Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

ujjab problemam az hogy mikor megvettem az autot x14nz a hutovizem nagyon rozsdas volt es tobszor atmostam a rendszert h tisztuljon, ekozben mindig csap vizel toltotem fel mert par nap utan csereltem. Most mikor mar tiszta maradt a viz a rendszerben vettem fagyalot es azzal toltottem fel. Erre elkezd szivarogni a hutomnek az alja? Mig viz volt benne miert nem kezdett el szivarogni? Tegyek bele huto tomito folyadekot? Azert kerdem mert ugyhalotam az eltomiti a benti hutomet es nem lesz jo futes telen? Ha a benti hutot kikotom es athidalom a helyet es igy toltom fel csap vizel a rendszert es teszek bele huto tomitot, jarok vele par napig, mikor megalt a szivargas leengedem a vizet ,viszakotom a futest es feltoltom fagyaloval az jo otlet?

Megosztás:

ujjab problemam az hogy mikor megvettem az autot x14nz a hutovizem nagyon rozsdas volt es tobszor atmostam a rendszert h tisztuljon, ekozben mindig csap vizel toltotem fel mert par nap utan csereltem. Most mikor mar tiszta maradt a viz a rendszerben vettem fagyalot es azzal toltottem fel. Erre elkezd szivarogni a hutomnek az alja? Mig viz volt benne miert nem kezdett el szivarogni? Tegyek bele huto tomito folyadekot? Azert kerdem mert ugyhalotam az eltomiti a benti hutomet es nem lesz jo futes telen? Ha a benti hutot kikotom es athidalom a helyet es igy toltom fel csap vizel a rendszert es teszek bele huto tomitot, jarok vele par napig, mikor megalt a szivargas leengedem a vizet ,viszakotom a futest es feltoltom fagyaloval az jo otlet?

Ha tényleg csak éppen szivárog, akkor egy cseppet esetleg érdemes megpróbálni. Többet nem ajánlott.

Megosztás:

Én nem ajánlom azt a tömítőt. az életben nem lehet eltávolítani, és több kárt okoz, mint hasznot.

pl a vízpumpa tömszelencéjét is tömíti, így nem lesz kenése, hamarabb tönkremegy.

Egy csepp nem tömít el semmit max a pici lyukat. Egyébként tapasztalat alapján mondom hogy bevált, kárt nem okozott csak hasznot. Ennek ellenkezőjéről nehéz lenne meggyőznöd. :lol:

Megosztás:

erdeklodtem az elobb, uzletben vadi uj huto kb 18ezer, de szerintem az tuti nem gyari, ha valami utangyartot az is megteszi? Mert ha bontotatt veszek gyari opelt az mar min 10 eves, kb mint az enyem es szerintem rizikos. Szoval utangyartott jo lesz?

Megosztás:

erdeklodtem az elobb, uzletben vadi uj huto kb 18ezer, de szerintem az tuti nem gyari, ha valami utangyartot az is megteszi? Mert ha bontotatt veszek gyari opelt az mar min 10 eves, kb mint az enyem es szerintem rizikos. Szoval utangyartott jo lesz?

nem kell félni a bontott hűtőtől... szerintem jobb mint az új utángyári :lol:

ha esetleg az is eresztene, visszaviszed, és kapsz másikat. én még nem

kaptam rossz hűtőt bontóból, pedig már nem egyszer hoztam.

Megosztás:

Nemrég cserbenhagyott a gépezet.

1x délelőtt állt meg,utánna 1 órája kb középső sávban lámpánál. :lol:

Egyszerűen leállt és nem indult be,csak kb 20 perc mulva. Délelőtt visszacseréltem a gyertyákat a régire,de nem jött be.

Most fél órát indítgattam de semmi.

Bevontattuk az opelba . Persze ott beindult,gondolom kihűlt.

Majd hívnak,hogy mit találtak. :lol:

Megosztás:

Nekem kb 2 évvel ezelőtt lyukatt ki a hűtő, mert a ventillátor műanyag keretje mocorgott rajta és kikoptatta, javítani nem lehetett. Bontósat nem akartam venni, 8-10 ezerért, mert ki tudja mikor jön elő rajta hiba. Gyárit lehetett volna megrendelni németből kb 85 ezerért. Mondtam én annyit nem adok érte. Vettem bele utángyártottat ami nagyon frankó minőségű, szinte gyári. Jah az két éve 24 ezerbe került. És azóta semmi gond.

Szóval nyugodtan vehetsz hozzá utángyártottat. :lol:

Megosztás:

Egyszerűen leállt és nem indult be,csak kb 20 perc mulva. Délelőtt visszacseréltem a gyertyákat a régire,de nem jött be.

Hehe, üdv a klubban :lol: Én is így jártam ma is, meg tegnap is. Tegnap cseréltem benzinszűrőt, de nem jött be a jelek szerint. Gondoltam még a gyújtásmodulra, de akkor miért mondja a lambda, hogy szegény a keverék? Ez inkább benzinproblémának tűnik...

Nem lehet, hogy maga az ECU melegszik túl? :lol:

Ha meglesz a gond, majd írd ide, hátha nálam is az van.

Megosztás:

Hehe, üdv a klubban :lol: Én is így jártam ma is, meg tegnap is. Tegnap cseréltem benzinszűrőt, de nem jött be a jelek szerint. Gondoltam még a gyújtásmodulra, de akkor miért mondja a lambda, hogy szegény a keverék? Ez inkább benzinproblémának tűnik...

AC pumpa, relé?

Megosztás:

Majd jól kicseréltetik veled a fél autót... mondom, a rotor alatti elektronika lesz a ludas szerintem.

20 körül lehet venni kompletten azt az egységet. Persze előbb szét kéne szedni a másikat, látszani

szokott, ha az van ki.

Megosztás:

Majd jól kicseréltetik veled a fél autót... mondom, a rotor alatti elektronika lesz a ludas szerintem.

20 körül lehet venni kompletten azt az egységet. Persze előbb szét kéne szedni a másikat, látszani

szokott, ha az van ki.

Én is mondtam hogy az lesz a bűnös.

Esztergomba a rendőrség utcájába a Tóninál 8E a használt gyújtás elektronika.

Megosztás:

Én most ezért várok ac pumpára, végül is nem volt nagy ügy megtalálni a hibát. Lehuztam a benzincsővet asszony inditózott nem jött egy csepp se . Megbontottam a szürő elött is , ott se folyt. Levettem az ac pumpa csatiját egy 12v-os égő ráköt, inditózz, világitt, relé, kábelek jók. Nem maradt més mint a pumpa. Mondjuk nekem otthon történt, és volt időm agyalni , meg fórumozni :lol: , mert én is csak utólag vagyok ilyen okos ám!

Megosztás:

Egyszerűen leállt és nem indult be,csak kb 20 perc mulva.

Engem is ezzel szivatott :lol: . Vagyis le nem állt, csak nem indult be, volt hogy 1 órát próbálkoztam, aztán egyszercsak pöccre beindult :lol: . Gyújtásmodul.

20 körül lehet venni kompletten azt az egységet.

Nekem is az volt anno, 13000-be fájt csak :lol:.

Megosztás:

Villogtattam hibakódot is még délelőtt de semmi,csak 12-ket villogott.

Kábeleket is mértem.

Nálam inkább gyújtás gond lesz.

Én is mondtam hogy az lesz a bűnös.

Esztergomba a rendőrség utcájába a Tóninál 8E a használt gyújtás elektronika.

Oda ugrottam be vontatókötélért. :lol: A rendőrségnél állt meg mint a szög.

szokott, ha az van ki.

Remélem azért erre ők is rájönnek,nem kéne minden sz@rt kicserélni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.