opel16v Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 az 20ne hez oylan drága a hidrotőke?? nekem oylan 1500 Ft ot mondtak(tál) darabjára. azért vannak különbségek.... csakhogy a kartársnak 20xe-je van :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 én is azt irtam (utólag) :huh: XE NE kötz olyan nagy a különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 én is azt irtam (utólag) :huh: XE NE kötz olyan nagy a különbség. igen, teljesen más a hidrotőke Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 igen, teljesen más a hidrotőke értem akkor. cartársnak ez roppant szomorú hir lehet.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Sziasztok! Ma kétnapi állás után beindítottam a kocsit bevásárláshoz. Egy:Nehezebben indult. Na jó ezt betudom a hidegnek. Kettő:Amikor beindult kb. mint egy dízelautó.Azt hittem nincs olaj vagy jobb esetben valami dízel pufog mellettem.El kellett telnie min. 4-5 percnek, mire úgy gondoltam talán most már elindulhatok és nem ártok sokat a motornak.Ám még ilyenkor is gyorsításkor úgy szólt a gépsas, mintha minden egyes dugattyú a földet ütné maga alatt. Ötletek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 hidegben nekem is erősebb a zaj, de azért nem annyira. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Sziasztok! Ma kétnapi állás után beindítottam a kocsit bevásárláshoz. Egy:Nehezebben indult. Na jó ezt betudom a hidegnek. Kettő:Amikor beindult kb. mint egy dízelautó.Azt hittem nincs olaj vagy jobb esetben valami dízel pufog mellettem.El kellett telnie min. 4-5 percnek, mire úgy gondoltam talán most már elindulhatok és nem ártok sokat a motornak.Ám még ilyenkor is gyorsításkor úgy szólt a gépsas, mintha minden egyes dugattyú a földet ütné maga alatt. Ötletek? Nekem hidrotőkénak tűnik elsőre. Amikor bemelegedett akkor is hallottad? Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Nekem hidrotőkénak tűnik elsőre. Amikor bemelegedett akkor is hallottad? Az a szép, hogy új hidrotőkék vannak benne. Meg új a mocibelső. Szelepszár szimeringek,szeleprugók, szelepcsiszolás, új hidrotőkék és mindez két hónapos. Korábban említettem, hogy elszállt az olajszivattyú az előbb említettek kicserélése után 2 héttel. Az akkori olajnyomás-hiány miatt kophatott a vezérműtengely. Ezt írtátok. De miért csak hidegen kopog az autó? Esetleg főtengelyen valami?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Az a szép, hogy új hidrotőkék vannak benne. Meg új a mocibelső. Szelepszár szimeringek,szeleprugók, szelepcsiszolás, új hidrotőkék és mindez két hónapos. Korábban említettem, hogy elszállt az olajszivattyú az előbb említettek kicserélése után 2 héttel. Az akkori olajnyomás-hiány miatt kophatott a vezérműtengely. Ezt írtátok. De miért csak hidegen kopog az autó? Esetleg főtengelyen valami?? Az melegen is csattogna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Az a szép, hogy új hidrotőkék vannak benne. Meg új a mocibelső. Szelepszár szimeringek,szeleprugók, szelepcsiszolás, új hidrotőkék és mindez két hónapos. Korábban említettem, hogy elszállt az olajszivattyú az előbb említettek kicserélése után 2 héttel. Az akkori olajnyomás-hiány miatt kophatott a vezérműtengely. Ezt írtátok. De miért csak hidegen kopog az autó? Esetleg főtengelyen valami?? Hosszabb állás után simán kopoghat, mert az olajnak fel kell érnie. Bár nekem 5 nap után se szokott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Délelőtt megtörtént a termosztátcsere az autóban.:-) és csoda történt.:-) A vízhőmérsékletmérő mutatója elhagyja a kék mezőt.:-) Beáll, kb. 88 fokra. (Mondjuk annyi a termosztát is névlegesen) Pécsi -7 fokban simán eléri az üzemi hőmérsékletet :lol: :D :D Érdekes módon a régi termosztát nem volt nyitva kiszereléskor, lehet már alacsony hőmérsékleten nyitott. És nem hasonlít a gyárira. :huh: Ugye mondtam, hogy jót tesz a termosztát csere! Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Hosszabb állás után simán kopoghat, mert az olajnak fel kell érnie. Bár nekem 5 nap után se szokott. És akkor ez azt jelenti, hogy minden hideg indításnál milliméterről milliméterre kopik a vezérműtengely? :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 És akkor ez azt jelenti, hogy minden hideg indításnál milliméterről milliméterre kopik a vezérműtengely? :huh: mm ről azért szo nicns, mert 3 indítás után nem lenne a vez tengből semmi, ami csúszó surlódásra lett képezve, tehát az edzett kemény része. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 És akkor ez azt jelenti, hogy minden hideg indításnál milliméterről milliméterre kopik a vezérműtengely? :huh: azért ennyire nem vészes a dolog, de jól látod, hidegindításkor bezony sokat rövidül a motor élete. minél többször használod tehát rövidtávra, annál előbb lesz esélyes a motorgenerál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Infó kééne Cartársak! 1.4 16V-s levegő szűrő ház szerintetek mennyibe kerül? Bontóba 8,5eFt-ot akarnak lehúzni rólaam :huh: mekoora aaz? 1.4, 1.6, 1.8-casnak ugyanakkora a méretee?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Infó kééne Cartársak! 1.4 16V-s levegő szűrő ház szerintetek mennyibe kerül? Bontóba 8,5eFt-ot akarnak lehúzni rólaam :huh: mekoora aaz? 1.4, 1.6, 1.8-casnak ugyanakkora a méretee?? Szerintem magáért a müanyag házért sok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Szerintem magáért a müanyag házért sok. Nekem is úgy tűnik !! :huh: Új árat hol tudnák nézni ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Nekem is úgy tűnik !! :huh: Új árat hol tudnák nézni ? Arra inkább ne legyél kíváncsi :lol: Keress tovább... pl ide is beírhatod a keres-kínál topicba Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 két napja mikor reggel beindítom a kocsit és kinyomoma kuplungot visít. ez tart kb 20 mp ig aztán nem hallom többet, csak ha lehül a kocsi egy jopár órás állás után ez mi lehet??? lecsapódik valami pára a kinyomóra és az megfagy, és az visít?? vagy mi? ha gázt adok, akkor gyorsabban hallom. ha felengedem a kuplungot nem hallom Kinyomócsapágy halódik szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 két napja mikor reggel beindítom a kocsit és kinyomoma kuplungot visít. ez tart kb 20 mp ig aztán nem hallom többet, csak ha lehül a kocsi egy jopár órás állás után ez mi lehet??? lecsapódik valami pára a kinyomóra és az megfagy, és az visít?? vagy mi? ha gázt adok, akkor gyorsabban hallom. ha felengedem a kuplungot nem hallom mennyit futott? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 70 ezer lesz benne, szoval nem kéne neki elhalálozni már... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 Infó kééne Cartársak! 1.4 16V-s levegő szűrő ház szerintetek mennyibe kerül? Bontóba 8,5eFt-ot akarnak lehúzni rólaam :huh: mekoora aaz? 1.4, 1.6, 1.8-casnak ugyanakkora a méretee?? nem egyezik amérete valaki nemrég mondta hogy az 1.6 os is más már. csak nem a direktet akarod kitenni ? :lol: vatera.hu ott sok bontott astra van, és ilyen műanyagokat olcson adnak többnyire Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 1.4-1.6 16v biztos ugyanaz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Balfék Elküldve Január5, 2008 Megoszt Elküldve Január5, 2008 nem egyezik amérete valaki nemrég mondta hogy az 1.6 os is más már. csak nem a direktet akarod kitenni ? :D Háát eljátszottam a gondolattal, hogy visszateszem a házat, de most jelenleg ennek akadálya van, mégpedig a ház hiánya :huh: Kikerült a szeméttelepree az engedélyem nélkül az ősök jóvoltából :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Január6, 2008 Megoszt Elküldve Január6, 2008 az elég nagy hiba... néz szét vaterán ott lehet olcson hozzájutsz, nekem pl egyközépkonzol a felső rész üresen 1500Ft volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts