spzoli Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 Hali.ismét lenne 1 2 gondom:S 92 es f astra c14nz 1.kb van benne 3-4 liter ésha balra fordulok elfolyik az anyag:O megyek 20 al elmegy megyek 15 ismét:S esetleg ha benzinszintmérőm szar annak lehet köze ehez? 2.Lehetséges hogy annyira elvan kopva a motor és kevés a kompresszió hogy mikor felcsavarom a fűtést alapjárat ingadozik leál.Mert ma hallottam hogy azis lehet hogy kevés a kompresszió és azért lehetséges. 1. Ha kanyarodsz a folyadék olyan, hogy folyik. DE, ha nem kanyarodsz, akkor is folyik, csak nem látod, mert nem mozogsz. 2. fakk Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 1. Ha kanyarodsz a folyadék olyan, hogy folyik. DE, ha nem kanyarodsz, akkor is folyik, csak nem látod, mert nem mozogsz. 2. fakk :rolleyes: ;) :D szerintem 2. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
tipród Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 már átírtam a próglémát:)fontos dolgot kihagytam belőle xd Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 Hali.ismét lenne 1 2 gondom:S 92 es f astra c14nz 1.kb van benne 3-4 liter ésha balra fordulok elfolyik az anyag és elkezd fulladni az autó nemkap benzint,kuplung be kicsit túráztatom és 1 szer csak jó lesz. városba mikor vannak 100 an szeretek ezzel játszani.:S megyek 20 al elmegy megyek 15 ismét:S esetleg ha benzinszintmérőm szar annak lehet köze ehez? 2.Még 1 gond van Lehetséges hogy annyira elvan kopva a motor és kevés a kompresszió hogy mikor felcsavarom a fűtést alapjárat ingadozik leál. Ha régen volt cserélve a naftaszűrő akkor érdemes cserélni, mert elég meglepő dolgokat tud produkálni :rolleyes: Ha nem javul meg tőle akkor meg ráérsz utána gondolkozni a többin ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 Több üzemanyag kell bele. ;) :rolleyes: Az alapjárati ki lett pucolva? Benzinszűrő cserés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tipród Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 Több üzemanyag kell bele. ;) :rolleyes: Az alapjárati ki lett pucolva? Benzinszűrő cserés? Igen szűrő lett cserélve alapjárati motoris jó Link to comment Megosztás: More sharing options...
tipród Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 Ha régen volt cserélve a naftaszűrő akkor érdemes cserélni, mert elég meglepő dolgokat tud produkálni :rolleyes: Ha nem javul meg tőle akkor meg ráérsz utána gondolkozni a többin ;) Az a vicc ha balra kanyarodok akor kezd fulladozni.van itthon 1 bontásra szánt opel háten rakom át a benzinpumpát meg a benzinszintmérőt szerintem 2 közül az 1 ik szar . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 Az a vicc ha balra kanyarodok akor kezd fulladozni.van itthon 1 bontásra szánt opel háten rakom át a benzinpumpát meg a benzinszintmérőt szerintem 2 közül az 1 ik szar . A szintmérőnek sok köze szerintem nincs hozzá. Én ugyan dízeles vagyok, de nálam előfordult olyan hogy volt még benne 5-6 lityi, de emelkedőn pl. megköszönte a közreműködést és megállt. Nekem az volt a megoldás hogy a visszafolyó, és a szívó csövet felcserélve rakta föl valaki. Visszacsere óta jó :rolleyes: Hogy benyásnál, ACpumpásan hogy megy a dolog, azt nemtom ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Május26, 2010 Megoszt Elküldve Május26, 2010 50 és 100 közé tenném az ingadozást nekem pont fordítva ha lassítok ok ha országúton megyek akkor bevillan! érdekes mindenesetre Az 50-100 még elmegy, én nem bántanám, egy alapjárati tisztításon kívül. :rolleyes: A felvillanással sem foglalkoznék, csak ha tényleg sűrűn csinálja, és megváltozik a fogyasztás. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Hali.ismét lenne 1 2 gondom:S 92 es f astra c14nz 1.kb van benne 3-4 liter ésha balra fordulok elfolyik az anyag és elkezd fulladni az autó nemkap benzint,kuplung be kicsit túráztatom és 1 szer csak jó lesz. városba mikor vannak 100 an szeretek ezzel játszani.:S megyek 20 al elmegy megyek 15 ismét:S esetleg ha benzinszintmérőm szar annak lehet köze ehez? 2.Még 1 gond van Lehetséges hogy annyira elvan kopva a motor és kevés a kompresszió hogy mikor felcsavarom a fűtést alapjárat ingadozik leál. Nem tud elfolyni a benzin, mert a pumpa egy dobozból szívja , amit a visszafolyó ág is folymatosan tölt üzemanyagggal. Hacsak egy liter van benne, azzal is normálisan kell mennie bármilyen kanyarban, emelkedőn stb. Az a vicc ha balra kanyarodok akor kezd fulladozni.van itthon 1 bontásra szánt opel háten rakom át a benzinpumpát meg a benzinszintmérőt szerintem 2 közül az 1 ik szar . A szintjelzőnél figyelj, hogy visszarakáskor be legyen kötve a dobozba a visszafolyó ág. Engem ez szivatott mejd egy évig. Link to comment Megosztás: More sharing options...
saba141 Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Nézz körül Vaterán, szokott lenni. Jók lehetnek helyette: 16139679, 16153729, 16187569, 16183409, 16183419, 16204799. Vaterán nem találtam ilyet sajnos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
saba141 Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Hali nekem van 1 vezérlőm.ELADÓ :rolleyes: Szia! Érdekelne a vezérlő. Elméletileg írtam PÜ-t is, csak nem tudom, megkaptad-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
soliver Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Üdv! Van egy kis gondom. Vezérmű szíjat akarok cserélni /x16szr/ de ahogy a könyv írja 5.-be be fék benyomva, sajna elforog a motor és nem akar meglazulni... néztem neten egy melegítés+ légkulcsos megoldást de utobbi nincs. Arra gondolok h ha melegítem megsérül a szíj és mégsem tudom meglazítani. Mit javasoltok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Az élet móka és kacagás vagy nem?:S Mostanában országúton ki-ki villant a control lámpám de el is aludt nem sokára. A könyv szerint rövid idejű kivillanás nem számít nagyon. Engem nem hagyott nyugodni a gondolat és elvittem kiolvastatni a hibát. A hiba oka lambda szonda :S azt mondta a szerelőm nagy valószínűséggel vagy túl gyenge az anyag vagy túl sűrű. A lambda szonda azt mondja elmegy kitudja meddig ha csak ennyi a baj. Észre vettem 1 kis alapjárat ingadozást, amit a szerelő is konstatált. Ez okozhatja a lambda szonda kínlódását? Tehát ha nem tökéletes a gyertya vagy kábel vagy gyújtáselosztó (vagymi) akkor lehet túl sűrű vagy gyenge az anyag a kocsinak, ami okozhatja a lambda szonda hibáját? Lehet elég érdekesen fogalmaztam de még nem nagyon tértem magamhoz az áraktól amiket a szerelőm mondott. Az autó adatai: OPEL ASTRA F 95' 1.4 SE Nem tudom hova vitted, de a hibakód egyértelműen megmondja, hogy szegény vagy dús a keveréked külön hibakód van hozzá. Remélem nem fizettél sokat a kiolvasásért, mert azt otthon ingyen is meg tudtad volna nézni és még többet is tudnál. Lambdás hibakódok: 13- oxigen senzor - nincsjel változás 44- oxigen senzor - túl szegény keverék 45- oxigen senzor - túl dús keverék Amugy a tippem a 13-as. Amikor kezd lustulni a lambdaszonda akkor jön ez a hibakód, ami azt jelenti közel a vég :rolleyes: Ez magyarázhatja az ingadozó alapjáratot is aztán majd jönnek a gyorsításkor megtorpanó motor és egyéb tünetek. Egyszerűen lustul, lassul a lambda így a szabályzás is. Lehet vele egy darabig így is közlekedni, de már lehet gyűjteni a lóvét az újra amit érdemes gyárit venni, mert az bírja is sokáig. Az utángyárival már páran így én is szívtunk már. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szAstra Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Előbb ellenőrizni kellene. Én kihúznám a relét, ősszekötném a 30-87-es kapcsokat egy dróttal, úgye ekkor direktbe elindul a pumpa, ha egy próbakörön nincs gond, akkor megvan a ludas. Rendben, kipróbálom elötte. Ma beszéltem az opel szervízzel, egy diagnosztikára 3 ezret mondtak :rolleyes: Esetleg ha a relé lenne a ludas, újjonan vagy használtan lenne érdemes venni? Köszi! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Üdv! Van egy kis gondom. Vezérmű szíjat akarok cserélni /x16szr/ de ahogy a könyv írja 5.-be be fék benyomva, sajna elforog a motor és nem akar meglazulni... néztem neten egy melegítés+ légkulcsos megoldást de utobbi nincs. Arra gondolok h ha melegítem megsérül a szíj és mégsem tudom meglazítani. Mit javasoltok? Én gumisnál lövettem le légkulcsal. Ha nem volt még leszedve akkor be lehet ragasztva csavarrögzítővel, otthon esélytelen a leszedése. Viszel dugókulcsot hozzá, ha esetleg nincs akkora neki, rárakja a légkulcsra, 1 másodperc alatt meglazítja. Rendben, kipróbálom elötte. Ma beszéltem az opel szervízzel, egy diagnosztikára 3 ezret mondtak :rolleyes: Esetleg ha a relé lenne a ludas, újjonan vagy használtan lenne érdemes venni? Köszi! ;) Szerintem mindegy, a relé nem carik be olyan gyakran. Én vettem egyet bontóban tartalékba. Nem azért mentem csak megláttam, és ajándékba odaadták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szAstra Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Szerintem mindegy, a relé nem carik be olyan gyakran. Én vettem egyet bontóban tartalékba. Nem azért mentem csak megláttam, és ajándékba odaadták. Az jó :rolleyes: Reléből is van több fajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Vaterán nem találtam ilyet sajnos. Biztos? Katt Katt2 :rolleyes: Nála is érdeklődhetsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Az jó ;) Reléből is van több fajta? Hát passz, szerintem csak egyfajta van, a lila. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Hát passz, szerintem csak egyfajta van, a lila. :rolleyes: Többféle van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Többféle van... Na jó de az adott motorhoz csak egyfajta passzol nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
soliver Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Én gumisnál lövettem le légkulcsal. Ha nem volt még leszedve akkor be lehet ragasztva csavarrögzítővel, otthon esélytelen a leszedése. Viszel dugókulcsot hozzá, ha esetleg nincs akkora neki, rárakja a légkulcsra, 1 másodperc alatt meglazítja. Ok köszi!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szAstra Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Na jó de az adott motorhoz csak egyfajta passzol nem? Ha olyat veszek amilyen rajta van az biztos jó, szóval azzal nemtudok mellé nyúlni :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Ha olyat veszek amilyen rajta van az biztos jó, szóval azzal nemtudok mellé nyúlni :rolleyes: Aha, az enyémban az a lila 4 lábú van, de rémlik hogy mondta valaki hogy van aminek 5 lába van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szAstra Elküldve Május27, 2010 Megoszt Elküldve Május27, 2010 Aha, az enyémban az a lila 4 lábú van, de rémlik hogy mondta valaki hogy van aminek 5 lába van. Akkor olyan lessz amilyen benne van, de szerintem nem árt elvinni diagnosztikára sem, 3 ezer forintot megér szerintem :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts