Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Akkor a c20se-nél nem éri meg variálni az injektorokkal... Teljesítmény szempontjábol totálosan mindegy, h hengerenkénti, vagy kőzpontis. Ez elég meglepő... :huh:

Elküldve
Akkor a c20se-nél nem éri meg variálni az injektorokkal... Teljesítmény szempontjábol totálosan mindegy, h hengerenkénti, vagy kőzpontis. Ez elég meglepő... :huh:

szerintem ez mind hengerenkénti volt, vagy nem? :lol:

Elküldve
Mi lehet az oka annak, hogy az 1.4 ill. az 1.6 se közel 30%kal nagyobb teljesítményű, mint az nz?

hát pont az injektor, szívósor, más a veztengely...

Elküldve
Karcsi azt mondta, hogy a vez tengely nem más a c14nz, és se között.

Az nekem nagyon faca lenne, mert akkor nem adom el a cuccokat az Nz-ből! De az a gond, hogy ezt még soha nem láttam, pedig kerestem, táblázattal a gyár álltal alátámasztva. Na de eszembe ötlött valami, mindjárt meg is lépem a dolgot a tudakozódás iránt! :huh:

Elküldve

Ma voltam szervizben kiolvastatni a hibát, és kidobta hogy lambda szonda Mj. (szórványos). Zöldkártyán össze-vissza ugrált a lambda értéke.. egyébként bakkecske üzemmódban rángat az autó stb...

Ha már a ő maga is kidobta a hibát akkor bizonyára tényleg a lambda lehet a ludas? Rámértünk és semmi feszt. nem ad ki a szonda, épp hogy csak annyi jelet hogy az ECU érzékeli hogy ott van.

Remélem ha kicserélem a szondát akkor jó lesz mert ha utána is rángatni fog meg lefulladni akkor.. :huh:

Elküldve
Ma voltam szervizben kiolvastatni a hibát, és kidobta hogy lambda szonda Mj. (szórványos). Zöldkártyán össze-vissza ugrált a lambda értéke.. egyébként bakkecske üzemmódban rángat az autó stb...

Ha már a ő maga is kidobta a hibát akkor bizonyára tényleg a lambda lehet a ludas? Rámértünk és semmi feszt. nem ad ki a szonda, épp hogy csak annyi jelet hogy az ECU érzékeli hogy ott van.

Remélem ha kicserélem a szondát akkor jó lesz mert ha utána is rángatni fog meg lefulladni akkor.. :huh:

De csak eredeti gyárit vegyél hozzá!!!

Elküldve
De csak eredeti gyárit vegyél hozzá!!!

Szerelő ismerősömmel beszéltem, ő a Hans-Pries szondát mondta.. Igazából 6 hónap garit ad rá a gyártó, és kb. jövő júliusig van tervbe, hogy megtartom a kocsit.

Kicsit sokallom a 30 valahány ezres szondát :huh:

Elküldve
Szerelő ismerősömmel beszéltem, ő a Hans-Pries szondát mondta.. Igazából 6 hónap garit ad rá a gyártó, és kb. jövő júliusig van tervbe, hogy megtartom a kocsit.

és egyszer 16 ezer, utána 30ezer jó lesz? :lol:

esetek 80%ában nem válik be a nem gyári szonda.

Elküldve

Észrevettem, ha megállok dugóban fölmegy a a vizem 95 fokra, és természetesen elkezd menni a ventillátorom..

De ez szép és jó:-)

De sok "dugózás" után fogy a hűtővizem..

Kb. 1 hét után a tágulásiból lemegy 2 ujjnyi.

Ha normálisan autózok, nem megy föl 95-96 körülire akkor úgy vettem észre nincs vízfogyásom.

Mi lehet a baj ?

Elküldve
az X14XE motor kicserelheto-e X16XE motorra?

csak a motorcsere utan beindul-e, figyelmen kivul hagyva a "tokeletlen" mukodest

Kicserélhető, de hivatalosan nem tudod lepapírozni a dolgot.

Elküldve

Én tavaly 26 ért vettem az egy vezetékest

Elküldve
Én tavaly 26 ért vettem az egy vezetékest

en tavaly a C14NZ motorhoz vettem angliabol (wauxhall) egy vezetekes szondat, postakoltseggel kevesebb, mint 10ezerert

Elküldve
en tavaly a C14NZ motorhoz vettem angliabol (wauxhall) egy vezetekes szondat, postakoltseggel kevesebb, mint 10ezerert

...és gyári GM volt? Vagy vmi ugy?

Elküldve

ma rábéztem az olajszintre, és eléggé szomorú lettem.

nemrég még fentről a második egységbe is belefolyt... most meg már fentről 3 üreslett... ráöntöttem kb fél litert, most a fentről legelső őrublika üres.

5ezer km van benne csere óta.

ugyebár cseepg a főteng szimeringem... meg ha a másik 5ezer alatt is így fogyasztja,a kkor kb egy litert eszik mg 10ezr alatt...

ez nem épp kevés...

:huh:

Elküldve
Ha már nem gyári,akkor ugy Bosch 12E-ért!

Udinak bevált,pedig ő asztán b4ssza neki mindig! :lol:

Húúú... Unixnál találtam 16.250ért Bosch szondát. De ez a 12E-s érdekelne :huh:

Elküldve
Legjobb esetbe is 10%-ot tudok lejjebb vakarni, még ismerős által is. :huh:

30-40%

:lol:

nekünk legalábbis ennyi volt rajta az engedményünk.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.