kovacss Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 csak hülyén van forditva..... amugy tényleg vicces, de az opel komolyan gondolja. van 1-2 autó, ami 4-5 deci / 1000 km nyi olajfogyasztást produkál, és nem engedi javitani a motort!!!! Tényleg komolyan gondolja! 1 éve vettem az 1.6 16V Astrámat és engem is meglepett az 1 literes olajfogyasztás 1000 km -en. A kézikönyvben is hasonló értéket találtam valamint a megkérdezett szerelők is hasonló fogyasztásról informáltak. Még az Opelnál is. Így meg voltam nyugodva, szorgalmasan töltögettem a motorba az olajat. Egészen amig a zöldkártya vizsgálatra nem került sor. Ott aztán a mérési eredmények borzalmasak lettek. Ezután vittem szerelőhöz a járgányt, aki hengerfej felújítást javasolt. Igaza lett, mivel kiderült, hogy 16 -ból 10 szelepnél a szimmering le volt csúszva. 197e km van a motorban, a felújítás óta mentem 180 km -t, így mélyreható következtetéseket nem tudok levonni, de úgy néz ki hogy jelentősen csökkeni fog az olajfogyasztás. A szerelő nekem nem ajánlotta a gyári Opel olajat, ő a Mobil1 -re esküszik, így egyelőre az van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
PetiGSI Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Az ECOTEC motorok miért ennyire olaj "evők" ? Nekem a C20XE alig-alig eszi (131xxxkm) pedig néha nagyon meghajtom szerencsétlent :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 (131xxxkm) PETI!!!! ezt te sem hiszed el ugye????????? amugy az ecotec motorok sokkal pörgösebbek, mint a régebbi motorok, és egyszerüen elégeti az olajat. pl: az én autóm 100 nál pörög 2.300 at, az ecotec pörög 3.000-et. ez nagy sebességnél még nagyobb különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Az ecotec motorok a kartergázzal küldenek ki hihetetlen mennyiségű olajat. Ha megnézed a folytószelepházad, meg az alapjárati moci környékét, be is láthatod könnyen. :) Ezt egyébként a régi Castrol RS olajjal lehetett szépen visszafogni, mert annak minimális volt a kipárolgása magas hőmérsékleten is, csak sajnos azóta ezt az olajat is magyarok csinálják, és meglehetősen romlott a minősége, Én is váltottam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Én is váltottam. Mire is :?: Mit mond a hozzáértő, milyen most a jó olaj :?: Mert én már hallottam rosszakat a gyári Opel olajról Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 No ez engem is érdeklne. Eddig ugyanis szentül meg voltam győződvre, hogy legközelebb gyárit fog kapni (itt is jónak mondta mindenki). Aztán néhány hete egy 1.4i-s Astrás srác mondta, hogy v.mi szerelő szerint neki az baszta szét a szelepeket - erre én mondtam, hogy az kizárt, meg, hogy a gyári a legjobb... Na de ezek után ??? Most nekem perpillanat ROWE Formula GT 10W40 van benne (azt tett bele a szerelő), amit először gagyinak hittem, de aztán olvasgattam róla ezt azt, meg láttam, hogy rali-s gépeket is szponzorál, s valamicskét javult róla a véleményem. Most kb. 4300 km van a kocsiban olajcsere óta s egyáltalán nem fekete az olaj, egész szép világos. Viszont kb. 6-7 deci elfogyott már belőle, szal a héten veszek egy litert és töltök utána. Nem mondom, hogy kevés, de szerintem tűrhető fogyasztás. (1.4 Ecotec). Ja mégvalami... Valaki tudja, hogy kb. mennyibe kerül egy gyári termosztát ehhez a motorhoz ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 A régebbi Opel olajak jobbak is voltak. De ez az új már nem annyira. Szelepekhez viszont semmi köze. A mostani Opel olaj Nekem vadi új állapotában képes volt alapjáraton megégni, úgyhogy többet nem is használom. Jelenleg a Valvoline TopGard 10W40 van teszt alatt. Nem mondom hogy ez lesz a frankó, de az biztos hogy nagyságrendekkel maradandóbb, mint az Opelé. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Jelenleg a Valvoline TopGard 10W40 van teszt alatt. Írd már oda, hogy /Durablend, mert TopGardot autósboltban nem találsz, csak Teszkó-kora-osanban! Így meg aki nem ott keresi, nem fogja tudni! Valvoline TopGard = Valvoline Durablend Valvoline SynPower = Valvoline SynPro Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Valvoline TopGard = Valvoline Durablend Nem ez az a Valvoline, amit 100.000km felett futott motorokhoz ajánlanak :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Nem ez az a Valvoline, amit 100.000km felett futott motorokhoz ajánlanak :?: Nem! Az a Valvoline MaxLife, asszem, mindenhol így kapható. Van belőle ásványi és részszintetikus is. Vktr már próbálta, aszongya ua, mint Opel 10W40. Ezért maradtam újra a Durablendnél, mégha a maxlife olcsóbb is. Asszem, abból 6e körül van 4L, Durablendből meg 8e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Nem! Az a Valvoline MaxLife, asszem, mindenhol így kapható. Van belőle ásványi és részszintetikus is. Vktr már próbálta, aszongya ua, mint Opel 10W40. Ezért maradtam újra a Durablendnél, mégha a maxlife olcsóbb is. Asszem, abból 6e körül van 4L, Durablendből meg 8e. O.K, meggyőztél. Korábban amúgy is a Valvoline-t favorizáltam, csak a Cali kedvéért tértem át a gyári Opel olajra (meg azér' mer azt mondták az jó), de asszem én is váltok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 O.K, meggyőztél. Korábban amúgy is a Valvoline-t favorizáltam, csak a Cali kedvéért tértem át a gyári Opel olajra (meg azér' mer azt mondták az jó), de asszem én is váltok. nekem bevált, Gabi meg majd 20 liter múlva megmongya :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Ja, majd megmondom hogy mennyi idő alatt fogyott 5-10L belőle, aztán le lehet vonni a következtetést. :) TogGard-ból (Én akkor is auchanban/tescoban veszem :D ) 7000 Ft most az 5L-es kanna asszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Üdv mindenki, most, hogy megnyílt a fórum... A Motul olajokról van valakinek tapasztalata? Van egy kollégám, nagyon dícséri. Neki csak az OLAJ, és csak azt töltheti az autójába. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Üdv újra a fórumon! :) Nem ismerem az MOTUL olajat, még nem is hallottam senkitől, hogy mik a tapasztalatok vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Bakker, :D most nézem 2224 hozzászólás szerintem ez országos csúcs! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szizso Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 http://www.motul.hu/ most találtam, tanulmányozom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Tied ez a szép Corsa a képen? :D De a mennyiség nem megy a minőség rovására... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sonique Gsi 16V Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 nem tudtam sirjak vagy nevessek amikor megláttam :) de azért jo poén :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 nem tudtam sirjak vagy nevessek amikor megláttam szerintem sírjál, de ne offolj! :) én amúgy sírtam :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Bakker, :D most nézem 2224 hozzászólás szerintem ez országos csúcs! :) És ezt bő 9 hónap alatt :shock: :D :D Üdv. Tiv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FBalazs Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 http://www.motul.hu/ most találtam, tanulmányozom... Én ilyet használtam, motorba :) Nem egy occsó dolog, de megéri az árát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Ne OFFoljatok, mert a moderátor úr elnáspángol mindenkit a köv. talin! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sonique Gsi 16V Elküldve Szeptember28, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2004 Opel16V erröl mi a véleményed ? ebböl cirka -5le le jön meg amit a Powercap hozzáad szoval 150LE böl maradt 136LE és alig több mint 170Nm szerény véleményem szerint generál igen csak esedékes de hirtelen felindulásbol lehet veszek egy c20let et http://web.interware.hu/sonique/gsi2/Syntech_C.JPG Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Szeptember29, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2004 Sonique! Jó lesz az így is! Egyszer már láttuk.. :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts