Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sziasztok Cartársak!

Szombaton megesett a vezérlés csere (vízpumpa, termosztát, feszítő, szij) és a kedves szerelő bácsi :blush: grátiszba ki is cserélte a vezértengely végén azt a bizonyos O gyűrűt! Ennek nagyon örültem! :lol:

Mondanám a Bicskei bolt árait ebben a tételben:

-SKF Vízpumpa 8900:-

-SKF feszítő 8900:-

-termosztát (gyári) 2800:-+80:-

-Gates szíj 4300:- Bár ezt tatabányán vettem!

24980:-

Ja és volt egy hüttő rendszer mosásom is és gyári fagyálló + Ioncserélt víz ment bele kb -22-re keverve (ezt a szerelő intézte) munkadij: 8200:-

Ezek után mindenki eldönti, hogy mennyire volt jó vagy rossz az ár! Ja és végig az autó melett voltam, mert hiába ismerem az illetőt akkor sem hagyom ott a kocsit senkinél ha hozzányulnak! :) Ez a saját lelki békém miatt kell!

Üdv:BB

A komplett munkadíj volt 8400?

Megosztás:

Műveltebb kolléga(ák) segítségét kérem!

Mi ez a kütyű a C14SE motoron, és hogyan működik? Azt látom, hogy a vákuum működteti, és gyanítom, hogy a benzin ellátással van kapcsolatban, de hogyan?

http://kepfeltoltes.hu/090215/RIMG0760.2_w...ltoltes.hu_.jpg

Bizony, ez az üzemanyag nyomásszabályzó.

Úgy működik, hogy belefolyik a benzin és megnyomásszabályozza. :blush:

Van benne egy rugóelőfeszítésű memrán, és azért csatlakozik a a szívórészre hogy a különböző depressziós viszonyokhoz tudjon alkalmazkodni, így a befecskendezés mindig közel állandó nyomáson történik. ábra

Megosztás:

Helló!

Olyan kérdésem lenne hogy egy 1996 -os F es astar motor aminek a motor kódja X16SZR ez egy 1.6i 8 szelepes tönkrement, találtam bele egy másik motort ami úgyszintén X16SZR csak ez egy G astrában volt ami 2000/9 edik havi .

A kérdés az lenne hogy ez a két motor helyettesithető e gond nélkül vagy ez a 4 év külömbség jelent összeszerelési akadályokat pl váltó stb..

választ alőre is köszönöm !!

Megosztás:

Helló!

Olyan kérdésem lenne hogy egy 1996 -os F es astar motor aminek a motor kódja X16SZR ez egy 1.6i 8 szelepes tönkrement, találtam bele egy másik motort ami úgyszintén X16SZR csak ez egy G astrában volt ami 2000/9 edik havi .

A kérdés az lenne hogy ez a két motor helyettesithető e gond nélkül vagy ez a 4 év külömbség jelent összeszerelési akadályokat pl váltó stb..

választ alőre is köszönöm !!

Elvileg nem,mert a motorkód ua!

Megosztás:

azt akarta mondani amit mondott is, hogy nem jelent gondot elvileg, mert a motorkód ugyan az, és gyártási év is fedi egymást.

F eket is adtak ki G-s motorokkal.

de ha motorkód ugyan az akkor passzolnia kellene

egyébként pla váltónál, elég sokfajta számú váltó rámegy ugyan azon blokra is szóval... de ha a kód ugyan az akkor ugyan arról a motorról beszélnek elvileg.

:blush:

Megosztás:

Hali!

még annyi kérdésem lenne most hogy nézegetem ezeket a motorokat , a bordás szijj feszitő meg a szervó szivattyú meg a klima kompresszor ugyan ugy rámegy egy másik motorra amin esetleg nincs szaval a helye megvan rajta. kompatibilisek 100% ig?:blush: vagy fúrni faragni kell ?

Megosztás:

Hali!

még annyi kérdésem lenne most hogy nézegetem ezeket a motorokat , a bordás szijj feszitő meg a szervó szivattyú meg a klima kompresszor ugyan ugy rámegy egy másik motorra amin esetleg nincs szaval a helye megvan rajta. kompatibilisek 100% ig?:blush: vagy fúrni faragni kell ?

Meg van minden cuccnak a helye max. más motortartó konzol kell hozzá. :lol:

De azért meglehet, hogy át kell furkálni a meneteket, mert berozsdáltak.

Megosztás:

Esetedben nem elég a gyűrű csere, jó eséllyel törni fog az új gyűrű, ha belerakod.

A generál azt jelenti, hogy új dugók, új gyűrűk, új csapágyak, új szimmeringek, és

ha ezek megvannak, akkor elviszed a gépműhelybe, ahol fúrják-marrják, majd

fűzik a blokkot és a főtengelyt. Ezzel együtt a hf felújítást is érdemes megcsinálni,

ami már összegben nem ad sokat hozzá, viszont azzal együtt van egy vadizsír

új motorod :blush: Ez összegben együtt kb 200 körül alakul, ha nem kell cserélni a

hidrotőkéket, vagy az olajpumpát. :)

Esetleg le tudnád írni tételesen is hogy ilyenkor mit érdemes, muszáj, illendő kicserélni? Listaszerűen gondoltam hogy tudjak egy köbö összeget kiszámolni az alkatrészek árára.

Nagyon megköszönném. :lol:

Megosztás:

Esetleg le tudnád írni tételesen is hogy ilyenkor mit érdemes, muszáj, illendő kicserélni? Listaszerűen gondoltam hogy tudjak egy köbö összeget kiszámolni az alkatrészek árára.

Nagyon megköszönném. :blush:

ott írja sorba, de ha elviszed a gépműhelybe ők is megveszik neked, ha gondba vagy ezzel.

Megosztás:

ott írja sorba, de ha elviszed a gépműhelybe ők is megveszik neked, ha gondba vagy ezzel.

annyiban vagyok ezzel "gondban" hogy a szerelő haveromnak 30% kedvezménye van a motoralkatrészekre, szal inkább nekünk kéne megvenni... Bár lehet hogy a gépműhelyben is olcsóbban szerzik a cuccot, kérdés hogy mennyiért számolják. :blush:

Megosztás:

Nagyon megköszönném. :blush:

Dugók, hajtókarcsapágyak, főtengelycsapágyak, szimmeringek, minden tömítés, hf csavarok, gyűrűk,

és persze érdemes akkor már komplett új vezérlést is tenni vízpumpával... ez kb a minimum :lol:

Megosztás:

Bizony, ez az üzemanyag nyomásszabályzó.

Úgy működik, hogy belefolyik a benzin és megnyomásszabályozza. :blush:

Van benne egy rugóelőfeszítésű memrán, és azért csatlakozik a a szívórészre hogy a különböző depressziós viszonyokhoz tudjon alkalmazkodni, így a befecskendezés mindig közel állandó nyomáson történik. ábra

Köszi, ez így frankó, csak azt a "fuel inlet"-et nem találom rajta. Vagy talán az injektorhídhoz van kötve ott a felfogó lemezek között?

Illetőleg azt is hallottam róla, hogy ennek van egy vészfunkciója is, történetesen az, hogy ha a motor leáll, lezárja a benzin útját. De ezek szerint ez csak a tankba visszafolyó benzin útját zárja le.

Mindjárt küldöm a következő kérdésem is, csak keresgélek a képeim között.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.