Zolka Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 A kék füst pedig attól kék hogy olaj jut az égéstérbe. Olaj pedig ha oda jut, és füstöl, akkor valahonnan odakerül, nagy valószínűséggel a többi olajtól. Ha kéken füstöl akkor fogynia is kéne :huh: Mennyit mentek azzal az autóval? Lehet hogy nem fogy vészesen, és így nem tűnik fel. A hűtőfolyadékot meg azért kérdeztem mert ha szét van a HF, akkor keverheti az olajat a vízzel, és akkor szivárványosnak kéne lennie a hűtőfolyadéknak (de ha ide megy az olaj akkor is fogynia kéne mert ugye valahonnan odakerül) Lehet hogy a kevesetmenés miatt nem észrevehető nem? :lol: hát az autó csak városban van használva rövidtávokra! 15 éves és 100 ekm van benne szóval nem megy sokat! A hűtőfolyadékra meg ,ajd ránézek,h szivárványos-e,de az tuti,h nem fogy belöle Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Azt esetleg meg lehetne nézni, hogy egy rövid indítózás után amikor nem indul be, megnézni a gyertyákat. Ha lucskosak a benzintől akkor lehet tényleg a szikra hiányzik neki de üzemanyagot kap. Ha szárazak akkor benyát nem (vagy azt sem) kap. Eztután már célirányosan lehetne tovább keresni a problémát. olyat is csinál néha,h beindul,de érezni rajta,h 1 henger nem megy,de aztán ez elmúlik 1 perc múlva Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 az a baj,h rengeteg hibalehetőség van,ha csak az egyszerübbeket nézzük; elosztófedél, rotor, gyertya, kábelek már ez is egy vagyon :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 olyat is csinál néha,h beindul,de érezni rajta,h 1 henger nem megy,de aztán ez elmúlik 1 perc múlva Henger kihagyás meg sokszor gyertya vagy gyertyakábel gond szokott lenni. Lehet egy jó üzemanyagrendszer tisztítás protec adalékkal és egy autópályás meghajtás/kiégetés renbetenné ha tényleg csak városban van használva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 még nem szagoltam,csak mindig látom a tükörben,mikor beindítom,h akkor lök ki magából füstöt, de menet közben nem csinálja! Nem lehetséges hogy valahonnan minimális mennyiségű olaj szivárog az égéstérbe, ami első induláskor elég ? Aztán mikor bemelegszik a motor akkor "kitágulnak" a fém alkatrészek és megszűnik a szivárgás? Remélem értitek mire gondolok... :huh: (Hidegen még megvan a hézag, aztán meleg motornál már a hőtágulás miatt eltűnik...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Megtörténhet, hogy azért nem látszik az olajfogyi mert csak rövid távokat járnak az autóval és kondenz meg egyéb cuccok komplettálják az olajfogyást. Kéne vele 100-200km menni, hogy égjen ki minden az olajból és újból ellenőrizni az olajszintet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Henger kihagyás meg sokszor gyertya vagy gyertyakábel gond szokott lenni. Lehet egy jó üzemanyagrendszer tisztítás protec adalékkal és egy autópályás meghajtás/kiégetés renbetenné ha tényleg csak városban van használva. de akkor a gyertya és kábelgondok nem magyarázzák a füstöt ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Nem lehetséges hogy valahonnan minimális mennyiségű olaj szivárog az égéstérbe, ami első induláskor elég ? Aztán mikor bemelegszik a motor akkor "kitágulnak" a fém alkatrészek és megszűnik a szivárgás? Remélem értitek mire gondolok... :lol: (Hidegen még megvan a hézag, aztán meleg motornál már a hőtágulás miatt eltűnik...) Blokk repedés....hmmmm :huh: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 az a baj,h rengeteg hibalehetőség van,ha csak az egyszerübbeket nézzük; elosztófedél, rotor, gyertya, kábelek már ez is egy vagyon :huh: Sztem egy elosztófedél- és rotorcsere nem nagy összeg, ezt megpróbálhatod. Ez okozhat olyat, hogy egy henger nem indul, ill. a ha már nagyon tönkre vannak, gyengül a szikra, és emiatt indulhat nehezen a motor. Csak az elosztófedelet vidd magaddal a vásárláskor, mert többféle is van belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 de akkor a gyertya és kábelgondok nem magyarázzák a füstöt ugye? Hacsak nem azzal, hogy amig nem kap rendesen szikrát kapja a benyát és lehet tényleg az ég el. De jó lenne tényleg megnézni a gyertyákat egy rövig nem beindulós indítózás után. Addig kár is tovább találgatni vagy rémísztgetni téged :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Hacsak nem azzal, hogy amig nem kap rendesen szikrát kapja a benyát és lehet tényleg az ég el. De jó lenne tényleg megnézni a gyertyákat egy rövig nem beindulós indítózás után. Addig kár is tovább találgatni vagy rémísztgetni téged :huh: OK! Így lesz! Én ebben reménykedem,h a szikráztatás körül vannak gondok! Köszönöm a segítséget :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Sztem egy elosztófedél- és rotorcsere nem nagy összeg, ezt megpróbálhatod. Ez okozhat olyat, hogy egy henger nem indul, ill. a ha már nagyon tönkre vannak, gyengül a szikra, és emiatt indulhat nehezen a motor. Csak az elosztófedelet vidd magaddal a vásárláskor, mert többféle is van belőle. vagy 2 hónapja szedtem le a fedelet ugyanezen problémák miatt, akkor megcsiszoltam az érintkezőket(,mert eléggé korrodáltak voltak) a rotorét is, de nem változott semmi! Akkor az lenne a jó megoldás,ha vennék egy újjat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 OK! Így lesz! Én ebben reménykedem,h a szikráztatás körül vannak gondok! Köszönöm a segítséget :huh: Ne abban reménykedj, mert a szikráztatás terén több a hibelehetőség, nehezebb megtalálni és drágább móka lehet. Az üzemanyagellátási problémát egyszerűbb kiszűrni, és olcsóbb a javítása. Végülis amikor indítózol és nem indul, ha benzinszagú a kipuff akkor kap anyagot, ha nem az akkor meg nem. De olyan nincs, hogy a kipuffban ég el az el nem égett benzin. Az elég hangosan szólna. :lol: vagy 2 hónapja szedtem le a fedelet ugyanezen problémák miatt, akkor megcsiszoltam az érintkezőket(,mert eléggé korrodáltak voltak) a rotorét is, de nem változott semmi! Akkor az lenne a jó megoldás,ha vennék egy újjat? Olyan 2 ezer forint a rotor+az elosztó, ártani nem árthat a cseréje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 pepe neked egy időben ki volt véve a katalizátorod igaz?? akkor változik a hangja is a kipufogónak?? egyik haveromról tudom, hogy ki volt neki szedve... és tegnap este hallottam a kocsiját, és kigyorsításkor kicsit ilyen subarus hangja volt, ilyen hörgős, de nemtudom, hogy csak darabos volt e a benzin neki :huh: vagy nincs benne azóta se a katalizátor, és amiatt változott volna olyanra a hangja? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 vagy 2 hónapja szedtem le a fedelet ugyanezen problémák miatt, akkor megcsiszoltam az érintkezőket(,mert eléggé korrodáltak voltak) a rotorét is, de nem változott semmi! Akkor az lenne a jó megoldás,ha vennék egy újjat? A megcsiszolás nem tesz jót nekik :huh: Pillanatnyi javulást hoz csak. Csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Ne abban reménykedj, mert a szikráztatás terén több a hibelehetőség, nehezebb megtalálni és drágább móka lehet. Az üzemanyagellátási problémát egyszerűbb kiszűrni, és olcsóbb a javítása. Végülis amikor indítózol és nem indul, ha benzinszagú a kipuff akkor kap anyagot, ha nem az akkor meg nem. De olyan nincs, hogy a kipuffban ég el az el nem égett benzin. Az elég hangosan szólna. :huh: Olyan 2 ezer forint a rotor+az elosztó, ártani nem árthat a cseréje. Megfogadtam a tanácsaitokat, már meg is vettem az új elosztófedelet+ rotort 3000 Ft volt, csak még nem volt időm kicserélni! Remélem megoldja a problémámat! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 A megcsiszolás nem tesz jót nekik :lol: Pillanatnyi javulást hoz csak. Csere. még pillanatnyi javulást sem volt esetemben a csiszolástól annó:huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 pepe neked egy időben ki volt véve a katalizátorod igaz?? akkor változik a hangja is a kipufogónak?? egyik haveromról tudom, hogy ki volt neki szedve... és tegnap este hallottam a kocsiját, és kigyorsításkor kicsit ilyen subarus hangja volt, ilyen hörgős, de nemtudom, hogy csak darabos volt e a benzin neki :huh: vagy nincs benne azóta se a katalizátor, és amiatt változott volna olyanra a hangja? Már úgy érted hogy az egész kivéve a kipuffból és nem megy el a dobokig hanem előtte pufog... durrog ki, vagy úgy hogy a háza föntvan csak belül üres? Belseje nekem sincs, de a subaru hangtól azért még messze vagyok :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Már úgy érted hogy az egész kivéve a kipuffból és nem megy el a dobokig hanem előtte pufog... durrog ki, vagy úgy hogy a háza föntvan csak belül üres? Belseje nekem sincs, de a subaru hangtól azért még messze vagyok :D :huh: de neekd dízel van :lol: meg nem subaru, csak volt benne egy ilyen hörgős hang, mikor gyorsított..nem is hörgős... hanem olyan... nahát mikor a subaru nyomja neki, és annak is van ilyen bruuu hangja :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Hening elolvastam a könyvben de ott annyit ír, hogy gomba ki, de a helyére a nyomásmérő. alapjáraton üzemmeleg olajnál 0,3 bár a minimum. akkor oda kell tenni az elágazást?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 pepe neked egy időben ki volt véve a katalizátorod igaz?? akkor változik a hangja is a kipufogónak?? egyik haveromról tudom, hogy ki volt neki szedve... és tegnap este hallottam a kocsiját, és kigyorsításkor kicsit ilyen subarus hangja volt, ilyen hörgős, de nemtudom, hogy csak darabos volt e a benzin neki :huh: vagy nincs benne azóta se a katalizátor, és amiatt változott volna olyanra a hangja? Mármint rám gondolsz? Nekem nem volt sosem kiszedve a katalizátorom, nekem csak szimplán szét volt esve a hátsó dobom, plusz volt rajta egy majd' öklömnyi lyuk, és attól lett szép hangja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Mármint rám gondolsz? Nekem nem volt sosem kiszedve a katalizátorom, nekem csak szimplán szét volt esve a hátsó dobom, plusz volt rajta egy majd' öklömnyi lyuk, és attól lett szép hangja. enyémnek is szép hangja van, már messziről hallják ha jövök....pedig minden megvan a kocsi alatt.... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 Mármint rám gondolsz? Nekem nem volt sosem kiszedve a katalizátorom, nekem csak szimplán szét volt esve a hátsó dobom, plusz volt rajta egy majd' öklömnyi lyuk, és attól lett szép hangja. akkor bocs vkivel keverlek. enyémnek is szép hangja van, már messziről hallják ha jövök....pedig minden megvan a kocsi alatt.... :huh: nekem is hasonló a helyzet :lol: meg van minden, csak kicsit más :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 akkor bocs vkivel keverlek. nekem is hasonló a helyzet :lol: meg van minden, csak kicsit más :lol: nem, a videó alapján közel sem hasonló :D invictust asszem vittem is, de day is hallotta a hangot... :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November24, 2009 Megoszt Elküldve November24, 2009 nem, a videó alapján közel sem hasonló :lol: invictust asszem vittem is, de day is hallotta a hangot... :huh: nem a hangról beszéltem, hanem a helyzetről :lol: miért a tiéd milyen? van róla videó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts