astra f 1.4 Elküldve Január21, 2009 Megoszt Elküldve Január21, 2009 hy astra f 1,4 i 1993 hol találom az automata szívatót. és miért marad rajta, pedig meleg a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Sziasztok! Nekem egy 94-es 1.6 os 16v astrám van ami nyáron jól működik de amint bejön a hideg így most is rángat,erőtlen,leállogat,egyenletlen az alapjárata és mindezek ellenére hibát nem jelez.A következők már cserélve:gyertya,vízhőfok jeladó,termosztát,levegő szűrő,üzemanyag szűrő,lambda szonda.AGR-szelep lezárva,fojtószelep kitisztítva.A 3. és 4. hengernél kormolgatja a gyertyát,gyújtókábel kimérve jó,kompresszió jó.Azt szeretném megkérdezni,hogy mi okozhatja ezt a hibát(injektor,hidrotőke...)?A segítséget előre is köszönöm! Lambda szonda mérést még megejtenék rajta! Az 1.6 16V van valahol a szívó oldalon gumicsövezés?Mert nekem az volt elrepedve az X14XE-en és ott szívott falsot,plusz az alapjárati motor tengelye kopott volt és lötyögött már--->csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 hy astra f 1,4 i 1993 hol találom az automata szívatót. és miért marad rajta, pedig meleg a motor. Nincs benne szívató,hőfok alapján állítja,azt kellene megnézni első körben. 8V vagy 16V a gépsas? Esetleg motorkód? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Elég nagy hanggal van az a kis tőke, mert simán elnyomta a motorzajt. Erről J0hnny tudna nyilatkozni mert teflonyon keresztül hallotta. Hallottam hogy az Ő fülét is bántja a kopogás ;) Egy másik jelenség szúrt szemet. az elosztóban a jeladó tengely irányban mozog Kb. 5-6 millimétert. Ez nooormááális? Tanusítom!Iszonyat hangja volt! B) Viszont a jeladó mozgása tuti nem egészséges jelenség. Ui:most értem haza melóból,majd hívlak holnap ha tudok menni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Sziasztok! Nekem egy 94-es 1.6 os 16v astrám van ami nyáron jól működik de amint bejön a hideg így most is rángat,erőtlen,leállogat,egyenletlen az alapjárata és mindezek ellenére hibát nem jelez.A következők már cserélve:gyertya,vízhőfok jeladó,termosztát,levegő szűrő,üzemanyag szűrő,lambda szonda.AGR-szelep lezárva,fojtószelep kitisztítva.A 3. és 4. hengernél kormolgatja a gyertyát,gyújtókábel kimérve jó,kompresszió jó.Azt szeretném megkérdezni,hogy mi okozhatja ezt a hibát(injektor,hidrotőke...)?A segítséget előre is köszönöm! Központis, vagy hengerenkénti injektoros? Rotor, elosztófedél nem lett megnézve? Alapjárati motor? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 az astrám 8szelepes mototkod c14nz 1993 évj 60lovas ki lett cserélve rajta termosztát,hőfok mérő,gyergyák,és semmi változás ugyan úgy dadog,néha leáll,néha felpörög,van amikor semmibaja,+magasabb a fogyasztás kb 8l valaki segítsen mert az idegeimre megy Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 az astrám 8szelepes mototkod c14nz 1993 évj 60lovas ki lett cserélve rajta termosztát,hőfok mérő,gyergyák,és semmi változás ugyan úgy dadog,néha leáll,néha felpörög,van amikor semmibaja,+magasabb a fogyasztás kb 8l valaki segítsen mert az idegeimre megy Köszi Mikor cseréltél utoljára üza szűrőt? Esetleg még az alapjárati is rakoncátlankodhat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 az astrám 8szelepes mototkod c14nz 1993 évj 60lovas ki lett cserélve rajta termosztát,hőfok mérő,gyergyák,és semmi változás ugyan úgy dadog,néha leáll,néha felpörög,van amikor semmibaja,+magasabb a fogyasztás kb 8l valaki segítsen mert az idegeimre megy Köszi Olyan sok lehetséges hiba lehet hogy még... Nem tudod valamihez kötni a rendetlenkedést? Gyorsítás, alapjárat, motorfék, hideg, meleg, váltás, fékezés, stb... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 a benya szűrő is kivan cserélve. mikor nyomom a gázt akkor nem csinálja míg az autó gyorsul de ahogy egyenletesen megyek vele már megint dadog ha nemnyomom a gázt motorféknél nagyokat ránt az autó,hideg meleg motor nem befolyásolja, viszont mikor nagyon hideg az idő volt akkor nem csinálta -10 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 a benya szűrő is kivan cserélve. mikor nyomom a gázt akkor nem csinálja míg az autó gyorsul de ahogy egyenletesen megyek vele már megint dadog ha nemnyomom a gázt motorféknél nagyokat ránt az autó,hideg meleg motor nem befolyásolja, viszont mikor nagyon hideg az idő volt akkor nem csinálta -10 Levegőt kap rendesen? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 szerintem igen levegőszűrő is új Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Nekem egy 94-es 1.6 os 16v astrám van ami nyáron jól működik de amint bejön a hideg így most is rángat,erőtlen,leállogat,egyenletlen az alapjárata és mindezek ellenére hibát nem jelez.A következők már cserélve:gyertya,vízhőfok jeladó,termosztát,levegő szűrő,üzemanyag szűrő,lambda szonda.AGR-szelep lezárva,fojtószelep kitisztítva.A 3. és 4. hengernél kormolgatja a gyertyát,gyújtókábel kimérve jó,kompresszió jó.Azt szeretném megkérdezni,hogy mi okozhatja ezt a hibát(injektor,hidrotőke...)?A segítséget előre is köszönöm! Lambda gyári lett beletéve? Mert ha nem, akkor az még lehet gond. Illetve fals levegő is. De a gyújtókábeleket is hiába mérted jónak (2-10K kell lennie), attól még lehet rossz a szigetelése, és áthúzhat. Meg még ezer dolog B) az astrám 8szelepes mototkod c14nz 1993 évj 60lovas ki lett cserélve rajta termosztát,hőfok mérő,gyergyák,és semmi változás ugyan úgy dadog,néha leáll,néha felpörög,van amikor semmibaja,+magasabb a fogyasztás kb 8l valaki segítsen mert az idegeimre megy Köszi lambdaszonda a gyanúm... illetve fals levegőt is kellene nézni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Olyan sok lehetséges hiba lehet hogy még... Nem tudod valamihez kötni a rendetlenkedést? Gyorsítás, alapjárat, motorfék, hideg, meleg, váltás, fékezés, stb... a benya szűrő is kivan cserélve. mikor nyomom a gázt akkor nem csinálja míg az autó gyorsul de ahogy egyenletesen megyek vele már megint dadog ha nemnyomom a gázt motorféknél nagyokat ránt az autó,hideg meleg motor nem befolyásolja, viszont mikor nagyon hideg az idő volt akkor nem csinálta -10 Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Lambda gyári lett beletéve? Mert ha nem, akkor az még lehet gond. Illetve fals levegő is. De a gyújtókábeleket is hiába mérted jónak (2-10K kell lennie), attól még lehet rossz a szigetelése, és áthúzhat. Meg még ezer dolog B) lambdaszonda a gyanúm... illetve fals levegőt is kellene nézni. és a lambda szondán valamit tudok mérni:ellenállás stb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 és a lambda szondán valamit tudok mérni:ellenállás stb. nem. azt csak szkóppal lehet ellenőrizni sajnos. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 mikor nyomom a gázt akkor nem csinálja míg az autó gyorsul de ahogy egyenletesen megyek vele már megint dadog ha nemnyomom a gázt motorféknél nagyokat ránt az autó,hideg meleg motor nem befolyásolja, viszont mikor nagyon hideg az idő volt akkor nem csinálta -10 Nézd meg a fals levegőt, keress bármilyen kirepedt lyukas csövet vagy lecsúszottat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Nézd meg a fals levegőt, keress bármilyen kirepedt lyukas csövet vagy lecsúszottat. kiolvastam a compjutert és a fojtoselep potenciométer feszültsége kicsi+alamdaszondát villogta ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 nem. azt csak szkóppal lehet ellenőrizni sajnos. kiolvastam a compjutert és a fojtoselep potenciométer feszültsége kicsi+alamdaszondát villogta ki Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 kiolvastam a compjutert és a fojtoselep potenciométer feszültsége kicsi+alamdaszondát villogta ki Akkor ezekkel kéne kezdeni B) Potit szerintem nézhetsz bontóból, azok azért nem szoktak sűrűn tönkremenni. Lambdából pedig csak szigorúan gyári GM-est. (potinál mondjuk először nem ártana megnézni a csatlakozóját, nem-e az kehés ;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 kiolvastam a compjutert és a fojtoselep potenciométer feszültsége kicsi+alamdaszondát villogta ki Nem kell kétszer beírni ugyanazt. ;) De ezzel is kezdhetted volna. B) Akkor nagy valószínűséggel megvan a hiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Akkor ezekkel kéne kezdeni B) Potit szerintem nézhetsz bontóból, azok azért nem szoktak sűrűn tönkremenni. Lambdából pedig csak szigorúan gyári GM-est. (potinál mondjuk először nem ártana megnézni a csatlakozóját, nem-e az kehés ;) ) hol van a csatlakozó az az amelyik ha leveszem a központi injektor tetejét és ott látom fenn atetején Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 a benya szűrő is kivan cserélve. mikor nyomom a gázt akkor nem csinálja míg az autó gyorsul de ahogy egyenletesen megyek vele már megint dadog ha nemnyomom a gázt motorféknél nagyokat ránt az autó,hideg meleg motor nem befolyásolja, viszont mikor nagyon hideg az idő volt akkor nem csinálta -10 Ilyesmi gondom nekem is volt. És a holtpontleladó az ékszíjtárcsánál a főtengejnél volt a hibás. De csak takaritani kellett mert nagyon koszos volt, ilyen olajsár volt rajta. megtakaritottam és azóta egy rántásom se volt. Előtte pedig olyanokat rántott azhittem a motor kiszakad, főleg kis fordulaton. Nemtudom neked van-e ilyen, és hogy ott van-e neked is, de nézd meg hátha Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 hol van a csatlakozó az az amelyik ha leveszem a központi injektor tetejét és ott látom fenn atetején Nem, hanem ahol a bowden mozgatja a pillangószelepet. A lambda meg a leömlőben van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra f 1.4 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Nem, hanem ahol a bowden mozgatja a pillangószelepet. A lambda meg a leömlőben van. a lambddát aszt tudom és köszönöm a segitségeteket Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Sikerült olcsó alkatrészeket találni, bár ezek ára is súrolja a kocsi árának 10%-t. Délután megyek éte a Csergőbe. A többit a vallatásnál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts