m_petya Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Üdv! Segítséget szeretnék kérni! Kb 15 perc használat után menet közben megáll az autóm, leáll a motor és nem indul újra, csak másfél óra múlva, amikor lehűlt (1997, 1.4 benzin).Ez a probléma csak melegben jelentkezik, tavasztól őszig, télen soha sem. Mi lehet a gond? kérlek, segítsetek ! Első körben kellene a motorkódod. A forgalmiban a motorszám első 5 karaktere. pl C14Se. Lehetséges, hogy a gyújtásod szórakozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Üdv! Segítséget szeretnék kérni! Kb 15 perc használat után menet közben megáll az autóm, leáll a motor és nem indul újra, csak másfél óra múlva, amikor lehűlt (1997, 1.4 benzin).Ez a probléma csak melegben jelentkezik, tavasztól őszig, télen soha sem. Mi lehet a gond? kérlek, segítsetek ! X14NZ lesz az. Első körben a gyújtásmodulra gyanakodnék (a gyújtótrafó alatt található), de javasolt, hogy alapjáraton menjen a motor, eközben végigmozgatni a kábeleket, csatlakozásokat a motortérben. Ha megáll, vagy megtorpan, ott a hiba. Az említett gyújtásmodul is szokott erre reagálni, mikor haldoklik. De okozhet ilyet AC-pumpa probléma is. Első körben azt kéne megállapítani, hogy mikor nem akar indulni, akkor mi nincs: szikra vagy benzin? Egy tartalék gyertyát az egyik lehúzott pipába bedugsz, motorblokkhoz érinted, valaki pedig indítózik, és meglátod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pogacsd Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Első körben kellene a motorkódod. A forgalmiban a motorszám első 5 karaktere. pl C14Se. Lehetséges, hogy a gyújtásod szórakozik. A motorszám: X14NZ19672185 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 X14NZ lesz az. Első körben a gyújtásmodulra gyanakodnék (a gyújtótrafó alatt található), de javasolt, hogy alapjáraton menjen a motor, eközben végigmozgatni a kábeleket, csatlakozásokat a motortérben. Ha megáll, vagy megtorpan, ott a hiba. Az említett gyújtásmodul is szokott erre reagálni, mikor haldoklik. A motorszám: X14NZ19672185 Nincs több kérdésem. (nem mintha eddig lett volna :devlish: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Nincs több kérdésem. (nem mintha eddig lett volna :devlish: ) Nekik mé van olyan sok szám utánna? Nekem (?nekünk?) csak 1.7DR aztán slussz Link to comment Megosztás: More sharing options...
pogacsd Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Köszi szépen kipróbálom. De ez miért függ össze a meleggel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Nekik mé van olyan sok szám utánna? Nekem (?nekünk?) csak 1.7DR aztán slussz Az a teljes motorszám volt, Te meg csak a motorkódot emlegeted :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Az a teljes motorszám volt, Te meg csak a motorkódot emlegeted :lol: Jaaaa :lol: így már világos ( mondjuk annyira nem figyeltem még meg a forgalmit, hogy tudjam mi van benne.Nekem a motorszámba amúgyis valami el van csapva ezért nem kapott rendszámot közel 1 évig miután bejött németből. ) :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Köszi szépen kipróbálom. De ez miért függ össze a meleggel? Bemelegszik, és kontakthibás lesz vagy valami érintkezési hibája van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pogacsd Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Bemelegszik, és kontakthibás lesz vagy valami érintkezési hibája van. köszi szépen a segítséget! :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Köszi szépen kipróbálom. De ez miért függ össze a meleggel? Ja, ahogyan azt petya is irta, valami túlhevülhet és nem végzi a dolgát. Nálam ugyanez volt. Nyáron kezdte aztán egyre ritkábban csinálta és télen soha(már azt hittem, hogy "megjavult a kocsi"), de tavasszal újra kezdte és egyre gyakrabban. Nekem(is) a gyújtásmodul volt a bibis..csere és azóta jó. A Pepe által leirt csati/vezeték cincálással deritettem ki. A szervizek ezt nem tudják, csak rádugják a gépre és ha akkor nem csinálja akkor nem tudják. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom(márkafüggetlen és márkaszerviz egyaránt) :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pogacsd Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Ja, ahogyan azt petya is irta, valami túlhevülhet és nem végzi a dolgát. Nálam ugyanez volt. Nyáron kezdte aztán egyre ritkábban csinálta és télen soha(már azt hittem, hogy "megjavult a kocsi"), de tavasszal újra kezdte és egyre gyakrabban. Nekem(is) a gyújtásmodul volt a bibis..csere és azóta jó. A Pepe által leirt csati/vezeték cincálással deritettem ki. A szervizek ezt nem tudják, csak rádugják a gépre és ha akkor nem csinálja akkor nem tudják. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom(márkafüggetlen és márkaszerviz egyaránt) :devlish: igen, nálam is pont így történt, állandóan megállt nyáron, és nem találtuk meg a hibát. Tavaly nyár végén cseréltek gyertyákat benne, azt hittem, attól "javult meg", de most megint... ősztől idáig nem volt semmi, csak most, hogy már melegebb az idő. kipróbálom, amit javasoltatok, köszi a segítséget! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 igen, nálam is pont így történt, állandóan megállt nyáron, és nem találtuk meg a hibát. Tavaly nyár végén cseréltek gyertyákat benne, azt hittem, attól "javult meg", de most megint... ősztől idáig nem volt semmi, csak most, hogy már melegebb az idő. kipróbálom, amit javasoltatok, köszi a segítséget! :lol: Havernak 14SE-be ugyanez volt a baja, kicserélte a gyújtáselosztót, és megjavult ... :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Havernak 14SE-be ugyanez volt a baja, kicserélte a gyújtáselosztót, és megjavult ... :devlish: Tudtommal azokban már nem a rotoros gyújtás van. Azokban már egyben végzi a trafó/modul/elosztó szerepét az a kocka. (megint nem jut eszembe, DIS? :lol: ) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Tudtommal azokban már nem a rotoros gyújtás van. Azokban már egyben végzi a trafó/modul/elosztó szerepét az a kocka. (megint nem jut eszembe, DIS? :lol: ) :lol: Nah, akkor én mondtam rosszul,bocsi. :lol: Azzal volt a baj! :lol: (az a fekete valami ami a motoron van. :devlish: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Nah, akkor én mondtam rosszul,bocsi. :lol: Azzal volt a baj! :lol: (az a fekete valami ami a motoron van. :devlish: ) Jah Se-ben már DIS kocka van semmi mechanikus alkatrész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Jah Se-ben már DIS kocka van semmi mechanikus alkatrész. Létezett abból is rotoros, de nem sokáig gyártották. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Üdv! Segítséget szeretnék kérni! Kb 15 perc használat után menet közben megáll az autóm, leáll a motor és nem indul újra, csak másfél óra múlva, amikor lehűlt (1997, 1.4 benzin).Ez a probléma csak melegben jelentkezik, tavasztól őszig, télen soha sem. Mi lehet a gond? kérlek, segítsetek ! Szia! Ha van kedved és időd olvasgass itt: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...0&start=380 Igaz, hogy 20 oldal, de talán segít ellenőrizni egy-két lehetséges hibaforrást. Eredményes hibakeresést, üdv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Jah Se-ben már DIS kocka van semmi mechanikus alkatrész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május4, 2010 Megoszt Elküldve Május4, 2010 Nekik mé van olyan sok szám utánna? Nekem (?nekünk?) csak 1.7DR aztán slussz Mert a tied egyszerű mint a faék. :lol: :devlish: http://pics.coldline.hu/pics/37117-20100504-AZHwor.jpg Tudsz nekem szerezni ebből az alkatrészből? Mondom a postacímet, köszönöm. :lol: Amúgy nekem meg hidegen carakodott a modulom, melegen már jó volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pogacsd Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Szia! Ha van kedved és időd olvasgass itt: http://www.opelforum.hu/index.php?showtopi...0&start=380 Igaz, hogy 20 oldal, de talán segít ellenőrizni egy-két lehetséges hibaforrást. Eredményes hibakeresést, üdv. szia, köszi a tanácsot, sok érdekes dolgot találtam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Nekik mé van olyan sok szám utánna? Nekem (?nekünk?) csak 1.7DR aztán slussz A lehetséges meghibásodások számát jelzi. :devlish: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szAstra Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Sziasztok! Nemrég hozzátok fordultam egy kérdéssel. Most volt időm kicsit többet használni az autót és felfigyeltem, hogy a rángás nagyobb gázadásakor/gyorsításakor lép fel, kicsit mintha kifogyna a benzin. Van hogy több ideig rángat, van hogy szinte alig. Gyertják biztos ami biztos cseréltem, de sajnos semmi változás:( Ha valaki tudna adni valamilyen tippet, hogy minek essek neki légyszives írja meg :devlish: köszönöm mindenkinek, üdv!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Sziasztok! Nemrég hozzátok fordultamegy kérdéssel. Most volt időm kicsit többet használni az autót és felfigyeltem, hogy a rángás nagyobb gázadásakor/gyorsításakor lép fel, kicsit mintha kifogyna a benzin. Van hogy több ideig rángat, van hogy szinte alig. Gyertják biztos ami biztos cseréltem, de sajnos semmi változás:( Ha valaki tudna adni valamilyen tippet, hogy minek essek neki légyszives írja meg :devlish: köszönöm mindenkinek, üdv!! Először mi kérnénk valamit, egy motorkódot, és ha lehet az aláírásba, hogy ne kelljen mindíg elkérdezni. Fent vezérlőpult, oldalt személyes adatok, aláírás szerkesztése. Köszönjük. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szAstra Elküldve Május5, 2010 Megoszt Elküldve Május5, 2010 Először mi kérnénk valamit, egy motorkódot, és ha lehet az aláírásba, hogy ne kelljen mindíg elkérdezni. Fent vezérlőpult, oldalt személyes adatok, aláírás szerkesztése. Köszönjük. :lol: bocsánat a figyelmetlenségemér :devlish: a motorkódomat kiírtam, köszönöm mindenkinek a segítségét!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts