epk947 Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 12 l színtiszta város ( 16.16v ) Próbálj meg egy tiszta országút kb 100 km-t, kíméletes vezetéssel! 6.5 -ön belül kell lennie! Akkor jó lehet a szonda is. De pontos legyen ám a mérés, ne csak saccperkábé!
autastra Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Próbálj meg egy tiszta országút kb 100 km-t, kíméletes vezetéssel! 6.5 -ön belül kell lennie! Akkor jó lehet a szonda is. De pontos legyen ám a mérés, ne csak saccperkábé! csurig tank -100 km -csurig tank , így valahogy ??
opel16v Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 attól ,hogy nem jelez szondahibát , még lehet rossz a szondám ? ( nincs rángatás , alapjáratom egyenletes , csak éppen sokat fogyaszt ) ha egy olyan szonda kerül bele ami jó , akkor milyen változást kell éreznem ? Persze, a szonda jele lehet félrevezető is... a gyári szondák kis idő múlva elfáradnak (8-10év általában), és elkezd a jelük "laposodni". Szakmai nyelven a jelmeredekség csökken, ennek pedig valóstól eltérő lambda érték lesz az ecuban, ami ezt használva szarabbul is szabályoz. A nem gyári szondáknál pedig az a bibi, hogy más a jelalakjuk kicsit alapvetően, mint a gyáriaké. Ezért már újkorukban is képesek "félrevezetni" az ecut. Ha a szondád nem teljesen jó, akkor egy jó szondával csökkennie kell kicsit a fogyasztásnak. azonban ha rövid távokra használod a városban, nem túl rossz az a 12L-es átlag...
szobikari Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 csurig tank -100 km -csurig tank , így valahogy ?? valahogy úgy... :lol:
yooccoo Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 de mivel automata váltós, ha jól emlékszem, számíts rá egy litert arra a 6,5-re
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Remélem ilyen nem fog bekövetkezni! Jövőhónapban vezérlés csere! Ja én is így voltam vele annak idején amikor a Karcsival először taliztunk, pénteken mondta, hogy kéne ám vezérlést cserélni, mondtam neki, hogy nincs rá píz, majd később. Nem is volt gond, egészen vasárnapig bírta. :lol: :lol: :lol:
peki Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Nekem még a gyári szonda van benne 16 évesen. Nincs hibakód meg semmi rendellenesség, még a fogyi is tűrhető. Most full helyben sportosan 8.5. napi 15-20km 2-3 indítással. De többször is mondták már hogy lusta a szonda. 2x zk-án meg 1x tech műszeres vizsgálaton. Érdemes cserélnem? Várható hogy kicsit csökken tőle a fogyasztásom? Vagy várjam meg még kipurcan és hibakódot dob magas fogyival? Utángyári vagy univerzális szondát nem akarok az előbb említett okok miatt. A gyári az Bosch márkájú? Vagyis Boschba kapok gyárit is nem csak univerzálisat?
opel16v Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Vagyis Boschba kapok gyárit is nem csak univerzálisat? A tapasztalatok szerint különbözik amit kapsz Bosch zacsiban és GM zacsiban. Valszeg külön speckó szerint gyártottak GM-nek.
peki Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 A tapasztalatok szerint különbözik amit kapsz Bosch zacsiban és GM zacsiban. Valszeg külön speckó szerint gyártottak GM-nek. Magyarul akkor Bosch katalógusban nem találok olyat hogy GM szonda csak Bosch univerzális ami nem jó. Gyárit meg csak úgy lehet kapni hogy GM a márka meg ismeretlen.?
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Az előbb unalomból aláfeküdtem a kocsinak, és ilyet láttam: azért csillog a hosszmerevitő, mert csurom olaj. :lol: Most cseréltünk kartertömitést. Nem láttam alatta még cseppeket se a földön, meg nem volt látható olajfogyás se. Holnap adok neki brigéciollal aztán meglátom pár nap múlva milyen lesz.
hening Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Az előbb unalomból aláfeküdtem a kocsinak, és ilyet láttam:http://kepfeltoltes.hu/081010/P9210002_www...ltoltes.hu_.jpg azért csillog a hosszmerevitő, mert csurom olaj. :lol: Most cseréltünk kartertömitést. Nem láttam alatta még cseppeket se a földön, meg nem volt látható olajfogyás se. Holnap adok neki brigéciollal aztán meglátom pár nap múlva milyen lesz. Amikor csináltam, én azt nem törölgettem, örültem, hogy fenn van a karter. Azt nézd meg, hogy a tömítésnél nincs-e szivárgás.
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Amikor csináltam, én azt nem törölgettem, örültem, hogy fenn van a karter. Azt nézd meg, hogy a tömítésnél nincs-e szivárgás. Elég szomorú, félmunkát végeztél? :lol: A tömitésnél van olajszivárgás, majd holnap próbálok finoman húzni a csvarokon.
hening Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Elég szomorú, félmunkát végeztél? :lol: A tömitésnél van olajszivárgás, majd holnap próbálok finoman húzni a csvarokon. Biztos? Hol? :lol:
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Biztos? Hol? :lol: Há nem teírtad az előbb hogy nem törölgetted le a merevítőt?! :lol:
hening Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Há nem teírtad az előbb hogy nem törölgetted le a merevítőt?! :lol: Nyasgem
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Nyasgem Mámegint! Ezt is csak klubtagok láthatják mi?! Jellemző! :lol: :lol:
hening Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 Mámegint! Ezt is csak klubtagok láthatják mi?! Jellemző! :lol: :lol: :lol: :D
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Elküldve Október10, 2008 :lol: :D Ez nem ér, mindig a kisebbet bántják, ez volt már a játszótéren is! :lol: De nem baj, visszakapjátok még! :lol:
Soma01 Elküldve Október11, 2008 Elküldve Október11, 2008 Nekem az az alapjárati probléma egyre rosszabb. Tegnap azt játszotta, hogy 2000-es fordulaton tartotta valami alapjáratot. Lassan már gázt sem kell adnom. 4-esben lazán megy 50-60-nal a kocsi, úgy hogy nem kell a gázpedált nyomnom. CO-t megmérték legutóbb és teljesen jó volt még úgy is ,hogy az alajárat magas volt. Szóval a lambda szerintük jó. Hová vigyem ezt az autót, hogy végre megcsinálja valaki?? Mackósajt! Itt Debrecenben szerinted ki lenne a jó?
Guest Sanci Elküldve Október11, 2008 Elküldve Október11, 2008 Nem lehet, hogy valami potméter vagy jeladó nem azt adja az ECUnak amit valóban kéne? Nem vágom a bengásokat de mintha régebben valaki azt írta volna, hogy valami ilyesmi is okozhat ilyesmit.
zotya975 Elküldve Október11, 2008 Elküldve Október11, 2008 Nekem az az alapjárati probléma egyre rosszabb. Tegnap azt játszotta, hogy 2000-es fordulaton tartotta valami alapjáratot. Lassan már gázt sem kell adnom. 4-esben lazán megy 50-60-nal a kocsi, úgy hogy nem kell a gázpedált nyomnom. CO-t megmérték legutóbb és teljesen jó volt még úgy is ,hogy az alajárat magas volt. Szóval a lambda szerintük jó. Hová vigyem ezt az autót, hogy végre megcsinálja valaki?? Mackósajt! Itt Debrecenben szerinted ki lenne a jó? Most mi bajod vele , lett tempomatod? :lol: Esetleg össze kéne jönnöd egy típustársal cserélni egy próbára az alapjárati mocit. Pár csavar meg cekasz. Vagy volt már? Nem olvastam vissza.
zotya975 Elküldve Október11, 2008 Elküldve Október11, 2008 Lemostam az olajteknőt meg alatta a hosszmerevítőt, igy majd látom hogy csöpög-e még az olaj. Ha már kezembe volt a brigéciol adtam a váltóháznak is de csak fél flakonom volt nem sokra mentem vele. Nincs vmi hatékonyabb motormosó? Szerintem ez a motor még soha nem volt lemosva centi vastagon áll egyes helyeken a trutyi. Esetleg gőzborotva? Vagy hülyeség? :lol:
hening Elküldve Október11, 2008 Elküldve Október11, 2008 Lemostam az olajteknőt meg alatta a hosszmerevítőt, igy majd látom hogy csöpög-e még az olaj. Ha már kezembe volt a brigéciol adtam a váltóháznak is de csak fél flakonom volt nem sokra mentem vele. Nincs vmi hatékonyabb motormosó? Szerintem ez a motor még soha nem volt lemosva centi vastagon áll egyes helyeken a trutyi. Esetleg gőzborotva? Vagy hülyeség? :lol: Benzinkúton sterimob. :lol: :lol:
FPepe Elküldve Október11, 2008 Elküldve Október11, 2008 Lemostam az olajteknőt meg alatta a hosszmerevítőt, igy majd látom hogy csöpög-e még az olaj. Ha már kezembe volt a brigéciol adtam a váltóháznak is de csak fél flakonom volt nem sokra mentem vele. Nincs vmi hatékonyabb motormosó? Szerintem ez a motor még soha nem volt lemosva centi vastagon áll egyes helyeken a trutyi. Esetleg gőzborotva? Vagy hülyeség? :lol: Benzinkuton sterimoval le lehet nyomatni tisztára. Csak a gyújtás dolgaira vigyázz :lol:
Recommended Posts