zotya91 Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 Sziasztok!Az én motoromban (X16XEL) 1-2 Hidrotőke rakoncátlankodik, van hogy szépen jár, aztán picit kopog, aztán kopog akár egy dízel autó. Jövő héten ki lesz szerelve az összes, kitisztítom őket, + ami hibás cserélve lesz.Hogyan kell őket feltölteni rendesen? Van aki azt mondta hogy olajban kell nyomkodni majd úgy berakni, van aki..... Hogyan kell szakszerűen? Ma mértem olajnyomást a gomba helyén, teljesen hideg motornál alapjáraton a nyomás 4Bar, amint melegszik a motor, a hűtő ventillátor már bekapcsolt akkor alapjáraton az olaj nyomás 1,5Bar. Próbáltam volna melegen 2000RPM-en nézni a nyomást, de a 4BAR-os nyomásmérő kiakadt, ez gondolom megfelelő érték, nemde? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 Sziasztok!Az én motoromban (X16XEL) 1-2 Hidrotőke rakoncátlankodik, van hogy szépen jár, aztán picit kopog, aztán kopog akár egy dízel autó. Jövő héten ki lesz szerelve az összes, kitisztítom őket, + ami hibás cserélve lesz.Hogyan kell őket feltölteni rendesen? Van aki azt mondta hogy olajban kell nyomkodni majd úgy berakni, van aki..... Hogyan kell szakszerűen? Ma mértem olajnyomást a gomba helyén, teljesen hideg motornál alapjáraton a nyomás 4Bar, amint melegszik a motor, a hűtő ventillátor már bekapcsolt akkor alapjáraton az olaj nyomás 1,5Bar. Próbáltam volna melegen 2000RPM-en nézni a nyomást, de a 4BAR-os nyomásmérő kiakadt, ez gondolom megfelelő érték, nemde? Azt olvastam én is ahogy te írtad olajban kell nyomkodni őket, de én üresen raktam vissza és szépen feltöltötte magát. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 Azt olvastam én is ahogy te írtad olajban kell nyomkodni őket, de én üresen raktam vissza és szépen feltöltötte magát. Ha már úgyis szét szedem, akkor kitakarítanám az olaj járatokat is a tőkéknél, ezt úgy tervezem, hogy oldószert nyomok nagy nyomással a furatokba (pl benzin). Az olajteknőt, olaj szűrőt kiveszem és remélhetőleg kihordja a mocskot magából. Szerinted ez így jó megoldás? Sérülni nem sérülhet semmi szerintem. Esetleg kiveszem még az olajgombát is+ a nyomásszabályozót. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 Ha már úgyis szét szedem, akkor kitakarítanám az olaj járatokat is a tőkéknél, ezt úgy tervezem, hogy oldószert nyomok nagy nyomással a furatokba (pl benzin). Az olajteknőt, olaj szűrőt kiveszem és remélhetőleg kihordja a mocskot magából. Szerinted ez így jó megoldás? Sérülni nem sérülhet semmi szerintem. Esetleg kiveszem még az olajgombát is+ a nyomásszabályozót. Én nem mertem semmit fújni az olajjáratba lefelé, mert ugye nem tudom rendesen árjáratni, nem akartam hogy pont ettől szabaduljon el valami mocsok. Arra gondoltam ha nincs berágódva egyik bütyök sem a veztengelyen akkor van rendes olajozás mindenhol . Meg ugye utólag az hogy elhallgatott a csattogás azt jelentette hogy feltöltödött minden tőke, tehát a fészkükben is átjárhatók a lyukak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 Ha bárhol dugulás lenne, az látszódna az adott helyen berágódás formájában. Ám ilyen idős és ennyit futott motoroknál azt szokták mondani hogy jobb nem piszkálni a lerakódásokat, mert ami elszabadul, megakadhat olyan helyen is, ahol nem kéne, illetve pl ahol jótékonyan tömít, ott majd elkezdi elengedni az olajnyomást. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiu Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 Üdv.! Azt nem tudja valaki véletlenül hogy az xe-n levő olajhűtő termosztátja hány foknál nyit? Csergőben sem tudták megmondani, de valahol 100 fok felett. Nekem eddig csak nyáron nyitott ki szlalomversenyen, normál használat mellett nem. Persze XE kicsit más. :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április26, 2015 Megoszt Elküldve Április26, 2015 Üdv.! Azt nem tudja valaki véletlenül hogy az xe-n levő olajhűtő termosztátja hány foknál nyit? Nekem vhonnan vmi 120fok rémlik....aztán ki tudja. :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Április28, 2015 Megoszt Elküldve Április28, 2015 (edited) Ha bárhol dugulás lenne, az látszódna az adott helyen berágódás formájában. Ám ilyen idős és ennyit futott motoroknál azt szokták mondani hogy jobb nem piszkálni a lerakódásokat, mert ami elszabadul, megakadhat olyan helyen is, ahol nem kéne, illetve pl ahol jótékonyan tömít, ott majd elkezdi elengedni az olajnyomást. Azt mondtad, megszorulhat, esetleg nem kifelé jön a piszok, hanem pl a főtengely csapágy felé. Gondolkodtam, mi lenne ha nem kifújnám, hanem kiszívnám? Az olajszűrő helyére csatlakoztatnék egy tartályt, ami 11L-es és ebben lenne -1BAR vákuum? Vélemény? Ami megindul azt ki is szívja és nem mehet rossz helyre. Más: Hogyan lehet megtalálni a rossz hidrotőkét? Illetve, csak időnként rossz, de akkor hol kicsit, hol nagyon kopog. Módosítva Április28, 2015 : zotya91 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április28, 2015 Megoszt Elküldve Április28, 2015 Azt mondtad, megszorulhat, esetleg nem kifelé jön a piszok, hanem pl a főtengely csapágy felé. Gondolkodtam, mi lenne ha nem kifújnám, hanem kiszívnám? Az olajszűrő helyére csatlakoztatnék egy tartályt, ami 11L-es és ebben lenne -1BAR vákuum? Vélemény? Ami megindul azt ki is szívja és nem mehet rossz helyre. Más: Hogyan lehet megtalálni a rossz hidrotőkét? Illetve, csak időnként rossz, de akkor hol kicsit, hol nagyon kopog. Hát én csak a főtengelyt mertem kifújatni féktisztítós mosás után, mert ebbe bele lehet látni átjárhatóak-e a járatok. A rossz tőke ugye ha csattog nagyjából be lehet határolni melyik részén a hengerfejnek, de lehet ezt csak beképzeltem, ugye csattog, aztán úgy tűnik mintha az 1-2- henger felől, de lehet csak ott "jön ki" a hang. Amit össze lehet nyomni már kiszedéskor az tuti rossz. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Hát én csak a főtengelyt mertem kifújatni féktisztítós mosás után, mert ebbe bele lehet látni átjárhatóak-e a járatok. A rossz tőke ugye ha csattog nagyjából be lehet határolni melyik részén a hengerfejnek, de lehet ezt csak beképzeltem, ugye csattog, aztán úgy tűnik mintha az 1-2- henger felől, de lehet csak ott "jön ki" a hang. Amit össze lehet nyomni már kiszedéskor az tuti rossz. Köszi a választ! Remélem megtalálom a hibás tőkéket, én is hallom hogy a szív oldalon 2 vagy a 3 -as henger kopog. Más: Tisztíttattam injektorokat ultrahanggal, ma tankoltam, hát mit ne mondja, teljesen elhűltem. A fogyasztásom 1L-el kevesebb lett, a tisztított injektorok 300Km-el tankolás előtt lettek beszerelve. De az autó járt 20-25 percet álló helyben is, szerintem elérem a mágikus 7L/100Km fogyasztást is :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Köszi a választ! Remélem megtalálom a hibás tőkéket, én is hallom hogy a szív oldalon 2 vagy a 3 -as henger kopog. Más: Tisztíttattam injektorokat ultrahanggal, ma tankoltam, hát mit ne mondja, teljesen elhűltem. A fogyasztásom 1L-el kevesebb lett, a tisztított injektorok 300Km-el tankolás előtt lettek beszerelve. De az autó járt 20-25 percet álló helyben is, szerintem elérem a mágikus 7L/100Km fogyasztást is :omg: Hát gondolom nagyon nem mindegy hogy egyenletesen beporlaszt vagy csak bepisili a benzint. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Hát gondolom nagyon nem mindegy hogy egyenletesen beporlaszt vagy csak bepisili a benzint. Bizony nem, no meg voltak indulási nehézségek is. 8-9 óra állás után eleresztette a benzinnyomást, így várni kelett míg a szivattyú felállította (2S indítózás). Most a hidrotőke sz....pat, de ha erre is sikerül pontot tenni, akkor már jó lesz minden! :sneaky: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 Bizony nem, no meg voltak indulási nehézségek is. 8-9 óra állás után eleresztette a benzinnyomást, így várni kelett míg a szivattyú felállította (2S indítózás). Most a hidrotőke sz....pat, de ha erre is sikerül pontot tenni, akkor már jó lesz minden! :sneaky: F@szt, majd jön más. :ph34r: :P 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Április29, 2015 Megoszt Elküldve Április29, 2015 (edited) F@szt, majd jön más. :ph34r: :P :D :D Nálam amikor minden faxa, olyankor bemászik a nyest, és megcsócsál ezt azt... Múltkor vákkumcsövek, később gázinjektor tápkábele, most gyújtáskábelek... Mire kijavítom, addigra meg jön az, hogy kellene cserélni a vezérlést! :D Never ending story! Módosítva Április29, 2015 : hetyke Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Április30, 2015 Megoszt Elküldve Április30, 2015 F@szt, majd jön más. :ph34r: :P Már remélem a hibák kiküszöbölésre kerülnek. 18 éves autó, de valós 153E Km van benne, így a motor elég jó állapotban van, kompresszió is majd 13BAR, olajnyomás is van rendesen (4BAR), kasztnin kell egy picit dolgozni, de csak festegetések. Remélem több nagyobb meglepetést nem tartogat egy darabig :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Április30, 2015 Megoszt Elküldve Április30, 2015 (edited) :D :D Nálam amikor minden faxa, olyankor bemászik a nyest, és megcsócsál ezt azt... Múltkor vákkumcsövek, később gázinjektor tápkábele, most gyújtáskábelek... Mire kijavítom, addigra meg jön az, hogy kellene cserélni a vezérlést! :D Never ending story! Hol parkolsz te az autóval hogy nyest van? Erdőben? :-) Módosítva Április30, 2015 : zotya91 Link to comment Megosztás: More sharing options...
hetyke Elküldve Április30, 2015 Megoszt Elküldve Április30, 2015 Hol parkolsz te az autóval hogy nyest van? Erdőben? :-) Az udvarban... Kertvárosi részeken a nyest az már honpolgár! Ha 5 percig áll az autó már összejárják. 2 db nyest jár hozzám. Az egyik a teraszra szarik! :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április30, 2015 Megoszt Elküldve Április30, 2015 Az udvarban... Kertvárosi részeken a nyest az már honpolgár! Ha 5 percig áll az autó már összejárják. 2 db nyest jár hozzám. Az egyik a teraszra szarik! :S Én udvarban parkolok, két kutya mellett, mégis volt hogy arra mentem ki hogy egy kandúr ült a motorháztetőn és nyalogatta a gólyóit. :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Április30, 2015 Megoszt Elküldve Április30, 2015 Én udvarban parkolok, két kutya mellett, mégis volt hogy arra mentem ki hogy egy kandúr ült a motorháztetőn és nyalogatta a gólyóit. :omg: A kutyáét??? :hehe: fúúúú :confused: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április30, 2015 Megoszt Elküldve Április30, 2015 A kutyáét??? :hehe: fúúúú :confused: Nem, a macska a sajátját... :D Én is próbáltam már, de mindíg legurultam az ágyról... :unsure: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya91 Elküldve Április30, 2015 Megoszt Elküldve Április30, 2015 Én udvarban parkolok, két kutya mellett, mégis volt hogy arra mentem ki hogy egy kandúr ült a motorháztetőn és nyalogatta a gólyóit. :omg: Én betolatok a garázsba, és semmi nem fér hozzá :-) Direkt a szekérnek lett csinálva a garázs. Már szét van szedve a gépezet, vezérmű tengelyek kinn, a kipufogó oldali tőkéket már kimostam + olajjal feltöltöttem. Sejtem miért csak néha kopogtatott, a golyóhoz a kis rugó majdnem mindegyik tőkénél mintha oda lenne ragasztva. Az olaj elég ragadós ott, sőt a szelepdekli falán is. Jól jártam hogy keveset futott autót vettem ,mert a kasztni szinte hibátlan, de a sok állás most visszab_szott :-P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május1, 2015 Megoszt Elküldve Május1, 2015 Én betolatok a garázsba, és semmi nem fér hozzá :-) Direkt a szekérnek lett csinálva a garázs. Már szét van szedve a gépezet, vezérmű tengelyek kinn, a kipufogó oldali tőkéket már kimostam + olajjal feltöltöttem. Sejtem miért csak néha kopogtatott, a golyóhoz a kis rugó majdnem mindegyik tőkénél mintha oda lenne ragasztva. Az olaj elég ragadós ott, sőt a szelepdekli falán is. Jól jártam hogy keveset futott autót vettem ,mert a kasztni szinte hibátlan, de a sok állás most visszab_szott :-P Sajna még nincs garázsom. Pekem megepően tiszták voltak a tőkék, az olaj is elég világos volt bennük. A szelepfedelet egyszer teljesen kitakarítottam, azóta kétszer vettem már le, nem "koszolódott vissza". Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra F Caravan Elküldve Május1, 2015 Megoszt Elküldve Május1, 2015 Sajna még nincs garázsom. Pekem megepően tiszták voltak a tőkék, az olaj is elég világos volt bennük. A szelepfedelet egyszer teljesen kitakarítottam, azóta kétszer vettem már le, nem "koszolódott vissza". Az elkoszolódás az elhanyagoltságnak a jele. A rendszeresen és időben elvégzett olajcseréknél általában nem jellemző. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Május1, 2015 Megoszt Elküldve Május1, 2015 Az elkoszolódás az elhanyagoltságnak a jele. A rendszeresen és időben elvégzett olajcseréknél általában nem jellemző. Hát időnként túllépem pár ezer kilóméterrel, de igyekszem tartani a 10 ezres intervallumot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Május1, 2015 Megoszt Elküldve Május1, 2015 Ma megejtettem a vezérlés cserét. Azért kellet cserélnem, mert a tavalyi olajteknö tömités cserénél hosszu csavart tekertem a vezérmüszij alá és vágott bele egy csíkot :omg: Na mind1, egyébként is már nem is emléxem mikor volt cseréltetve de volt 5 vagy 6 éve. Viszont a feszítő koppanásig volt "nyilva", ebböl gondolom hogy ideje volt. Na arra akarok kijukadni, hogy ami benne volt, az mind eredeti GM volt. A feszitő pl ugyanaz a Litens(TNT csapággyal) volt, mint ami az új Gates szettben volt. A oljaszimering meg Elring, a termosztát meg Wahler volt benne. Egyébként kb mindet ugycsin. ahogy a GYIKban, bár én nem ugy tettem fel a szijat, hanem elöször 2 jelen lévő kerékre feszitettem fel aztán vezettem a másik oldalra. Mondjuk nem teccik a hütőviz szine, olyan hártyás a tetején. Ha vki érdekel, képek: http://taylor.hu/astra/vezerles/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts