Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Hát nekem 1.6 16V astrám van. Injektortisztítás pipa. Gyertyák Pipa. Mellékesen főtengely szimering megadta magát. Teleszkópok gatya,Vez.szíj + ékszíj csere kompletten kell. Eddig ennyi <_<

ezeket ugyan úgy kell bármelyik autón cserélni :)

azt hittem már kétszr is befürödtél 16v sekkel

Megosztás:

ezeket ugyan úgy kell bármelyik autón cserélni :)

azt hittem már kétszr is befürödtél 16v sekkel

Nem szerencsére nem... csak most ugye ha kompletten 100%osra akarom megcsináltatni akkor 200ropi.. abból a pénzből meg betudnám szerezni a td-s astrát amiben már megvoltak a szíjcserék + marad 100 ha esetleg kell valamit csináltatni.. de ne kelljen <_< No meg a festésem se éppen az amire azt mondják szép, szóval ha azt megcsináltatnám akkor az + 150 ... És akkor ráment egy vagyon... Vacilálok...

Megosztás:

Nem szerencsére nem... csak most ugye ha kompletten 100%osra akarom megcsináltatni akkor 200ropi.. abból a pénzből meg betudnám szerezni a td-s astrát amiben már megvoltak a szíjcserék + marad 100 ha esetleg kell valamit csináltatni.. de ne kelljen <_< No meg a festésem se éppen az amire azt mondják szép, szóval ha azt megcsináltatnám akkor az + 150 ... És akkor ráment egy vagyon... Vacilálok...

lehet, hogy jobban jársz autócserével, de klehet, hogy nem. Akármennyire nézad meg a kocsit vásárláskor mindíg maradhatnak olyan hibák amik csak később jönnek elő. Én is kábé 200-ezret költöttem rá a 600-ezres kocsire egy év alatt. Igaz ebben benne van a új nyári gumi, alig használt téli, meg 4 felni. Egy év alatt szinte minden részébe bele kellett nyúlni, vagy "csak úgy " belenyúltam. Vezérlés, futómű, fékek ü. anyag ellátás,gyujtás. Kényelmi funkcióként kapott elektromos ablakot, tükröket, ford. mérős műszeregységet. Valszeg rövid időn bellül kuplungcsere, meg kéne lakatolni is. Ha első felindulásból eladtam volna, tuti, hogy a másik kocsin mindezek a dolgokkal nem lett volna baj?

Megosztás:

lehet, hogy jobban jársz autócserével, de klehet, hogy nem. Akármennyire nézad meg a kocsit vásárláskor mindíg maradhatnak olyan hibák amik csak később jönnek elő. Én is kábé 200-ezret költöttem rá a 600-ezres kocsire egy év alatt. Igaz ebben benne van a új nyári gumi, alig használt téli, meg 4 felni. Egy év alatt szinte minden részébe bele kellett nyúlni, vagy "csak úgy " belenyúltam. Vezérlés, futómű, fékek ü. anyag ellátás,gyujtás. Kényelmi funkcióként kapott elektromos ablakot, tükröket, ford. mérős műszeregységet. Valszeg rövid időn bellül kuplungcsere, meg kéne lakatolni is. Ha első felindulásból eladtam volna, tuti, hogy a másik kocsin mindezek a dolgokkal nem lett volna baj?

Egyetértek. én a 92-es C20NE-s kocsimra egy év alatt ráköltöttem a vételárát (csak hibajavítások), ebben most természetesen nincs benne a C20XE csere.

Megosztás:

Egyetértek. én a 92-es C20NE-s kocsimra egy év alatt ráköltöttem a vételárát (csak hibajavítások), ebben most természetesen nincs benne a C20XE csere.

Hmm... részben megnyugtattatok, hogy azért normálisnak is mondható a javítási illetve fenntartási költségem. Holnap megnézem a TD-s járgányt, de sztem nem ugrok bele. Kösz a tapasztalatokat.

Megosztás:

Hmm... részben megnyugtattatok, hogy azért normálisnak is mondható a javítási illetve fenntartási költségem. Holnap megnézem a TD-s járgányt, de sztem nem ugrok bele. Kösz a tapasztalatokat.

egy bibi van, hogy neked 1.6 16 v mocid van.

és azok nem a leg tartósabbak.

de szerintem ha kipróbálod a td astrát, egyből meggondood magad, és semmi pénzért nem fogsz cserélni

Megosztás:

Motorcserén nem gondolkodtál? Pl. egy C16SE motor teljesítményben kb. ugyanott van, viszont sokkal tartósabb, abból egy jó állapotút talán érdemes lenne belehekkelni. Viszont rémlik olyasmi, hogy rosszabb környezetvédelmi osztályú motort nem lehet hivatalosan beépíteni, akkor pedig ez se járható, ennek utána kéne nézni...

Isuzunál azt kell megnézni, hogy ne legyen hengerfejes (a kiegyenlítőtartályban ne legyen olaj, ill. indításnál a kipufból ne jöjjön fehér "füst"), meg hidegen könnyen induljon.

Megosztás:

Én 2005-ben vettem az enyémet 500 ezerért, és a vétel után 1 hónapon belül (tervezetten) ráköltöttem 600 ezret. Utána lett egy megbízható jó kocsim. Más ezt az összeget 1 év alatt költi rá, de folyamatosan küszködik a hibákkal. A használt autó már csak ilyen.... <_<

Megosztás:

szoktam kormolni ha erre gondolsz:D

Nektek gondolom régebb óta van f astrátok, mi az a fordulatszám ami a fogyasztás szempontjából az ideális?

A lehető legkisebb fordulat minden fokozatban, amit még a legkisebb gázadással "erőlködés" nélkül folyamatosan tartani tud.

Tehát: országúton lejtőn gyorsít kis gázadással, emelkedőnek nekifut (kis gázadással) és ahol emelkedik az út és lassul a motorfordulat és hallani amikor erősödik a szívászaj, no akkor kell visszavenni a gázból! Visszavált és kis gázon, csökkenő sebességgel "felkapaszkodik" az emelkedőn....

Nem az emelkedőn gyorsít. előz, hanem a lejtőn!

Nekem egyetlen előzés meg tudja emelni az utolsó 100 km-es átlagfogyasztásomat 0,1 lit/100 km-rel!!! <_<

Megosztás:

A lehető legkisebb fordulat minden fokozatban, amit még a legkisebb gázadással "erőlködés" nélkül folyamatosan tartani tud.

Tehát: országúton lejtőn gyorsít kis gázadással, emelkedőnek nekifut (kis gázadással) és ahol emelkedik az út és lassul a motorfordulat és hallani amikor erősödik a szívászaj, no akkor kell visszavenni a gázból! Visszavált és kis gázon, csökkenő sebességgel "felkapaszkodik" az emelkedőn....

Nem az emelkedőn gyorsít. előz, hanem a lejtőn!

Nekem egyetlen előzés meg tudja emelni az utolsó 100 km-es átlagfogyasztásomat 0,1 lit/100 km-rel!!! <_<

jaja pontosan így van.

nem szeretem, én se, mikor itt is szörnyűlködnek, hogy 5.el megyek 50et, de akár még 40et is óra szerint.

bemelegedve nekem gond nélkül megy ennyit a kocsi 5. ben

persze gyorsulni nem fog, de egy minimális gázzal elmegy szépen.

Megosztás:

jaja pontosan így van.

nem szeretem, én se, mikor itt is szörnyűlködnek, hogy 5.el megyek 50et, de akár még 40et is óra szerint.

bemelegedve nekem gond nélkül megy ennyit a kocsi 5. ben

persze gyorsulni nem fog, de egy minimális gázzal elmegy szépen.

Épp azért kérdezem mert nekem nem mindegy hogy 67 ezer megy el benzinre egy hónapban vagy ha spórolósan vezetek esetleg csak 62-63

Megosztás:

Nekem amikor a vízpumpám elkezdett zúgni akkor úgy közlekedtem vele, hogy nem pörgettem 2000 fölé nehogy megadja magát a szivattyú.

