Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Ha az autó mozog, akkor mindig kicsit magasabban tatja az alapjáratot :) Az normális. Azt jó lenne tudni hogy mennyire magas :D

Nem feltűnően magas, de én simán észreveszem hang alapján is. Fordulatot nem tudok mondani, mert nincs fordulatszámmérő. Egyébként mi indokolná a mozgás közbeni magasabb alapjáratot? Se szervó, se klíma...

Megosztás:

Nem feltűnően magas, de én simán észreveszem hang alapján is. Fordulatot nem tudok mondani, mert nincs fordulatszámmérő. Egyébként mi indokolná a mozgás közbeni magasabb alapjáratot? Se szervó, se klíma...

Kap az ECU-sebességjelet, ezért magasan tartja a fordulatszámot. Vagy valami hasonló. :)

Megosztás:

Erre többféle magyarázatot is hallottam már, pl. azért pörög jobban, amíg az autó mozog, hogy legyen elég vákuum a fékezéshez, vagy azért, hogy egy hirtelen elindulási szándéknál ne fulladjon le rögtön, könnyebben felpörögjön... a lényeg, hogy természetes jelenség, ne keress hibát benne :)

Megosztás:

Az azért van :D Még ha nem is a kormánnyal, de a középső pedáloddal kapcsolatban :)

Megosztás:

Kap az ECU-sebességjelet, ezért magasan tartja a fordulatszámot. Vagy valami hasonló. :)

Miután megállok, már nem tartja fenn a fordulatot a későbbiekben sem. :D

Egyébként most felesben etanollal járok, és ezzel az üzemanyaggal is ugyanezt csinálja, mint régen a 95-össel.

Egy másik topicban azt olvastam, hogy 95-ről 98-as pozícióba fordította át valaki az oktánszám-dugaszt. Az enyémre 95/91 van írva. Tudtommal az erősebb motorokon már kopogásszabályozó van, így bizonyára ugyanerről a motortípusról volt szó. Mi lehet az igazság?

Megosztás:

Miután megállok, már nem tartja fenn a fordulatot a későbbiekben sem. :)

Egyébként most felesben etanollal járok, és ezzel az üzemanyaggal is ugyanezt csinálja, mint régen a 95-össel.

Egy másik topicban azt olvastam, hogy 95-ről 98-as pozícióba fordította át valaki az oktánszám-dugaszt. Az enyémre 95/91 van írva. Tudtommal az erősebb motorokon már kopogásszabályozó van, így bizonyára ugyanerről a motortípusról volt szó. Mi lehet az igazság?

95/98-as dugó a C14SE, C16SE motorokon van, az NZ-ken 91/95-ös van.

Megosztás:

Erre többféle magyarázatot is hallottam már, pl. azért pörög jobban, amíg az autó mozog, hogy legyen elég vákuum a fékezéshez, vagy azért, hogy egy hirtelen elindulási szándéknál ne fulladjon le rögtön, könnyebben felpörögjön... a lényeg, hogy természetes jelenség, ne keress hibát benne :)

Kicsit módosítok: Miután egyszer megállok, már nem tartja fenn a fordulatot a későbbiekben sem, akár megy, akár áll (alapjáraton).

Megosztás:

Szerintem mégiscsak az alapjárati moci lesz a ludas, nekem volt, hogy 2500-on pörgött, leállítottam, aztán jó lett.

Nagyon valószínű, hogy amiatt pörög. Kérdés, hogy a léptetőmotor, vagy a vezérlője okozza ezt? Illetve, hogy vajon ugyanez okozza-e a megemelkedett alapjáratról való ritmikusan tovább emelkedő-visszaeső fordulatot is, ami -ritkán ugyan- de néha szintén előfordul.

Megosztás:

Ha az autó mozog, akkor mindig kicsit magasabban tatja az alapjáratot :) Az normális. Azt jó lenne tudni hogy mennyire magas :D

Erre többféle magyarázatot is hallottam már, pl. azért pörög jobban, amíg az autó mozog, hogy legyen elég vákuum a fékezéshez, vagy azért, hogy egy hirtelen elindulási szándéknál ne fulladjon le rögtön, könnyebben felpörögjön... a lényeg, hogy természetes jelenség, ne keress hibát benne ;)

Poénos, hogy ma hazafele jövet ezen funkció nem akart üzemelni az ECU-ban. Mozgás közben üresben olyan szépen 800 körüli fordulaton pörgött a moci, ahogy azt nem kéne. ;)

Megosztás:

Nagyon valószínű, hogy amiatt pörög. Kérdés, hogy a léptetőmotor, vagy a vezérlője okozza ezt? Illetve, hogy vajon ugyanez okozza-e a megemelkedett alapjáratról való ritmikusan tovább emelkedő-visszaeső fordulatot is, ami -ritkán ugyan- de néha szintén előfordul.

Ha van a közelben típustárs haver akkor 5 perc átrakni az alapjáratit egy próbára, és ki is derül melyik a bűnös.

Megosztás:

Szia! Tényleg jó lenne tudni mennyire magas. Egyébként azért tartják magasabban, mert valószínűsítik, hogy ha az autó mozog, akkor valamilyen sebesség fokozatot fogsz kapcsolni és segíteni próbálnak ezt rántás-rángatás mentesen megtenni. A fék vákumos rásegítőjének ehhez semmi köze, ugyanis ha levegőt juttatunk a szívócsőbe, akkor a hozzá adagolt üzemanyag miatt, csak a fordulat lesz magasabb, de a szívócső nyomása nem csökken.

A nyomás azért csökken, mert nem juttatunk be levegőt és forgatjuk a motort (motorfék)

Dieseleknél azért kell vákum pumpát szerelni a motorra, mert ott a szívócső nyomása nem kisebb a környezeti nyomáshoz képest, hanem ugyan annyi, vagy túrbósoknál magasabb.

Ettől persze a nálad tapasztalt jelenség még lehet abnormális pl.: szorul az alapjárati motor, szakadt vagy kontakt hibás a vezetéke stb. stb. stb.

Esetleg próbáld meg lehúzni a sebesség jeladóról a csatlakozót(ez mondjuk nem tudom, hogy hol van, majd a hozzá értők megmondják) bitos be fogja írni hibának, de egy kört azért lehet vele menni és kideríteni, hogy szoftveres vagy hardveres a probléma. (ha ezután is fenntmarad az alapjárat akkor hardver, ha nem akkor szoftver és nem kell vele foglalkozni)

Egyébként ha ki vezérli az alapjáratit és nem történik változás akkor ki szokta gyújtani a sárga lámpát és beírja a hibát!

Remélem segítettem

U.i: ha valamit nem pontosan írtam akkor javítsatok ki Köszi

Megosztás:

Szia! Tényleg jó lenne tudni mennyire magas. Egyébként ...

...Remélem segítettem

U.i: ha valamit nem pontosan írtam akkor javítsatok ki Köszi

Igaz, csak azért gondolt mindenki az alapjárati motorra, mert az a "szokásos". Mióta a fórumon vagyok, azóta jellemzően annyi ragadt rám a benzinesektől hogy "alapjárati moci, lambda, villogtatás, " ezek közül hallottam a legtöbbet :)

Megosztás:

Igaz, csak azért gondolt mindenki az alapjárati motorra, mert az a "szokásos". Mióta a fórumon vagyok, azóta jellemzően annyi ragadt rám a benzinesektől hogy "alapjárati moci, lambda, villogtatás, " ezek közül hallottam a legtöbbet :)

Mióta autót szerelek is ezek a leggyakoribb problémák, nameg az EGR, hogy a DIS-es trafókról meg gyújtókábelekről meg végfokokról ne is beszéljünk :D

Úgy látom nagyjából egyet értünk és ez jó dolog!

Off: megyek olajat cserélni a moccimba mert ilyen szép időben moccizni köll nem fórumozni!

Szép napot

ON

Megosztás:

Igaz, csak azért gondolt mindenki az alapjárati motorra, mert az a "szokásos". Mióta a fórumon vagyok, azóta jellemzően annyi ragadt rám a benzinesektől hogy "alapjárati moci, lambda, villogtatás, " ezek közül hallottam a legtöbbet :D

És ezek közül mondasz valamit random, mikor benzinesek kérdeznek :) ;)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.