Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

Van egy kis problémám, hogy van egy opel astra caravan gl kombi f-esem 94-es ami a negyedik sebességbe nem gyorsul hiába nyomom a gázt inkább megtorpan és lassan gyorsul. Mi lehet az oka?

Hát ezt így látatlanban megmondani nem lehet, mert nagyon sok minden okozhatja. Motorkód nélkül meg pláne. Mondok néhány lehetséges dolgot.

Feltételezve hogy benzines... Ezek a legegyszerűbbek:

-eltömődött üa. szűrő

-csúnyán eltömődött lev. szűrő

-lambda szonda (más tünetekkel is jár)

-hibás katalizátor

-összeomlott kipufogódob

-rossz minőségű üa.-ot tankoltál

-Motorkódtól függően még min. 10 féle lehetőség!

Ja és nem világít a hibalámpád?

De ez így ebben a formában tényleg csak sötétben tapogatózás.

Megosztás:

Sziasztok!

Van egy kis problémám, hogy van egy opel astra caravan gl kombi f-esem 94-es ami a negyedik sebességbe nem gyorsul hiába nyomom a gázt inkább megtorpan és lassan gyorsul. Mi lehet az oka?

Nálam az üzemanyagszűrő okozott hasonló problémát, mert nálam az ötödik sebesség volt erőtlen.

Megosztás:

Sziasztok!

Motorkód (a motorszám első 6 karaktere)?

Sziasztok!

Benzines és a motorkód: AFC16N

Megosztás:

nem C16NZ ? :rolleyes:

"AF" (pl. megsérült, korrodált, vagy bármilyen okból olvashatatlan motorszám utólagos, hatósági jelölése) Egyes típusoknál saját maguktól olvashatatlanok lesznek idővel és így jelölik a pótlásukat.

Megosztás:

Sziasztok!!! Dávid Zsolt vagyok és ma regisztráltam szóval nagyon újj vagyok itt. Lenne egy pár kérdésem hozzátok opelesekhez mivel magam is opel tulajdonos vagyok. Nekem egy 93-as f-es astram van sima 1.6i c16nz motorblokkal. Ez a központis injektoros ha jól tudom. A C16SE blokk az gyárialg ugye 100 lóerő ezt hogy tudnám elérni a c16nz-nél. A két motorblokkot lehet házasítani valahogy? Vezettem egy ilyet és éreszhetően erősebb mint az enyém. MEgjegyzem az enyém egy nagyon nagyon megkímélt darab szóval ez is elég bika.

Megosztás:

Sziasztok!!! Dávid Zsolt vagyok és ma regisztráltam szóval nagyon újj vagyok itt. Lenne egy pár kérdésem hozzátok opelesekhez mivel magam is opel tulajdonos vagyok. Nekem egy 93-as f-es astram van sima 1.6i c16nz motorblokkal. Ez a központis injektoros ha jól tudom. A C16SE blokk az gyárialg ugye 100 lóerő ezt hogy tudnám elérni a c16nz-nél. A két motorblokkot lehet házasítani valahogy? Vezettem egy ilyet és éreszhetően erősebb mint az enyém. MEgjegyzem az enyém egy nagyon nagyon megkímélt darab szóval ez is elég bika.

Ugyan nem C16NZ,de az eljárás hasonló: C14NZ->C16SE

Megosztás:

Átteszed a tetejét :rolleyes: :D

(najóó azé' nemegészen)

Megosztás:

NAh de rendesek vagytok hogy ilyen gyorsan reagáltatok :rolleyes: köszike :D

Akkor srácok a lényeg hengerfejet kell cserélni? szóval marad minden dugó vezérműtengely, csak másképp fogja a benzint kapni igaz?

vez tengely se marad.

a blokk marad egyedül

gyakorlatilag:

számítógép, motor kábelkötege, komplett Hf mindenével együtt(ebben van a vez tengely is) AC

Megosztás:

uhh. Ez azért tekintélyes átalakítás. Anyagilag akkor mérlegelni kell a dolgot hogy mit is ér meg. ez az egész. Szerintetek mennyiben állna meg? MErt ha jól számolgatom fejben a dogot akkor 200 ezer legalább kell hozzá. ÉS ha azt veszem hogy az autó volt 280 ezer. Szóval lehet le kellene rakni erről az ötletemről.

Megosztás:

uhh. Ez azért tekintélyes átalakítás. Anyagilag akkor mérlegelni kell a dolgot hogy mit is ér meg. ez az egész. Szerintetek mennyiben állna meg? MErt ha jól számolgatom fejben a dogot akkor 200 ezer legalább kell hozzá. ÉS ha azt veszem hogy az autó volt 280 ezer. Szóval lehet le kellene rakni erről az ötletemről.

120ezer ft ért lehet veni komplett aotót esetleg törve, de akár még hibátlan állapotban is, csak külföldi papírosat

abbol ki lehet árulni ezt azt

de egy 100as kell hozzá...

Megosztás:

Novy!!

Szerinted megéri a dolog? TE megcsinálnád ha meglenne rá a lóvéd? Őszintén.

hameglesz a vas, ami 1.6i lesz 2000 es vagy attol fiatalabb évjárat, ami olyan 600-750ig van árban

akkor meg lesz csinálva, amint meglesz az összes hozzávaló, és lesz vmi baja a Hfnek

:rolleyes:

Megosztás:

Oksi :rolleyes: értettem a lényeget majd körül nézek hogy hol van komplett motorblokk aztán beszélek a szerelő ismerősömmel hogy mit lehet tenni az ügy érdekében.

én em vennék külön blokkot... úgy még sokmindenért kell majd szaldgálni

mert a számítógéphez kell még az immo is

immo karika immos kulcs chipje....

komplett autóban meg csak benne van, és akkor kipróbálható, stb stb.

Megosztás:

én em vennék külön blokkot... úgy még sokmindenért kell majd szaldgálni

mert a számítógéphez kell még az immo is

immo karika immos kulcs chipje....

komplett autóban meg csak benne van, és akkor kipróbálható, stb stb.

Immo-t lehet tanítani kisebb pénzmagért cserébe. :rolleyes:

Megosztás:

Nálam az üzemanyagszűrő okozott hasonló problémát, mert nálam az ötödik sebesség volt erőtlen.

Nálam alapból erőtlen az ötödik... :lol:

Legolcsóbb, ha át se alakíttatod. :P Én már rájöttem. :D

Rájöttél, persze, de neked több van mint 60 paci.. :D Nekem a következő nagyberuházás az SE-lesz a műszaki után az etanolos kütyüvel karöltve. Faxom fog 320-ért tankolni. :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.