Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

gsi.tamás

Recommended Posts

Sztem hidró sokaknak kellene :wink: :) De korán melózol Petya... hajtás van? vagy csak kivetett az ágy? :D

Nekem is lesz vmi.. egyre sürübben kezd a kis sárga pilács pár másodpercre felvillanni.. a fene a pofáját :evil:

biztos a katalizator szarakszik és nem tesz jot a lambdaszoondának

tessék ki venni a kat ot és nem fog a sárga pilács felvillanni !!

legtöbször ezért szokot fel fel villanni

haveromnak is ki lett szedve és azota semmi

Megosztás:

Joker!

Motorhőjeladóra gyanakodnék első körben, otthon is tudod ellenőrizni:

termosztátnál a kétvezetékes jeladóról lehúzod a csatit, és ellenállásméréssel

kb. 2-3Kohm-ot kell mérned reggeli hidegben indítás előtt.

Hőmérséklet emelkedésére növekszik vagy csökken az ohmikus ellenállás? Minap kiváncsiságból megnéztem napközben 5.5Kohm-volt kb. 11c foknál.Ez jó vagy már cserés a jeladó?

Megosztás:

yahh ebay röl jut eszembe  

sikerült 2 licitet megnyernem  

erre a lámpára ha kell valakinek  

az 1ik pár akkor jeletkezzen

ugyan ilyen csak fekete a krom belsö helyett

http://www.fk-automotive.de/data01/de/news...tra_f/img01.jpg

http://www.fk-automotive.de/data01/de/news...tra_f/img03.jpg

226euro lett az ára +posta kóltség +az utalás költsége

Ez igazán örvendetes tény, de megkérek mindekit, hogy a Sonique-nak szánt válaszokat az "Egyéb csevegés"-ben ejtsék meg, hiszen ott is szerepel egy majdnem ilyen hozzászólás. Köszii

Megosztás:

Az a sok az kb 11l!+a frdulatszám nem esik vissza rögtön,mikor felengedem a gázt,lehet ez is közrejátszik a nagy fogyasztásban.?

UI.:köszi a választ!

Az én 1.6 16V -m kb. 10,5l -t eszik városban 100 -on. Gyakori hidegindításokkal, rövid távokkal. Pedig kíméletesen hajtom, max 3-3500 -ig húzatom ki. Sárga lámpa nem világít, lambda-szonda, katalizátor szintén rendben. Ennyi.

(Gépkönyv szerint 1.6 16V városi fogyasztása kisebb, mint az 1.4 16V -é.)

Megosztás:

Az én 1.6 16V -m kb. 10,5l -t eszik városban 100 -on. Gyakori hidegindításokkal, rövid távokkal. Pedig kíméletesen hajtom, max 3-3500 -ig húzatom ki. Sárga lámpa nem világít, lambda-szonda, katalizátor szintén rendben. Ennyi.

(Gépkönyv szerint 1.6 16V városi fogyasztása kisebb, mint az 1.4 16V -é.)

bazzeg, én nagyon szomoru lennék, ha ennyit fogyasztana az autóm.....

mert az ugye egynyócas /c18xel/ és meg télen dugóban, -20 ban sem fogyasztott 9 /kilenc!!/ nél többet!!!!

pedig óbuda - csepel utat teszi meg mindennap!

a rakparton.

Megosztás:

bazzeg, én nagyon szomoru lennék, ha ennyit fogyasztana az autóm.....

mert az ugye egynyócas /c18xel/ és meg télen dugóban, -20 ban sem fogyasztott 9 /kilenc!!/ nél többet!!!!

pedig óbuda - csepel utat teszi meg mindennap!

a rakparton.

Engem sem boldogít, hogy ennyi a fogyasztása... Nemrég lett kitisztítva az AGR szelep és környéke, a gyújtás újraprogramozva. Azóta most fogyasztom az 1. tank benzint. A mutató állásából valószínűsítem, hogy nem sokat javult a helyzet. Hamarosan a tankolásnál kapok konkrét értéket. Egyébként semmi nem utal rendellenes működésre.

Megosztás:

Az igen.......240km/h. Nekem a vége 230km/h (195/60 R15)kerekekkel.

És ott 15-16L es fogyit produkál !

Hogy lehet,hogy olyan "keveset" fogyaszt ekkora tempónál? Hol áll a ford. sz. mérő 240-nél? :)

ebből annyi fix, hogy haverom mellettem jött egy turbo volvoval 220al és elhúztam mellette. természetesen ez nekem egyszer volt, akkor nem a fordszám mérőt néztem, hanem a kormányt fogtam és paráztam, mert nem voltak a fékek a toppon... elöl 205/50/r16 és hátul 205/45r16, szóval biztosan csal a mutató...

Megosztás:

Ebben igazad van. Jómulkorában Szentendrén jártam a hajnali órákban és a főúton van egy sebességmérő. Szép nagy piros digites kijelzővel :) Gondoltam megnézem mit csal az óra.

Érdekes volt a kisérlet. Ha ~60-at mutatott a mutató akkor 62-et mért a sebességmérő. Mikor ~120-at mért az órám akkor meg 123 volt a piros kijelzőn olvasható. Éjszaka érdemes arra menni és pár "karikát" tenni mert szerintem körübelüli képet kaphatunk arról,hogy mennyi is a "tényleges" sebességünk az órához képest :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.