FPepe Elküldve Április24, 2010 Megoszt Elküldve Április24, 2010 Sziasztok! Keresnék 95'évj. C14NZ - be: -Pontosan nem tudom a vékonyka cső nevét,de a pillangószelep alól jön ki és visszamegy a szelepház fedelébe.Van neki egy párja is ami szintén a szeleph.fedelébe csatlakozik a pillangó alól. Levegő áramlik benne,az biztos.Amikor leszedtem az egyiket,véletlenül eltörtem a műanyag részénél. Na jól elmagyaráztam...... Nincs vkinek eladó?Egyébként mi a szerepe? Köszi! Kartergázcső :) A kartergázt vezeti vissza a pillangószelephez (a vastagabbik elé, a vékonyabbik a pillangószelep mögé az alapjárathoz). Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 Kartergázcső :) A kartergázt vezeti vissza a pillangószelephez (a vastagabbik elé, a vékonyabbik a pillangószelep mögé az alapjárathoz). Szerintem nem arra gondolt, hanem a vákumcsőre ami megkerüli a pillangószelep fedelét. Annak szokott letörni a kis műanyag könyöke. Én akváriumhoz használt kis műanyag csővel kötöttem be, pont passzol hozzá. Elindul a pillnagószelepház előtti egy műanyag biszbaszból, hátul belemegy a fedélbe egy másik ketyerébe aztán megy a légszűrőházhoz, ha jól sejtem azt állítja, hogy szívjon-e meleget a zörgő leömlö hövédő alól. Piros X. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 Szerintem nem arra gondolt, hanem a vákumcsőre ami megkerüli a pillangószelep fedelét. Annak szokott letörni a kis műanyag könyöke. Én akváriumhoz használt kis műanyag csővel kötöttem be, pont passzol hozzá. Elindul a pillnagószelepház előtti egy műanyag biszbaszból, hátul belemegy a fedélbe egy másik ketyerébe aztán megy a légszűrőházhoz, ha jól sejtem azt állítja, hogy szívjon-e meleget a zörgő leömlö hövédő alól. Piros X. http://kep.psharing.com/343290.jpg Ja, én szelepfedelet értettem szelepház alatt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pety79 Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 Piros X..jpg Szeva látom h be van kötve az olajleválasztó, ér vmit? mik a tapasztalatok? Én is akarok ilyenre beruhazni csak volt pro meg kontra , nálad mi a helyzet?.Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 Szeva látom h be van kötve az olajleválasztó, ér vmit? mik a tapasztalatok? Én is akarok ilyenre beruhazni csak volt pro meg kontra , nálad mi a helyzet?.Üdv Úgy veszem észre a motor egyenletesebben jár, na meg ürítem olyan 2-3 hetente. És persze a pillangószelepről enni lehetne. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 Szerintem nem arra gondolt, hanem a vákumcsőre ami megkerüli a pillangószelep fedelét. Annak szokott letörni a kis műanyag könyöke. Én akváriumhoz használt kis műanyag csővel kötöttem be, pont passzol hozzá. Elindul a pillnagószelepház előtti egy műanyag biszbaszból, hátul belemegy a fedélbe egy másik ketyerébe aztán megy a légszűrőházhoz, ha jól sejtem azt állítja, hogy szívjon-e meleget a zörgő leömlö hövédő alól. Igen,arra gondoltam.ahol a piros x van.na pont ott tört el a csönek az a műanyag vége. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 Igen,arra gondoltam.ahol a piros x van.na pont ott tört el a csönek az a műanyag vége. Én akváriumi levegőztetőcsővel kötöttem össze. Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 Én akváriumi levegőztetőcsővel kötöttem össze. Az nem rossz. :) Én a pillanatragasztót válsztottam.még bírja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 Az nem rossz. :) Én a pillanatragasztót válsztottam.még bírja. Végülis bármilyen rugalmas kis cső megteszi, nincs ott olyan hatalmas vákum. Link to comment Megosztás: More sharing options...
radler Elküldve Április25, 2010 Megoszt Elküldve Április25, 2010 Végülis bármilyen rugalmas kis cső megteszi, nincs ott olyan hatalmas vákum. majd körülnézek,mivel pótolhatnám. köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Én akváriumi levegőztetőcsővel kötöttem össze. Én levegőztetőcsövet az ablakmosótartálynál használtam. Amikor volt a generálozás, akkor leszedték a motorháztetőt 1 az 1ben...és a csövet pedig ami fut fel a spriccelőhöz, elvágták :) Így akvárium csővel kötöttem össze. Most azon a szakaszon zöld :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Sziasztok! Ahogy megjött a meleg indítás után néha vissza esik a fordulat utána helyreáll! Szerintetek mi lehet a Problem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Sziasztok! Használtok valamilyen injektortisztítót? Ha igen, milyet? Milyen gyakran? És tényleg csökken a fogyasztás? Üdv: ZsöPö Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Na szasztok. Meg kezdődött a tömítés csere program. Már szét van kapva megtakarítva most már csak össze kéne rakni:D Aztán következnek a szilentek de ez már más téma:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Sziasztok! Használtok valamilyen injektortisztítót? Ha igen, milyet? Milyen gyakran? És tényleg csökken a fogyasztás? Üdv: ZsöPö Persze, és a lóerők száma is triplázódik.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Persze, és a lóerők száma is triplázódik.... :) :) :D Akkor le lehet venni a sárkányos-matricát? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Na de komolyan. Most nem a fogyasztás érdekel, csak gondoltam megkérdem azt is. Tényleg, használ valami? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Na de komolyan. Most nem a fogyasztás érdekel, csak gondoltam megkérdem azt is. Tényleg, használ valami? Én a protec-et javaslom. Régen az opel szervízekben is ezt tették bele. Én évente egyszer beleteszem és eddig nem bántam meg. Fontos, hogy utána cserélj üzemanyagszűrőt. (ha régen nem volt akár előtte is érdemes) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Én a protec-et javaslom. Régen az opel szervízekben is ezt tették bele. Én évente egyszer beleteszem és eddig nem bántam meg. Fontos, hogy utána cserélj üzemanyagszűrőt. (ha régen nem volt akár előtte is érdemes) Az E85 is jó. Most már melegebb van, felesben elmegy. Az tisztít is. :) Ui.: Igaz a fogyi kicsit emelkedik vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Az E85 is jó. Most már melegebb van, felesben elmegy. Az tisztít is. :) Ui.: Igaz a fogyi kicsit emelkedik vele. Valóban az üzemayag rendszer tisztításához az E85 is jó, de szerintem az égéstérből a lerakódott kokszot már nem tudja leégetni hiszem kisebb az égéshője a benzinnél (ezért is kell belőle több). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pötty86 Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Sziasztok! Ma regiztem az oldalra több napos olvasgatás után! Látom itt sok nagyon hozzáértő emberke van,ezért kérném a segítségeteket!! 1 éve van meg az astra F caravan-om,de szinte nem ismerem az autóm :) ,ezen szeretnék változtani! Van egy olyan problémám,hogy menet közben leáll a motor,és a chek lámpa kivillan.Ez szinte minden szituációban előfordul,bármely napszakban,melegben és hidegben is!Voltam vele márkaszervizben,rádugták gépre ,de nem írt hibakódot :) Aztán van egy olyan gondom is,hogy a hétvégén takarítgattam a motort,és levettem a gyújtáselosztót,és egy fekete kis pöcök volt benne letörve!Nem tudom mióta lehet ott ,de a kocsi nem az miatt áll le gondolom?! Itt van egy kép a pöcökről,hátha valaki felismeri így halottan is :D Nos egy kicsit sok lehet gondolom a kérdés ,de nektek szerintem piskóta lesz!? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Sziasztok! Ma regiztem az oldalra több napos olvasgatás után! Látom itt sok nagyon hozzáértő emberke van,ezért kérném a segítségeteket!! 1 éve van meg az astra F caravan-om,de szinte nem ismerem az autóm :) ,ezen szeretnék változtani! Van egy olyan problémám,hogy menet közben leáll a motor,és a chek lámpa kivillan.Ez szinte minden szituációban előfordul,bármely napszakban,melegben és hidegben is!Voltam vele márkaszervizben,rádugták gépre ,de nem írt hibakódot :D Aztán van egy olyan gondom is,hogy a hétvégén takarítgattam a motort,és levettem a gyújtáselosztót,és egy fekete kis pöcök volt benne letörve!Nem tudom mióta lehet ott ,de a kocsi nem az miatt áll le gondolom?! Itt van egy kép a pöcökről,hátha valaki felismeri így halottan is :D Nos egy kicsit sok lehet gondolom a kérdés ,de nektek szerintem piskóta lesz!? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!!! http://kepfeltoltes.hu/100426/Fot_0556_www...ltoltes.hu_.jpg Üdv itt. Én csak egy autóalkatrészt ismerek meg a képen, és az a szürke műszerfal :D :D :lol: Majd jön benzines kolléga és megfejti :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Sziasztok! Ma regiztem az oldalra több napos olvasgatás után! Látom itt sok nagyon hozzáértő emberke van,ezért kérném a segítségeteket!! 1 éve van meg az astra F caravan-om,de szinte nem ismerem az autóm :) ,ezen szeretnék változtani! Van egy olyan problémám,hogy menet közben leáll a motor,és a chek lámpa kivillan.Ez szinte minden szituációban előfordul,bármely napszakban,melegben és hidegben is!Voltam vele márkaszervizben,rádugták gépre ,de nem írt hibakódot :) Aztán van egy olyan gondom is,hogy a hétvégén takarítgattam a motort,és levettem a gyújtáselosztót,és egy fekete kis pöcök volt benne letörve!Nem tudom mióta lehet ott ,de a kocsi nem az miatt áll le gondolom?! Itt van egy kép a pöcökről,hátha valaki felismeri így halottan is :D Nos egy kicsit sok lehet gondolom a kérdés ,de nektek szerintem piskóta lesz!? Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!!! http://kepfeltoltes.hu/100426/Fot_0556_www...ltoltes.hu_.jpg Üdv itt a Fórumon. Első sorban kellene a motorkódod, mert anélkül nem sok mindent tudunk kezdeni. A motor számának az első pár karaktere. Pl C14SE Aztán másod sorban lehet szerintem akár attól a letört kis fekete akármitől is, De mivel az én kocsim DIS gyujtásos, ebben nem igazán tudok segíteni. Viszont ami még okozhat motor leállást, az lehet például egy rossz sebességjeladó a km órában, aztán lehet még EGR elkoszolódás is. Esetleg főtengely jeladó. Az a kérdés, hogy a motor mikor áll meg? Akkor amikor a gázt nyomod, vagy azután, hogy elvetted a gázról a lábad? Bennem ennyi hibalehetőség merült fel. De van itt okosabb is aki lehet, hogy tud még mondani többet is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Sziasztok! Használtok valamilyen injektortisztítót? Ha igen, milyet? Milyen gyakran? És tényleg csökken a fogyasztás? Üdv: ZsöPö STP, a tecsóban vettem otánszámnövelő van bene, szerintem jó. Üdv itt. Én csak egy autóalkatrészt ismerek meg a képen, és az a szürke műszerfal :D :D :D Majd jön benzines kolléga és megfejti :lol: :) Szerintem az elosztó közepén az a grafítszerű rúd, amiról kapja a rotor az áramot. De ha nincs benne elméletileg nem szabadna mennie. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pötty86 Elküldve Április26, 2010 Megoszt Elküldve Április26, 2010 Ejha de gyorsan kaptam választ Hát pedig a motor szépen jár amikor épp nem áll le! Változó hogy gázadáskor illetve amikor üresben gurulok áll e le a motor! Holnapra jobban felkészülök,és megmondom pontosan milyen motor van benne! De addig is köszönöm szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts