Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

ha hazajön az oto megnézemmár :lol:

Ha van multimlétered, egyszer üzemmeleg motornál (92fok) mérj rá lécci a hőgombára, mekkora ellenállást produkál. Rántsd le a vezetéket róla, és mérj egy ellenállást a testhez képest. Ha a tiétekben tényleg olyan a műszerfal, aminek a 90-es a második osztása, és pontosan mutat, akkor csak a hőgomba lehet másmilyen.

Aztán lehet, hogy a termosztátod kicserélése után kiderül, hogy mégsem az a műszerfal való az autódba... :huh:

Megosztás:

Hali!

C16NZ -> SE átalakításnál a fojtószelepház mennyiben különbözik egymástól (azon kívül, h nincs benne injektor)? Arra a szelvényére gondolok, amiben az alapjárati motor és a poti van, mert nemrég cseréltem gyári újra és jólenne ha az SE-re is rámenne!

Mik azok a részek amiket át lehet menteni?

Megosztás:

C16NZ -> SE átalakításnál a fojtószelepház mennyiben különbözik egymástól (azon kívül, h nincs benne injektor)? Arra a szelvényére gondolok, amiben az alapjárati motor és a poti van, mert nemrég cseréltem gyári újra és jólenne ha az SE-re is rámenne!

Mik azok a részek amiket át lehet menteni?

Teljesen. :huh:

A hengerfejtől felfelé (logikailag) minden cserés. De az aláírásomban ott a link, ahol az alkatrészlista.

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem lenne egy kis gondom nemrég vásárolt Astrámmal. Indításnál a motor pörgeti magát alapjáraton , kb 2000ig és vissza , oda-vissza jár. Mi lehet a probléma?

hát elképzelhető hogy alapjárati motor

olvass vissza pár oldalt itt és megtaláloda teendőket, ha jol emlékszem kép is van!!!

üdv

Megosztás:

Sziasztok,

az őrületbe kerget már a probléma:

X16XEL motor, lassításkor, megálláskor, ha kinyomom a kuplungot leáll a kocsi, de csak akkor, ha előtte kis gázzal, kifejezetten finoman mentem. Érdekes módon ha kicsit is nyomom neki, akkor nincs ez a probléma.

Ötlet?

Írjátok már oda, hogy mi a motorkód, úgy biztosan könnyebb segíteni. A motorkód a motorszám első 5, esetleg 6 karaktere.

Megosztás:

Sziasztok,

X16XEL motor, lassításkor, megálláskor, ha kinyomom a kuplungot leáll a kocsi, de csak akkor, ha előtte kis gázzal, kifejezetten finoman mentem. Érdekes módon ha kicsit is nyomom neki, akkor nincs ez a probléma.

Ötlet?

Így elsőre alapjárati motor hibára gyanakodnék, próbáltad tisztogatni?

Megosztás:

Sziasztok,

Ötlet?

AGR szelep vagy alapjárati motor esélyes.

Sárga lámpa nem szokott néha világítani a műszerfalon?

Megosztás:

Sziasztok!

Nekem lenne egy kis gondom nemrég vásárolt Astrámmal. Indításnál a motor pörgeti magát alapjáraton , kb 2000ig és vissza , oda-vissza jár. Mi lehet a probléma?

alapjárati motor, vagy fals levegő a vákumrendszerben.

illetve ha csak melegen csinálja, akkor lehet a lambdaszonda kezdődő halála is.

Megosztás:

alapjárati motor, vagy fals levegő a vákumrendszerben.

illetve ha csak melegen csinálja, akkor lehet a lambdaszonda kezdődő halála is.

-check lámpa nem villan fel sosem (gyújtáson ég)

-alapjárati motort kipucoltuk, belepróbáltunk egy másikat, tökéletesen ugyanaz a jelenség

-hidegen jó, bemelegedve van csak a leállás

-lamdaszonda hiba nem villantaná a check lámpát?

Megosztás:

Sziasztok!

Bementem ma az autósboltba és aztmondtam hogy a C20XE motorhoz kérném a gyári gyertya szettet.... Ezt kaptam :

Gyertya

Nemláttam most milyen lehet benne mert 1 hónapja vettem az autót és a volt tulaj mondta,hogy esedékes lessz a csere de ősem emlékszik már hogy mit is tett bele.. végül is a kérdésem lehet e ez a gyári gyertya?? :huh:

Köszönöm!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.