Na ekkor érdekes módon nagyon nagy fogyasztásom lett. Szóval én nem értek egyet a 2000 alatti hajtásal. Csere óta újra a 2-3ezres fordulatot favorizáom ha nem sietek és nekem így hozza a legjobb fogyasztást. Hozzá kell tennem az enyám 16 szelepes!

Arrol nem is beszélve, hogy alacsonyabb fordulaton előfordulhat, hogy a kenése a motornak nem megfelelő és károsodik.

Megosztás:

Nekem amikor a vízpumpám elkezdett zúgni akkor úgy közlekedtem vele, hogy nem pörgettem 2000 fölé nehogy megadja magát a szivattyú.

Na ekkor érdekes módon nagyon nagy fogyasztásom lett. Szóval én nem értek egyet a 2000 alatti hajtásal. Csere óta újra a 2-3ezres fordulatot favorizáom ha nem sietek és nekem így hozza a legjobb fogyasztást. Hozzá kell tennem az enyám 16 szelepes!

Arrol nem is beszélve, hogy alacsonyabb fordulaton előfordulhat, hogy a kenése a motornak nem megfelelő és károsodik.

szerintem ez a kenés dolog nem megfelelő az hülyeség

akkor alapjáraton se ketyeg neked soha, mert baja lehet?

Megosztás:

...Na ekkor érdekes módon nagyon nagy fogyasztásom lett. Szóval én nem értek egyet a 2000 alatti hajtásal. Csere óta újra a 2-3ezres fordulatot favorizáom ha nem sietek és nekem így hozza a legjobb fogyasztást. Hozzá kell tennem az enyám 16 szelepes!

Mert neked 16 szelepesed van, azt pörgetni kell az, ahogy mondod 3ezertől érzi jól magát 1ezer alatt még szinte káros is.

Persze hidegen más a helyzet, de azért ott is érdemes 1000-2000 között dolgoztatni, aztán, ahogy megindul a hőfokjelző, már lehet is kicsit följebb menni.

Megosztás:

Erről volt egyszer egy nagyon jó cikk, hogy többet árt a motornak, ha alapjáraton járatják és/vagy melegítik.

Igen, a melegítés kifejezetten káros, ráadásul az üvegházhatás miatt környezetvédelmi okokból sem megengededett. :)

Alapjáraton nincs terhelés alatt a moci, viszont ha valaki 8-900-as fordulattal közlekedik, annak csak gratulálni tudok <_< Én olynakor már sajnálom a motort, annyira hörög, erőlködik szerencsétlen.

Én pl. nem megyek 1500 alá, vagy ha igen, akkor visszaváltok :lol: ( Jó, az enyém 16v és japán :lol: )

Stefan, nemhogy jönnél inkább offolni :)

Megosztás:

ahogy szobi is mondta, erőlködik, és hörög, olyankor persze, hogy váltani kell, de ha szépen megy a motor, fordulatszmmérős óra hiányában, zöldkártyán tapasztalt hang alapján, olyan 1200as fordulaton szokott menni 5. el óra szerint 50el.

Megosztás:

ahogy szobi is mondta, erőlködik, és hörög, olyankor persze, hogy váltani kell, de ha szépen megy a motor, fordulatszmmérős óra hiányában, zöldkártyán tapasztalt hang alapján, olyan 1200as fordulaton szokott menni 5. el óra szerint 50el.

Fogyasztásod meg ebben a stíusban az egekben, mert ilyenkor olyan fogyit mutat a bc, hogy elsírnám magam. De egyébként ez már elég jól kivesézett téma volt kb egy fél éve!

Megosztás:

Mert neked 16 szelepesed van, azt pörgetni kell az, ahogy mondod 3ezertől érzi jól magát 1ezer alatt még szinte káros is.

Persze hidegen más a helyzet, de azért ott is érdemes 1000-2000 között dolgoztatni, aztán, ahogy megindul a hőfokjelző, már lehet is kicsit följebb menni.

b@szni kell neki,mer opel! <_<

Megosztás:

Jó olajszivattyúval és nyomásszabályzó szeleppel sose fordulhat ez elő!

Ha az olajszivattyú, vagy a nyomásszabályzó szelep "kh"-s akkor minden előfordulhat még nagy fordulaton is! :)

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.