zotya975 Elküldve Május19, 2015 Elküldve Május19, 2015 A csillapítást hogyan érte el? Csurgatott bele olajjjal kevert zsírt. Tiszta zsír nem jó, mert ha pont olyan a spirál száljainak a csavarodása akkor feltekerheti mind az órához. Nekem is jobb lett, aztán megint ugrállt, aztán már vagy 5X kivettem és meguntam, a bontóban meg talán ezer forint sem volt a gyári.
pasla09 Elküldve Május19, 2015 Elküldve Május19, 2015 Sziasztok! Ma hazafelé lehasalt a KM órám. Kiderítettem, hogy a spirál tört el a váltónál tőben. Honlap még melóba és vissza 2X 10Km lesz a cseréig, fog ez valami galibát okozni? A Check engine világított, mert nincs sebességjel, de a motor nem-e fog leállni vagy hasonlók? Nekem leállt állandóan, vagyis addig a három napig amíg nem vettem bele. Nagy öröm volt, mindjárt elment a szervó is. Utángyárit vettem, kerepel is mint a fene, de nem nyúlok hozzá mégegyszer. :)
zotya91 Elküldve Május20, 2015 Elküldve Május20, 2015 Nekem leállt állandóan, vagyis addig a három napig amíg nem vettem bele. Nagy öröm volt, mindjárt elment a szervó is. Utángyárit vettem, kerepel is mint a fene, de nem nyúlok hozzá mégegyszer. :) Nekem az volt a fura, hogy mikor már kidobta a Check Engine lámpát (Kb. 2Km) utána álló helyben üresben az alapjárat lement vagy 500RPM-ig majd hullámzott, tolatásnál le is fulladt, mert gáz nélkül szoktam betolatni az udvarra :omg:
hening Elküldve Május20, 2015 Elküldve Május20, 2015 A másodlagos levegő fúvókának kapcsolójának hova csatlakozik a vákuumvezetéke?
pszilaj Elküldve Május21, 2015 Elküldve Május21, 2015 (edited) A másodlagos levegő fúvókának kapcsolójának hova csatlakozik a vákuumvezetéke? Az egyik vége a kis kapcsolóra a szívótorkon, a másik pedig a kipufogó toroknál lévő szelepre. Asszem. A nyíl majdnem oda mutat... :-) http://obrazki.elektroda.net/19_1246942095.jpg Módosítva Május21, 2015 : pszilaj
ihbastra Elküldve Május21, 2015 Elküldve Május21, 2015 sziaszok. segitséget kérnék. c14nz motorkod, alapjaraton neha kimarad egy ket ütem van hogy le is áll, menetközben berángat beledurrg a kipufogoba dobja a chech lampat es megy tovabb. valakinek otlet? koszi
zotya975 Elküldve Május21, 2015 Elküldve Május21, 2015 sziaszok. segitséget kérnék. c14nz motorkod, alapjaraton neha kimarad egy ket ütem van hogy le is áll, menetközben berángat beledurrg a kipufogoba dobja a chech lampat es megy tovabb. valakinek otlet? koszi Ha van hibalámpa akkor van hibakód is, meg kell kérdezni tőle mi a baja..villogtasd ki.
hening Elküldve Május21, 2015 Elküldve Május21, 2015 Az egyik vége a kis kapcsolóra a szívótorkon, a másik pedig a kipufogó toroknál lévő szelepre. Asszem. A nyíl majdnem oda mutat... :-) http://obrazki.elektroda.net/19_1246942095.jpg A kipufogón rajta van, csak a másik végét nem látom, hova kéne dugni.
ihbastra Elküldve Május21, 2015 Elküldve Május21, 2015 Ha van hibalámpa akkor van hibakód is, meg kell kérdezni tőle mi a baja..villogtasd ki. nagyon megkoszonném ha segitenel ebben hogy hogy is kell. :)
hetyke Elküldve Május21, 2015 Elküldve Május21, 2015 A kipufogón rajta van, csak a másik végét nem látom, hova kéne dugni. bent van egy elektromos vákuumkapcsoló szelep a 4 csöves aluborítás alatt, és arra...
zotya975 Elküldve Május22, 2015 Elküldve Május22, 2015 nagyon megkoszonném ha segitenel ebben hogy hogy is kell. :) A biztosítéktábla bal oldalában van egy csati ( 2 fajta lehet) , ott kell két lábat öszekötni és csak gyujtást adni. http://p.coldline.hu/2013/03/08/937011-20130308-TXU9q3.jpg A motorhiba lámpa villogásait figyelni. 1 villanás szünet 2 villanás az 12...minden kódot 3X ismétel, és 3X12-val kezdi és fejezi be a kiolvasást. Hibakódok:http://elektrotanya.com/PREVIEWS/45612216/autohack/opel_astra_f_hibakodok.pdf_1.png
hening Elküldve Május22, 2015 Elküldve Május22, 2015 bent van egy elektromos vákuumkapcsoló szelep a 4 csöves aluborítás alatt, és arra... Köszi, holnap ráfigyelek, mert amúgy is központi zár vezérlőt kell cserélnem.
daykiller Elküldve Május22, 2015 Elküldve Május22, 2015 Köszi, holnap ráfigyelek, mert amúgy is központi zár vezérlőt kell cserélnem. Van, eladó. Kulcsos.
hening Elküldve Május23, 2015 Elküldve Május23, 2015 Van, eladó. Kulcsos. Van nekem is. :P :D Csak kedvem nincs ebben a takony időben lemenni. Pedig Zotyával hátsó dobot is cserélnénk. <_<
eddi Elküldve Május23, 2015 Elküldve Május23, 2015 Hali.Szerintetek érdemes ecetes deszt. vízzel kimosni a hűtőrendszert egy párszor,mert nekem is rozsdás a fagyállóm??
zotya975 Elküldve Május23, 2015 Elküldve Május23, 2015 Hali.Szerintetek érdemes ecetes deszt. vízzel kimosni a hűtőrendszert egy párszor,mert nekem is rozsdás a fagyállóm?? Persze, trisóval is szokták mosogatni...bár elméletileg nem szabadna rozsdásnak lennie, úgy tudom nem nagyon van vas alkatrész csak maga a blokk.
Bundee Elküldve Május23, 2015 Elküldve Május23, 2015 Szia! Citromsavval érdemes kimosni, az vízkövet, rozsdát, mindent kihoz ;) Hali.Szerintetek érdemes ecetes deszt. vízzel kimosni a hűtőrendszert egy párszor,mert nekem is rozsdás a fagyállóm??
daykiller Elküldve Május24, 2015 Elküldve Május24, 2015 Van nekem is. :P :D Csak kedvem nincs ebben a takony időben lemenni. Pedig Zotyával hátsó dobot is cserélnénk. <_< Nekem is van egy feleslegesen, mert már gyári távos van benne. :P Tegyél rá táááácsaféket.
hening Elküldve Május24, 2015 Elküldve Május24, 2015 Nekem is van egy feleslegesen, mert már gyári távos van benne. :P Tegyél rá táááácsaféket. Az van rajta. Kipufogó dobról van szóóó. A KP zár vezérlőnek mi a száma? Az enyém 90457682, meg van még egy szám rajta 5425. Na ez nem azonos azzal ami most tönkre mehetett, mert ez a szám nem egyforma.
daykiller Elküldve Május24, 2015 Elküldve Május24, 2015 Az van rajta. Kipufogó dobról van szóóó. A KP zár vezérlőnek mi a száma? Az enyém 90457682, meg van még egy szám rajta 5425. Na ez nem azonos azzal ami most tönkre mehetett, mert ez a szám nem egyforma. A négyjegyű szám az mindegy. :) A GM szám meg passzol. Szólhatnál, ha tudsz fullos köteget. Nekem most saját gyártású van benne. Elég lenne a nagy csatitól, mert addig minden benne van, csak a folytatás nincs (csati másik fele). Ha már motor topik: másfél hét állás után elég sokat kellett indítózni, mire beröffent a verda. Jó sokáig emelt alapjárat, haverom meg röhögött. :D Ha ilyen jó idő lesz, akkor meg szétkapom a központit és meglesem, lehet-e tágítani nekem is a szívócsonk beáramló részén. Csak hétfőn születésnapi partyra vagyok hivatalos. Este megismerkedtem egy csajjal... :D
mrbenedict Elküldve Május24, 2015 Elküldve Május24, 2015 Olvasgattam az EGR szelep tisztításárol, de a pontos leírás a GYIK-ben található módon sem oke számomra. C16nz-ben a szelepfedel mögött van egy "UFO csészealj" ami alatt van 2 csavar. Azt milyen szerszammal lehet leszedni, mert nem férek oda sehogy? Másik. Direktszuro van az autóban, de szeretnem vissza a gyárit. Az a baj, hogy magátol kitorott a haz, es nem tudom milyen csavarok kellenek az U alakú vájatba. Mit kene beszerezni?
zotya975 Elküldve Május25, 2015 Elküldve Május25, 2015 Olvasgattam az EGR szelep tisztításárol, de a pontos leírás a GYIK-ben található módon sem oke számomra. C16nz-ben a szelepfedel mögött van egy "UFO csészealj" ami alatt van 2 csavar. Azt milyen szerszammal lehet leszedni, mert nem férek oda sehogy? Másik. Direktszuro van az autóban, de szeretnem vissza a gyárit. Az a baj, hogy magátol kitorott a haz, es nem tudom milyen csavarok kellenek az U alakú vájatba. Mit kene beszerezni? Szeritnem az a vákumos EGR- mintha úgy rémlene azt nem nagyon szokták takarítani..... Ugye két csavar áll ki a müagyag házból egy gumi rezgéscsillapítóval megtoldva és van rögzítve a bódéhoz. A műanyagból tört ki a csavar? Mert akkor szerintem bontózni kéne egyet inkább.
wookie Elküldve Május25, 2015 Elküldve Május25, 2015 Le kell zárni a francba, csak tönkrevágja a motort.
mrbenedict Elküldve Május25, 2015 Elküldve Május25, 2015 (edited) Szeritnem az a vákumos EGR- mintha úgy rémlene azt nem nagyon szokták takarítani..... Ugye két csavar áll ki a müagyag házból egy gumi rezgéscsillapítóval megtoldva és van rögzítve a bódéhoz. A műanyagból tört ki a csavar? Mert akkor szerintem bontózni kéne egyet inkább. Akkor dobozt nézek :) A vakumos EGR akkor nem takarítható? Mert motorfeknel nekem is gyullad a check engine, illetve van hogy kuplung kinyomasakor lassítás közben megáll a motor évek ota. Az alapjarati motort kiganeztam, talán egy kicsit jobb lett. Kivillogtatasnal sebesség jeladó problémát jelzett az auto. Módosítva Május25, 2015 : mrbenedict
wookie Elküldve Május25, 2015 Elküldve Május25, 2015 Lehet takarítgatni, csak nincs értelme. Le kell zárni akkor le van róla a gond. A motor meg pontosan a sebességjeladó hiba miatt áll le, és dobálja a check engine-t
Recommended Posts