Atommanó Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 Ja azt elfelejtettem, hogy már cserélve van az összes gyertyakábel, gyertya, injektorsor, alapjárati moci 2 hónapja volt átmosva, vizhőfokjeladó, termosztát.... Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 Anti! Pedig ez nagyon alapjárati mocinak tűnik... Lambda téma: szkóppal lehet rámérni, 0-1V tartományban mocorog a jel, és meg kell nézni a jelváltás meredekségét. Erre meg van adva egy határérték, hogy mennyi időn belül kell váltania értéket, azt az illető ember tudni fogja, aki méri. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 Vagy még lehet folytószelep-lógás is... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 Vagy még lehet folytószelep-lógás is... Az milyen is pontosan??? Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 Észrevétlenül meglógott a folytószeleped... :) Pojént félretéve, kikophatott a tengelye, és a lógása miatt nem zár rendesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 Észrevétlenül meglógott a folytószeleped... :) Pojént félretéve, kikophatott a tengelye, és a lógása miatt nem zár rendesen. És mi ilyenkor a teendő... :roll: Tudod Gabi én még csak szárnypróbálgatok... :oops: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 Ha legközelebb a Patyinál jársz, nézesd meg vele, Ő hamar megmondja, ha baja van. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 Januárban asszem oda is költözhetek hozzá... Szegéynyt állandóan a baromságaimmal nyaggatom... Bár látszólag nincs ellenére a dolog... :roll: Szerintem... Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 Amíg fizetsz érte... :D Patyi László, autószerelő mester és pszicológus :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zorro_16V Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 Igen, a lambdára nekem is azt mondta Gábor, hogy lassan reagál, vagy ilyesmi. Mivel volt egy hűtőcső repedésem, amit cserélni kell, ezen alkalomból berak egy új szondát, oszt meglátjuk. :roll: Én is gondoltam folytószelepház problémára, most épp egy bontottal járok, de az eredmény nem változott azon kívül, hogy erősebb lehet a visszahúzó rugója, mert jobban kell a gázpedált nyomni. Még az is utalhat a lambdára, hogy hidegen mintha nem csinálná...csak ahogy már melegszik, de utána folyamatosan. Úgy tudom, a lamda csak a saját üzemi hőfokra melegedése után szól bele a dúsításba, addig nem. Hátha ez lenne. 8) Már alapjárati mocit is próbáltam, nem történt változás. Ha valakinek kell próbára, most van nálam egy alapjárati moci és folytószelepház is, szóljon! Tiszta ciki, benne van vagy fél gurigában a motor mindenestől és a barátnőm rügtön kiszúrja, hogy az alapjárat miért szaggat? :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve December12, 2004 Megoszt Elküldve December12, 2004 :twisted: háát van ez ííígy.. :? Nekem mondjuk számgépen néztük, elég szépen gyorsan változott a fesz. És nekem meg kicsit torpan is néha...elsösorban alacsonyabb fordulatokon.. 2-3ezerig.. utána nincs gáz... Nah mindegy.. majd meglátjuk mi van vele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve December15, 2004 Megoszt Elküldve December15, 2004 És az mitől lehet, hogy terhelés változáskor kidobja 3asból? teszem azt a szitu. megyek.. gyorsítok egy nagyobbat.. nem full. csak azért nyomom neki.. 2......brrrr.. :roll: 3.ik.. nyomom.. aztán elveszem a gázt, adnék egy kis gázt, és felpörög mint állat...mondom mi van.. ehh.. váltókar középpen. Azaz üresbe.. ezt már nem elösször játszotta el :) Lehet szar kuplungbeállitás.. esetleg maga a kuplung? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve December16, 2004 Megoszt Elküldve December16, 2004 És az mitől lehet, hogy terhelés változáskor kidobja 3asból? teszem azt a szitu. megyek.. gyorsítok egy nagyobbat.. nem full. csak azért nyomom neki.. 2......brrrr.. :roll: 3.ik.. nyomom.. aztán elveszem a gázt, adnék egy kis gázt, és felpörög mint állat...mondom mi van.. ehh.. váltókar középpen. Azaz üresbe.. ezt már nem elösször játszotta el :) Lehet szar kuplungbeállitás.. esetleg maga a kuplung? Én szinkrongyűrű kopásra gyanakodnék, mert már találkoztam ilyennel. Szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Qpack Elküldve December16, 2004 Megoszt Elküldve December16, 2004 És az mitől lehet, hogy terhelés változáskor kidobja 3asból? teszem azt a szitu. megyek.. gyorsítok egy nagyobbat.. nem full. csak azért nyomom neki.. 2......brrrr.. :roll: 3.ik.. nyomom.. aztán elveszem a gázt, adnék egy kis gázt, és felpörög mint állat...mondom mi van.. ehh.. váltókar középpen. Azaz üresbe.. ezt már nem elösször játszotta el :) Lehet szar kuplungbeállitás.. esetleg maga a kuplung? Sajnos ez váltó gond...lehet, hogy egy kis beállítással orvosolható, de Warwolf kollega vélemyényét osztom inkább...sajnos szinkrongyűrű kopás/csere lesz....elvileg mennyi van a gépben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December16, 2004 Megoszt Elküldve December16, 2004 Laci! Az tuti hogy már kicsit kopottabb az 1,2,3 fokozat szinkrongyűrűje, mint újkorában, ezért jobban kell kicsit figyelni váltásnál. Szerintem próbáld ki, ha okosan váltasz, kidobja-e. :) Ha brutális a jelenség, még az is lehetséges, hogy a váltóbak és a motorbak el van gyengülve, és nagyot mozdul a motor+váltó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve December16, 2004 Megoszt Elküldve December16, 2004 Annyira nem brutális.. tegnap pl. a 600kmer alatt egyszer se csinálta... Bakok.. lehet.. mert amikor gázt adok, szinte érzem a váltokaron ahogy a motor mozog.. majd kideritem... Dehát ###### is vok.. már rég ki kellett volna cserélnem a kuplung bowdent.. asszem megkapja karácsonyra... Laci4 a váltógyilkos :twisted: :oops: 8) Anno az OFF xr3i-ben is megöltem...ON nah jóóó.. arról nem én tehettem :) :) 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
fehérgsi Elküldve December17, 2004 Megoszt Elküldve December17, 2004 Annyira nem brutális.. tegnap pl. a 600kmer alatt egyszer se csinálta... Bakok.. lehet.. mert amikor gázt adok, szinte érzem a váltokaron ahogy a motor mozog.. majd kideritem... Dehát férfi nemiszerv is vok.. már rég ki kellett volna cserélnem a kuplung bowdent.. asszem megkapja karácsonyra... Laci4 a váltógyilkos :twisted: :oops: 8) Anno az OFF xr3i-ben is megöltem...ON nah jóóó.. arról nem én tehettem :) :D 8) Nekem is igy kezde :) és végül váltócsere :x :shock: :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve December17, 2004 Megoszt Elküldve December17, 2004 ehhh.. ne idegesiiiiiiits :evil: :? háát.. szép lenne.. pláne a jó kis F18+ os váltómnál.. :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve December19, 2004 Megoszt Elküldve December19, 2004 Nagy az én dilemmám :) :banghead: kapott új gyertyákat, sőt 19 liter 95-ösre 33 liter 98-ast tankoltam de továbbra is csilingel a kicsikém... Azon agyalok, hogy van-e értelme mérni a kopogásérzékelő jelét: pl. így vagy oszcilloszkóppal... ugyanis nyilván valamennyire még működik, mivel az ECU még nem jelzi, hogy a jel amit küld a tartományon kívül esne... szal én is látnám, hogy valamit "hall", de félek, hogy az nem mondana semmit. Nincs nyoma korróziónak a környékén, szóval azt sem hinném, hogy csatlakozás rossz. Egy Tech2-vel, vagy valamivel lehet nézni menet közben azt, hogy az ECU vesz-e vissza az előgyújtási szögből ??? mert így akkor kiderülne, hogy jó-e vagy sem. Megkérdeztem a Csergőt: 13 a gyári (kedvezménnyel meg még annyi se) szal nem is vészes, csak vaktában mégsem biztos, hogy szeretném cserélni... Szerintetek mekkora esély van rá, hogy más okozza a problémát ?? másképpen: bevállaljam csak így "simán" a cserét ??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December19, 2004 Megoszt Elküldve December19, 2004 Knight! Nincs elrejtve egy Babetta motor az autódban? :) Ha kell kölcsön egy jó kopogásérzékelő, és kimész érte Tinnyére, ott van egy Nekem. :) Üdv: Gábor Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve December19, 2004 Megoszt Elküldve December19, 2004 Knight! Nincs elrejtve egy Babetta motor az autódban? :) Ha kell kölcsön egy jó kopogásérzékelő, és kimész érte Tinnyére, ott van egy Nekem. :P Üdv: Gábor thx, asszem akkor kihagyom :D én meg attól félek, hogy karácsonykor nem fogom megtalálni a kis csengőt ami a fára kéne... :D na de komolyara fordítva :) : az előgyújtási szög változását tudja mutatni a tech ? valami érdemi infót várhatok tőle ? az a baj én még sosem láttam, így nem tudom, hogy mit tud a hibakódok kiolvasásán túl... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December19, 2004 Megoszt Elküldve December19, 2004 Szerintem tudja nézni, de még akkor is honnan tudod, hogy mikor mennyinek kell lennie? Mert a szerelők nem hinném hogy tudják... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve December19, 2004 Megoszt Elküldve December19, 2004 Szerintem tudja nézni, de még akkor is honnan tudod, hogy mikor mennyinek kell lennie? Mert a szerelők nem hinném hogy tudják... :) há mármint jár a motor alapjáraton valamennyit... elkezd csilingelni és a kérdés, hogy vesz-e vissza belőle... szal, hogy visszaveszi-e ameddig csak tudja... (bár azt tényleg tudni kéne, hogy mennyi az az "ameddig csak tudja")... Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve December19, 2004 Megoszt Elküldve December19, 2004 Ha túl sokat agyalok ezen az egészen a végén még meghülyülök... néha már akkor is beképzelem hogy hallom csilingelni, amikor nem is... Döntöttem: lesz@rom, hogy netán más is okozhatja kedden úgyis megyek Pestre: kap a kocsi is karácsonyi ajándékot :D remélem majd értékeli :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve December19, 2004 Megoszt Elküldve December19, 2004 Kezet fog6sz Laci4el, az 1ik nap ő is mutatta nekem a hót csendes 96os géjesijét, hogy Hallod? most hallni.... :) :) :D és a gépe 1ben van semmi hangja :D tutti kapok még ezért :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts