ádika Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Egyrészt a 16 szelepes motor olajevő, másrészt 10W40 való bele, ha jól sejtem az 5W40 vékonyabb, az illesztéseknél könnyebben " átbújik". Értem, köszönöm!Azt viszont nem értem hogy a szerelő miért 5w-t rakott bele.És ha majd le lesz cserélve megint az olaj,de akkor már 10W-re akkor megfog szűnni ez a nagy füstölés vagy inkább készüljek már úgy hogy valamit cserélni kell???Egyik ismerős azt mondta hogy szelepszár szimering a másik meg hogy hidrotőke!
FPepe Elküldve Január15, 2010 Elküldve Január15, 2010 Értem, köszönöm!Azt viszont nem értem hogy a szerelő miért 5w-t rakott bele.És ha majd le lesz cserélve megint az olaj,de akkor már 10W-re akkor megfog szűnni ez a nagy füstölés vagy inkább készüljek már úgy hogy valamit cserélni kell???Egyik ismerős azt mondta hogy szelepszár szimering a másik meg hogy hidrotőke! Valószínűleg megszűnik, de ez függ a motor állapotától is. Sajnos az X16XEL motor nem egy tartós konstrukció, 200000km-t ritkán megy el generál nélkül, ahogy hallottam. Szelepszár-szimmering valóban okozhat ilyet, ha nem szűnik meg a füstölés olajcsere után pár száz km-rel, el lehet gondolkodni rajta. Hidrotőke nem okoz ilyet, attól max. kopogós lesz a hangja, főleg hidegen.
zotya975 Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 Valószínűleg megszűnik, de ez függ a motor állapotától is. Sajnos az X16XEL motor nem egy tartós konstrukció, 200000km-t ritkán megy el generál nélkül, ahogy hallottam. Szelepszár-szimmering valóban okozhat ilyet, ha nem szűnik meg a füstölés olajcsere után pár száz km-rel, el lehet gondolkodni rajta. Hidrotőke nem okoz ilyet, attól max. kopogós lesz a hangja, főleg hidegen. Azért érdekes, hogy a szerelő 5W40-et rakott bele, öregebb motornál inkább 15W40-el szoktak próbálkozni, hogy "ne egye " annyira.
Johnny82 Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 Az 1.6-os hengerfej mivel, és mennyiben külömbözik az 1.4-től???
J0hnny Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 Az 1.6-os hengerfej mivel, és mennyiben külömbözik az 1.4-től??? C16NZ vs C14NZ vagy C16SE vs C14SE vagy X16XE vs X14XE??? Mire gondolsz?
Johnny82 Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 C16NZ vs C14NZ vagy C16SE vs C14SE vagy X16XE vs X14XE??? Mire gondolsz? Upsz :lol: C16NZ vs C14NZ C16SE vs C14SE
astrásgyerek Elküldve Január16, 2010 Elküldve Január16, 2010 ha már itt tartunk.. C16NZ motorból mi használható fel egy C14SE-hez? :lol: generátor? önindító? szervó-szivattyú? szervókormány alkatrészei kompletten? fordulatszám mérős km óra, a jeladójával együtt? gondolom a hengerfej nem.. a C16NZ központi injektoros, a másik meg nem.. még esetleg tudtok valamit ami jó, de kimaradt?? :lol:
zotya975 Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 (edited) Sziasztok! Látom, hogy elég régi a legutóbbi hozzászólás, de remélem azért még működik! Nekem egy 1.8-as 92-es astrám van és legújabban kb. 1 hete azt csinálja, hogy hideg induláskor nem indul pár percig, csak nyűglődik, majd nagy kegyesen köhögve beindul! Sajnos a szerelőm külföldön van és csak holnap ér haza, ami azért baj, mert ma már nem tudtam beindítani, konkrétan addig próbálgattam, amíg az akksi is lemerült! A bebikázást még megoldom, de a kocsinak nem ez a baja! Egyébként utána elég vele pár száz métert menni és pöcc-röff indul! Csak a napi első indulásnál csinálja! Valami ötlet, hogy mi lehet? Köszönöm! Irhatnál egy motorkódot, a motorszám első pár karaktere, c14nz, vagy hasonló. Lehet sokminden ha van benne olyan akkor a visszacsapó szelep a pumpánál elengedi az üanyagot egy idő után azért nem indul reggel, de de lehet gyujtásgond is, nekem a gyujtásmodul okozozz hidegen -nem -indulok hibát. Na ilyenkor mi van eltünt a hsz-amire válszoltam. :lol: Módosítva Január17, 2010 : zotya975
daykiller Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Irhatnál egy motorkódot, a motorszám első pár karaktere, c14nz, vagy hasonló. Lehet sokminden ha van benne olyan akkor a visszacsapó szelep a pumpánál elengedi az üanyagot egy idő után azért nem indul reggel, de de lehet gyujtásgond is, nekem a gyujtásmodul okozozz hidegen -nem -indulok hibát. Na ilyenkor mi van eltünt a hsz-amire válszoltam. :lol: Minden bizonnyal C18NZ. :lol:
astra 8 Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Sziasztok! Szerintetek cseréljek termosztátot? http://pics.coldline.hu/pics/15246-20100117-wZ5bEU.jpg Látni hogy ezen a szinten nyit, amikor nincs nyitva akkor 1 picivel fentebb van!
zotya975 Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Sziasztok! Szerintetek cseréljek termosztátot? http://pics.coldline.hu/pics/15246-20100117-wZ5bEU.jpg Látni hogy ezen a szinten nyit, amikor nincs nyitva akkor 1 picivel fentebb van! Ha cseréltél óraegységet, és jeladót nem, akkor nagyjából pontos. Igazából az alapjáraton hűtő sarkát tapizó módszer jobb eredményt ad. 10-15 perc után kell elöntenie a hűtőt a forró víznek. Ha jókor nyit akkor szinte nem is fogható meg a hűtő ilyenkor.
astra 8 Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Ha cseréltél óraegységet, és jeladót nem, akkor nagyjából pontos. Igazából az alapjáraton hűtő sarkát tapizó módszer jobb eredményt ad. 10-15 perc után kell elöntenie a hűtőt a forró víznek. Ha jókor nyit akkor szinte nem is fogható meg a hűtő ilyenkor. Nem csereltem egyszeruen megint fokozatosan csokkent lefele kb 3hete meg 90 utan 1 picivel allt meg most mar majdnem fekszik a mutato. :lol:
zotya975 Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Nem csereltem egyszeruen megint fokozatosan csokkent lefele kb 3hete meg 90 utan 1 picivel allt meg most mar majdnem fekszik a mutato. :lol: Azért nézd meg a termosztátot a hűtő tapizós módszerrel, de végülis ha pár kilóméter után már fújja a langyit akkor jó lehet.
FPepe Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Nem csereltem egyszeruen megint fokozatosan csokkent lefele kb 3hete meg 90 utan 1 picivel allt meg most mar majdnem fekszik a mutato. :lol: Nézd meg az egyvezetékes hőgombán a csatlakozót, érintkezik-e rendesen. Az üzemanyag szintelző normálisan működik?
astra 8 Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Nézd meg az egyvezetékes hőgombán a csatlakozót, érintkezik-e rendesen. Az üzemanyag szintelző normálisan működik? Igen normalisan mukodik! Ezen a telen nekem meg ventim nem ment! Nektek szokott?
astrásgyerek Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Igen normalisan mukodik! Ezen a telen nekem meg ventim nem ment! Nektek szokott? -nekem kemény mínuszokban hülyéskedik a mutató, +5 fok felett minden normálisan működik (a mutatók szerint) -a meleget mínusz fokokban is hamar nyomja, csak mutatni nem mutatja a 90-et, a kék vonal és a 90 közt áll be :lol: -ha gyorsítok a tempón (100-120) akkor beáll 90 fölé 1 hajszállal, és ott rögzül. (nyáron mindíg így mutat) -80-90nél azonban nem éri el a 90es vonalkát mostanában. a hűtő nekem se kapcsolt még a télen :lol:
Novy Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 -nekem kemény mínuszokban hülyéskedik a mutató, +5 fok felett minden normálisan működik (a mutatók szerint) -a meleget mínusz fokokban is hamar nyomja, csak mutatni nem mutatja a 90-et, a kék vonal és a 90 közt áll be :lol: -ha gyorsítok a tempón (100-120) akkor beáll 90 fölé 1 hajszállal, és ott rögzül. (nyáron mindíg így mutat) -80-90nél azonban nem éri el a 90es vonalkát mostanában. a hűtő nekem se kapcsolt még a télen :lol: nekem jódarabig még nyáron se kapcsolt, mert szar volt a termosztát félig már.
Novy Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Bent az új "bödön"! uj? miért a régivel mi lett?
J0hnny Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 uj? miért a régivel mi lett? Lecseréltem,mert abba nem fér sok cucc és nincs kedvem ürítgetni,a szabadba meg nem engedem le a mocskot.
spzoli Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Lecseréltem,mert abba nem fér sok cucc és nincs kedvem ürítgetni,a szabadba meg nem engedem le a mocskot. tegrínpííszistene :lol:
Novy Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Lecseréltem,mert abba nem fér sok cucc és nincs kedvem ürítgetni,a szabadba meg nem engedem le a mocskot. oh akkor mégse volt elég az a pár deci :lol:
J0hnny Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 oh akkor mégse volt elég az a pár deci :lol: Elég az,csak nincs kedvem hetente hetente nézegetni! :lol: Elraktam,majd jó lesz az még másra is.
J0hnny Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 tegrínpííszistene :lol: Ugye nem kell mondanom? :lol:
spzoli Elküldve Január17, 2010 Elküldve Január17, 2010 Ugye nem kell mondanom? :lol: :lol: :lol: :P ha megteszed megöllek :lol:
Recommended Posts