Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok!

...

valosag lehet-e a szererlo allitasa, hogy a 16 szelepes opel motornal egy olyan bevonat van a szelepeket, ami ha vizzel erintkezik, akkor azonnal tonkreteszi a szelepet? ilymodon a tomitescsere eseten a szelepeket is ki kell cserelni.

megkoszonom a valaszokat

tisztelettel: csaba

Szerintem csak már előre szeretne eladni egy garnyitúra szelep is :P :) De úgyis csak akkor derül ki hogy mi van belül ha már szét van borítva :(

Megosztás:

Az a CO nem annyira kirívóan magas, főleg, ha ennyire maga a lambdája. Nekem rossz lambdával, de jó motorral simán volt magasabb! Meg rossz katalizátorral is bőven felette volt, szóval még az is lehet a lamdbán kívül gázos... Egy lambda cserét megérne próbaképp, ha már tudjuk, hogy rossz és jönnek rá a hibakódok. Persze előtte meg kell nézni, hogy valóban nem kap-e frisslevegőt valahol, ami miatt fals jelet ad. Vagy a testelését is meg lehetne mérni. Más. Elég sok olyan hely van, ahol lehet szerezni még így is zöldkártyát. Nem szerencsés, de a javításig is járni kell valahogy.

Egy éve cseréltem lambda szondát, gyári van benne.

Megosztás:

kiszedtem a vákumos szelepet a légszűrőház elejéből

erről lenne egy kérdésem, az ilyet már megvizsgált kollégáktól.

ugyebár kiszedve szembetűnik, hogy a szelep se zárva nincs se nyitva, tehát ilyen fél állásban.

szájjal szívtam a levegőt, illetve fújtam, de se elzáródni, se megnyílni nem akart teljesen.

mekkora vákum van ott??

szétpattintgatva érdemes szétszedni pucolni stb, vagy ennyitől is kellene neki mozogni, tehát kuka??

Megosztás:

Erre csak azt tudom mondani, h könyv szerint a kipufogó szelepekben (benne) található nátrium töltet, a jobb hővezetőképesség matt.

Lehet tévedek, de szerintem nincs abban semmilyen töltet. A 2 világháborúban repülőmötöroknál alkalmazták és talán komolyabb sportkocsikban előfordul ma is de az astrában....

Megosztás:

kiszedtem a vákumos szelepet a légszűrőház elejéből

erről lenne egy kérdésem, az ilyet már megvizsgált kollégáktól.

ugyebár kiszedve szembetűnik, hogy a szelep se zárva nincs se nyitva, tehát ilyen fél állásban.

szájjal szívtam a levegőt, illetve fújtam, de se elzáródni, se megnyílni nem akart teljesen.

mekkora vákum van ott??

szétpattintgatva érdemes szétszedni pucolni stb, vagy ennyitől is kellene neki mozogni, tehát kuka??

Ezt már néhányan kérdezgették és az volt a konklúzió, hogy mindenkinek olyan/úgy félállásban van. Nincs ott valamilyen hőre reagáló biszbasz izé ami aztán a beszivott hő hatására zárja/nyitja? Próbáld ki! Még a Skoda légszűrőjéhez vezető csőben is volt ilyen rugós kallantyú aminek az előfeszitését, illetve azt hogy mennyire nyisson maximum, lehetett csavargatással állitani(itt a vákuum teszi ugyanezt, úgy gondolom), de a hőre reagálva nyitott/csukott szabályozva hogy honnan szivja a levegőt... :)

Megosztás:

NEm akarlak letörni, de nekem pl. 2 hónapos gyári halt meg nemrég. Nem is vettem újra gyárit, pedig visszakaptam a pénzt. Szóval a gyári is lehet szar. Nem mondom, hogy neked ez van, de az lambdád sokkal inkább kilóg a normálisból, mint a CO-d, és a túldúsítás miatt lehet a CO-d is magasabb. Én csak annyit mondok, hogy legalább meg kellene mérni.

Megosztás:

Ezt már néhányan kérdezgették és az volt a konklúzió, hogy mindenkinek olyan/úgy félállásban van. Nincs ott valamilyen hőre reagáló biszbasz izé ami aztán a beszivott hő hatására zárja/nyitja? Próbáld ki! Még a Skoda légszűrőjéhez vezető csőben is volt ilyen rugós kallantyú aminek az előfeszitését, illetve azt hogy mennyire nyisson maximum, lehetett csavargatással állitani(itt a vákuum teszi ugyanezt, úgy gondolom), de a hőre reagálva nyitott/csukott szabályozva hogy honnan szivja a levegőt... :)

naszóval szétszedtem(törtem, mert minden fül a leg kisebb mozdításra tört :S

na van egy rugó benne, meg egy trmosztát

ugyan olyan, mint a vízkörben.

ha szívom a levegőt( ezt csak úgy tudtam előidézni, hogy több lépcsőben szívtam be) a kis csövön, akkor szépen behúzza a terelőlapot úgy, hogy csak a hővezető csőtől kapja a levegőt, amint felmelegszik kellően, addigra a termosztát kitolja magát, és lezárja a meleg levegő útját, és egyúttal(mivel fixen vannak összekapcsolva, megnyitja a hideg levegő útját.

na most nekem van egy kis dolgom (meg kell ragasztanom, mivel így szökik a levegő), de nem kell nagyon kapkodnom, mivel késő tavaszig nem teszem vissza bele, felesleges lenne, az utca aljában már emelkedik a mutatóm :(

majdha már hősebb lesz az idő, akkorvisszarakom, addig meg megy a szekrénybe.

valaki megtudná nekem nézni,hogy ez a kupak mennyibe kerülhet, illetve lehet e venni külön csak a kupakot???

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=3105d91c2...&aid=150222

Megosztás:

Sziasztok!

van egy oreg '92-es evjaratu C14NZ motoros astram, a motorban ora szerint 202ezer km van. nehany napja ha leallitom akkor felforr a viz a blokkban.

Menetközben nem bugyorog? Nézd át a vízcsöveket meg a kiegyenlítô tartályt. Ha ezek okésak sztem hengerfejes a gép, persze annak még vannak más jelenségei is.

Megosztás:

na kipróbáltam hogyan is működika cuccos

hajszárítóval fújtam bele a meleg levegőt, és szépen lehet látni, hogy a meleg levegő útját előbb utóbb elzárja szépen a kis billenő tányérocska.

most már csak meg kell valahogy ragasztanom

FBS re gondolok, mert az elvileg (sanci) hőálló pár 100 fokig.

ha csak nem lehet venni külön azt a kupakot, ócsóért.

Megosztás:

Sziasztok!

Én is most regisztráltam közétek. Segítséget szeretnék kérni.

Tudnátok-e ajánlani egy lelkiismeretes GSI szerelőt olyat aki leginkább a motorhoz ért jól. 8 éve van nálam a kisautóm de mostanra kezd tele lenni a hócipőm hogy az ember csak kéri hogy rendesen csinálják meg és mintha falra hányt borsó lenne.

Azt kérném hogy tényleg csak olyat ajánljatok aki tényleg szívét lelkét adja a munkájába és ha valamivel foglalkozni kell akkor nem húsz másikkal küzd egyszerre csakhogy ki legyen szórva minél gyorsabban.

Köszönettel

egy elkeseredett GSI tulajdonos

Megosztás:

most átnézegettem a vákumcsöveket, amiket találtam

a fékrásegítőre jön kettő, lehúzgáltam befogtam, mind a kettőnél:

lehúzáskor beremegett a motor, meg hallani lehetet a hangján, hogy fulladozik, de mikor befogtam, ugyan úgy járt, mint előtte.

lehúztam a szénszűrő felöli csövet a kis fekete ufószerű szelepről, belefujtam, megszívtam, min a két esetben járt oda vissza a levegő, megkocogtattam, megráztam, na utána nmár csak egyirányba járt, ha jól tudom, ennek így is kellene nem???

aztán a map szenzort is megnézegettem, lehúztam visszadugtam, nem láttam semmi olyat, ami hibát okozhatna.

van az a kis vékony cső, ami az injektor ház elejéről megy a keverőtérbe.

na ha azt lehúztam, akkor kicsit megemelkedett az alapjárat, és ki is símult szépen, ha bedugtam ujjal, akkor meg nagyon leesett a fordulat, ha abba a csőbe fujtam levegőt, akkor nehezen ment oda vissza,fújásra ismeg szívásra is.

ez miért van?? levettem a szívőcsövet, és belenéztem, a fekete dobozba az injektor tetején, és ahol az a vékony csővecske megy bele van ott is valamilyen szelep, vagy mi az ott benne???

ja igen még kiegészíteném azzal is, hogy sziszeg a tank ,mikor kitekerem a sapkát :)

próbakör, nem tötymörgős indulás, erős fékezés és sajna most is ugyan úgy ingadozik... ezekszerint a vákumcsövek átmozgatása átfujkálása nem hozott sikert.

Megosztás:

sajnos semmit sem jelent. Hozd át azt az autót kistarcsára, gondolom úgyis itt voltál a norautónál. Van itt egy profi autóvillanyos, ő meg tud neked mindent mérni és ( ami a legfontosabb ) van tartalékalkatrésze majd mindenből, így cserélgetve is tud tesztelni. Mellesleg a zk-t is megcsinálja. Megbízhatóbb, mint a norautósok, és nincs elszállva az árakkal

Katalizátorod tuti rendben van? Nekem zk-n mikor nagyon lehült a motor akkor produkált magas értékeket. Aztán kicsit megtaposták, bemelegedett a kat és máris jó lett minden.

szintén zenész. elsőre a C18NZ ugyanezt produkálta, kiálltunk vele, mentünk egy jó pörgős 2 km-t és minden frankó lett. Kár, hogy egyszer bejött, másodszorra már nem, kat kampec lett teljesen, valami hasonló értékeket produkált, mint az itt említettek

Megosztás:

sajnos semmit sem jelent. Hozd át azt az autót kistarcsára, gondolom úgyis itt voltál a norautónál. Van itt egy profi autóvillanyos, ő meg tud neked mindent mérni és ( ami a legfontosabb ) van tartalékalkatrésze majd mindenből, így cserélgetve is tud tesztelni. Mellesleg a zk-t is megcsinálja. Megbízhatóbb, mint a norautósok, és nincs elszállva az árakkal

szintén zenész. elsőre a C18NZ ugyanezt produkálta, kiálltunk vele, mentünk egy jó pörgős 2 km-t és minden frankó lett. Kár, hogy egyszer bejött, másodszorra már nem, kat kampec lett teljesen, valami hasonló értékeket produkált, mint az itt említettek

Szia!

Megirnad a parametereket, akar privatba, ha ide nem az elerhetosegeit a szerelonek? Erdekelne a dolog, nekem detto ugyanazon ertekeket produkalta az autom mint az emlitett ertekek.

Nem artana ha megnezne egy hozzaerto.

Koszonom!

Udv.

Megosztás:

naszóval szétszedtem(törtem, mert minden fül a leg kisebb mozdításra tört :S

na van egy rugó benne, meg egy trmosztát

ugyan olyan, mint a vízkörben.

ha szívom a levegőt( ezt csak úgy tudtam előidézni, hogy több lépcsőben szívtam be) a kis csövön, akkor szépen behúzza a terelőlapot úgy, hogy csak a hővezető csőtől kapja a levegőt, amint felmelegszik kellően, addigra a termosztát kitolja magát, és lezárja a meleg levegő útját, és egyúttal(mivel fixen vannak összekapcsolva, megnyitja a hideg levegő útját.

na most nekem van egy kis dolgom (meg kell ragasztanom, mivel így szökik a levegő), de nem kell nagyon kapkodnom, mivel késő tavaszig nem teszem vissza bele, felesleges lenne, az utca aljában már emelkedik a mutatóm :)

majdha már hősebb lesz az idő, akkorvisszarakom, addig meg megy a szekrénybe.

valaki megtudná nekem nézni,hogy ez a kupak mennyibe kerülhet, illetve lehet e venni külön csak a kupakot???

http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=3105d91c2...&aid=150222

Én nem fogom kivenni soha! Nyáron sem, mert minél gyorsabban bemelegszik, annál jobb. :( Szerintem.

Megosztás:

Én nem fogom kivenni soha! Nyáron sem, mert minél gyorsabban bemelegszik, annál jobb. :) Szerintem.

csak az a bibi, hogy mikor nem kell neki melegedni, akkor is melegszik, meg romlik az áramlásstb

egyébként így most 127km 10 literből... de mondjuk még van benne valamennyi, de ha nincs, akkor így is 7,8 literes fogyi, és taposva volt neki bőven, 0ról 140-150-175 meg 3. al 100 meg ilyenek

Megosztás:

csak az a bibi, hogy mikor nem kell neki melegedni, akkor is melegszik, meg romlik az áramlásstb

egyébként így most 127km 10 literből... de mondjuk még van benne valamennyi, de ha nincs, akkor így is 7,8 literes fogyi, és taposva volt neki bőven, 0ról 140-150-175 meg 3. al 100 meg ilyenek

Megerősítetted, hogy nem kell kiiktatnom a nyárra. 6,5-be megáll néhány állatkodás-emberkedéssel az úton. :) :(

Megosztás:

néhány álatkodás szerinted jelent annyit, mint taposni neki amit bír? :(

Hát nem is néhány odalépést jelent nálam az állatkodás, hanem hajnalban 150-170 környékén haladni 21km-n keresztül. Aztán vissza, ha olyan a forgalom, meg győrből hazafele is meg szoktam taposni a lelkét. :) Éjjel lehet kűűűdni nekii. :P

Megosztás:

Hát nem is néhány odalépést jelent nálam az állatkodás, hanem hajnalban 150-170 környékén haladni 21km-n keresztül. Aztán vissza, ha olyan a forgalom, meg győrből hazafele is meg szoktam taposni a lelkét. :) Éjjel lehet kűűűdni nekii. :(

hm hát nekem alapban szokott lenni 6,4

szóval nekem ez ilyen tempók, és dinamika mellett jó

lehet azt küldeni akármikor :P csak furcsa, mikor jön szembe a rendőr, mint ma is én meg 3. al 100at megyek éppen :hiya:

néztem én is meg ők is :lol:

Megosztás:

Hát nem is néhány odalépést jelent nálam az állatkodás, hanem hajnalban 150-170 környékén haladni 21km-n keresztül. Aztán vissza, ha olyan a forgalom, meg győrből hazafele is meg szoktam taposni a lelkét. :( Éjjel lehet kűűűdni nekii. :P

azt csak hiszed! Havert is így lőtték meg éjjel 2-kor egy fityfac kis putrisoron :hiya: 145-el 40 helyett (a'la 300e)) :)

Megosztás:

Hali.

A kamu zk-t holnap megcsinálják, de lehet hogy élnék ezzel a villamoságis guru méréseivel.

Bár sztem holnap fog méricskélni is a zk-s mester.

Ha nem akkor élnék a lehetöséggel, és elvinném Kistarcsára.

Gondolom jól ismered ha igy ajánlod.

Elöre is köszönöm.

ui:elötte a Nulláson meg lett pörgetve egy kicsit mielött bementem a noratohoz

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.