,hogy a motor dadogásának problémája nem múlt el. Tegnap többször meg is állt,alig indult újra.Nem is megy,nehezen veszi a lapot.Kezdek stresszes lenni a helyzet miatt.Nézzem át a gyújtást,vagy vegyem le a hengerfejet?Szelep,stb? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Megvolt a gyertya csere.A szomorú hír,hogy a motor dadogásának problémája nem múlt el. Tegnap többször meg is állt,alig indult újra.Nem is megy,nehezen veszi a lapot.Kezdek stresszes lenni a helyzet miatt.Nézzem át a gyújtást,vagy vegyem le a hengerfejet?Szelep,stb? Megy minden Henger? :rolleyes: ;) :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Megy minden Henger? :rolleyes: ;) :D :D :D Fülre?Nem.Épp ezért vettem gyertyát,mert elég korosak voltak benne.Össze-vissza jár,kipuffnál is csak buborog,hallani,hogy nem egyenletes.8szelepes létére sem szabad így járnia.Egy hete csinálja ezt.Elötte szépen ment. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Fülre?Nem.Épp ezért vettem gyertyát,mert elég korosak voltak benne.Össze-vissza jár,kipuffnál is csak buborog,hallani,hogy nem egyenletes.8szelepes létére sem szabad így járnia.Egy hete csinálja ezt.Elötte szépen ment. Járó motornál egyesével húzd le a gyertyákat, és ha nem változik a motor járása, ott a bibi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Mi az a tűzkarika? :rolleyes: ;) :D Sohase jártál még cirkuszban? Tudod, oroszlán, idomár, stb. :D Amúgy asszem tömités valahol a kipufrendszerben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Járó motornál egyesével húzd le a gyertyákat, és ha nem változik a motor járása, ott a bibi. A 3-as henger (balról jobbra) nem reagál.Szikra van akkora mint az állat,de ha lehúzom a pipát nem változik a hangja.Kicsit nagyobb fordulaton,kb 2000,már jobb,de érezni,hogy valamiben kaka van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 A 3-as henger (balról jobbra) nem reagál.Szikra van akkora mint az állat,de ha lehúzom a pipát nem változik a hangja.Kicsit nagyobb fordulaton,kb 2000,már jobb,de érezni,hogy valamiben kaka van. Van szikra a 3-as hengernél, de ha lehúzod a pipát nem változik a motorhang? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Van szikra a 3-as hengernél, de ha lehúzod a pipát nem változik a motorhang? :rolleyes: Mindegyiknél gyönyörű szép naaaagy szikra van ;) Hangja nem változik,ha lehúzom a pipát,se ha visszateszem.A többinél teljesen jól hallani a különbséget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Mindegyiknél gyönyörű szép naaaagy szikra van ;) Hangja nem változik,ha lehúzom a pipát,se ha visszateszem.A többinél teljesen jól hallani a különbséget. Központi injektoros? Szikra van, benzin van, mégsem megy egy henger? Szelep, himba törés? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Központi injektoros? Szikra van, benzin van, mégsem megy egy henger? Szelep, himba törés? :rolleyes: '92-es c16nz.Központis.Benzin biztos van.Ha himbatörött,akkor nagyobb fordulaton sem menne,szerintem.Nagyobbon viszont megy rendesen.Vagy ugyanúgy nem,csak kiegyensúlyozza a többi?Passz.Meg kell nézetnem majd.Szép eset lesz,ha nagyobb a baja.Jól bevásároltam ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 '92-es c16nz.Központis. ... Szép eset lesz,ha nagyobb a baja.Jól bevásároltam :rolleyes: Egy sűrítési csúcsnyomás mérést (méretést) megérne a dolog. Szerk. Ha nem laknál ilyen messze, megmérném szívesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Központi injektoros? Szikra van, benzin van, mégsem megy egy henger? Szelep, himba törés? :rolleyes: Az enyém hengerenkénti befecsis. :D Szikra nincs, benzin sincs. :D Himbatörés volt, mégis ment. ;) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Egy sűrítési csúcsnyomás mérést (méretést) megérne a dolog. Szerk. Ha nem laknál ilyen messze, megmérném szívesen. Köszi.Gondoltam rá én is.Jövő héten kapok kis pénzmagot,akkor megejtem a dolgot. A kompresszió mérés rögtön kidobja,hogy hol a bibi :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
sly88 Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Széép estét mindenkiek aki erre olvas! ebben a percben regisztráltam, óriási segítségre lenne szükségem! F karaván 1.4, 8v, tegnap a gyújtáselosztó megadta magát szén = 0. csere megvolt, utánna próbakör, pont mint elötte :rolleyes: kicsit "bubugott" a kipufogó már elötte is, csere után ez megmaradt. Hiba: nagyobb kigyorsításkor a motor megtorpan, lefullad, utánna le is áll,valamennyit hül utánna újra beindul, nagyon szabálytalanul jár. valaki találkozott már ilyennel? tapasztalat, ötlet hogy miért csinálhatja??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Köszi.Gondoltam rá én is.Jövő héten kapok kis pénzmagot,akkor megejtem a dolgot. A kompresszió mérés rögtön kidobja,hogy hol a bibi :rolleyes: A kompressziómérés megmutatja, hogy probléma van-e valamelyik henger tömítettségében (mert ez is okozhatja a problémádat), de azt nem mondja meg, hogy azt mi okozza. Oda már egyéb vizsgálat kellene, de az már felesleges lenne neked. A Te esetedben a k.mérés azt árulja el, hogy le kell-e venni a hengerfejet, vagy nem szükséges. Persze nem szűr ki minden lehetséges mechanikai hibát, de igen jó támpontot ad, főleg akkor, ha már a rutin dolgokat leellenőrizte az ember és nem talált hibát. Maga a mérés pár perc és csak pár forint, azonnal ki is értékelik neked. Ahol sokat kérnek érte, oda ne vidd. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bálintka 1.6i Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 A kompressziómérés megmutatja, hogy probléma van-e valamelyik henger tömítettségében (mert ez is okozhatja a problémádat), de azt nem mondja meg, hogy azt mi okozza. Oda már egyéb vizsgálat kellene, de az már felesleges lenne neked. A Te esetedben a k.mérés azt árulja el, hogy le kell-e venni a hengerfejet, vagy nem szükséges. Persze nem szűr ki minden lehetséges mechanikai hibát, de igen jó támpontot ad, főleg akkor, ha már a rutin dolgokat leellenőrizte az ember és nem talált hibát. Maga a mérés pár perc és csak pár forint, azonnal ki is értékelik neked. Ahol sokat kérnek érte, oda ne vidd. Megnézetem majd.Még pár napot kihúzok vele így,sajna nem tudom letenni a kocsit.Aztán,ha komoly a gond,akkor érdemes elgondolkodnom az eseten.Amilyen szerencsém van komplett HF felújítás.Saccra mennyiben lehet szerinted? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Az enyém hengerenkénti befecsis. :D Szikra nincs, benzin sincs. :D Himbatörés volt, mégis ment. :rolleyes: :D Vandál gazda. :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Június9, 2010 Megoszt Elküldve Június9, 2010 Széép estét mindenkiek aki erre olvas! ebben a percben regisztráltam, óriási segítségre lenne szükségem! F karaván 1.4, 8v, tegnap a gyújtáselosztó megadta magát szén = 0. csere megvolt, utánna próbakör, pont mint elötte :rolleyes: kicsit "bubugott" a kipufogó már elötte is, csere után ez megmaradt. Hiba: nagyobb kigyorsításkor a motor megtorpan, lefullad, utánna le is áll,valamennyit hül utánna újra beindul, nagyon szabálytalanul jár. valaki találkozott már ilyennel? tapasztalat, ötlet hogy miért csinálhatja??? Szia! Mivel ezt a problémát nagyon sok minden okozhatja, ezért a teljesség igénye nélkül írok párat amire nézz rá. Hibatároló kivillogtatása. http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm Menj vele egy hosszabb távot magas motorfordulaton, hátha csak ki kell pucolódnia a rendszernek. Ellenőriztesd a kipufrendszert lehetőleg hozzáértő szakival. Tud ilyet okozni egy szerencsétlen kipufogó probléma is. Cserélj szűrőket. Ellenőrizd az elektromos cuccokat. http://www.czarnikm.republika.pl/c14nz.htm Ellenőrizd a teljes vákuum rendszert, tömítetlenséget keresve. (Ellenőrizd a belsőlevegő-keringető rendszert is, hogy működik-e megfelelően.) Cserélj gyertyákat, lehetőség szerint gyárit mert azzal tuti nem lesz kellemetlenséged. Stb... sok ilyen dolog van még, de ne szaladjunk ennyire előre. Reméljük csak valamilyen apróság okozza a bajt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts