loogan23 Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Az ablaktörlőn kívül van motor problémám is, mégpedig,hogy nagy sebességről nullára (vagy 10-20-30 km/h-ra) fékezéskor egyszerűen leáll. 90 km/h-->lakott terület-->körforgalom. Hidegen ,melegen is. Az utóbbi 2 hétben már 3-szor eljátszotta. Ez mitől lehet? köszi. ne menj lakott tertületen belül 90-et :) esetleg valami koszos szűrő?
zocsa Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 ne menj lakott tertületen belül 90-et :) esetleg valami koszos szűrő? Jah , nem úgy értettem :), beérek lakott területre,és egyből van egy körforgalom. Üzemanyag és levegő szűrő nemrég volt cserélve.
FPepe Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Az ablaktörlőn kívül van motor problémám is, mégpedig,hogy nagy sebességről nullára (vagy 10-20-30 km/h-ra) fékezéskor egyszerűen leáll. 90 km/h-->lakott terület-->körforgalom. Hidegen ,melegen is. Az utóbbi 2 hétben már 3-szor eljátszotta. Ez mitől lehet? köszi. Alapjárati motor tisztítás, vákuumcsövek ellenőrzése, fékrásegítő dob ellenőrzése :)
zocsa Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Igen, sejtettem,hogy alapjárati motort fog valaki mondani, csak éppen nem tudom ,hogy hol van és hogy néz ki. :) :)
FPepe Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Ő lenne az: Két Torx fejű (ha jól emléxem 20-as) csavar tartja. Kábelköteget lehúzod, csavarokat kitekered, kihúzod a helyéről, és óvatosan a kúpos részét meg a rugó alatt a tengelyt letisztogatod ecsettel benzinnel, brigéciollal, vagy féktisztítóval. De ne feszegesd semerre a tengelyt! Utána kipucolod a házát is, amennyire csak beleférsz (ronggyal pl.). .
FPepe Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 szépen néz ki :) Ilyet találtam hirtelen a neten :)
zocsa Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Ő lenne az: http://freez.unas.cz/phprs/phprs/gallery/1...k_volnobehu.jpg köszi, hétvégén nekiesek. Van valami,amire oda kell figyelni?
FPepe Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 köszi, hétvégén nekiesek. Van valami,amire oda kell figyelni? Csak amit leírtam. Ne erőltesd semerre a tengelyt az a lényeg, könnyű tönkretenni.
zocsa Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Csak amit leírtam. Ne erőltesd semerre a tengelyt az a lényeg, könnyű tönkretenni. Oké, köszi szépen.
opel16v Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 És ezzel együtt a folytószelepházat is érdemes megpucolni :)
zocsa Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 És ezzel együtt a folytószelepházat is érdemes megpucolni :) aham.. :) Akkor kérnék erről is egy leírást. :)
opel16v Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 aham.. :) Akkor kérnék erről is egy leírást. :) Az az, amin az alapjárati motor rajta van. Abban van a pillangószelep. Leveszed róla a levegőcsövet, injketort, aztán lehet is pucolni :)
zocsa Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Az az, amin az alapjárati motor rajta van. Abban van a pillangószelep. Leveszed róla a levegőcsövet, injketort, aztán lehet is pucolni :) rendben, köszi.
J0hnny Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Az az, amin az alapjárati motor rajta van. Abban van a pillangószelep. Leveszed róla a levegőcsövet, injketort, aztán lehet is pucolni :) Kezdem érteni Berlina Zoli miért vett bengás/karbis gépeihez UltraHangos tisztítót! :)
Stefan Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Én a légszűrőházat is leszedtem, amikor a múltkor csináltam a C14NZ-n, mert jobban hozzálehet férni az alapjáratihoz. Nekem voltak kis vákumcsövek is, azokra kellett még figyelni, de amúgy tényleg egyszerű. Csak le kell a csatit húzni és a két torx csavart kicsavarni (és rohadtul figyelni, hogy ne ejtsd le :) ). Amúgy kb. így néz ki oldalnézetből, szóval, ha ilyet találsz, már nagy baj nem lehet :)
Novy Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 miért van az hogy a gumikarikát senki se mondja???? arra is nagyon figyelj, mert nekem ugy leesett, alig találtam meg.
pjoc Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 miért van az hogy a gumikarikát senki se mondja???? arra is nagyon figyelj, mert nekem ugy leesett, alig találtam meg. Mert ennyi erővel a csavart is mondhatnák neki, mert az is le tud esni...
Novy Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Mert ennyi erővel a csavart is mondhatnák neki, mert az is le tud esni... de azt látja, és a gumikarikát meg nem. én is ugy jártam, mikor kipattant a helyéről az már szált is el a picsbe. szoval vigyázz a GUMIKARIKÁRA is :)
pjoc Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 de azt látja, és a gumikarikát meg nem. én is ugy jártam, mikor kipattant a helyéről az már szált is el a picsbe. szoval vigyázz a GUMIKARIKÁRA is :) Meg a CSAVARRA is :)
epk947 Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Most hallok először erről a problémáról. Nem tenne fel valaki egy képet erről? Korábban egyébként próbáltam kinyomozni, hogy milyen megfontolásból kerültek különböző számlapok az egyes Astrákba, de csak két dolgot sikerült (részlegesen) kiderítenem: 1. melyik felszereltségi szintekhez tartozott fordulatszámmérő, 2. az eredeti számlapbeosztás a 90-110-es volt. Íme egy kép! A sajátom számlapcsere előtt http://kepfeltoltes.hu/view/080131/RIMG050...ltoltes.hu_.jpg (Most sikerült megtalálnom a képet. :)
opelastras Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 (Most sikerült megtalálnom a képet. :) Köszönöm, eddig még nem láttam ilyet. És ez tényleg típushiba, ahogy írtátok, vagy csak egyes évjáratoknál fordult elő?
FPepe Elküldve Január31, 2008 Elküldve Január31, 2008 Íme egy kép! A sajátom számlapcsere előtt http://kepfeltoltes.hu/view/080131/RIMG050...ltoltes.hu_.jpg (Most sikerült megtalálnom a képet. :) Az enyém is ott a két számláló közötti részen kezd feljönni, de azért ennyire még nem. Viszont frankón megakasztja a mutatót :)
Tomzi Elküldve Február1, 2008 Elküldve Február1, 2008 Sziasztok! A segítségetekre van szükségem. Opel Astra F Caravan 1.6 16v Ecotec (X16XEL) gép tulajdonosa vagyok, és a minap vezérműszíj szakadásom volt 10 ezer Km után. A kérdésem: -Elképzelhető, hogy a szelepek nem hajoltak el? Vezérműszíjcsere és go? -Ha beleütött akkor mire számíthatok (alkatrész? ár?) Akinek volt már hasonló hogyan oldotta meg? A válaszokat előre is köszönöm!
Petya_1106 Elküldve Február1, 2008 Elküldve Február1, 2008 Sziasztok! Hőgombánál mindegy hogy mit kérek a boltban? Elég ha annyit mondok a boltosnak hogy C16NZ-hez kell? Vagy abból is van többféle?
Recommended Posts