Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Köszi a sok segitséget! Úgygondolom, előbb megpróbálom kicseréltetni a termosztátot. Valaki be tudná linkelni honnan tudom letölteni a szervizkönyvet "PDF" formátumban. Még nagyon régen valaki átküldte, de már nincs meg sajnos... Köszi!

Nem töltögetünk szervízkönyvet, mert az ütközik a szerzői jogokkal. Ha meglátok egy ilyen linket, már törlöm is a hsz-t, és a szerzője is mehet a sarokba kukoricára térdelni. :) :)

Elküldve

Bocsánat. Akkor hogyan tudnék hozzájutni ahhoz a leiráshoz, emlékszem nagyon jó részletes szervizműveletek voltak benne leirva.

Nem töltögetünk szervízkönyvet, mert az ütközik a szerzői jogokkal. Ha meglátok egy ilyen linket, már törlöm is a hsz-t, és a szerzője is mehet a sarokba kukoricára térdelni. :) :)
Elküldve
Bocsánat. Akkor hogyan tudnék hozzájutni ahhoz a leiráshoz, emlékszem nagyon jó részletes szervizműveletek voltak benne leirva.

A Gyik-ban ott van a vezérléscsere menüpontban a termosztát cseréjének a leírása is.

Elküldve

Most rossz csóró azt fogja hinni már az is buntetendő ha bütyköli az autóját. :D Sztem az "így csináld"-ra gondolt. :D

Elküldve
Most rossz csóró azt fogja hinni már az is buntetendő ha bütyköli az autóját. :D Sztem az "így csináld"-ra gondolt. :)

Azt a könyvet is védik szerzői jogok :) :D

Elküldve
Azt a könyvet is védik szerzői jogok :) :)

Gondolom éppen ezért minden Balázs Pali cd-t, programot, vindózt és kézikönyvet megvásárolsz originálisban. :D

ON

Elküldve
Nem lesz, nincs neki olyan nagy jelentősége mint a HF-nél.

Én az enyémen úgy meghúztam, hogy töredezik már széjjel az egész. Úgyhogy olajcserénél azt megint cserélem; röhej de a vastag csőnél picit átereszt az olaj, pedig jól rá van húzva.

Elküldve
Én az enyémen úgy meghúztam, hogy töredezik már széjjel az egész. Úgyhogy olajcserénél azt megint cserélem; röhej de a vastag csőnél picit átereszt az olaj, pedig jól rá van húzva.

Levegős ütve csavarozóval kellett volna ráhúzd :)

Tudhatnád, hogy kényes cuccok ezek a csavarok :)

Elküldve

Pl. torrentoldalakon simán megtalálod.

Amíg nem cseréled a termosztátot és nincs túl meleg addig bátran egy 2/3 os kartonlapot betehetsz a hűtő és a maszk közé ....ha meg melegszik, akkor vágjál le belőle, mondjuk 50 % os takarásra. lényeg az hogy nézd még meg hogy mikor nyit a termosztátod, tök hidegről elindítod, aztán járatod és közben fogod a termosztát-leömlőt, valaki meg még segíthetne (kukkolni a műszert) ha hirtelen lesz meleg a hűtő és cső, akkor lenne elvben jó és persze nem marad tökre nyitva már 90 fokon. Nálad tuti hamarabb nyit vagy már átereszt gyakorlatilag indítás után...

Elküldve
Pl. torrentoldalakon simán megtalálod.

Amíg nem cseréled a termosztátot és nincs túl meleg addig bátran egy 2/3 os kartonlapot betehetsz....ha meg melegszik, akkor vágjál le belőle, mondjuk 50 % os takarásra.

És a fél szemének fele mindig legyen a hőfokjelzőn :)

Elküldve
Gondolom éppen ezért minden Balázs Pali cd-t, programot, vindózt és kézikönyvet megvásárolsz originálisban. :D

ON

höhöhö........

Linux dvd-k eladók nagyban...... :) :)

ON: gyerekek, lesz egy nagy köröm mostanában, a 10 E km -t most érem el, de még egy éve nincsen benne. A motornak tudom jót tesz a csere, viszont az Ölwannedichtung bocs kartertömítés már szivárog. Nem akarom sokat halogatni viszont ez az a tömítés amit kicsit nehéz fölrakni. Aztán meg hajlamos elengedni az olajat, ha nem jól csinálják.

Mi legyen? Várjak...??

És a fél szemének fele mindig legyen a hőfokjelzőn :D

Jah és előbb meg kell nézni, hogy a venti az egyáltalán elindul-e. Nem ám megfőzi a motort a végén.

Elküldve
höhöhö........

Linux dvd-k eladók nagyban...... :D :D

ON: gyerekek, lesz egy nagy köröm mostanában, a 10 E km -t most érem el, de még egy éve nincsen benne. A motornak tudom jót tesz a csere, viszont az Ölwannedichtung bocs kartertömítés már szivárog. Nem akarom sokat halogatni viszont ez az a tömítés amit kicsit nehéz fölrakni. Aztán meg hajlamos elengedni az olajat, ha nem jól csinálják.

Mi legyen? Várjak...??

Miért? ha vársz akkor jobban fogják csinálni? :) :)

Elküldve
höhöhö........

Linux dvd-k eladók nagyban...... :) :)

Mi legyen? Várjak...??

Ha van ráfordítható x összeg a zsebedben akkor miharabb csere. Felrakni igaz necces de gondolom nem akarod szagolni az égett olaj szagát...még azt hiszik olajkályhád van :D

Elküldve

Termosztáttal kapcsolatban lenne kérdésem eddig 90 foknál nem ment följebb a víz hőmérséklete de az utóbbi időben mindig 95°C áll a mutató amikor nyit a szelep lemegy vissza 90°C-ra de 2 perc múlva megint 95°C ez azt jelenti hogy már rossz a termosztát és cserére megérett?

Elküldve

Még egy másik kérdés mitől lehet az hogy ritkán de az autó 3-om hengerrel indul és 1-2perc után meg megy már rendesen. amik tavaly decemberbe ki lettek cserélve azok a következők: gyertyák,gyújtáskábel, rotor, elosztó fedél, meg az a kis kábel ami a trafót köti össze az elosztó fedéllel.

Elküldve
Termosztáttal kapcsolatban lenne kérdésem eddig 90 foknál nem ment följebb a víz hőmérséklete de az utóbbi időben mindig 95°C áll a mutató amikor nyit a szelep lemegy vissza 90°C-ra de 2 perc múlva megint 95°C ez azt jelenti hogy már rossz a termosztát és cserére megérett?

Ezt most ugye nem komolyan kérdezed? :)

(Nézd meg az eddigi időjárást és a mostanit...nyilván ha melegebb van hamarabb fel megy a láza :) )

Elküldve
És a fél szemének fele mindig legyen a hőfokjelzőn :)

Bizony, egyik tavasszal ilyen kartonois játékkal én is majdnem megfőztem a mocit. :)

Ez így van jól, visszaesik amikor kiengedi a melegvizet a hűtőbe,, de aztán ahogy hül a víz el is zár, aztán megint melegszik, ezt eljátsza egy darabig aztán indul a venti.

Elküldve
Bizony, egyik tavasszal ilyen kartonois játékkal én is majdnem megfőztem a mocit. :)

Ez így van jól, visszaesik amikor kiengedi a melegvizet a hűtőbe,, de aztán ahogy hül a víz el is zár, aztán megint melegszik, ezt eljátsza egy darabig aztán indul a venti.

okés köszi szépen!

Elküldve
Nem szabad felnyitni a motorháztetőt! Mert mindig meglát valami olyat az ember, amiről ha nem tud, akkor az nem fáj.

Ezt ma vettem észre: :) :)

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=2682c9e22...&aid=167351

Mivel tudtommal nem volt még leszedve a kipuftorok, ezért érdekes kérdést vet fel. (Mondjuk mentségére legyen mondva, hogy nem fúj ki.)

Vagy az előző gazdi hanyag volt, vagy kirázkódott. Vagy kiszakadt. :D

Elküldve
Nem szabad felnyitni a motorháztetőt! Mert mindig meglát valami olyat az ember, amiről ha nem tud, akkor az nem fáj.

Ezt ma vettem észre: :) :)

Mivel tudtommal nem volt még leszedve a kipuftorok, ezért érdekes kérdést vet fel. (Mondjuk mentségére legyen mondva, hogy nem fúj ki.)

Ennél nagyobb hibát sose találj, és még el sem veszett. :D

Lehet, hogy valaki az éjjel turbót szerelt bele? :D

Elküldve
Vagy az előző gazdi hanyag volt, vagy kirázkódott. Vagy kiszakadt. :D

Nem volt előző gazdi. Egyébként valszeg beleszakadt a tőcsavar, kirázkódott valamennyire és jelen állapotában nemes egyszerűséggel belerohadt. Meg sem bírom mozdítani. Na majd hétvégén letámadom.

Ennél nagyobb hibát sose találj, és még el sem veszett. :D

Lehet, hogy valaki az éjjel turbót szerelt bele? :)

Turbót? :)

Elküldve
Nem volt előző gazdi. Egyébként valszeg beleszakadt a tőcsavar, kirázkódott valamennyire és jelen állapotában nemes egyszerűséggel belerohadt. Meg sem bírom mozdítani. Na majd hétvégén letámadom.

Turbót? :)

Hangosfűrész.... :) :D

Elküldve

Hello.

Egy olyan problémám van,hogy napok óta folyamatosan világít a CHECK Engine lámpám.

a szerkezet megy,nem vettem észre semmi rendkívülit,de mégis idegesít,hogy világít.

Olvastam korábbi hozzászólásokat a kivillogtatással kapcsolatban,de nem tudom,mit tegyek.

Az a szerelő,aki javítani szokta,nem ajánlotta ezt a módszert,de most se időm,se energiám nincs sorban állni nála,hogy pár ezerért megszólaltassa.

Szeretném megkérdezni a nálam okosabbak véleményét a kivillogtatásról,mivel azt is olvastam,hogy nem minden autóban lehetséges.(az enyém 1.4 16V X14XE)

Ha valaki egy jó ötlettel szolgálna,megköszönném.

Elküldve
Hello.

Egy olyan problémám van,hogy napok óta folyamatosan világít a CHECK Engine lámpám.

a szerkezet megy,nem vettem észre semmi rendkívülit,de mégis idegesít,hogy világít.

Olvastam korábbi hozzászólásokat a kivillogtatással kapcsolatban,de nem tudom,mit tegyek.

Az a szerelő,aki javítani szokta,nem ajánlotta ezt a módszert,de most se időm,se energiám nincs sorban állni nála,hogy pár ezerért megszólaltassa.

Szeretném megkérdezni a nálam okosabbak véleményét a kivillogtatásról,mivel azt is olvastam,hogy nem minden autóban lehetséges.(az enyém 1.4 16V X14XE)

Ha valaki egy jó ötlettel szolgálna,megköszönném.

Sztem ha úgy csinálod, ahogy itt mutatják, nem lehet gond belőle. Röviden: összekötöd a képen látható csatlakozólábakat (attól függően, hogy 10 vagy 16 pólusú a csatid, mindkét fajta megtalálható a mellékelt oldalon), gyújtást ráadod (nem indítod be a mocit) és figyeled a villogást.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.