hening Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 és a vízet hoigy kell visszatölteni?? hol kell légteleniteni stb?? A vizet a tágulási tartályba öntöd. Légteleníteni meg a motor hőfokjelző kicsavarásával lehet. Olvass visszább. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Nem kell légteleníteni. Rá kell csak tölteni, miután egyszer már nyitott a termosztát. Jó ötlet a levegő hőmérő (IAT) is, esetleg még a MAP szenzor is lehet hibás, de az kicsi esélyes. Továbbá lehetne a lambda is, meg az AGR szelep is, de azokat jelezné a sárga lámpa, és hibakód. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 A vizet a tágulási tartályba öntöd. Légteleníteni meg a motor hőfokjelző kicsvarásával lehet. Olvass visszább. X16XEL-nél nem kell légteleníteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 én c14nz nél is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 X16XEL És képet hogy tudok berakni, hogy megjelenjen a hozzászólásoknál ? :( Már próbáltam, de az csak a profilomban jelenített meg képet. Kicsit offos, bocs : ) Off Az avatar feltöltése opcióval lehet On Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 én c14nz nél is? Én arra írtam. Az X16XEL-nél nem tudom, biztos Gabinak van igaza. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Nem kell légteleníteni. Rá kell csak tölteni, miután egyszer már nyitott a termosztát. Jó ötlet a levegő hőmérő (IAT) is, esetleg még a MAP szenzor is lehet hibás, de az kicsi esélyes. Továbbá lehetne a lambda is, meg az AGR szelep is, de azokat jelezné a sárga lámpa, és hibakód. a levegő-hőmérő a külső levegőt méri, vagy a beszívottét ? tehát akkor régi jeladó kiteker, új visszateker, víz ráönt a tágulási tartályba. és mi ami dzsuvás volt ? ez a jeladó zsír új, ami a képen volt :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 ja jo oké értem akkor az nem bonyolult:) am nekem nem firssiti most az avatar képet:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 a levegő-hőmérő a külső levegőt méri, vagy a beszívottét ? ez az esetek 99%-ban ugyanaz :( Egyébként a légszűrőház után van, az is kétvezetékes kis szonda, gumikupakban. c14nz esetében úgy hallottam kell légteleníteni is, de tapasztalatom nincs vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 kilép belép és frissiti is:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 ez az esetek 99%-ban ugyanaz :( Egyébként a légszűrőház után van, az is kétvezetékes kis szonda, gumikupakban. c14nz esetében úgy hallottam kell légteleníteni is, de tapasztalatom nincs vele. jó, bocs :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 ez az esetek 99%-ban ugyanaz :( Egyébként a légszűrőház után van, az is kétvezetékes kis szonda, gumikupakban. c14nz esetében úgy hallottam kell légteleníteni is, de tapasztalatom nincs vele. Sokan úgy vannak vele, hogy nem kell. Én azonban inkább nem várom meg, amíg kinyit a termosztát, mert addig a HF. bizonyos részein nincs hűtés. Úgy csinálom, ahogy a könyv írja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 ja hogy az le van irva?? akkor elolvasom majd:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 ja hogy az le van irva?? akkor elolvasom majd:D Tehát akkor gyorsan összegezve, mert sok megoldást hallottunk :( Jeladó megkeres, kiteker, új visszateker, víz pótol. X16XEL típusról beszélek, légteleníteni nem kell. Ezzel a módszerrel a hengerfej nem maradhat hűtés nélkül, nem marad levegős a rendszer. miért is nem kell amúgy légteleníteni ? üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 miért is nem kell amúgy légteleníteni ? Valószínű mert kidolgozza a levegőt a tágulásiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Valószínű mert kidolgozza a levegőt a tágulásiba. Miután kinyitott a termosztát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Miután kinyitott a termosztát. De akkor is, ha termosztát kinyitás előtt öntöm fel vízzel ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 De akkor is, ha termosztát kinyitás előtt öntöm fel vízzel ? Én nem értem mi a probléma. Nem a szenzort akarod kicserélni? Ha kicsavarod, akkor a víz kijön és nem a levegő megy be. (persze nem árthat letekerni a kupakot előtte) Attól meg ha véletlen bemegy két buborék nem fog kettétörni az blokk. Amennyi kifolyt annyit utána kell tölteni és kész. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Én nem értem mi a probléma. Nem a szenzort akarod kicserélni? Ha kicsavarod, akkor a víz kijön és nem a levegő megy be. (persze nem árthat letekerni a kupakot előtte) Attól meg ha véletlen bemegy két buborék nem fog kettétörni az blokk. Amennyi kifolyt annyit utána kell tölteni és kész. jovanna, nem csináltam még ilyen cserét :( amúgy ha víz kijön, levegő is megy bele szerintem ( gondolj csak egy kólásflakonra ) kiegyenlítő sapkát akkor le ? üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Nem is!A kifolyt víz helyén vákum marad! :( :cry: :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 amúgy ha víz kijön, levegő is megy bele szerintem ( gondolj csak egy kólásflakonra ) Kólásflakonnak nincs kiegyenlítője. :( Ha a másik végét megnyitod ott tud bemenni a levegő, az alacsonyabb ponton meg csak kifolyik. Lyukaszd ki a kólásflakont és csavard le a tetejét, majd néz meg alul megy-e be levegő. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Ha csak hőgombát cserélsz, akkor nem kell különösebben légteleníteni. Azt csak akkor kell, ha valami miatt le volt engedve a rendszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Mint mondtam, X16XEL mocinál nem kell légteleníteni, még ha újra is van töltve a rencer. :( Nemtom mit kell ezen ennyit agyalni :P Én meg már vagy 20szor töltöttem fel az astrát, és igazából pótolni sem kellett soha a vizet termosznyitás után sem, annyira jól feltölthető levegő bent maradása nélkül is :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 és mi lesz a vákummal?:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts