joe20 Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Hali! Bocsi csak egy tudatlan vagyok :huh: kérdés: ha kiveszem a katalizátort, változik tőle az autó teljesítménye valamennyire? talán egy kicsit jobban húz vagy pörög? segítsetek! Köszi! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Hali! Bocsi csak egy tudatlan vagyok :huh: kérdés: ha kiveszem a katalizátort, változik tőle az autó teljesítménye valamennyire? talán egy kicsit jobban húz vagy pörög? segítsetek! Köszi! :lol: Nem hiszem, hogy érdemben javulnának a menetteljesítményei, viszont utána csak feketén tudnád műszakiztatni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe20 Elküldve December11, 2009 Megoszt Elküldve December11, 2009 Nem hiszem, hogy érdemben javulnának a menetteljesítményei, viszont utána csak feketén tudnád műszakiztatni. Köszi!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December15, 2009 Megoszt Elküldve December15, 2009 Nem. a rossz hézagokkal üzemelő motor hogyne fogaszthatna többet ? nem akkora a szelepek nyitása, nem olyan ó a töltés stb.. persze decis értékek, de nőhet szerintem Nem hiszem, hogy érdemben javulnának a menetteljesítményei, viszont utána csak feketén tudnád műszakiztatni. szerintem meg érezhető javulás van pl gyorsulásban, haveromé ki van szedve, jobban is ment egyből, persze nem 10-20 % de aki nem botlábú az megérzi. ezen én is gondolkodtam, de csak úgy, hogy lesz egy komplett rendszer, ami műszaki zk előtt felpattintódik :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December15, 2009 Megoszt Elküldve December15, 2009 a rossz hézagokkal üzemelő motor hogyne fogaszthatna többet ? nem akkora a szelepek nyitása, nem olyan ó a töltés stb.. persze decis értékek, de nőhet szerintem Hidegindítás utáni 1-2 percről beszélünk, aminek fele valszeg hideg alapjárat. Fogyasztásnövekedés alapjáraton a rosszabb feltöltés miatt sem realizálódik. Magasabb fogyi csak menet közben valósulhat meg a rosszabb feltöltés miatt, mert csak intenzívebb gázadással tudjuk elérni ugyan azt a menetteljesítményt, mint jó tőkékkel alacsonyabb fordulaton. Mivel hideg a motor a hidegjáratási benzindúsabb befecskendezés miatt nincs szükség intenzívebb gázadásra, mert a dúsabb keverék miatt erősebbnek érezzük a motort. Sőt, hideg motornál amúgy is óvatosabban nyomjuk a pedált. Ez kb ki is egyenlíti a rosszabb feltöltést. Persze továbbra is csak kb 0,5-1 percről beszélünk! Nem akartam ilyen rizsát írni, ezért válaszoltam egyetlen nemmel a cartársnak. Ha annyira sz@rok lennének a tőkék, hogy állandó jelleggel nem tudnák ellátni a feladatukat, nos arra már más választ írtam volna :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
f astra93 Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Sziasztok! Most írok ide először! Én is egy 93-as f astra boldog tulajdonosa vagyok! Már elég régóta olvasgatom ezt a fórumot és sok problémára találtam már megoldást! :blink: Viszont van egy olyan problémám amire még nem. A történet az, hogy az elmúlt 2 hétben azt tapasztaltam, hogy fura hangot hallok a motorból. Emelkedőn vagy gyorsításkor mikor jobban odalépek neki olyan hangja van, mintha lenne valami a motorban. Szó szerint valami csörgés. :rolleyes: Először egyből arra gondoltam, hogy olyan mintha egy tízforintos lenne benne. Tudom, hogy ez viccesen hangzik, de tényleg olyan.:S Nem tudom pontosan mi lehet a probléma. Kb 3 hete kiléptünk az ország határán, át a román oldalra és mivel ott kb 50 ft-tal olcsóbb a benzin teli tankkal tértünk vissza. Hát kb azóta lehet észrevenni ezt a "motorcsörgést". Nem tudom hogy ez befolyásolhatja e ezt a hangot de én csak arra merek gondolni hogy ott vizesebb a benzin vagy valami ilyesmi mert nem szeretném ha valami komolyabb baja lenne. Azóta már tankoltam is rá itthon de változatlan a helyzet.:S Aggódom mert nem szeretném ha itt az ünnepek alatt hagyna cserbe.:S Egyébként én tökre megvagyok vele elégedve, igaz csak 60 paci van benne de akkor is olyan lelkes. Csak most idegesít ez a hang:S Remélem tud valaki segíteni vagy tanácsot adni! Előre is köszönöm mindenkinek és B.U.É.K !! ÜDV. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Sziasztok! Most írok ide először! Én is egy 93-as f astra boldog tulajdonosa vagyok! Már elég régóta olvasgatom ezt a fórumot és sok problémára találtam már megoldást! :D Viszont van egy olyan problémám amire még nem. A történet az, hogy az elmúlt 2 hétben azt tapasztaltam, hogy fura hangot hallok a motorból. Emelkedőn vagy gyorsításkor mikor jobban odalépek neki olyan hangja van, mintha lenne valami a motorban. Szó szerint valami csörgés. :blink: Először egyből arra gondoltam, hogy olyan mintha egy tízforintos lenne benne. Tudom, hogy ez viccesen hangzik, de tényleg olyan.:S Nem tudom pontosan mi lehet a probléma. Kb 3 hete kiléptünk az ország határán, át a román oldalra és mivel ott kb 50 ft-tal olcsóbb a benzin teli tankkal tértünk vissza. Hát kb azóta lehet észrevenni ezt a "motorcsörgést". Nem tudom hogy ez befolyásolhatja e ezt a hangot de én csak arra merek gondolni hogy ott vizesebb a benzin vagy valami ilyesmi mert nem szeretném ha valami komolyabb baja lenne. Azóta már tankoltam is rá itthon de változatlan a helyzet.:S Aggódom mert nem szeretném ha itt az ünnepek alatt hagyna cserbe.:S Egyébként én tökre megvagyok vele elégedve, igaz csak 60 paci van benne de akkor is olyan lelkes. Csak most idegesít ez a hang:S Remélem tud valaki segíteni vagy tanácsot adni! Előre is köszönöm mindenkinek és B.U.É.K !! ÜDV. Hali, üdv itt ;) Biztos hogy a mociból jön az a hang? Hátha csak egy hővédő lemez engedte el magát, vagy a kipufogód csörömpöl valahol. Álló helyzetben nem lehet kihozni belőle ezt a hangot? :rolleyes: akkor kívülről hallgatva lehet hogy pontosabban be lehetne határolni a helyét. 1 lityi benzinhez kevernek 5 darab 10forintost, és így jó az ára. Visszaadnak 50-et literenként :D :lol: jah az aláírásodba írd ki a motorkódot mert úgy könnyebben meg gyorsabban tudnak segíteni a jónépek :D (jó a 60 ló meg a benzines adott némi támpontot de akkor is egyszerűbb a motorkód ;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Sziasztok! Most írok ide először! Én is egy 93-as f astra boldog tulajdonosa vagyok! Már elég régóta olvasgatom ezt a fórumot és sok problémára találtam már megoldást! :blink: Viszont van egy olyan problémám amire még nem. A történet az, hogy az elmúlt 2 hétben azt tapasztaltam, hogy fura hangot hallok a motorból. Emelkedőn vagy gyorsításkor mikor jobban odalépek neki olyan hangja van, mintha lenne valami a motorban. Szó szerint valami csörgés. :rolleyes: Először egyből arra gondoltam, hogy olyan mintha egy tízforintos lenne benne. Tudom, hogy ez viccesen hangzik, de tényleg olyan.:S Nem tudom pontosan mi lehet a probléma. Kb 3 hete kiléptünk az ország határán, át a román oldalra és mivel ott kb 50 ft-tal olcsóbb a benzin teli tankkal tértünk vissza. Hát kb azóta lehet észrevenni ezt a "motorcsörgést". Nem tudom hogy ez befolyásolhatja e ezt a hangot de én csak arra merek gondolni hogy ott vizesebb a benzin vagy valami ilyesmi mert nem szeretném ha valami komolyabb baja lenne. Azóta már tankoltam is rá itthon de változatlan a helyzet.:S Aggódom mert nem szeretném ha itt az ünnepek alatt hagyna cserbe.:S Egyébként én tökre megvagyok vele elégedve, igaz csak 60 paci van benne de akkor is olyan lelkes. Csak most idegesít ez a hang:S Remélem tud valaki segíteni vagy tanácsot adni! Előre is köszönöm mindenkinek és B.U.É.K !! ÜDV. Sztem a xar benzin miatt. Majd ha kijártad belőle az egészet, utána jobban gondold meg, hogy hol tankolsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 A történet az, hogy az elmúlt 2 hétben azt tapasztaltam, hogy fura hangot hallok a motorból. Emelkedőn vagy gyorsításkor mikor jobban odalépek neki olyan hangja van, mintha lenne valami a motorban. Szó szerint valami csörgés. :rolleyes: Először egyből arra gondoltam, hogy olyan mintha egy tízforintos lenne benne. Tudom, hogy ez viccesen hangzik, de tényleg olyan.:S Nem tudom pontosan mi lehet a probléma. Kb 3 hete kiléptünk az ország határán, át a román oldalra és mivel ott kb 50 ft-tal olcsóbb a benzin teli tankkal tértünk vissza. Hát kb azóta lehet észrevenni ezt a "motorcsörgést". Nem tudom hogy ez befolyásolhatja e ezt a hangot de én csak arra merek gondolni hogy ott vizesebb a benzin vagy valami ilyesmi mert nem szeretném ha valami komolyabb baja lenne. Azóta már tankoltam is rá itthon de változatlan a helyzet.:S Aggódom mert nem szeretném ha itt az ünnepek alatt hagyna cserbe.:S Szia! Mivel egy időben jelentkezett a tankolással ezért több mint valószínű, hogy a rosszabb minőségű benzin kopogásos égést produkál alacsonyabb fordulatszámon, nagy terhelésnél (tipikusan emelkedő és gyorsítás). Ahogy Hening írta valszeg ha kijárod ezt a benyát, akkor megszűnik. Amit addig tehetsz, hogy ne csörögjön: -oktánszámemelő adalékot öntesz a tankba -a kiegyenlítőtartályon lévő un. oktánszámkódoló dugaszt átfordítod 91-re (lehúzod a csatiját, megfordítod a dugaszt, vissza a csati) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 nekem ilyen csörgés hidegebb mocinál kihúzatáskor jön elő, akkor az is az lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 nekem ilyen csörgés hidegebb mocinál kihúzatáskor jön elő, akkor az is az lenne? Bezzeg az olajkályha nem csörög. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 nekem ilyen csörgés hidegebb mocinál kihúzatáskor jön elő, akkor az is az lenne? Nem az azé van mert így ijeszti meg a hülyegyereket aki hidegen akarja taposni, és akkor visszavesz a jobb lábából :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Bezzeg az olajkályha nem csörög. :blink: Nem hát. Az kerepel. :D :rolleyes: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Sziasztok! A vizem megint nem akar felmenni kb oylan 40 fokon szokott lenni! 2honapja lett cserelve a termosztat (nem gyari) es hat megint nem jo. Ahogy bejott ez a -10 fokos hideg egyszeruen nem megy fel, futes van. Kerdezem en:nem az lehett a baja hogy a termosztat-hoz nem adtak tomitest es a regi maradt fent! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Sziasztok! A vizem megint nem akar felmenni kb oylan 40 fokon szokott lenni! 2honapja lett cserelve a termosztat (nem gyari) es hat megint nem jo. Ahogy bejott ez a -10 fokos hideg egyszeruen nem megy fel, futes van. Kerdezem en:nem az lehett a baja hogy a termosztat-hoz nem adtak tomitest es a regi maradt fent! Nem. Viszont mi lenne, ha nem mindenféle gagyit tennél bele? A wahler pl a gyári megoldás. ui. Ja és kérd el a tömítést, ne legyél szégyenlős. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Sziasztok! A vizem megint nem akar felmenni kb oylan 40 fokon szokott lenni! 2honapja lett cserelve a termosztat (nem gyari) es hat megint nem jo. Ahogy bejott ez a -10 fokos hideg egyszeruen nem megy fel, futes van. Kerdezem en:nem az lehett a baja hogy a termosztat-hoz nem adtak tomitest es a regi maradt fent! Ez a 40 fok honnan jön? A mutató 80-nál indul el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Ez a 40 fok honnan jön? A mutató 80-nál indul el. Nem inkább 50-60 körül? :rolleyes: ...de lehet,hogy nem. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Nem inkább 50-60 körül? :rolleyes: ...de lehet,hogy nem. :lol: szerintem is olyan 60nál :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Ez a 40 fok honnan jön? A mutató 80-nál indul el. Nem tudom csak ugy sacperkabe mer 90nek a felenel van! Amugy mar amiota nalam van masfel ev 1 gyari es 1 gagyit fogyasztott el :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Ez a 40 fok honnan jön? A mutató 80-nál indul el. Pontosabban 60-tól mutat a műszer! :rolleyes: Ja és a wahler termosztátnál is érdemes kimérni, nekem a 2. volt tökéletes a mérés alapján, az első alapból kukára készült. Ha van lehetőség akkor az a 20-30 perc mérés megér annyit, hogy nem kell 1 hónap múlva ismét vezérlést bontani! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Pontosabban 60-tól mutat a műszer! :rolleyes: Ja és a wahler termosztátnál is érdemes kimérni, nekem a 2. volt tökéletes a mérés alapján, az első alapból kukára készült. Ha van lehetőség akkor az a 20-30 perc mérés megér annyit, hogy nem kell 1 hónap múlva ismét vezérlést bontani! Én még garanciába cseréltettem egy wahlert, valamikor az autó 2 éves korában. Azért ez ciki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nrob81 Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Sziasztok!Szerintetek mitől lehet az, hogy a kocsi melegen gyorsításkor berángat elég rendesen, végig a gázadás alatt és ilyenkor alig gyorsul, meg néha állandó tempónál is. Ha szép lassan adom a gázt úgy gyorsítok akkor nem.Hidegen nem csinálja, csak üzemmeleg állapotban. Agr lezárva, folytószelep, alapjárati kitakarítva,injektortisztító volt beöntve, vákuumcsövek elvileg rendben, gyertyák 2 hónaposak. (X16XEL). Minden tippet várok, mert tanácstalan vagyok. Előre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Újra szerváltam kartergáz leválasztót! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Újra szerváltam kartergáz leválasztót! :rolleyes: na ez egy konkrét erre készített cucc igaz? ára? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve December21, 2009 Megoszt Elküldve December21, 2009 Újra szerváltam kartergáz leválasztót! :rolleyes: Honnan van, mibe kerül? Én is lecserélném már az uborkásüveget, csak még nem találtam helyette jó-olcsó megoldást. 7decis festékesdobozon gondolkodom, lehet kapni üreset is, csak abban nem látnám a szintet, de bírja a fagyot ( bár ez sem durrant még szét) és tudok rá leeresztö csapt szerelni. A bödönt 5 perc alatt leürítem, csak most ki kell venni hozzá, és ugye hideg van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts