Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

hello tudna nekem valaki segíteni hogy a kopogás érzékelő szenzor hol található pontosan?mert nekem nemsikerült megtalálnom köszönöm (16 as hiba kódot jelez c20xe motor.)

Elküldve

Sziasztok!

Kicseréltem a gyujtástrafót egy 1.6si gyujtástrafójával, ahogy elfordítottam a kulcsot, a motor már járt is. Úgyhogy a trafó volt a hibás. Nem tudja valaki megmondani, hogy kb mennyibe kerülhet bontóba? Érdemes egyálltalán bontottat venni? Mert az újnak elég húzós ára van.

Elküldve
Sziasztok!

Kicseréltem a gyujtástrafót egy 1.6si gyujtástrafójával, ahogy elfordítottam a kulcsot, a motor már járt is. Úgyhogy a trafó volt a hibás. Nem tudja valaki megmondani, hogy kb mennyibe kerülhet bontóba? Érdemes egyálltalán bontottat venni? Mert az újnak elég húzós ára van.

Én tuti bontóban vennék, végülis tönkremehet az új is a garancia lejárta után 1 nappal, sőt lehet csak úgy él a gari, ha szerelő rakja be, gondolom nem ingyen.

Elküldve
Én tuti bontóban vennék, végülis tönkremehet az új is a garancia lejárta után 1 nappal, sőt lehet csak úgy él a gari, ha szerelő rakja be, gondolom nem ingyen.

Szerintem biztos bontóba fogok venni, persze ha jó árat mondanak rá.

Elküldve
Szerintem biztos bontóba fogok venni, persze ha jó árat mondanak rá.

néköm is van egy darab, conquistador kipróbálta, hibátlanul működött. 10mátyáskirályért megválok tőle :lol:

Elküldve
néköm is van egy darab, conquistador kipróbálta, hibátlanul működött. 10mátyáskirályért megválok tőle :lol:

Az hibátlan ár. Holnap még körbetelefonálgatok itt a környéken, és ha nincs, akkor hétvégén haver úgyis megy pestre, és én felmegyek vele. Persze ha pestre kell menni érte.

Elküldve
Az hibátlan ár. Holnap még körbetelefonálgatok itt a környéken, és ha nincs, akkor hétvégén haver úgyis megy pestre, és én felmegyek vele. Persze ha pestre kell menni érte.

pesten van jájá :lol:

Elküldve

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata C16NZ átalakításáról C16SE-re? A furat, löket mindkettőnél megegyezik, így elég csak a befecskendezést, gyújtást, motorvezérlő elektronikát, szelepfedelet kicserélni, vagy valami buktatója is van a műveletnek? :lol:

Elküldve
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata C16NZ átalakításáról C16SE-re? A furat, löket mindkettőnél megegyezik, így elég csak a befecskendezést, gyújtást, motorvezérlő elektronikát, szelepfedelet kicserélni, vagy valami buktatója is van a műveletnek? :lol:

c14nz esetében beszélgettünk erről sokat.

amit még én tudok: hf csere kábelköteg csere szívósor, meg pár gumicső curlangok.

Elküldve
c14nz esetében beszélgettünk erről sokat.

amit még én tudok: hf csere kábelköteg csere szívósor, meg pár gumicső curlangok.

Köszi a választ! De Ti végül nem vágtatok neki az átalakításnak?

Elküldve

asszem vizsgaidőszak után meg kell írnom a gyikbe az átalakítást...

hengerfej,veztengely+háza, szívósor, injektorok, acpumpa, legszűrőház, kábelköteg, computer, kell még egy 3ágú vízcső, egy másik műanyag vízcső, vákum cuccok is kellenek...

Elküldve
Köszi a választ! De Ti végül nem vágtatok neki az átalakításnak?

nem ti, hanem páran itt megcsinálták a c14nz-t

pontosabban van aki x14nz-t

Tápiószecső

Udi bár őt nagyon ritkán látni

meg Johnny82

jaaaa meg SPzoli, ő pont 1.6ost csinált.

Elküldve
asszem vizsgaidőszak után meg kell írnom a gyikbe az átalakítást...

hengerfej,veztengely+háza, szívósor, injektorok, acpumpa, legszűrőház, kábelköteg, computer, kell még egy 3ágú vízcső, egy másik műanyag vízcső, vákum cuccok is kellenek...

Szia spzoli!

Köszönöm Neked is a segítséget! Lehet egyszerűbb venni egy komplett C16SE motort és átpakolni mindent az enyémbe?! ...úgy, hogy a motorszámom megmaradjon. :lol: Ma este derül ki, hogy mennyire sikerült megadnom a kegyelemdöfést a C16NZ-nek... Ha nagyon véres a torka, akkor nem látom értelmét már ennek a 75 lónak és megy Demóhoz. Azért érdeklődöm, hogy mennyire macerás, mert nem akarom megszivatni az átalakítással. :D

Elküldve
Szia spzoli!

Köszönöm Neked is a segítséget! Lehet egyszerűbb venni egy komplett C16SE motort és átpakolni mindent az enyémbe?! ...úgy, hogy a motorszámom megmaradjon. :lol: Ma este derül ki, hogy mennyire sikerült megadnom a kegyelemdöfést a C16NZ-nek... Ha nagyon véres a torka, akkor nem látom értelmét már ennek a 75 lónak és megy Demóhoz. Azért érdeklődöm, hogy mennyire macerás, mert nem akarom megszivatni az átalakítással. :D

ha jól értem, akkor fel kell újítani a mocidat.

akkor ez egy remek lehetőség az Se átalakításra.

soha jobbat :lol:

Elküldve
ha jól értem, akkor fel kell újítani a mocidat.

akkor ez egy remek lehetőség az Se átalakításra.

soha jobbat :D

Jaja, soha jobbat. ....és soha rosszabbkor. :lol:

Elküldve
Szia spzoli!

Köszönöm Neked is a segítséget! Lehet egyszerűbb venni egy komplett C16SE motort és átpakolni mindent az enyémbe?! ...úgy, hogy a motorszámom megmaradjon. :lol: Ma este derül ki, hogy mennyire sikerült megadnom a kegyelemdöfést a C16NZ-nek... Ha nagyon véres a torka, akkor nem látom értelmét már ennek a 75 lónak és megy Demóhoz. Azért érdeklődöm, hogy mennyire macerás, mert nem akarom megszivatni az átalakítással. :lol:

igen, az a legegyszerűbb, bár nemtudom h milyen állapotban van a blokk része neked...kell e gépmunka, gyűrűzés ilyesmik...én ezeket nem csináltam, csak blokktól felfelé voltak cserék :D

Elküldve
igen, az a legegyszerűbb, bár nemtudom h milyen állapotban van a blokk része neked...kell e gépmunka, gyűrűzés ilyesmik...én ezeket nem csináltam, csak blokktól felfelé voltak cserék :lol:

Azt sajnos még én sem tudom. Tegnap előtt kicsit nagyon megzargattam, aztán tegnap már 3 hengerrel indult a Drágám, rövid időn belül munkához látott a negyedik is és elkezdte "okádni" a füstöt. Sok jót nem jósolok már neki. Ma lesz szétborítva és kiderül, hogy mennyire komoly a baj. Ha filléres, akkor megcsináltatom, mert a pénztárcámban is válság van, de ha zsebbenyúlós, akkor szép lassan SE-re lesz varázsolva.

Elküldve

Sziasztok!

Egy olyan kérésem lenne az 1.4 16v-s cartársakhoz,nem találkozott-e valaki olyan problémával, hogy idönként -nem rendszeressen- egyik henger 1500-2000 fordulat között nem akar dolgozni, mint ha kihagyna? A kocsiban 140e Km van és olajból 10e alatt cirka 0,5l-t eszik! Mi lehet a probléma?

Köszi a válaszokat!

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.