FPepe Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 ha hazajön az oto megnézemmár :lol: Ha van multimlétered, egyszer üzemmeleg motornál (92fok) mérj rá lécci a hőgombára, mekkora ellenállást produkál. Rántsd le a vezetéket róla, és mérj egy ellenállást a testhez képest. Ha a tiétekben tényleg olyan a műszerfal, aminek a 90-es a második osztása, és pontosan mutat, akkor csak a hőgomba lehet másmilyen. Aztán lehet, hogy a termosztátod kicserélése után kiderül, hogy mégsem az a műszerfal való az autódba... :huh:
Novy Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 de ez való bele, mert nyáron ment a venti is és 90 körül indult.
takarp Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 Hali! C16NZ -> SE átalakításnál a fojtószelepház mennyiben különbözik egymástól (azon kívül, h nincs benne injektor)? Arra a szelvényére gondolok, amiben az alapjárati motor és a poti van, mert nemrég cseréltem gyári újra és jólenne ha az SE-re is rámenne! Mik azok a részek amiket át lehet menteni?
gergolabs Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 de ez való bele, mert nyáron ment a venti is és 90 körül indult. Annak 100 körül kéne beindulnia.
hening Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 Annak 100 körül kéne beindulnia. Úgybiza :huh: .
Tápiószecső Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 C16NZ -> SE átalakításnál a fojtószelepház mennyiben különbözik egymástól (azon kívül, h nincs benne injektor)? Arra a szelvényére gondolok, amiben az alapjárati motor és a poti van, mert nemrég cseréltem gyári újra és jólenne ha az SE-re is rámenne! Mik azok a részek amiket át lehet menteni? Teljesen. :huh: A hengerfejtől felfelé (logikailag) minden cserés. De az aláírásomban ott a link, ahol az alkatrészlista.
Novy Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 Annak 100 körül kéne beindulnia. akkor lehet 98 at néztem, de az a lényeg, hogy ez való bele, és nem az első csiknál van 90
Novy Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 pontosan 96nál :huh: az is lehet, sajnos nem tudom megsaccolni pontosan mivel nincs olyan beosztás :lol:
opel16v Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 az is lehet, sajnos nem tudom megsaccolni pontosan mivel nincs olyan beosztás :huh: kell egy jó BC bele, és nincs ilyen probléma... :lol:
hening Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 kell egy jó BC bele, és nincs ilyen probléma... :huh: Má" megin" a busines :lol: .
Novy Elküldve Január22, 2008 Elküldve Január22, 2008 ahhoz meg sok pénz, nekem legalábbis sok, csoroság van itt borsodban... nekem legalábbis..
Öki Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Sziasztok! Nekem lenne egy kis gondom nemrég vásárolt Astrámmal. Indításnál a motor pörgeti magát alapjáraton , kb 2000ig és vissza , oda-vissza jár. Mi lehet a probléma?
Novy Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Sziasztok! Nekem lenne egy kis gondom nemrég vásárolt Astrámmal. Indításnál a motor pörgeti magát alapjáraton , kb 2000ig és vissza , oda-vissza jár. Mi lehet a probléma? hát elképzelhető hogy alapjárati motor olvass vissza pár oldalt itt és megtaláloda teendőket, ha jol emlékszem kép is van!!! üdv
transamhun Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Sziasztok, az őrületbe kerget már a probléma: X16XEL motor, lassításkor, megálláskor, ha kinyomom a kuplungot leáll a kocsi, de csak akkor, ha előtte kis gázzal, kifejezetten finoman mentem. Érdekes módon ha kicsit is nyomom neki, akkor nincs ez a probléma. Ötlet?
hening Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Sziasztok, az őrületbe kerget már a probléma: X16XEL motor, lassításkor, megálláskor, ha kinyomom a kuplungot leáll a kocsi, de csak akkor, ha előtte kis gázzal, kifejezetten finoman mentem. Érdekes módon ha kicsit is nyomom neki, akkor nincs ez a probléma. Ötlet? Írjátok már oda, hogy mi a motorkód, úgy biztosan könnyebb segíteni. A motorkód a motorszám első 5, esetleg 6 karaktere.
transamhun Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Írjátok már oda, hogy mi a motorkód, úgy biztosan könnyebb segíteni. A motorkód a motorszám első 5, esetleg 6 karaktere. de hát odaírtam...
hening Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 de hát odaírtam... Bocsi egy előző hozzászólónak szántam :huh: .
FPepe Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Sziasztok, az őrületbe kerget már a probléma: X16XEL motor, lassításkor, megálláskor, ha kinyomom a kuplungot leáll a kocsi, de csak akkor, ha előtte kis gázzal, kifejezetten finoman mentem. Érdekes módon ha kicsit is nyomom neki, akkor nincs ez a probléma. Ötlet? Így elsőre alapjárati motor hibára gyanakodnék, próbáltad tisztogatni?
opel16v Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Sziasztok, az őrületbe kerget már a probléma: X16XEL motor, lassításkor, megálláskor, ha kinyomom a kuplungot leáll a kocsi, de csak akkor, ha előtte kis gázzal, kifejezetten finoman mentem. Érdekes módon ha kicsit is nyomom neki, akkor nincs ez a probléma. Ötlet? AGR szelep vagy alapjárati motor esélyes. Sárga lámpa nem szokott néha világítani a műszerfalon?
opel16v Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Sziasztok! Nekem lenne egy kis gondom nemrég vásárolt Astrámmal. Indításnál a motor pörgeti magát alapjáraton , kb 2000ig és vissza , oda-vissza jár. Mi lehet a probléma? alapjárati motor, vagy fals levegő a vákumrendszerben. illetve ha csak melegen csinálja, akkor lehet a lambdaszonda kezdődő halála is.
transamhun Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 alapjárati motor, vagy fals levegő a vákumrendszerben. illetve ha csak melegen csinálja, akkor lehet a lambdaszonda kezdődő halála is. -check lámpa nem villan fel sosem (gyújtáson ég) -alapjárati motort kipucoltuk, belepróbáltunk egy másikat, tökéletesen ugyanaz a jelenség -hidegen jó, bemelegedve van csak a leállás -lamdaszonda hiba nem villantaná a check lámpát?
opel16v Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 -lamdaszonda hiba nem villantaná a check lámpát? nem mindig. agr még esélyes. zárjátok le egy lemezzel, nézzétek meg úgy is megvan-e a jelenség :huh:
transamhun Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 nem mindig. agr még esélyes. zárjátok le egy lemezzel, nézzétek meg úgy is megvan-e a jelenség :huh: az AGR az, ami az alapjárati motor mellett an hátul, hengeres alu színű?
Xray Elküldve Január23, 2008 Elküldve Január23, 2008 Sziasztok! Bementem ma az autósboltba és aztmondtam hogy a C20XE motorhoz kérném a gyári gyertya szettet.... Ezt kaptam : Gyertya Nemláttam most milyen lehet benne mert 1 hónapja vettem az autót és a volt tulaj mondta,hogy esedékes lessz a csere de ősem emlékszik már hogy mit is tett bele.. végül is a kérdésem lehet e ez a gyári gyertya?? :huh: Köszönöm!
Recommended Posts