epk947 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 12 l színtiszta város ( 16.16v ) Próbálj meg egy tiszta országút kb 100 km-t, kíméletes vezetéssel! 6.5 -ön belül kell lennie! Akkor jó lehet a szonda is. De pontos legyen ám a mérés, ne csak saccperkábé! Link to comment Megosztás: More sharing options...
autastra Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Próbálj meg egy tiszta országút kb 100 km-t, kíméletes vezetéssel! 6.5 -ön belül kell lennie! Akkor jó lehet a szonda is. De pontos legyen ám a mérés, ne csak saccperkábé! csurig tank -100 km -csurig tank , így valahogy ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 attól ,hogy nem jelez szondahibát , még lehet rossz a szondám ? ( nincs rángatás , alapjáratom egyenletes , csak éppen sokat fogyaszt ) ha egy olyan szonda kerül bele ami jó , akkor milyen változást kell éreznem ? Persze, a szonda jele lehet félrevezető is... a gyári szondák kis idő múlva elfáradnak (8-10év általában), és elkezd a jelük "laposodni". Szakmai nyelven a jelmeredekség csökken, ennek pedig valóstól eltérő lambda érték lesz az ecuban, ami ezt használva szarabbul is szabályoz. A nem gyári szondáknál pedig az a bibi, hogy más a jelalakjuk kicsit alapvetően, mint a gyáriaké. Ezért már újkorukban is képesek "félrevezetni" az ecut. Ha a szondád nem teljesen jó, akkor egy jó szondával csökkennie kell kicsit a fogyasztásnak. azonban ha rövid távokra használod a városban, nem túl rossz az a 12L-es átlag... Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 csurig tank -100 km -csurig tank , így valahogy ?? valahogy úgy... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 de mivel automata váltós, ha jól emlékszem, számíts rá egy litert arra a 6,5-re Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Remélem ilyen nem fog bekövetkezni! Jövőhónapban vezérlés csere! Ja én is így voltam vele annak idején amikor a Karcsival először taliztunk, pénteken mondta, hogy kéne ám vezérlést cserélni, mondtam neki, hogy nincs rá píz, majd később. Nem is volt gond, egészen vasárnapig bírta. :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
peki Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Nekem még a gyári szonda van benne 16 évesen. Nincs hibakód meg semmi rendellenesség, még a fogyi is tűrhető. Most full helyben sportosan 8.5. napi 15-20km 2-3 indítással. De többször is mondták már hogy lusta a szonda. 2x zk-án meg 1x tech műszeres vizsgálaton. Érdemes cserélnem? Várható hogy kicsit csökken tőle a fogyasztásom? Vagy várjam meg még kipurcan és hibakódot dob magas fogyival? Utángyári vagy univerzális szondát nem akarok az előbb említett okok miatt. A gyári az Bosch márkájú? Vagyis Boschba kapok gyárit is nem csak univerzálisat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Vagyis Boschba kapok gyárit is nem csak univerzálisat? A tapasztalatok szerint különbözik amit kapsz Bosch zacsiban és GM zacsiban. Valszeg külön speckó szerint gyártottak GM-nek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
peki Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 A tapasztalatok szerint különbözik amit kapsz Bosch zacsiban és GM zacsiban. Valszeg külön speckó szerint gyártottak GM-nek. Magyarul akkor Bosch katalógusban nem találok olyat hogy GM szonda csak Bosch univerzális ami nem jó. Gyárit meg csak úgy lehet kapni hogy GM a márka meg ismeretlen.? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Az előbb unalomból aláfeküdtem a kocsinak, és ilyet láttam: azért csillog a hosszmerevitő, mert csurom olaj. :lol: Most cseréltünk kartertömitést. Nem láttam alatta még cseppeket se a földön, meg nem volt látható olajfogyás se. Holnap adok neki brigéciollal aztán meglátom pár nap múlva milyen lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Az előbb unalomból aláfeküdtem a kocsinak, és ilyet láttam:http://kepfeltoltes.hu/081010/P9210002_www...ltoltes.hu_.jpg azért csillog a hosszmerevitő, mert csurom olaj. :lol: Most cseréltünk kartertömitést. Nem láttam alatta még cseppeket se a földön, meg nem volt látható olajfogyás se. Holnap adok neki brigéciollal aztán meglátom pár nap múlva milyen lesz. Amikor csináltam, én azt nem törölgettem, örültem, hogy fenn van a karter. Azt nézd meg, hogy a tömítésnél nincs-e szivárgás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Amikor csináltam, én azt nem törölgettem, örültem, hogy fenn van a karter. Azt nézd meg, hogy a tömítésnél nincs-e szivárgás. Elég szomorú, félmunkát végeztél? :lol: A tömitésnél van olajszivárgás, majd holnap próbálok finoman húzni a csvarokon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Elég szomorú, félmunkát végeztél? :lol: A tömitésnél van olajszivárgás, majd holnap próbálok finoman húzni a csvarokon. Biztos? Hol? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Biztos? Hol? :lol: Há nem teírtad az előbb hogy nem törölgetted le a merevítőt?! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Há nem teírtad az előbb hogy nem törölgetted le a merevítőt?! :lol: Nyasgem Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Nyasgem Mámegint! Ezt is csak klubtagok láthatják mi?! Jellemző! :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 Mámegint! Ezt is csak klubtagok láthatják mi?! Jellemző! :lol: :lol: :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2008 Megoszt Elküldve Október10, 2008 :lol: :D Ez nem ér, mindig a kisebbet bántják, ez volt már a játszótéren is! :lol: De nem baj, visszakapjátok még! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Soma01 Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Nekem az az alapjárati probléma egyre rosszabb. Tegnap azt játszotta, hogy 2000-es fordulaton tartotta valami alapjáratot. Lassan már gázt sem kell adnom. 4-esben lazán megy 50-60-nal a kocsi, úgy hogy nem kell a gázpedált nyomnom. CO-t megmérték legutóbb és teljesen jó volt még úgy is ,hogy az alajárat magas volt. Szóval a lambda szerintük jó. Hová vigyem ezt az autót, hogy végre megcsinálja valaki?? Mackósajt! Itt Debrecenben szerinted ki lenne a jó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Nem lehet, hogy valami potméter vagy jeladó nem azt adja az ECUnak amit valóban kéne? Nem vágom a bengásokat de mintha régebben valaki azt írta volna, hogy valami ilyesmi is okozhat ilyesmit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Nekem az az alapjárati probléma egyre rosszabb. Tegnap azt játszotta, hogy 2000-es fordulaton tartotta valami alapjáratot. Lassan már gázt sem kell adnom. 4-esben lazán megy 50-60-nal a kocsi, úgy hogy nem kell a gázpedált nyomnom. CO-t megmérték legutóbb és teljesen jó volt még úgy is ,hogy az alajárat magas volt. Szóval a lambda szerintük jó. Hová vigyem ezt az autót, hogy végre megcsinálja valaki?? Mackósajt! Itt Debrecenben szerinted ki lenne a jó? Most mi bajod vele , lett tempomatod? :lol: Esetleg össze kéne jönnöd egy típustársal cserélni egy próbára az alapjárati mocit. Pár csavar meg cekasz. Vagy volt már? Nem olvastam vissza. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 nem szorul a bowden? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Lemostam az olajteknőt meg alatta a hosszmerevítőt, igy majd látom hogy csöpög-e még az olaj. Ha már kezembe volt a brigéciol adtam a váltóháznak is de csak fél flakonom volt nem sokra mentem vele. Nincs vmi hatékonyabb motormosó? Szerintem ez a motor még soha nem volt lemosva centi vastagon áll egyes helyeken a trutyi. Esetleg gőzborotva? Vagy hülyeség? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Lemostam az olajteknőt meg alatta a hosszmerevítőt, igy majd látom hogy csöpög-e még az olaj. Ha már kezembe volt a brigéciol adtam a váltóháznak is de csak fél flakonom volt nem sokra mentem vele. Nincs vmi hatékonyabb motormosó? Szerintem ez a motor még soha nem volt lemosva centi vastagon áll egyes helyeken a trutyi. Esetleg gőzborotva? Vagy hülyeség? :lol: Benzinkúton sterimob. :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október11, 2008 Megoszt Elküldve Október11, 2008 Lemostam az olajteknőt meg alatta a hosszmerevítőt, igy majd látom hogy csöpög-e még az olaj. Ha már kezembe volt a brigéciol adtam a váltóháznak is de csak fél flakonom volt nem sokra mentem vele. Nincs vmi hatékonyabb motormosó? Szerintem ez a motor még soha nem volt lemosva centi vastagon áll egyes helyeken a trutyi. Esetleg gőzborotva? Vagy hülyeség? :lol: Benzinkuton sterimoval le lehet nyomatni tisztára. Csak a gyújtás dolgaira vigyázz :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts