Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Szervusztok!

Kicsit kupálódtam itt, most aztán jönnek a kérdések:

-az olajteknő olajszennyezett, ha jól tanultam tőletek :D ez tán főtengelyszimmering,

-némi csilingelő hang - főleg hideg motornál - ezt pedig hidrotőkének gondolom :shock:

A kérdések:mi a leggazdaságosabb javítás, és ha már bomlik a motor mit ajánlott még javítani/cserélni?

(X16XEL a motor)

Főtengelyszimmering nem nagy cucc, de az olajteknő-tömítés sem...

A hidrotőke cseréhez meg egyáltalán nem kell bántani a motort, csak a szelepfedelet...

Elküldve

Megjegyzem, nekem a gyári szelepfedél tömítés úgy fogta a szelepfedelet, hogy 1 óra kalapálás után sem jött le.

Aztán kocsikáztam vele 1 hetet, azután már sima ügy volt. :D

Elküldve

Főtengelyszimmering nem nagy cucc, de az olajteknő-tömítés sem...

A hidrotőke cseréhez meg egyáltalán nem kell bántani a motort, csak a szelepfedelet...

Vízpumpára, meg hasonlókra gondoltam....

Elküldve

Vízpumpára, meg hasonlókra gondoltam....

Bocsi, hogy beleszólok, de az X16XEL-nél a hidrotőke cseréhez szét kell szedni a vezérlést, és kell venni a vezérmű-tengelyeket.

Elküldve

Egyébként 60 ezrenként ajánlatos lecserélni a teljes vezérlést a vízpumpával és a gyertyákkal együtt. Ha most vetted az autót, és nem ismered az előéletét, akkor ne halogasd. A hidrotőke zörgésével el lehet menni nyugodtan, ha még nem lenne itt a szíjcsere ideje. Az olajfolyás megítéléhez látni kéne a motort.

Elküldve

Van hozzá komplett alsó tömítéskészlet. www.csergoe.hu

Hidrotőkéket lehet hogy csak elég tisztítani, vagy egyszerűen

jobb olajat belerakni, mert az is meg tud tréfálni.

Elküldve
Bocsi, hogy beleszólok, de az X16XEL-nél a hidrotőke cseréhez szét kell szedni a vezérlést, és kell venni a vezérmű-tengelyeket.

Köszi, hogy javítasz, csak azért mondtam, hogy nem nagy cucc, mert azt hittem, hogy "motor bántás" alatt hengerfejezés szintű beavatkozásra gondolt.

Elküldve

Köszi, hogy javítasz, csak azért mondtam, hogy nem nagy cucc, mert azt hittem, hogy "motor bántás" alatt hengerfejezés szintű beavatkozásra gondolt.

Az a helyzet, hogy én nem tudom ki mire gondol, de Grandpaa csak csodálkozna ha levenné otthon a szelepfedelet.

Elküldve
Egyébként 60 ezrenként ajánlatos lecserélni a teljes vezérlést a vízpumpával és a gyertyákkal együtt. Ha most vetted az autót, és nem ismered az előéletét, akkor ne halogasd. A hidrotőke zörgésével el lehet menni nyugodtan, ha még nem lenne itt a szíjcsere ideje. Az olajfolyás megítéléhez látni kéne a motort.

Ezt kifejtenéd?

Elküldve
Van hozzá komplett alsó tömítéskészlet. www.csergoe.hu

Hidrotőkéket lehet hogy csak elég tisztítani, vagy egyszerűenjobb olajat belerakni, mert az is meg tud tréfálni.

Gyári Opel 10W40 van benne...

Elküldve

"Gyári Opel 10W40 van benne"

Elég baj az! 8)

Ajánlom a Valvoline vagy a Metabond 10W40-eseit. :P

Legközelebb már azt rakj bele, és lehet hogy utána máris nem akarsz

hidrotőkézni... :D

Elküldve
"Gyári Opel 10W40 van benne"

Elég baj az! 8)

Ajánlom a Valvoline vagy a Metabond 10W40-eseit. :P

Legközelebb már azt rakj bele, és lehet hogy utána máris nem akarsz

hidrotőkézni... :D

Kösz a tippet, megpróbálom, csere előtt állok.

Elküldve

Ha már a vezérlőszíj körül matatunk, ne piszkáljuk a vízpumpát? Volt itt korábban hozzászóló, aki ilesztő dolgokat írt egy esetleges pumpa hiba kövatkezményeiről...

Elküldve
Ha már a vezérlőszíj körül matatunk, ne piszkáljuk a vízpumpát? Volt itt korábban hozzászóló, aki ilesztő dolgokat írt egy esetleges pumpa hiba kövatkezményeiről...

Együtt szokták cserélni... Ártani nem árthat egy új, de nyilván pénztárca-függő a dolog.

Elküldve

Együtt szokták cserélni... Ártani nem árthat egy új, de nyilván pénztárca-függő a dolog.

Szépen bővül a listám... :D

Van még javaslat, hogy "egy füst alatt" mit érdemes még megtekinteni?

Eddig van:

-főtengely szimmering (+olajteknő tömités?)

-vezérműszíj+görgők

-vízpumpa

-olajcsere

-hidrotőke piszkítás

....

Elküldve
Van még javaslat, hogy "egy füst alatt" mit érdemes még megtekinteni?

Eddig van:

-főtengely szimmering (+olajteknő tömités?)

-vezérműszíj+görgők

-vízpumpa

-olajcsere

-hidrotőke piszkítás

....

olajszűrő

légszűrő

benzinszűrő

pollenszűrő

gyertyacsere

Elküldve

Ma voltam szerelőnél és megnyugtatott, hogy jó a váltóm: nem kellett állítani a rudazaton, viszont megolajozta a váltószoknya alatti gömbcsuklót meg a gyűrűt ahol a rudazat kimegy... Mondta, hogy nem árt időnként olajozni.

Finomabb is lett picivel a kapcsolás.

Elküldve

Sziasztok!

Mostanában terevezem,hogy "megajándékozom" magam egy F astrával.Én DIESEL-re gondoltam (természetesen ISUZU motorosra).Ebben szeretném kérni a segítségeteket,mert nem tudom ( :oops: ) mi a különbség a TDI és a TDS között.Légyszi írjátok meg nekem,hogy melyik jobb (vagy mindkettő ugyanolyan jó?),előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv. Maci26

Elküldve
Sziasztok!

Mostanában terevezem,hogy "megajándékozom" magam egy F astrával.Én DIESEL-re gondoltam (természetesen ISUZU motorosra).Ebben szeretném kérni a segítségeteket,mert nem tudom ( :oops: ) mi a különbség a TDI és a TDS között.Légyszi írjátok meg nekem,hogy melyik jobb (vagy mindkettő ugyanolyan jó?),előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv. Maci26

A kérdés, hogy a mostani üzemanyagárak mellett érdemes-e dieselt venni.Igaz, a városi fogyija lényegesen alatta van a benzinesnek.

Elküldve
Sziasztok!

F astrában TDI :?: :shock: :shock:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.