J0hnny Elküldve Október1, 2006 Megoszt Elküldve Október1, 2006 Remélem nem jutok el odáig :lol: A gyári GM gyertyákról azt mondta a helyi autósboltos srác, hogy mióta kínában (is) készül, nem olyan jó a minőségük. Ó a Denso-t javasolta. De ettől függetlenül hozatok vele GM-et, ha azt javasoljátok :lol: A gyertyakábelek okozhatják, hogy csak hidegen problémázik a motor? Nem hinném,hogy csak hidegen lenne sz@r! Az egyik szakink úgy néztem meg a gyertyakábelt,hogy fogott egy szigetelt 2mm-es drótot,aminek mindkét vége megvolt blankolva!Egyik fele az akksi negatív végére,másikat pedig húzta végig a kábel melett!Gyönyörűen lehet látni hol üt át a kábel,úgy szikrázik hogy nem is hinnéd! :D Sajnos több tanácsom nicns ebben a témában,nekem másmilyen gyertyáim vannak! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sörös Sanyi Elküldve Október1, 2006 Megoszt Elküldve Október1, 2006 ...Ő a Denso-t javasolta... Pepe, nem kopogtatsz át a szomszédba Denzós gyertyáért? :lol: De lehet, hogy tudok szerezni occsóért. (Bár már rég nem találkoztam a sráccal) Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Október1, 2006 Megoszt Elküldve Október1, 2006 Amikor olajcserekor elfelejtettem gyertyát is cserélni,nekem is ezt adta elő,vagyis hidegen az első sarokig rángatott...A gyertyák nem tűntek rossznak....(GM)..Akkor gyertyát cseréltem és kipucoltam a nagyon dzsuvás fojtószelep-házat!Azóta semmi probléma... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október1, 2006 Megoszt Elküldve Október1, 2006 Pepe, nem kopogtatsz át a szomszédba Denzós gyertyáért? :D De lehet, hogy tudok szerezni occsóért. (Bár már rég nem találkoztam a sráccal) Szólj, ha van valami, bár nem tudom, Denso-ból melyik tipusjelű kell az autómhoz :lol: Amikor olajcserekor elfelejtettem gyertyát is cserélni,nekem is ezt adta elő,vagyis hidegen az első sarokig rángatott...A gyertyák nem tűntek rossznak....(GM)..Akkor gyertyát cseréltem és kipucoltam a nagyon dzsuvás fojtószelep-házat!Azóta semmi probléma... Ok, kipucolom a folytószelepházat, ha sikerül, meg holnap hozatok GM gyertyákat, aztán meglátjuk :lol: Köszi a helpeket! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október3, 2006 Megoszt Elküldve Október3, 2006 Kicseréltem a gyertyákat, végül is Denso W16EPR-U4 került bele. A kínai GM-ről lebeszéltek. Amiket most kivettem belőle, azok Bosch WR7DC tipusúak voltak. Ránézésre elég jó állapotúak, de a hajlított elektróda fehérre van égve, nem olyan szép barna, mit lennie kéne. Lehet, hogy kisebb a hőértéke, mint kellene? A könyv is WR8DC-t ír hozzá Bosch-ból... :lol: Kíváncsi leszek, ez hogy fog kinézni pár ezer km után. Egyébként a motor működésében nem tapasztaltam változást, úgyhogy a következő lépés a folytószelepház kitakarítása lesz. Viszont megnéztem most hazaérve sötétben a motort, és azt tapasztaltam, hogy a gyújtótrafó belsejéből szikrázás látszik, közelebb hajolva hallani is a szikrák hangját. Szerintetek cserélnem kéne a trafót? Fogtam egy vezetéket, egyik végét testeltem, és végighúztam a gyertyakábelek mellett, szikrázott kissé... :D Gondolom akkor ezek is cserélendők... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október3, 2006 Megoszt Elküldve Október3, 2006 jah, csere minden... és csak gyári kábelekre! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október3, 2006 Megoszt Elküldve Október3, 2006 Egy hasznos link! Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október3, 2006 Megoszt Elküldve Október3, 2006 jah, csere minden... és csak gyári kábelekre! Éreztem, hogy ezt fogod mondani :lol: Az Ident Opel kábelek gyárinak számítanak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október4, 2006 Megoszt Elküldve Október4, 2006 Egy hasznos link! "a gyári Opel olaj többünknek bevált" Fogom a hasam a röhögéstől... :lol: :lol: :D Éreztem, hogy ezt fogod mondani ;) Az Ident Opel kábelek gyárinak számítanak? Hát... sajnos sok dolgot árulnak "ident"-ként, így nem evidens hogy tényleg a gyári beszállítóét fogod megvenni... az utángyártottaknak az a jellemzője, hogy olcsóbbak jóval, és az elején jók is, csak pár hónap múlva ugyanaz lesz a hibajelenség, mint a 10 éves gyárinál. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Október4, 2006 Megoszt Elküldve Október4, 2006 Egy hasznos link! tehát ha kiveszi az ember a gyertyát az is árulkodó lehet.....hmmm kinek van gyertyakulcsa? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október4, 2006 Megoszt Elküldve Október4, 2006 tehát ha kiveszi az ember a gyertyát az is árulkodó lehet.....hmmm kinek van gyertyakulcsa? :lol: Nem azért a 20-asért,de ezt mindenki tudja,akinek benyás gépe van!Még én is,pedig én utálom a benzinszagot! :lol: Gabi!Az opel gyári olaja lehet jó,csak nem az általánosan használt 10w40 vagy 15w40-es olajuk!De pl nekem a valvoline-ról sincs jó véleményem! Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Október4, 2006 Megoszt Elküldve Október4, 2006 tehát ha kiveszi az ember a gyertyát az is árulkodó lehet.....hmmm kinek van gyertyakulcsa? :lol: Holnap Lurdynál segítsek? :lol: imádok szerelni! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október4, 2006 Megoszt Elküldve Október4, 2006 Gabi!Az opel gyári olaja lehet jó,csak nem az általánosan használt 10w40 vagy 15w40-es olajuk!De pl nekem a valvoline-ról sincs jó véleményem! Az Opel 10W40-es 5L-es kiszerelés semmiképpen nem említendő együtt az "olaj" és a "jó" szavakkal :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Október4, 2006 Megoszt Elküldve Október4, 2006 Asszem ez már ki lett vesézve egy másik témában... lécci ne mossuk össze a 2 topikot. THX! ui: nincs valakinek egy felesleges X18XE termosztátház tömítése? Tudom, hogy b veki, de a moci elvileg ugyanaz... :lol: Ugyanis megvan a bűnös, ami miatt fogyogat a hűtővizem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Október24, 2006 Megoszt Elküldve Október24, 2006 A rossz hidrotőkéket észrelehet venni kiszedés után, vagy összes csere? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
adorjant Elküldve Október24, 2006 Megoszt Elküldve Október24, 2006 A rossz hidrotőkéket észrelehet venni kiszedés után, vagy összes csere? :lol: ha a közepét nyomkodod,és nem mozog,akkor az jó. ha igen,akkor nem :lol: bár vannak akik szerint nem lehet megállípítani Link to comment Megosztás: More sharing options...
loree_gsi16v Elküldve Október24, 2006 Megoszt Elküldve Október24, 2006 ha a közepét nyomkodod,és nem mozog,akkor az jó. ha igen,akkor nem :lol: bár vannak akik szerint nem lehet megállípítani Én is ezt hallottam hogy nyomkodással lehetséges kiszűrni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október28, 2006 Megoszt Elküldve Október28, 2006 Ki mit ajánl ékszíjcsúszásra? Most hogy el lett hozva Havassyéktól minden indításnál vinnyog pár másodpercre. Azt mondták nem húzzák már feszesebbre, mert megfogja a generátort. Korábban is volt gond vele nem is egyszer. Általában nedves időben meg-megszólalt, és már akkor is nagyon meg lett feszítve. Cseréltem is, de ez ilyen visszatérő probléma. Most megint veszek majd egy újat, odáig rendben, de húzzuk addig amíg szól? Esetleg csak gyárit szabad venni? (Nem tudom most mi van benne.) Vagy vannak egyéb praktikák is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Október28, 2006 Megoszt Elküldve Október28, 2006 ékszíjtárcsa milyen állapotú? mert az lehet előbb megoldja a gondot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Október28, 2006 Megoszt Elküldve Október28, 2006 Ki mit ajánl ékszíjcsúszásra?....Nekem is ez volt a gond,amíg az autó nem lett szervósítva.Gondolom a tiéd sem hosszbordás szíjas alaphangon,.hanem hagyományos.Lehet az a hiba oka,hogy megkopott az ékszíjtárcsa.Így hiába teszel rá újat,akkor is megcsúszik.Nekem azért kopott meg,mert a generátor konzol perselyei is rosszak voltak,és a feszítésnél mozgott már a generátor kicsit. Rövidebbre vettem az idézetet. Gepard Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Október28, 2006 Megoszt Elküldve Október28, 2006 ékszíjtárcsa milyen állapotú? mert az lehet előbb megoldja a gondot. Passz. Szemre hogy/hol vehető észre leginkább ha kopott? Amúgy mennyibe kerül egy olyan? Nekem is ez volt a gond,amíg az autó nem lett szervósítva.Gondolom a tiéd sem hosszbordás szíjas alaphangon,.hanem hagyományos.Lehet az a hiba oka,hogy megkopott az ékszíjtárcsa.Így hiába teszel rá újat,akkor is megcsúszik.Nekem azért kopott meg,mert a generátor konzol perselyei is rosszak voltak,és a feszítésnél mozgott már a generátor kicsit. Sima. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október28, 2006 Megoszt Elküldve Október28, 2006 Lehet hülyén hangzik, amit most írni fogok, de ha pl. hegedűgyantával bekened a szíjat, az segíthet. Ugyan nem autónál, más gép (betonkeverő) ékszíjának a csúszását sikeresen megakadályoztuk vele. Egyébként úgy tudom, lehet kapni erre valami sprayt, érdeklődj benzinkúton, autósboltban. Különben szerintem is a tárcsa kopása okozhatja a gondot, kérdés, hogy melyik tárcsáé (a generátoré, vagy a főtengelyé)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Október28, 2006 Megoszt Elküldve Október28, 2006 Nekem volt ilyen spray-m, használt is, de csak ideiglenesen. Ennyi erőből mézzel is leöntheted (mi csináltuk). Max lepnek majd a méhek, és beporozzák a bibédet. :lol: 1 v 2 db új éxíjtárcsa, és nem lesz gondod. Megéri. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November1, 2006 Megoszt Elküldve November1, 2006 Lett húzva a szíjon egy kicsi, most csöndben van. Vagyis nem vinnyog, de megmaradt egy olyan hang... mintha kompresszor lenne rajta. :unsure: Ez is csak ~1 percig szól, és valahonnan a generátor felől jöhet, de hogy pontosan mi azt nem tudom. Vettem ékszíjat is de nem lett rátéve, majd beszerzek egy új ékszíjtárcsát is és akkor. Egyébként ajánlották hogy egy fél mm-el vastagabb is segíthet ilyenkor a helyzeten. Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve November1, 2006 Megoszt Elküldve November1, 2006 Lett húzva a szíjon egy kicsi, most csöndben van. Vagyis nem vinnyog, de megmaradt egy olyan hang... mintha kompresszor lenne rajta. ;) Ez is csak ~1 percig szól, és valahonnan a generátor felől jöhet, de hogy pontosan mi azt nem tudom. Vettem ékszíjat is de nem lett rátéve, majd beszerzek egy új ékszíjtárcsát is és akkor. Egyébként ajánlották hogy egy fél mm-el vastagabb is segíthet ilyenkor a helyzeten. A konzol perselyeit nézted? Ahogy már írtam,a kopott perselyek miatt feszítéskor a generártor már nem egészen párhuzamos ,hanem húzza magával az ékszíj .Ez okozza utána a tárcsa kopását is.Az enyémnek nedves időben már katasztrofális hangja volt.! :blink: Perselyezés és új ékszíj felrakása után végre CSEND lett! :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts